Bone Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Anime dünyasını hâlâ yakından takip edenler varsa sorayım. 2000'lerde bazı "klasik" animelerden koptuk geldik, işte Hellsing (TV olanı), Akira, Ghost in the Shell, Kenshin felan bildik şeyler. Özellikle Black Lagoon ve Cowboy Bebop'u ilk izlediğimde bana verdiği o tadı bulabileceğim animeler bakınıyorum. Elbette bunlar o dönemin ruhuydu, onu bugün birebir aktarmak çok zor. Ama benzeri şekilde keyifle o dünyanın içine sokacak bir şeyler. Günümüzde One Punch Man, Baki, Mashle gibi şeyler önüme çok çıktı. Ama bunlar ilgimi çekemedi bir türlü. Çok absürt (güç dengeleri açısından) geliyor ve biraz daha gerçek hayattan bir şeyler arıyorum. Son zamanlarda izleyip de tatmin eden Dandadan oldu bir tek. Ona benzer bir şeyler bile olabilir. Çok güzel bazı seriler geldiyse ben kaçırdıysam belki. Yani bir umut.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 abi kıyasladıkların biraz elmayla armut yani battle shonen/dövüş doğal olarak değil istediğin. biraz da nadir hani aradığın şey zaten. anidb sayfasına bakınca zaten aklıma gelen eski seriler söylenmiş similar anime kısmında. jormungand, canaan, gungrave filan, son on 10 yıldan değil hiçbiri hatta 20'ye dayanan şeyler. yapay zekaya sordum son 15 yıldan, o da gene benim aklıma gelenleri önerdi: Alıntı Title Year Why It Fits Vibe Compared to Black Lagoon / Bebop Jormungand 2012 Arms dealers, mercenaries, global conflict Closest to Black Lagoon’s gun-running chaos Gangsta 2015 Crime-ridden city, morally gray mercs Similar gritty underworld tone Akame ga Kill! 2014 Assassin squad fighting corruption Dark action, ensemble cast with tragic arcs Banana Fish 2018 New York gangs, drugs, conspiracies Stylish crime drama with emotional depth Psycho-Pass 2012 Dystopian policing, moral dilemmas Shares Bebop’s noir + philosophical edge Space Dandy 2014 Space bounty hunters, comedy A lighter, zanier cousin to Cowboy Bebop 91 Days 2016 Mafia revenge story Noir atmosphere, grounded crime drama Akudama Drive 2020 Criminals vs authoritarian state Flashy cyberpunk chaos, Bebop energy B: The Beginning 2018 Crime + supernatural mystery Stylish, dark thriller with detective elements "size niye sordum ben direkt ai'a kendim sorardım" diyebilirsin de ben kendim zaten jormungand ve space dandy'i önerecektim birebir en yakın seriler olarak zaten. kesin izlemişsindir ama herhalde. çok güzel seriler geldi ama, bayağı iyi sezonlardan geçtik ve geçiyoruz hala. geçen sezon kadar iyisi mesela nadir, ancak 2008'den filan ona benzer bir zaman hatırlıyorum.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 seyi farkettim, nicki gormeden yazanin bone oldugunu 2. cumlede kafaya dank ediyro tipki chat gpt gibi lol 1-Gunbuster/Diebuster - O donemin OG mechalarindan, peak gainax 2-OG Gundam, ozellikle yeni basliyanlara 08 MS team oneririm siddetle. Gundam the origin the modern ayni kafa. tomino iyidir 3-Fate zero - izlemeyeni dovuyorlar 4-Isyanlarin Lelouch u - thanks for changing my life sweet prince 5-Full Metal Panic! The Second Raid 6-Vinland Saga 7-86 -Eighty Six 8-VOTOMS 9-Darker Than Black (china electric batman) 10-Boku no Pico (Donem dizisi sahaser, siddetle onerilir) 1
Marl0_on Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 lazarus izledin mi? son işlerinde biraz kalibresi düştü gibi geliyor ama yine watanabe'dir. 1
samaella Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Vinland Saga, Megalo Box, Steins Gate 1
Bone Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Marl0_on, 20.04.2026 09:06 tarihinde dedi ki: lazarus izledin mi? son işlerinde biraz kalibresi düştü gibi geliyor ama yine watanabe'dir. aaa şu Cowboy Bebop'un yaratıcısından yeni anime diye trailerları dönen seri idi değil mi bu... onu unutmuşum iyi hatırlattın. gidip izleyeyim.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Sam, 20.04.2026 05:55 tarihinde dedi ki: abi kıyasladıkların biraz elmayla armut yani o kadar da elmayla armut değiller ya. yani sonuçta tek bir tür istemiyorum, "illa korkunçlu olsun" diye. ama mesela Akira izleyen gidip Ghost in the Shell izlemiştir, sonra gidip Cowboy Bebop izlemiştir, sonra gidip Monster izlemiştir. Belirli zevklere sahip kişilerin ortak izlediği şeyler oluyor bunlar. Jormungand, Psycho-Pass, Space Dandy izlemiştim mesela. Gangsta, Akame ga Kill!, Banana Fish, 91 Days, Akudama Drive, B: The Beginning hiç bilmiyorum ama. Yapay zekâ değil de bu bahsettiğim tarz animeleri izleyenler önerirse izlerim. Yoksa yapay zekâya gelene kadar, tonla anime sitesi var, "top 50 anime nedir" diye ona giderdim. Laurelin, 20.04.2026 06:32 tarihinde dedi ki: 9-Darker Than Black (china electric batman) 10-Boku no Pico (Donem dizisi sahaser, siddetle onerilir) ikisi de şaheserdir bunların. ben de herkese öneririm.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 (düzenlendi) yani cowboy bebop'la one punch man'i kıyaslamışsın, ben ona dedim. elmayla armut bayağı ikisinin ilişkisi. yoksa one punch man kendi genre'sı içinde başarılı komedi shonen olarak. akira ile ghost in the shell gibi değil. akame ga kill alakasız mesela senin istediğinle, yanlış bir öneri. diğerlerini bilmiyorum. lazarus'un ismini unutmuştum da aklımdan geçti aslında, o önerilmiş herhalde o en yakın tarihli uygun öneri. "top 50 anime öner arkadaşıma" diye sormadım abi, "bunları servmiş, bunlara benzeyen ne var" diye sordum. o da zaten yazmış neden tavsiye ettiğini. uyup uymaması ayrı ama soru 'iyi anime' değildi. iyi anime istiyorsan sadece kafadan frieren ve apothecary diaries izle mesela son 2 yıldan ama aradığın o tür değil diye önermedim. gene vinland saga'ya da katılıyorum mesela. Nisan 20, 2026 Sam tarafından düzenlendi
Bone Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Laurelin, 20.04.2026 06:32 tarihinde dedi ki: seyi farkettim, nicki gormeden yazanin bone oldugunu 2. cumlede kafaya dank ediyro tipki chat gpt gibi lol aslında çok da farkı yok, burada mesela beyazkedi25 diye bir nickle "televizyon alacam, 35 bin liraya alınabilecek en iyi televizyon nedir" diye başlık açsam, kimse farketmez, ama orada ilk mesajta "Bone" yazınca "aha işte" deniyor en çok merak edip en çok soran olmamın da bunun oluşmasında bir etkisi olabilir tabii, ama ChatGPT bu açıdan çok faydası oluyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Normie - televizyon alacam, 35 bin liraya alınabilecek en iyi televizyon nedir Bone - Gecen aksam eve donerken elettronikcijin onunden gectim ve vitrindeki televizyonlar cok dikkatimi cekti. Hatirliyorum ilk plazmami evkurdan aldigimda 1500tl lik senet inzalamistim, full hd degildi 1080i idi ama 1080 diye sattilar, goruntusu kotu diildi. Hatirliyorum deniz baykalin istifa ettigi meshur kurultayin oldugu gun kurdular, cok fazla klasik oyun oynadim bu televizyonda bu beni uzun uzun dusundurdu, telvizyona uzun zamandir para vermemistim ve televizyon alma ihtiyacim uzun xamandir belirgindi Modellere bakinca kafam karisti, her telvizyon birbirine benziyordu, OLED vs QLED kafa karistirici geldi. Bana o ilk aldigim plazmanin duzeyinde tatminlik vericek 35k lik yeni bir televizyon almak istiyorum. Varmi su telecizyon iyidir, su televizyonda cok iyi fallout 2 oynanir diyecek birleri burada? 1
Sam Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Şaka bir yana cidden bone’dan “25 yıl önceki benzeri yapılmayan şu anime’in tadı damağımda kaldı, ona benzer ne var” başlığı yıl aşırı görüyormuşum hissi var. Ben de böyle bazen çok spesifik oyun vs aradığım oluyor da forumda cevabı bulunacak şeyler değil en azından artık bugünlerde. son 5 hadi bilemedin 10 kişi falan var sanırım anime bölümünde düzenli yazan. gidip reddit’e filan yazıyorum artık maalesef, son yıllarda en popüler top 2 anime filan hariç açtığım başlıklarda aktivite olmadı. İyi gene lazarus cevabı geldi herhalde çıkabilecek en uygun tavsiyeydi.
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Black Lagoon, Cowboy Bebop'un isminin geçtiği yerde Samurai Champloo'yu görememek beni asıl şaşırtan şey oldu. ama türlere baktığımızda tabancalı motorlu temalı animeler daha çok. Belli bir profil çıkıyor buna göre. silahlı anime denince de aklıma gelen ilk anime tabii ki çağımızın en iyisi olan: "high school of the dead". Spoiler konsept olarak benzeyen bir diğer anime Trigun ama aynı etkiyi bırakacak bir anime de değil bence. fakat konu zaten tam olarak burada ayrılıyor. herhangi bir "medyanın" (kitap olur, film olur, dizi olur) bir kişi üzerinde bıraktığı etki herkeste farklı olabiliyor. Genre olarak silah/motor'dansa kılıç/kalkan/büyü daha çok sevdiğim için benim önerdiğim animeler tam diş kavuğunu doldurmayacaktır boneun. ama bir iki öneri koyayım buraya. çok benzer olduğunu düşündüğüm ve kaliteli olan: Redline (2009) seri değil, film. ara ara ilk giriş sahnesini açar izlerim Inuyashiki. aslında klasiklerin yanında yer alabilecek bir anime değil. ama kısmen slice of life'lı akılda kalıcı bir anime. Live action filmini de yaptılar hatta bunun ama animesi daha güzel. bir de neden bilmiyorum ama Kill la Kill'i de severmişsin gibime geldi 1
Marl0_on Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Oce4n, 21.04.2026 13:38 tarihinde dedi ki: konsept olarak benzeyen bir diğer anime Trigun ama aynı etkiyi bırakacak bir anime de değil bence. stampede ve stargaze hiç olmadı benim gözümde, 98 efsodur ama. sonuna kadar milly'ciyiz fdg.
samaella Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Oce4n, 21.04.2026 13:38 tarihinde dedi ki: Samurai Champloo eneee ben cowboy bepopu bu zannetmiştim zaten safdgasdff nasıl olduysa. Ofc samurai champlo. Megalobox da çizim olarak bence çok güzel bir anime
Soimyr Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2026 Laurelin, 20.04.2026 06:32 tarihinde dedi ki: seyi farkettim, nicki gormeden yazanin bone oldugunu 2. cumlede kafaya dank ediyro tipki chat gpt gibi lol 1-Gunbuster/Diebuster - O donemin OG mechalarindan, peak gainax 2-OG Gundam, ozellikle yeni basliyanlara 08 MS team oneririm siddetle. Gundam the origin the modern ayni kafa. tomino iyidir 3-Fate zero - izlemeyeni dovuyorlar 4-Isyanlarin Lelouch u - thanks for changing my life sweet prince 5-Full Metal Panic! The Second Raid 6-Vinland Saga 7-86 -Eighty Six 8-VOTOMS 9-Darker Than Black (china electric batman) 10-Boku no Pico (Donem dizisi sahaser, siddetle onerilir) 10 - numara çok iyidir çekinmeden izleyin.
Öne çıkan mesajlar