Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günümüzde Black Lagoon, Cowboy Bebop, GTO türevi animeler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Anime dünyasını hâlâ yakından takip edenler varsa sorayım.

2000'lerde bazı "klasik" animelerden koptuk geldik, işte Hellsing (TV olanı), Akira, Ghost in the Shell, Kenshin felan bildik şeyler.

Özellikle Black Lagoon ve Cowboy Bebop'u ilk izlediğimde bana verdiği o tadı bulabileceğim animeler bakınıyorum. Elbette bunlar o dönemin ruhuydu, onu bugün birebir aktarmak çok zor. Ama benzeri şekilde keyifle o dünyanın içine sokacak bir şeyler.

Günümüzde One Punch Man, Baki, Mashle gibi şeyler önüme çok çıktı. Ama bunlar ilgimi çekemedi bir türlü. Çok absürt (güç dengeleri açısından) geliyor ve biraz daha gerçek hayattan bir şeyler arıyorum.

Son zamanlarda izleyip de tatmin eden Dandadan oldu bir tek. Ona benzer bir şeyler bile olabilir.

Çok güzel bazı seriler geldiyse ben kaçırdıysam belki. Yani bir umut.

Mesaj tarihi:

abi kıyasladıkların biraz elmayla armut yani battle shonen/dövüş doğal olarak değil istediğin. biraz da nadir hani aradığın şey zaten. anidb sayfasına bakınca zaten aklıma gelen eski seriler söylenmiş similar anime kısmında. jormungand, canaan, gungrave filan, son on 10 yıldan değil hiçbiri hatta 20'ye dayanan şeyler. yapay zekaya sordum son 15 yıldan, o da gene benim aklıma gelenleri önerdi:

Alıntı

Title                   Year                  Why It Fits                                           Vibe Compared to Black Lagoon / Bebop

Jormungand        2012               Arms dealers, mercenaries, global conflict              Closest to Black Lagoon’s gun-running chaos

Gangsta                 2015               Crime-ridden city, morally gray mercs              Similar gritty underworld tone

Akame ga Kill!     2014              Assassin squad fighting corruption                   Dark action, ensemble cast with tragic arcs

Banana Fish         2018              New York gangs, drugs, conspiracies              Stylish crime drama with emotional depth

Psycho-Pass         2012             Dystopian policing, moral dilemmas             Shares  Bebop’s noir + philosophical edge

Space Dandy       2014              Space bounty hunters, comedy                         A lighter, zanier cousin to Cowboy Bebop

91 Days                  2016                  Mafia revenge story                         Noir atmosphere, grounded crime drama

Akudama Drive  2020              Criminals vs authoritarian state              Flashy cyberpunk chaos, Bebop energy

B: The Beginning  2018             Crime + supernatural mystery               Stylish, dark thriller with detective elements

"size niye sordum ben direkt ai'a kendim sorardım" diyebilirsin de ben kendim zaten jormungand ve space dandy'i önerecektim birebir en yakın seriler olarak zaten. kesin izlemişsindir ama herhalde.

çok güzel seriler geldi ama, bayağı iyi sezonlardan geçtik ve geçiyoruz hala. geçen sezon kadar iyisi mesela nadir, ancak 2008'den filan ona benzer bir zaman hatırlıyorum.

Mesaj tarihi:

seyi farkettim, nicki gormeden yazanin bone oldugunu 2. cumlede kafaya dank ediyro tipki chat gpt gibi lol

1-Gunbuster/Diebuster - O donemin OG mechalarindan, peak gainax

2-OG Gundam, ozellikle yeni basliyanlara 08 MS team oneririm siddetle. Gundam the origin the modern ayni kafa. tomino iyidir
3-Fate zero - izlemeyeni dovuyorlar

4-Isyanlarin Lelouch u - thanks for changing my life sweet prince
5-Full Metal Panic! The Second Raid

6-Vinland Saga

7-86 -Eighty Six
8-VOTOMS
9-Darker Than Black (china electric batman)

10-Boku no Pico (Donem dizisi sahaser, siddetle onerilir)

• Yeni Oluştur...