Bone Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Anime dünyasını hâlâ yakından takip edenler varsa sorayım. 2000'lerde bazı "klasik" animelerden koptuk geldik, işte Hellsing (TV olanı), Akira, Ghost in the Shell, Kenshin felan bildik şeyler. Özellikle Black Lagoon ve Cowboy Bebop'u ilk izlediğimde bana verdiği o tadı bulabileceğim animeler bakınıyorum. Elbette bunlar o dönemin ruhuydu, onu bugün birebir aktarmak çok zor. Ama benzeri şekilde keyifle o dünyanın içine sokacak bir şeyler. Günümüzde One Punch Man, Baki, Mashle gibi şeyler önüme çok çıktı. Ama bunlar ilgimi çekemedi bir türlü. Çok absürt (güç dengeleri açısından) geliyor ve biraz daha gerçek hayattan bir şeyler arıyorum. Son zamanlarda izleyip de tatmin eden Dandadan oldu bir tek. Ona benzer bir şeyler bile olabilir. Çok güzel bazı seriler geldiyse ben kaçırdıysam belki. Yani bir umut.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 abi kıyasladıkların biraz elmayla armut yani battle shonen/dövüş doğal olarak değil istediğin. biraz da nadir hani aradığın şey zaten. anidb sayfasına bakınca zaten aklıma gelen eski seriler söylenmiş similar anime kısmında. jormungand, canaan, gungrave filan, son on 10 yıldan değil hiçbiri hatta 20'ye dayanan şeyler. yapay zekaya sordum son 15 yıldan, o da gene benim aklıma gelenleri önerdi: Alıntı Title Year Why It Fits Vibe Compared to Black Lagoon / Bebop Jormungand 2012 Arms dealers, mercenaries, global conflict Closest to Black Lagoon’s gun-running chaos Gangsta 2015 Crime-ridden city, morally gray mercs Similar gritty underworld tone Akame ga Kill! 2014 Assassin squad fighting corruption Dark action, ensemble cast with tragic arcs Banana Fish 2018 New York gangs, drugs, conspiracies Stylish crime drama with emotional depth Psycho-Pass 2012 Dystopian policing, moral dilemmas Shares Bebop’s noir + philosophical edge Space Dandy 2014 Space bounty hunters, comedy A lighter, zanier cousin to Cowboy Bebop 91 Days 2016 Mafia revenge story Noir atmosphere, grounded crime drama Akudama Drive 2020 Criminals vs authoritarian state Flashy cyberpunk chaos, Bebop energy B: The Beginning 2018 Crime + supernatural mystery Stylish, dark thriller with detective elements "size niye sordum ben direkt ai'a kendim sorardım" diyebilirsin de ben kendim zaten jormungand ve space dandy'i önerecektim birebir en yakın seriler olarak zaten. kesin izlemişsindir ama herhalde. çok güzel seriler geldi ama, bayağı iyi sezonlardan geçtik ve geçiyoruz hala. geçen sezon kadar iyisi mesela nadir, ancak 2008'den filan ona benzer bir zaman hatırlıyorum.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 seyi farkettim, nicki gormeden yazanin bone oldugunu 2. cumlede kafaya dank ediyro tipki chat gpt gibi lol 1-Gunbuster/Diebuster - O donemin OG mechalarindan, peak gainax 2-OG Gundam, ozellikle yeni basliyanlara 08 MS team oneririm siddetle. Gundam the origin the modern ayni kafa. tomino iyidir 3-Fate zero - izlemeyeni dovuyorlar 4-Isyanlarin Lelouch u - thanks for changing my life sweet prince 5-Full Metal Panic! The Second Raid 6-Vinland Saga 7-86 -Eighty Six 8-VOTOMS 9-Darker Than Black (china electric batman) 10-Boku no Pico (Donem dizisi sahaser, siddetle onerilir)
Öne çıkan mesajlar