agg1401 Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Selam, madem Paticik'in UO klanı var. Bu oyuna ben de mi başlasam? Ne zaman oynanıyor; oyunun mantığı nedir? Basitçe anlatırsanız, sevmem halinde indirip bende oynarım sizinle.
Zebilith Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Gece vakti, hiç bilmediğin tekinsiz bir sokağa girdiğini hayal et. Birilerinin bir anda üzerine atlayıp seni yerlere yatırıp bir temiz dövüp çantanı cüzdanını alıp gittiğini düşün. O tarz bir oyun.
Shadow Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 agg1401, 24.03.2026 13:19 tarihinde dedi ki: Selam, madem Paticik'in UO klanı var. Bu oyuna ben de mi başlasam? Ne zaman oynanıyor; oyunun mantığı nedir? Basitçe anlatırsanız, sevmem halinde indirip bende oynarım sizinle. maalesef 25 sene geç kaldın, o grafiklere zor dayanırsın bu devirde.
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 sarmaz bu donemde cok fazla ogrenilmesi gereken sey var. Shadowun dedigi gibi gec kalmissin o hissi bu donemde verecegini sanmiyorum. Kellesini aldilar diye aglayan (gercekten) insanlar vardi zamaninda. Bu oyunun benzeri gelmez mmo dunyasina bir daha ayni tadi verecek ki kimsede kasmaz zaten bu tarzda bir mmo yapmaya oyuncu grubunun kicindaki killarinin agardigini bildikleri icin. Ama gozun basliklarda olsun bi kemik grup var trde birkac yilda bir gelip x serveri actik bekleriz diye reklam yapan xd 0 dan kurulan shardda ogrenmek / gelismek icin sansin daha fazla olur. Tabii ben bunlari 20-25 yil onceki deneyimlerden soyluyorum nasil bir yone evrildi suan hicbir fikrim yok.
agg1401 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Shadow, 09.04.2026 22:01 tarihinde dedi ki: maalesef 25 sene geç kaldın, o grafiklere zor dayanırsın bu devirde. NES oyunlarına katılıyorum. Zebilith, 09.04.2026 20:23 tarihinde dedi ki: Gece vakti, hiç bilmediğin tekinsiz bir sokağa girdiğini hayal et. Birilerinin bir anda üzerine atlayıp seni yerlere yatırıp bir temiz dövüp çantanı cüzdanını alıp gittiğini düşün. O tarz bir oyun. Güzel dedin, başlamayayım o zaman. ad3m, 10.04.2026 01:06 tarihinde dedi ki: sarmaz bu donemde cok fazla ogrenilmesi gereken sey var. Shadowun dedigi gibi gec kalmissin o hissi bu donemde verecegini sanmiyorum. Kellesini aldilar diye aglayan (gercekten) insanlar vardi zamaninda. Bu oyunun benzeri gelmez mmo dunyasina bir daha ayni tadi verecek ki kimsede kasmaz zaten bu tarzda bir mmo yapmaya oyuncu grubunun kicindaki killarinin agardigini bildikleri icin. Ama gozun basliklarda olsun bi kemik grup var trde birkac yilda bir gelip x serveri actik bekleriz diye reklam yapan xd 0 dan kurulan shardda ogrenmek / gelismek icin sansin daha fazla olur. Tabii ben bunlari 20-25 yil onceki deneyimlerden soyluyorum nasil bir yone evrildi suan hicbir fikrim yok. Anladım o zaman başlamayı düşünmüyorum. Madem oyun ölü imiş.
Zebilith Mesaj tarihi: Nisan 11, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2026 (düzenlendi) Bir masterpiece aslında oyun. MMORPG oyunlardaki artık klişeleşmiş birçok şey ve daha fazlası ilk Ultima Online’da vardı. Ve müthiş entrikaların olduğu, hardcore bir oyundu. Bir yanda yalanlar, aldatmalar, hırsızlıklar, pusular, cinayetler; diğer yanda da dostluklar ve iş birlikleri vardı. Ultima Online’ın 1997’de çıkmış bir metaverse olduğu bile iddia edilebilir bence. Bırak akıllı telefonları ve sosyal medyayı, henüz cep telefonlarının bile yaygın olmadığı düşünülünce, yüzlerce insanla anlık iletişim kurabilmek, farklı tarzlarda ve kendi avatarınla dijital bir varoluş imkânı sunması ve gerçek dünyada da karşılığı olan bir oyun içi ekonomiye sahip olması, dar anlamıyla bir metaverse’i karşılıyor. Diğer MMORPG'ler de mi metaverse o zaman? Bence değil. En büyük fark seçimlerin ve oyun içinde yaşananların ciddi sonuçları olabilmesiydi. Gerçeğe yakın bir dijital yaşam hissi vardı. agg1401, 10.04.2026 11:09 tarihinde dedi ki: Güzel dedin, başlamayayım o zaman. Nisan 11, 2026 Zebilith tarafından düzenlendi 1 1
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 UO'nun en sevdiğim tarafı skill sistemiydi ya. günümüzdeki MMO'larının hepsinde illaki git öcük böcük kes level kas, dünyayı kurtar olayı var. UO'da tek bir karıncaya bile zarar vermeden sadece craft kasarak oynayabiliyorduk. hatta şimdi hatırladım. oyunda DİLENCİLİK skilli vardı ya.... hey gidi hey... şehrin ortasında milletin çantasından hırsızlık yapabilmek (gene skill), doğada bulunan hayvanları evcilleştirip yaratık kesmeceye kadar bir sürü farklı skill vardı. benzer bir oyun gerçekten gelemedi neden benzer bir oyun çıkamadı konusunu hala tam olarak anlayabilmiş değilim.
Xenocide Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 tamamı ilk defa oynayan insanlardan oluşan bi server olsa ilginç bi deneyim olabilirdi ahah
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Xenocide, 13.04.2026 10:25 tarihinde dedi ki: tamamı ilk defa oynayan insanlardan oluşan bi server olsa ilginç bi deneyim olabilirdi ahah selam gülüşün çok tatlı bayan mısın acaba yalnız şu uo outlands filan denemiştim zamanında, olmuyor be abi bünye tr free shardlarına alışmış tabi 1
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 outlands epey iyiydi ya ben hala çok seviyorum iş gücü bırakıp oynarım da artık shard taşıma o emeklerin gidişi falan uğraşmaya değmiyor outlands'da çok yalnız takılmıştım eski sosyalliğim de yok
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 ben bu oyunu hiç oynamadım ya. hep merak ettim hiç oynamadım asd 1
Zebilith Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Benzerleri var aslında ama bütün detayları ve manyaklıkları bir araya gelince biricik bir deneyim oluyor bence. UO'daki gibi bir hırsızlık mekaniği hiçbir MMO'da yok mesela. Karakter ölünce üzerindeki eşyalarının lootlandığı oyunlar var ama o eşyaları edinmek Ultima kadar emek ve zaman istemiyor genelde. Oyun içindeki diğer zanaatkâr karakterlere çok bağlıydın mesela. Onlardan alışveriş yapmak zorundaydın bir şekilde. Bir ekonomi dönmesi gerekiyordu. Onları kasmak çok zordu bir yandan. Daha çok detayı vardı böyle biricik. Oce4n, 13.04.2026 05:34 tarihinde dedi ki: neden benzer bir oyun çıkamadı konusunu hala tam olarak anlayabilmiş değilim.
Öne çıkan mesajlar