Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gece nöbetinde katta uyuyan hemşire sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

dün öğleden sonra Antalya'da bi özel hastanede pederin ameliyat ve sonrasında bir gece yatışı oldu. sabah 5 bi uyandım hadi dedim sigara içmeye ineyim. daha önce hiç tecrübem olmadığı için kafama takıldı bi yazayım buraya dedim. bizim durum çokta kritik değil hani kapalı fıtık ameliyatı ama katta 6-7 odada hasta yatıyor akşam gördüm. la bi sigara içmeye çıktım hemşire yastığı tezgaha koymuş uyuyo sigarayı içtim geldim bu sefer ayakları uzatmış kafa yastıkta muhteşem bi şekilde uyuyo. işin garibi bu hemşire asansörün blink sesine de uyanmiuor. farz edelim bi odada hastanın krizi tuttu hadi hemşire şak diye uyandı ama ayık değil neticede ilk kontrol hemşirenin demek ki bu hemşire bütün günü ayakta geçirip özel hastane tezgahında uykuyla geçiriyor diye mi düşüneyim? 

şikayet etsem mi, yani başkalarının hayatlarına yakınlarına bile dert ettim sabah sabah. ekmeğiyle oynadı dense bu sefer oda insanların hayatlarıyla oynuyor diye düşüneceğim. 

odanın kapısına wd40ta sikmamislar cart diye oda kapısı ses yapıyor ona bari irkilirsin benim peder ağrı kesicisine rağmen hıh sen mi geldin diyor sabah sabah.. 

bi dedim danışayım belki vardır aramızda doktoru, tipcisi bilim adami vs. 

Mesaj tarihi:

Biri seslenince uyanır ya. Her hastanın yanında refakatçi vardır. Normal olan uyanık olması tabi de çok lüks olmayan özel hastaneler doktorlara iyi para verip diğer personelin emeğini sömüren yerler. Vardır bir sıkıntısı. 

Mesaj tarihi:

Biz de medicalparkta dogum yaptık iki ay önce. İnan ki o kadar parayı sadece bir gece o kocaman odada kalmaya ve sezaryene vermişiz. İnsanın yüzüne gülüyorlar, soru soracak doktor bulabiliyorsun falan. Yoksa ben bunlara canımı emanet etmekten korkarım. Üniversite hastaneleri veya şehir hastaneleri çok daha iyi. Bir de en azından kafan rahat oluyor bana bir şey mi kitliyorlar korkun olmuyor. Gereksiz mi yapıyorlar bu tahlili diye dertlenmiyorsun. Medikal Park'ın adı var yani işin aslı. 

Mesaj tarihi:

Normal olan firsati oldugunda uyumasi btw. Tum dunyada durum ayni. Hatta devlette uyumalari icin cekyatli falan odalari var. Gece nobetci personele yastik, carsaf dagitilir tum hastanelerde. O hemsire yine bankoda uyuyormus.

Hasta odasinda acil bir durum olursa onlara haber vermek icin hastanin yaninda refakatci oluyor zaten. Yoksa hasta cihaza bagli degilse uyumasa da duymaz hemsire veya doktorlar.

Nobet tutan personel gunduz de calisiyor bu arada. Nobetten sonra izinli oluyor bir gun. Uygulama her yerde boyle. Ben gun boyu calisip hic uyumamis hemsire veya doktordansa nobette misil misil uyumus olanlari tercih ederim snf.

• Like 1
Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 21.02.2026 05:29 tarihinde dedi ki:

Biz de medicalparkta dogum yaptık iki ay önce. İnan ki o kadar parayı sadece bir gece o kocaman odada kalmaya ve sezaryene vermişiz. İnsanın yüzüne gülüyorlar, soru soracak doktor bulabiliyorsun falan. Yoksa ben bunlara canımı emanet etmekten korkarım. Üniversite hastaneleri veya şehir hastaneleri çok daha iyi. Bir de en azından kafan rahat oluyor bana bir şey mi kitliyorlar korkun olmuyor. Gereksiz mi yapıyorlar bu tahlili diye dertlenmiyorsun. Medikal Park'ın adı var yani işin aslı. 

Abi ozelde dogum biraz kadinlarin kendini iyi hissetmesiyle de ilgili. Benim esim hamile, Acibadem’e gidiyoruz kontroller icin falan. Bir aksilik olmazsa dogumu da orada yapacagiz. Esim egitim arastirma hastanesinde doktor bu arada, kendi calistigi hastanede dogum yapsa bayagi ilgilenirler. Ona ragmen hem takip icin hem de dogum icin ozel tercih ediyoruz. Oyle dusun.

Odalar temiz, tek kisilik. Rahatca dus alma imkani var. Kutlama yemegi geliyor, hemsirelerin daha fazla ilgilenme imkanlari oluyor. Makyaj ve fön falan pakede dahil. Seni takip eden doktor dogurtuyor (bu bence onemli olan) ve takip esnasinda devlette sana ayrilan surenin 10 kati zaman ayiriyor falan. Hastanenin icinde kesmekes de yok en guzeli.

Hani makyaj, fon, kutlama yemegi gibi seylere para odemek erkeklere anlamsiz gelebilir ama kadinlara cidden iyi hissettiriyor dogum sonrasi ilgi gormek ve guzel gorunmek.

O yuzden iyi yapmissin ozele para vererek. Hic dusunme verdigin parayi.

Mesaj tarihi:

İlk doğumu üniversite hastanesinde yapmıştı. Takip eden doktor değil nöbetçiler girmişti doğuma. Ve çok zorlamislar doğumda. O dönemde kadınların en büyük ihtiyacı şefkat işin doğrusu. Böyle hayt huyt doğum olunca travma oldu eşimde fakülte. Sırf biraz güler yüz biraz ilgi alaka, odaya yakınlarının girebilmesi, iki doktor yüzü görmek için ödedik o parayı haklısın. Doğumdan sonra solunum sıkıntısı olduğu için 3 hafta yoğun bakımda kaldı çocuk. Her gün acaba gerçekten ihtiyacı var mı da kalıyor yoksa devletten para almak için mi tutuyorlar çocuğu korkusu vardı bizde. Yoğun bakım doktoru çok iyiydi sağolsun giderdi çoğu zaman bu endişeleri ama akrabalara falan anlatamiyorsun. Her gelen akla bir fitne sokuyor. 

Bu da son olur zaten bundan sonra Allah isteyene versin. Bizden paydos. 

Mesaj tarihi:

hastanenin hasta ilişkileri benzeri birimine, tarih saat vererek durumu anlatan dilekçe ver. Kamera kayıtları vardır zaten. Yapmaması gereken bir durumsa da onlarca sakınca yoksa da gereğini onlar düşünsün

Mesaj tarihi:
deadwoll, 21.02.2026 07:32 tarihinde dedi ki:

Normal olan firsati oldugunda uyumasi btw. Tum dunyada durum ayni. 

Tum dunyada durum ayni degil. Benim denk geldigim yerlerde gece vardiyasi personeli sayica az ama kadro olarak farkli oluyor. 1 hafta gunduz 1 hafta gece yada 3hafta gunduz 1 hafta gece sisteminde calisiyorlar. Belirli uzmanliklardaki doktorlar gece vardiyasinda bulunmuyor yada yakin mesafedeki hastaneler ortak uzman personel kullanabiliyor. Ihtiyaci olan telefonla uzmani cagiriyor. Kisacasi 36 saat nobetim var olayi eski sistem + personel yetersizliginden bize normal gibi yutturuluyor.

Mesaj tarihi:

Bu arada bazi branslarda Turkiye’de de nobette bulunma zorunlulugun yok ve belirli bir bolgeye ortak doktor bakiyor. Ama doktor da gece evden calisiyor ve yine uyuyor.

Mesela esim nefrolog, ramazan bayraminin oldugu hafta icabet nobeti denk geldi. Bir hafta boyu 17.00-08.00 arasi nobetci ama telefonla cevre hastanelerden arayip danisiyorlar bu nobetlerde. Ama bu cok az doktor olmasindan kaynakli. Doktor sayisi yeterli oldugunda yine hastaneye gidip nobet tutmaya basliyorsun.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

ozel hayatla ilgili gecici bir durum olabilir. surekli mi uyuyor bilmiyorum ama, gece/gunduz shift i kaymissa, ya da bir gun onceden sabah uyumayip aksam ile birlestirmisse sikintili bir durum.

isin geneline bakacak olursak da, cogu insan uyumaktansa telefonda tiktok kaydirmayi tercih ediyor, yani son raddede uyuya kalmistir bence, yoksa her turlu onu telefonda swipe atarken gorurdun asdf

reyou tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

sonuç olarak günahını hiç mi hiç almak istemiyorum ben bi kere medicalpark'ta özel olarak şikayetimi dile getirdiğimde son derece iyi bir şeklde ilgilenmişlerdi. mr'a gece 3'te girecektim sıralar ve tarihler karışmıştı o gün ve bi gün sonrası ne kadar hasta varsa katta birikmişiz o gün baya olay olmuştu. yani personel konusundada pimpirikleşir mi o kadar bilemiyorum tabii ama ben dikkat ettim hatta bu sabahta dikkat ettim hak yememek için ayrıca sabah gelen nöbete sordum katın neredeyse tamamı doluymuş. 

amacım tabii burda genç bir hemşireyi ekmeğinden etmemek. ama şikayet edilmeli mi edilmemeli mi o soru işareti oldu işte malum bir de günümüz yaşam standartlarıyla insan düşünüyor işte. 

• Yeni Oluştur...