Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1982-1992 arası güzel görselli filmler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

güzel görsel ile kastettiğim cinematography ve practical effects gibi yönler.

"ders niteliğinde izlenmesi gerekir" dediğiniz veya sadece izlerken keyif veren görsellere sahip filmler ne önerirsiniz?

bu yönden Blade Runner çok etkiler beni, başlangıç olarak ondan sahnelerle vereyim.

herhangi bir genre olabilir, ama özellikle 1982-1992 arasını istiyorum.

Mesaj tarihi:

Neden bu spesifik tarihler abi. Neden. En önemli unsur neden bu yıllar abi. NEYİN PEŞİNDESİN.  

The Thing olamıyor mu mesela? Jurassic Park'ı da kaçırmışın. Çocukluğunun en sevdiğin filmlerini yazdığında bu aralık çıkıyor da bizi bunları sıradan paylaşmaya mı tuzaklıyorsun. NEDEN 82-92 NEDEN. tamam BTTF Terminator Robocop Total Recall tamam aynı filmleri tekrar tekrar konuşalım biz de seviyoruz da. NEDEN 82-92 NEDEEEEEENNN NASIL BİR BONE MYSTERY İLE KARŞI KARŞIYAYIZ YİNE

• Haha 1
Mesaj tarihi:

Valla senin izlemediğin de bizim izlediğimiz bir film kalmış mıdır o aralıktan, bilemedim doğrusu. Sen 80’lerden herşeyi bitirmişsindir bu vakte kadar bone. 😸benim şahsen en son o aralıktan izlediğim güzel görselli film hatrımda kalan brazil, onu yazayım. ki 5 yıldan fazla oldu herhalde, ben de bulamıyorum artık o maden bitti sanırım.

Mesaj tarihi:
Sam, 14.01.2026 11:06 tarihinde dedi ki:

Valla senin izlemediğin de bizim izlediğimiz bir film kalmış mıdır o aralıktan, bilemedim doğrusu. Sen 80’lerden herşeyi bitirmişsindir bu vakte kadar bone. 😸

ha yok ya, "izlemediğim film bulun bana" demiyorum da, daha ziyade sinematografi incelemiş olmak için izleyeceğim. daha önce izlemiş olduğum film önerseniz de olur. yeter ki görsel yönü çarpıcı olsun.

bu yüzden hoşunuza giden görsellere sahip filmler sordum.

Mesaj tarihi:

Bu arada öyle her filmi izlemiş, ezbere bilen birisi değilim ya o kadar da değil.

geçen gün mesela Bye Bye Birdie, Viva Las Vegas, The Swinger filmlerini izledim. ilk defa izlediğim şeyler. keskin bir geçiş dönemi varmış 60'larda, onu deneyimlemek güzeldi.

80'lerden filmleri de biraz o gözle izlemek değerlendirmek istedim.

Mesaj tarihi:
goldbären, 14.01.2026 05:39 tarihinde dedi ki:

Neden bu spesifik tarihler abi. Neden. En önemli unsur neden bu yıllar abi. NEYİN PEŞİNDESİN.  

The Thing olamıyor mu mesela? Jurassic Park'ı da kaçırmışın. Çocukluğunun en sevdiğin filmlerini yazdığında bu aralık çıkıyor da bizi bunları sıradan paylaşmaya mı tuzaklıyorsun. NEDEN 82-92 NEDEN. tamam BTTF Terminator Robocop Total Recall tamam aynı filmleri tekrar tekrar konuşalım biz de seviyoruz da. NEDEN 82-92 NEDEEEEEENNN NASIL BİR BONE MYSTERY İLE KARŞI KARŞIYAYIZ YİNE

bir karikatür koyacaktım da şimdi silinir diye koymadım. ama anlamışsındır sen.

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

Blade Runner tekrar izlenmiştir veya ilk kez bilmiyorum.Etkisinde kalınmıştır ve yayın tarihi baz alınıp bir başlık açılmıştır.

Mesaj tarihi:

Masticore, 14.01.2026 20:30 tarihinde dedi ki:

Blade Runner tekrar izlenmiştir veya ilk kez bilmiyorum.Etkisinde kalınmıştır ve yayın tarihi baz alınıp bir başlık açılmıştır.

ciddi bir cevap vermem gerekiyorsa, şöyle ki...

Analog dönem filmler izlemek, sahneleri inceleyerek anlamak istiyorum. Özellikle "güzel görselli filmler" istememin nedeni bu.

Peki neden illa 1982-1992?

onu da şöyle açıklamaya çalışayım.

1- Sinemanın ilk dönemi 1878 – 1919 arasındaki Öncü Dönem, sonra 1920-1929 arasındaki Sessiz Sinema Dönemi, 1930-1965 Klasik Hollywood Dönemi dersek, bu kadar eski filmleri istemiyorum. Arşivlik olarak izlemesi keyifli olsa da, benim aradığım ihtiyaç değil.

2- 1966 yılında Sinema sektörüne bir şey oluyor, bir anda her şey değişiyor. Bu dönemin öncesindeki 40'lı 50'li yıllar havası kayboluyor, 70'lerin Swing ve Disco havası devreye giriyor. Ama bu dönem de benim istediğim şey değil, fazla ham ve ucuz.

3- 1993 yılında Jurassic Park bence 80'ler stilindeki filmlerin bitişini, 90'lar stilindeki filmlerin başlangıcını net bir çizgiyle belirlemiştir. Sonra da zaten The Mask, Chungking Express, Pulp Fiction vari filmler geliyor.

4- "70'ler havasının" bittiği, Conan the Barbarian, E.T., The Thing, Tron gibi "80'ler filmleri"nin başladığı yıl olarak 1982 düşündüm.

işte bu yüzden 1982-1992.

• Like 1
  • Yeni Oluştur...