Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Merhabalar, 

Kiracıyım ve yine ev sahibi ile problem yaşıyorum. Ben eve girdikten 1 sene sonra evi satmaya karar verdi, 1 yıldır da evi emlakçıya gezdiriyorum. Hatırlayan varsa yine oturduğum yer satışa çıkmıştı... Neyse, bu son 1 senede bende sinir stres anksiyete tavan yaptı. 

Bir gün ev sahibi arayıp emlakçının "evi göstermiyor, telefonuma geç dönüyor" dediğini söyledi. Ben de bunun doğru olmadığını söyledim. Sonra emlakçı değişti, yenisi eskiden de beter, saygısız bir tip. Geçen hafta da ev sahibi bana noterden ihtar çekmiş. Evi göstermeye izin vermiyormuşum, ondan haftaiçi ve haftasonu 1er gün belli bir saatte ev gezdirmemi talep etmiş. Cevap vermezsem de kabul edeceğimi belirtmiş.

Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır? İhtara kesin cevap yazmam gerek de, bunun için avukat tutup tutmamak ne kadar fark eder? Yani fark etmemişim, keşke avukata gitseydim diyebileceğim bir durum olur mu?

Çok teşekkürler, selamlar.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Belirleyemiyorsun ama önceden haber vermeli. İhtar çekip ses çıkarmazsan kabul sayılır demesinin bir anlamı yok. Adama yaz, WhatsApp olur, e-posta olur, telgraf olur (şaka değil, gerçekten telgraf burada uygun ve mantıklı bir yöntem. Müvekkilim olsa ucuza telgraf çektirirdim). Her hafta şu saatlerde evdeyim ve uygunum, ama anlık uygun olmadığım olabilir. TBK 319'a doğrultusunda her gösterimden en az 3 saat önce telefon edip olurumu alırsanız belirttiğim saatlerde gösterebilirim.

Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 25.11.2025 17:56 tarihinde dedi ki:

Ben anlamadım gösteriyorsun ama göstermiyorsun diye ihtar mi cekiyor ev sahibi? 

Evet... Fix bir gün ve saat belirlemiştim kafamda ve emlakçı gezdirmek isterse yüzde 80 olumlu döndüm hep.

@GERGE fix bir günüm olduğunu ev sahibine söylemiştim. İhtarın sonu şöyle bitiyor:

"Haftada 2 gün + saat belirtmediğiniz takdirde ..başlangıç tarihli kira sözleşmesinden doğan tüm hak ve alacaklarımız saklı kalmak üzere tarafınıza karşı yasal yollara başvurulacağını, kiralanan yerin gezilip görülmesine izin verilmesi için dava açılacağını; ayrıca taşınmazın gösterilmemesi sebebiyle satılamaması, geç satılması gayrimenkul piyasasında yaşanabilecek düşüşlerden kaynaklanacak her türlü zarardan vb. sorumlu tutulacağınızı, bu zararların tazmini amacıyla da tarafınız aleyhine dava ikame edileceğini ve yargılama giderleri ile avukatlık ücretlerinin de tarafınıza yükleneceğini ihtaren bildiririz."

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Tazminat açamaz, ev gösterme davası var, onu açar. Bilgim bitti ama burada, kira alanım değil. Telgraf ile cevap ver sen eğer belirledğin gün ve saat varsa, en iyisi ve masrafsızı o olur.

Mesaj tarihi:

Bence konudan anlayan bir avukat bulup ücretini ver ve neler yapıp neler yapamayacağını öğren.

Gel de, illa ki 5-10 dk gecikirler, geciktin diye gittim de kapıyı açma falan. Seni sessiz bulunca pislik yapmaya başlamışlar belli ki.

Bu arada emlakçıya yetki de verilmesi gerekiyor galiba artık. E-devletten falan da yapılabiliyor. O var mı, bu var mı falan diyebilirsin. Eve zarar verebilirsiniz diyip kayıt almam lazım diyebilirsin belki, potansiyel alıcı zaten bu tavrı görünce alacağı varsa da almaz. Adam gibi davranın yoksa yasalara uygun ama ters şekilde size böyle davranırım diyebilirsin.

Tam tersi durumda bir arkadaşım var. Dava yoluyla emlakçıyı içeri alması gerektiği kesinleşti ama kapıyı açmıyor falan yine de problem yapabiliyor. Pek de yapacak bir şey yok gibi.

Bu arada evin ilanını kayıt etmeyi unutma. Satılırsa, ihbar yaparsın. Kesin tapuda düşük göstereceklerdir 😄

Mesaj tarihi:
kith87, 26.11.2025 14:13 tarihinde dedi ki:

Bu arada emlakçıya yetki de verilmesi gerekiyor galiba artık. E-devletten falan da yapılabiliyor. O var mı, bu var mı falan diyebilirsin.

Bu arada evin ilanını kayıt etmeyi unutma. Satılırsa, ihbar yaparsın. Kesin tapuda düşük göstereceklerdir 😄

Süper fikir, aklımda olacak = )
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@GERGE hocam çok sıkboğaz ettim ama umarım son kez şunu sormak istiyorum. Kira sözleşmemde, evin sözleşmenin son ayında gezdirilebileceği yazıyor. Dava durumunda bu mu dikkate alınır yoksa TBK 319 mu? Çok teşekkürler.

"Kiracı kontrat süresinin son ayı içinde kiralanan şeyi görmek için gelen taliplerin gezip görmesine ve vasıflarını tetkik etmesine karşı koyamaz. Mal sahibi ve kiracı kontrat tarihinin iki ay öncesinden birbirlerine haber verecektir."

GERGE, 26.11.2025 02:05 tarihinde dedi ki:

Tazminat açamaz, ev gösterme davası var, onu açar. Bilgim bitti ama burada, kira alanım değil. Telgraf ile cevap ver sen eğer belirledğin gün ve saat varsa, en iyisi ve masrafsızı o olur.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Kanun önemli, o değil. Ama daha iyi bilen vardır, dava işinden çok anlamıyorum ben, dava bakmıyorum hiç.

Mesaj tarihi:

sen nasil avukatsin sayin genel yoneticim? sen neye bakiyorsun o halde?

davasiz avukat mi olur!

OBJECTION! diye bagiracaksin arada. ben evde falan bile zaman zaman cikisiyorum. is yerinde calisanlara bagiriyorum OBJECTION diye sonra oturup calismaya devam ediyorum. bu haktan mahrum kalarak avukat olunmaz.

arkadasin diplomasinin iptalini rica ederim sayin yargic. imamovlu ve altayli arasinda bir oda verilsin kendisine.

Mesaj tarihi:

İşi bilen avukat önemliymiş, umarım hiç ihtiyacınız olmaz... Karşı ihtar çektim, çekmeme gerek yokmuş aslında. Çekmezsem bana gelen ihtardaki iddiaları kabul ediyorum varsaymıştım çünkü ihtara öyle bir şey yazmışlardı. Ek olarak şöyle bir fikir de aldım, evi her gezdirmede tutanak tutup imzalatmak. Aklıma gelmemişti. Top karşıda şimdi. Herkese çok teşekkürler...    

Mesaj tarihi:
pontipati, 29.11.2025 12:46 tarihinde dedi ki:

İşi bilen avukat önemliymiş, umarım hiç ihtiyacınız olmaz... Karşı ihtar çektim, çekmeme gerek yokmuş aslında. Çekmezsem bana gelen ihtardaki iddiaları kabul ediyorum varsaymıştım çünkü ihtara öyle bir şey yazmışlardı. Ek olarak şöyle bir fikir de aldım, evi her gezdirmede tutanak tutup imzalatmak. Aklıma gelmemişti. Top karşıda şimdi. Herkese çok teşekkürler...    

Güncelleme geldi bugün : )

Ev sahibi benden haftada 2 gün istiyordu. Ben haftada fix 1 gün olarak karşı ihtar çekmiştim. Beğenmemiş sanırım dava açmış. Arabulucu benimle iletişime geçecekmiş. Hayırlısı

• Haha 1
Mesaj tarihi:

salı-persembe arası aksam 5-67 arası secerdım yerınde olsam zamanı.Tatıl gununde evıne gelıp gorecekler otomatık sistemden,kalanlarında yarısı o saatte calısır veya trafıge takılır.

• Yeni Oluştur...