Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Clair Obscur: Expedition 33

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

gamepassda olmasına rağmen bu kadar satılıyor bir de... 35$ çok da güzel oyun.

kingdom come deliverance 2 kesin yılın oyunu olacak diyordum ama rakipler güçlüymüş 😄 

ya bu ya da kcd2 yılın oyunu olacak 😄 

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Epic'den aldım ben daha ucuz olduğundan, Game Pass olmasına rağmen aldım, dursun istiyorum kütüphanede.

Mesaj tarihi:

side questleri oynadıkça oyun daha bi güzelleşiyor. %100cü değilim ama arada başkalarının gameplayinde gördükçe çok güzel ekstra lore çıkıyor.

Spoiler

clea yı öğrenmek önemli mesela. main q olması lazımmış bence hatta. 

Mesaj tarihi:

oyunu yeni bitirdim.

bayıldım. oyunları kolay kolay sonuna kadar oynamam kolay sıkılırım ama bu oyun su gibi aktı.

en son bg3'te aynı şekilde hissetmiştim.

side questlerden devam , gittiği yere kadar.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

bitirdim bugün. 35 saat sürmüş. Side questlerin hepsini yaptım bi 2-3 zor side boss kaldı. Ara ara dodge/ parry timingler sinir etse de 10/10 oyun gerçekten. Müzikler, hikaye ve karakterler çok çok güzeldi. 

edit: bide side quest yapıp çok dolaşınca sonda baya overleveled oluyorsunuz. Son boss ta ölmeden, 2-3 vuruşta geçtim, mekaniklerin tamamını bile göremedim sanırım. Act 3 biraz dengesiz olabiliyor çok dolaşınca etrafta sdf

progamer tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Valla oyun akiyor. Tek takildigim nokta su yeni nesil grafiklerin tamamindaki gloom (boyle diyorlar sanirim) olayi. Ya tamam ray tracing hede hodo de, her taraf ya grainlenmis ya da fazla exposure ayariyla cekilmis fotograf gibi wash out. Sanatsal acidan oyun mukemmel olsa da su grafik olayi kafami bozdu acikcasi. 

Mesaj tarihi:

MrLevie bir de Nvidia ekran kartın var DLAA kullanıyorsan bu bahsettiğin grafiklerin hissiyatı normalden biraz daha kötü oluyor. DLAA kullanıyorsan DLSS quality ye geçmelisin. DLAA da resolution bugı var malesef. Monitöre düşük çözünürlükte görüntü gönderiyor, o yüzden daha bulanık DLSS Qualitye göre. Ben kendim deneme yaptığımda örneğin bu oyunun başında savaştığın 2. düşman varya Shieldi yere vuran, onu iki şekilde de denedim yaratığın shielddaki girinti çıkıntıları bile garip gözüküyor, böyle  parlıyor falan DLAA da olmaması gereken şekilde.  Zaten DLAA kullanmıyorsan o ayrı zaten oyun bloomlu ve uzaktaki yerler bulanık biraz normal halinde.

Ya kart 5060ti. DLSS Quality, her şey epic seviyede. Daha napilir bilmiyorum, bir iki video izledim YouTube’da, onların uyguladım ona rağmen içime sinmedi. Yapacak bir şey yok sanırım. 

oyun eğlenceli olmasa tahammül etmem aslında da, uzun süren bir savaş sonucu kazanmanın tatmin hissi baya güzel 🙂

bir de büyük karakterler ekibin üzerine düşmese çok sevineceğim, mumkunati yok kaçamıyorum haha

MrLevie tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

aynı durum mu bilmiyorum ama bende de bazı yerlerde pixel pixel görünümler vardı. (saçlar, etrafta uçuşan çiçekler vs) ilk başta art style mı böyle diye düşündüm sdfsdf

1-2 yerde de 5-10snlik kırmızı ekran durumu olunca dedim ki bu normal değil 🙂 

https://steamcommunity.com/app/1903340/discussions/0/592895271730517490/?ctp=2

şu threaddeki işlemi yapınca düzeldi. belki senin yaşadığın durumdur bilmiyorum. belki başkasının da başına gelmiştir , yardımı olur.

(bende 3060 var bu arada)

Ya bir ton şey denedim artık sikinti benim görüşümde herhalde. Saçlar kırık kırık görünüyor mesela. Ne yapsam değişmiyor 🙂 Galiba normal hali bu.

Bir sure Dx11'de calistigini dusundum oyunun, Dx12'yi command ile zorladim, pek bir degisiklik olmadi. Artik umidi kestim. Beklentim daha yuksekti sanirim 😄 

Bir de Witcher 4 tech demo da pek yardimci olmadi heh

MrLevie tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Grego driver versiyonun 576.52 mi ? O versiyonla başlayan bir crash problemi oluşmuş olabilir cünkü ben oyunu bir ay önce bitirdim tek bir crash bile olmadan. Yeni bir hotfix driver çıkmış onu düzelten. Kurmadıysan deneyebilirsin. 5 problemi fixliyor, problemlerden biri Clair Obscur crashları.

GeForce Hotfix Display Driver version 576.66 is based on our latest Game Ready Driver 576.52.

Clair Obscur: Expedition 33 may crash [5283401]

Bu konu ile ilgili resmi forum topiği:

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/566928/announcing-geforce-hotfix-driver-57666-released-63/

Bu da Download linki direkt indirmek istersen (yukardaki linkden ekledim bunu da zaten)

https://international.download.nvidia.com/Windows/576.66hf/576.66-desktop-notebook-win10-win11-64bit-international-dch.hf.exe

• Yeni Oluştur...