Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama ve AI

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Sadece kod üzerine bir AI başlığı açayım eğer kullanan eden varsa aynı yerden takip edebiliriz.

Bayadır kod için hem Claude hem de GPT40 kullanıyodum free olarak. Free bitene kadar yetiyordu ama son 1-2 aydır daha yoğun kodluyorum ve Claude baya gelişmiş kod yazma konusunda. O yüzden 1 aylık Claude aldım ve böylece ilk defa para vermiş oldum. 

Github copilot'ı da denedim zira o yarı fiyatına (aylık 10$ ) ama pek onu pek beğenmedim IDE'ye entegre olmasına rağmen.

Claude 3.5 Sonnet yine takılmasına takılıyor ama baya baya güzel çözüyor ve amelelik işlerini aşırı kolaylaştırıyor. Aynı anda 3-4 ayrı script'i alabiliyor 1000-2000 satırlık ve bunun üzerine baya konuşabiliyoruz. 500k token demişler ama önceki konuşmalar hayli kısaltıyor sürekli eklene eklene gittiği için. C# ve shader yazmak için kullandım ben.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Ücretsiz olarak (neredeyse ücretsiz, günde 1500 sorgu) Gemini 2.0 Flash Thinking çok iyi diyorlar kod yazımında. Ama Sonnet kral tabii.

Bir de Sonnet'e para vermek yerine API'den kullanabilirisin. Öyle kullanıyorum ben. LibreChat çok iyi arayüz olarak da.

• Like 1
Mesaj tarihi:

4o ücretli kullandım birkaç ay, kod yazma konusunda baya leş, sanırım contexe göre de değişiyor, junior seviysinde nasıl bilmiyorum ama senior hatta mid seviyesinde baya facia kodlar getiriyor, birkaç kere optimizasyon gerektiriyor, baya baya syntax hatalı kod getiriyor vs.

Gemini 1.5 ile 1-2 haftadır ionic-react tarafında kullanıyorum 4o'ya göre iyi ama eksik/yanlış kod getirme olayı bunda da var.Gemini 2.0 baya geç cevap veriyor onu direk geçtim.

Bir de ideye entegre olmadan kopyala yapıştır vs çok yorucu ve verimsiz geliyor bana, şuan vs code'a entegre github-co pilot kullanıyorum ama sadece kritik olmayan, performans derdi olmayan, genelde amelelik gerektiren kısımlarda kullanıyorum baya da faydalı oluyor

bunlar dışında hem 4o hemde gemini teknik tarafta teorik bilgi verme ve bunun üzerinde tartışma, detaylarını aktarma, sorularını yanıtlama konusunda gayet başarılı. Verdikleri cevapları genelde farklı kaynaklardan doğrulatıyorum henüz bir hatalarına rastlamadım. Bu tarafta vakitten baya tasarruf ettiriyor beleşe mentörlük gibi birşey sfsfds

• Yeni Oluştur...