GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 (düzenlendi) Sam, 07.01.2025 21:49 tarihinde dedi ki: yani nvidia ne yapsın buna onu diyorum. upscaling gelmeseydi beceriksiz devler beceri mi kazanacaktı? cities skylines 2'de gördük unity & fsr1 ile adamlar 15fps oyun yaptı çıkardı, üstüne de "oyuncular sabırsız" diye demeç verdi. dlss olsa da olmasa da, unreal kullanılsa da kullanılmasa da olabilen birşey o dediğin. endüstri standardı haline gelmeyecekti, sunumlarda "ai ile böyle şöyle" yerine normal performans benchmarklarını görecektik, devler "optimize ; benzer görüntüyü daha ms daha az donanım kullanarak" bizlere sunmaya gayret gösterecekti sadece ue de 1 tıka basmak yerine vs vs abi sana gerçekten fakeframelerin ile hayatta başarılar diliyorum. Ocak 7, 2025 GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
AmoRPHouS Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Redditteki nvidia moderatörünün resimlerden falan pixel sayarak yaptığı karşılaştırma. Önceki 3000 serisi vs 4000 serisini de bu şekil yapmış baya yakın tutturmuş. Kaynak :
Sam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 (düzenlendi) @GONDARCENGIZvalla diğer arkadaşlar da yazmış, ben de yazdım. ne yapalım o zaman voodoo 2'ye dönelim developerlar taşı sıkıp suyunu çıkarır o halde, ilkellikle imtihan olunca daha iyi sonuç çıkaracaklar herhalde. yazdığım gibi ana kabahatli olan konsol şirketleri. base guideline zorunlu hale getirmediler çünkü ceplerini etkilemek yerine pro versiyonu satıyorlar oyuncular bulamaca zorunlu kalınca. ha yok nvidia'nın pc sektörü üstünde öyle bir hüküm gücü olup da uygulamasa onları sorumlu tutardım. ms & sony 576p->4k 30fps bulamaçları dükkanlarından bu gece yasaklasa yarın bu sorun biter. bilgisayar grafikleri ne zaman gerçekti de bugün fake oldu? ray-tracing öncesi tamamen uydurma zaten, ray-tracing biraz taklide çalışıyor ama baştan sona hile ve ortalama/tahmin ile real-time bir görüntü elde edebiliyoruz. 89'dan beri bilgisayarlarla haşır neşirim, duyduğum en komik yakıştırma sektördeki. ragebaiterlar ekmek yiyecek diye sektöre de sıçradı post-truth devir. @AmoRPHouScuda core'larda %35 kadar daha fazla sanırım 5090 4090'dan zaten tam hesaplamadım ama. daha alt modellerde daha düşük gerçi ama bakalım. cache'leri söylemediler henüz galiba belki onlar da biraz artmıştır. bu fake frame diyenler cs2'de, valorant'ta filan reflex2 açmaya başlayınca nasıl gpu'nun ekrandaki boşlukları hayalden doldurmasının iyi birşey olduğunu mantıkla açıklamaya çalışacaklar. 2ms latency kazanmak için yapılacak zihinsel cambazlıkları şimdiden görür gibiyim. Ocak 7, 2025 Sam tarafından düzenlendi
danielino Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 (düzenlendi) cok yetkin bi diyalog kurmussunuz,, düz adam sorumla (sorularımla) bölmek isterim. suan 4000 serisi icin çekilen fiyatın aşağı yukarı aynısıyla 5000 serisi alınabilir mi bu sene içerisinde? veya 4000 ekran kartlı ürün ucuzlar mı? (turkiye'de zannetmiyorum). özetle yakın zamanda satın alım yapmak denyoluk mu olur, beklemek mantıklı mı? bütcem 40-50k civarı, oyundan ziyade produksiyon-render vesaire icin bir sey lazım, 8gb ramli 7 yıllık laptobum artık kötürüm hale geldi bu baglamda,, kısıtlı bilgimle begendigim cihazı da paylasayım yol gostermek isterseniz https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v20-3-2/ masaustu malesef opsiyon dahilinde degil sık hareket ettigim için Ocak 7, 2025 danielino tarafından düzenlendi
Sam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 4000 serisi üretimden kalktığı için ucuzlamaz artık bence, geçen sefer 4000 çıktıktan sonra da stoklar devam etmişti. bu sefer daha çıkmadan üretimi kestiler stoklar erisin diye. 5000 serisinin muadilleri 50$ daha ucuz ya da aynı fiyat msrp olarak, ama tabii buraya kurun son haliyle girecekler, daha pahalı olabilirler o yüzden. ben yine de bugün artık 4000 serisi almazdım. fiyat farkı olsa bile aradaki performans farkı kadar olmaz çünkü herhalde. notebook kısmını bilmiyorum, notebook bütün bir sistem sonuçta başka parçalar da var. bunların olduğu modeller ne zaman çıkar onu da bilmiyorum, spec'leri de henüz açıklamadılar gördüğüm. notebook için yorum yapamıyorum. 1
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 nvidia bi fiyat açıklasın da bakalım dedi amd muhtemelen
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Amd nin rekabet edebilmesi için, yeni fsr,fg ve rt performansının nvdia 4x kartlar seviyesinde olması lazım. Artık kartları raw performansına göre değerlendirelim devri bitti. Dlss 3 zaten mükemmelle yakın çalışan bir teknoloji , dlss 4 ve yeni framegen ile iyice bkunu çıkardılar muhtemelen. Amd fsr 3 den 4 e geçerken muazzam bir iyileştirme yapamadıysa çok net patlar. 1
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 O fake frame dediğiniz frameleri görebilmeniz için oyun hızını 1/10x e çekmeniz lazım. Standart şartlarda(fgsiz min 40-50 fps arası, iyi bir fg implementasyonunda) oyuncuların %99 unun bunu farketmesi imkansız. Fg ye karşı argüman üretmek baya saçma bence. Dlss+fg oyun devlerini tembelleştirdi kısmı bir nebze doğru ama uzun süredir zaten düzenli olarak tembelleşiyorlar. Dlss gibi bir teknoloji olmasa da bunun önüne geçilemezdi. Öyle 90 ların 2000lerdeki gibi, devler ömrünü pc başında oyunu olabilecek en iyi hale getirmek ve optimizasyon kasmak için çürütmüyor. Bas geç sonra düzeltiriz kafasında çoğu firma. Haklı oldukları taraflar da var oyun projeleri artık devasa boyutlara geldi, bu kadar büyük projeleri releasede full optimize çıkarmak anca rockstar gibi babaların yapabileceği iş, gta 6 da ne yapacaklar göreceğiz. Rockstar da çalışanlara şuan muhtemelen köle muamelesi yapıyordur gta 6 çıkışı öncesi.
µh Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 rdr2 sonrası kamuoyunda çok olay olduğu için sabah akşam mesai olayını bitirdik demişlerdi de çıkışa son 6 ay kala falan ne yapacakları önemli, şimdi ne yaptıkalrı değil.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Fazla mesaiyi bitirdik vs yalan dolan işler , sesi çıkanlara kallavi bir prim yapıştırmışlardır veya şutlamışlardır. Bu sene çıkacak demediler mi gta 6 için? Doğruysa yetiştirmek için fazla mesailer çoktan başlamıştır.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 bu arada founder's edition için gösterdikleri tasarım çok iyi, 2 slota indirebilmişler kartı tdp'yi yükselttikleri halde. baskı devreyi küçültüp soğutucu alan için kullanmışlar anlaşılan. dev gibi kilolarca ekran kartı meselesine şimdilik bir yara bandı olmuş gibi. diğer markalar da bu tasarımı benimser umarım.
df Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 (düzenlendi) rockstar ın sıkıntısı düzenli olarak her zaman fazla mesai olmasıydı. yoksa release döneminde normal. biz de 2 senedir mesaisiz ilerlettiğimiz projeyi ocak sonu çıkaracağız diye 2 aydır mesaiye başladık. kimsenin de niye mesai oluyor dediği yok. biraz rahat takıldığımız dönemlerin telafisi gibi oluyor. o dönemlerde de şirket bir şey demiyordu. ama mesai artık rutin olmaya başlarsa herkes rahatsız olur. @Sam büyük ihtimalle 2 fan olunca normalden fazla kalın oldu. 3 fan ile 4 slot yerine 3 slot yetiyorsa diğer markalar o şekilde devam eder bence. daha çok kasaya uyumlu olması işlerine gelir. nvidia 3-5bin tane satıp kenara çekilecek. çok sallamamıştır uyumluluğu Ocak 8, 2025 df tarafından düzenlendi
kizillelma Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Project G-Assist: An AI Assistant For GeForce RTX AI PCs, Comes To NVIDIA App In February https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/g-assist-ai-companion-for-rtx-ai-pcs/
Sam Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 gerçekten de adamın birkaç yıl önce dediğini yaptılar reflex 2 ile.
Öne çıkan mesajlar