Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acı Biber Sosları

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Üç sos tanıtmaya geldim size, yıllardır rast geldiğim yerli soslar arasında en iyiler, hepsi bir farklı. Kullanım yolları da farklı.

1. Bapa Azap Acı Biber Sosu: Bu sostan çok ekmeğe sürmelik. Bazlama ile çok iyi gidiyor. Yoğun ve ağızda kalıcı bir acısı var ama yenmeyecek gibi de değil. İçinde sadece acı biber, tuz ve sirke var. Sirke tadı alınmıyor bile, tuz da aynı. Saf acı bibere yakın.

2. Hayfene Chili Piri Fermante Acı Sos No:1: Bu katı yemeklere atılası. Makarna, but, fırınlık yemekler... Azap kadar acı değil, ama çok hoş ve zengin bir tadı var. Makarnaları filan uçuruyor.

3. Biberify: Bu en sıvı ve homojen sos. Klasik bildiğimiz acı biber soslarından. Çorbalara ve sulu yemeklere çok iyi gidiyor. Ağızda fazla kalmıyor tadı. Acısı çok saf. Kuvvetli de.

Hepsi alınabilir, ama sadece birini alacaksanız en iyi nerelere gittiğini yazdım, ona göre alın. Chili Piri ama en kullanışlı olanı. Ekmeğe de gider, çorbaya da gider, aralarında en çok amaçlı olan o.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Meksikadan bi tane habanero almıştım acılı. Normalde çok acı seven biri değilim, o yüzden yemeklere tencerede falan koyuyorum  bazen acıyı. Normalde 3 oranında koyuyorsam bunda 1 koymam gerekiyor ama tadı çok hoş gerçekten. Tr dekilerden farklı bir tadı var tam anlatabilecek kadar çözemiyorum ama ağzım yanıyor çok asdads.

• Yeni Oluştur...