eldar Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 (düzenlendi) Arkadaşın arkadaşı, geçen yıl Almanya vizesi alıp yunanistan'dan transit gitti. Sorunsuzca seyahatini tamamladı, aradan birkaç ay geçtikten sonra aynı vizesiyle doğrudan Almanya'ya uçtu maç izlemeye. Havalimanında geçen sefer niye direkt Almanya'dan girmemene rağmen Schengen'i Almanya'dan aldın diye sorguya çekmişler. Başka bir odaya alınmış, orada sorgulamışlar sonra da 5 yıl genel schengen yasağı verip yollamışlar. Tüm detayları bilmiyorum, sorguya alınınca ters konuştu mu, sonradan itiraz edince yasak kalktı mı vs. Ama olayın esası gerçek, bir önceki seyahatinde niye Almanya'dan vize alıp direkt Almanya'ya girmedin diye pasaport kontrolünde kıllık yapmışlar. Bundan yıllar önce (10 yıl olmuştur) başka ülkeden vize alıp Hollanda'da havalimanından çevrilen de biliyorum. Büyük ihtimal sorun olmaz, ama bir risk var. Şubat 12, 2026 eldar tarafından düzenlendi
Aceace Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 bLackcha0s, 12.02.2026 10:29 tarihinde dedi ki: Dedeağaç git-gel yorucu geliyor şu an Olm sen manyak mısın? Motora atlayıp. Dedeağaç'a gidiyosun, 3 gün kalıyorsun, 2 tane kask alıp burada satıyorsun, yol parasına tatil yapmış oluyorsun. Zaten kocaman çantaların var. Kasktan başka ot bok bişeyler daha al o da sana kar olsun. Ben benim speed twinle gidip nasıl dönebilirim derdindeyim. Sende öyle bir sorun da yok. 1
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Yunanistana girip güvenlikten koşa koşa geçip aynı uçağın dönüş seferiyle dönmüşlüğüm var. 2 senedir çatır çatır kullanıyorum vizeyi.
Llama Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Akhlaur, 12.02.2026 15:42 tarihinde dedi ki: Yunanistana girip güvenlikten koşa koşa geçip aynı uçağın dönüş seferiyle dönmüşlüğüm var. 2 senedir çatır çatır kullanıyorum vizeyi. yunanda daha az gun gecirdin mi yine tehlikeli degil mi ilerde
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 uzun sureli vize ise, onceden bir kere kullanildi ise sorun cikartmaz. eger gitmen gerekiyorsa kapidaki adamin keyfine bagli. agzin laf yapiyorsa sorun cikartmaz. illa ki garantiye alayim diyorsa ucuz bilet bak abi, belki daha bile ucuza gelir yunanistan aktarmali. aradaki saati uzun tut. sehire iner-gelir diger ucaga binersin iste. vaktim yok, risk alirim dersen, "seyahatim belli. geri donus biletim burada vs." agizin laf yaparsa ok. iyi bir giysi ile kapidan gecebilirsiniz. almanya seek-cko bir ulke, orasi baska eu ulkesinin oturumu ile girmeye calistigimda dahi bana sorun cikartti.
Gallant Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 xaty, 03.04.2024 06:04 tarihinde dedi ki: Kural basit aslında: ya ilk gideceğin ülkeye alacaksın, çok ülkeye gidiyorsan da en uzun kalacağına alacaksın. Bunun aksi her şey puanını düşürüyor, bir sonraki vizende daha kısa vermelerine veya bir kaç kereden sonra reddedilmene kadar gidebiliyor. Olay tam olarak bu. Birde pasaport kontrolde derdini anlatabilmen, gerekliyse evrakla destekliyor olman onemli. Donus bileti, otel rezervasyonu, kredi karti, sirket gezisi ise sirketten yazi falan filan. Genelde derdini anlatamayan kisilere evrak soruyorlar. Bazende sansin yaver gitmiyor, o gun pasaport kontrole emir gitmis oluyor milleti sorgulayin inim inim inletin, gerekirse donuna kadar arayin diye, sende o gune denk geliyorsun. Yada mimli bir ucus oluyor, senin ucusunda o zamana denk geliyor, vs. Cem Yilmaz in dedigi gibi "Be tourist!" kafasinda olmak onemli.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 bi ara italyadan vize alıp, avusturyaya gittim geldim soran eden olmadı, italyaya hiç gitmedim 1
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2026 Llama, 12.02.2026 16:53 tarihinde dedi ki: yunanda daha az gun gecirdin mi yine tehlikeli degil mi ilerde Abi çok yere gidip geliyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Yunana sonradan tekrar gittim ama başka yerlere de gittim. 2 yıllık vize. Bir de en az 15 kere falan schengen almışımdır. Bi de pilotum o da artı puan oluyor asd. Ama girerken çıkarken kimse bişey demedi.
Llama Mesaj tarihi: Şubat 13, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2026 Akhlaur, 13.02.2026 00:57 tarihinde dedi ki: Abi çok yere gidip geliyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Yunana sonradan tekrar gittim ama başka yerlere de gittim. 2 yıllık vize. Bir de en az 15 kere falan schengen almışımdır. Bi de pilotum o da artı puan oluyor asd. Ama girerken çıkarken kimse bişey demedi. benim bi arkadaşa red verdi yunan da vizeyi kötüye kulanmaktan yunanda 2 gün geçirmişse diğer ülkelerde 10 gün geçirmiş
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 13, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2026 benim son vizem de 6 aylık yunandı 2 gün midilli'de kaldım sonra almanya'dan girdim avusturya'dan çıktım 15 gün kaldım. Tekrar yunana başvurdum yine 6 ay verdi. Şimdi zaman kalmadı neyse yapacak bir şey yok
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 13, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2026 Llama, 13.02.2026 08:50 tarihinde dedi ki: benim bi arkadaşa red verdi yunan da vizeyi kötüye kulanmaktan yunanda 2 gün geçirmişse diğer ülkelerde 10 gün geçirmiş Bu yıl sonuna doğru bitiyor. Red yersem bu mesaja alıntılayıp yazarım. 1
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 13, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2026 abi ben 2 dakka bakıp çıkcam valla bak fazla kalmayacam deyin geçin ses etmezler daha olmazsa kontrolde benim adımı verirsiniz, paticikten shadowun yeğeniyiz deyin tamamdır o iş
Öne çıkan mesajlar