Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alien : Romulus

sylvanas

Öne çıkan mesajlar

Ben beğendim trailer'ı . Fakat hiç bir zaman  ilk alien olmayacak artık.  O bilinmezlikle birlikte kapana sıkışma mevzusu geçti gitti artık. İlk filme benzer bir film yapmaya çalışmışlar.  

The thing , alien   bunların yeri ayrıdır gönlümde.

Masticore tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Ben Prometeus'u pek beğenmemiştim. Lore güzel ama çok düşük tempoydu. Eleştirseniz de trailerdan gördüğüm Alien ruhunu bu film daha iyi yakalamış gibi duruyor.

Gençlik olayı biraz görece. Adamlar alyen klonlayacak biomedikal ilerlemede, yaşlanmayı geciktirme falan filan da vardır zaten o evrede.

Sosyal ağlarda paylaş

alien ve aliens arasında geçiyomuş bu, sonrasında geçen pek çok film var seride ama öyle bir gençleşme muhabbeti görmedik şimdiye kadar.

fassbender ve origin muhabbetlerini bırakıp düz horror odaklanmaları da yine popülere oynama hareketi gibi geliyor. genç ekiple yeni kuşağa hitap ediyorlar gibi.

• Like 2
Sosyal ağlarda paylaş

Horror'a karşı değilim ben. Zaten serinin kökeni horror (hatta Aliens komple horror'un da ötesinde aksiyon gibi). En iyi de bunu beceriyor adamlar zaten. Prometheus gibi lore ilerletici daha derin film olsa ona da ok idim, çünkü yarattığı evreni de seviyorum.

Ridley Scott horror olmayan sanatsal dizi çekecem dedi, bayağı fena çuvalladı. Başladığım diziyi sezon bitirmeden bırakamayan ben bile 3-4 bölüm sonra YETEEEEERRRR çılıklarıyla shift+deleteledim bölümleri. Oradan ders alıp köküne dönmüş de olabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel, 19.07.2024 15:11 tarihinde dedi ki:

alien ve aliens arasında geçiyomuş bu, sonrasında geçen pek çok film var seride ama öyle bir gençleşme muhabbeti görmedik şimdiye kadar.

fassbender ve origin muhabbetlerini bırakıp düz horror odaklanmaları da yine popülere oynama hareketi gibi geliyor. genç ekiple yeni kuşağa hitap ediyorlar gibi.

Bayagi dogru bu, film planlanirken hangi yas grubunu hedeflemeliyiz, hangi ogeler kimlere ilginc gelir neyi koyalim vs hep arastirmislardir. 
Sonucta gunumuzde filmler sanatsal kaygilardan cok para icin uretiliyor, dolayisiyla o yaratici ruhun oldugu eski filmlerle ayni beklentiye girmemek lazim. 
Kefir pizza kalitesinde olur muhtemelen, izler geceriz. 

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

bugün imaxte seyrettim. Hayal kırıklığı oldu biraz. Force Awakens'ın Alien versiyonu olmuş. Greatest hits, nostalji filmi. 1-2 orjinal sahne vardı da filmdeki nerdeyse her şey eski filmlerden. Alien/Aliens/Alien Isolation'dan sonraki en iyi şey olmuş  yine serideki tabii de. Cast iyiydi, özellikle Andy'i oynayan eleman hoşuma gitti. Production design, ses, efektler(Rook'un cgi suratı hariç) başarılıydı. Prometheus/Covenant gibi modern, hologramlı teknolojiler yerine orjinale sadık setler filan hoştu. Hikaye olarak meh.  Gerisini spoilera yazayım.

Spoiler

Prometheus bağlantısı çok rahatsız etmedi de Alien Resurection en sevmediğim Alien filmi olabilir, özellikle sonunda ki Human hybrid muhabbetinden nefret etmiştim. Burda da direk birebir onu yapmaları hoşuma gitmedi hiç. Bide Ian Holm'u geri getirmelerine hiç gerek yoktu. Sırf ilk film nostaljisi diye, cgi suratı da olmamış çok uncanny valley. 

Klasik xenomorphları da az gördük sanki, 2-3 sahne de mi göründüler işte. Ondan çok facehuggerlar ile uğraştılar.

edit: Bide hiç korkutmadı film ya. Hatta Facehuggerlar beni en çok tiksindiren, korkutan yaratık olabilir ama bu filmde bi kere bile yerimden zıplamadım, gerilmedim sdf. 

progamer tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...