DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Adaletle sağlanır dersen ikna olmayacam keza roma’da kölelerin statüsü kesinlikle adil bi durum değil yahut islam hukukunda vasiyet hiç adil değil amaç mutlak adalet değil, toplumun huzurunu barışını tesis etmek
Law Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 (düzenlendi) Ben herhangi bir şey ima etmedim gerçekten senin fikrini merak ettim. Ben cevabımı aldım teşekkür ederim. Ama toplumsal barış nasıl sağlanır buna cevap alamadım nasıl sağlanır toplumsal barış. Ocak 6, 2025 Law tarafından düzenlendi
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Elma ile armutu karsilastirmayalim. Ceza hukuku herhangi bir mağduriyet gidermez. Insanlar suç karşısında sahip oldukları intikam hakkını meşru devlete devretmiştir herkese eşit ve adil uygulansın diye. Borçlar hukuku mesela sozlesmelerden doğan mağduriyeti veya haksızlıkları giderir. Idare hukuku devletin halk üzerindeki haksız davranışlarını kontrol altına alır ve denetler. Ceza hukuku mağduriyet gidermiyor diye tüm hukuk sistemini çöpe atmak saçmalık.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Dediklerimden hukuğu çöpe attığımı nasıl çıkardın? Toplumsal barış gayet önemli, pubg’de yaşamak istemiyo kimse sizden farklı şeyler düşünen birini görünce bu kadar savunmaya geçmeyin, kişisel algılamayın.
reampage Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 (düzenlendi) the wire izleyin ya, aradiginiz bir takim sorulara cevap bulabilirsiniz, adalet topumsal barisi saglar mi saglamaz mi, toplumsal barisin tam olarak ne oldugunu sorgulamak lazim. ya da Luigi Mangione gibi cekicen emaneti ... adaleti. adama muebbet, idam vermeye calisiyorlar halk kahramani oldu diye, adalet bunun neresinde sdf Ocak 6, 2025 reampage tarafından düzenlendi
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Sırf wire değil , hukuğun, adaletin insana yaşattığı trajediler, Yunan mitolojisinden günümüze edebiyatın mitlerin vs en çok ilgilendiği konu olabilir Rus filmi levithian, yahut ilk okulda okuduğumuz al diyetini fln, düşünün bin tane örnek gelir aklınıza
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Omer Seyfettin’i bize niye okuttular acaba ilkokulda. Bayagi sikinti kitaplar, Diyet, Bomba, Kaşağı falan.
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 (düzenlendi) Duygucuk, 06.01.2025 06:07 tarihinde dedi ki: @paparnoz Senin kafanda kurduğun gibi bir kadın hakkı yok! Öncelikle nafaka kadın hakkı değil yoksulluğa düşen tarafın hakkıdır. TMK 175 TMK 176 (yoksulluğunun ortadan kalkması, haysiyetsiz hayat sürme, evliymiş gibi yaşama, tarafların malî durumlarının değişmesi sebebiyle nafaka iptal edilebilir) TMK 175'te kusurlar esit olsa bile yoksulluga dusen taraf nafaka kazaniyor. Bu baslibasina bir haksizlik. Dusunsene, karsilikli kusurlar yuzunden evlilik yurumuyor ama ayrilsan bile karsidakinin hayat standartlarini korumak ile yukumlusun. Niye ayrilasin ki o zaman? Madem karsidakine maas veriyorsun, o zaman eslik gorevlerini de yaptirmaya devam edersin. Haketsin parasini 176'da yazan pratikte cok birsey ifade etmiyor diye dusunuyorum. Insan ayrildigi kisinin nasil bir hayat surdugunu bilemez. Nasil tutup da ispatlayacaksin kimle gorusuyor, nasil bir hayat yasiyorlar. Haysiyetsiz hayat surmek ne sdf, ben hafiye gibi pesinden mi gezicem. Butun Medeni Kanun'u okumadan hukukun kadin-erkek esitligi konusundaki tavri hakkinda net bir iddiada bulunamam. Lakin notr dahi olsa adaletsiz oldugnu belirtebilirim. Is o kanunlari yurutmeye geldiginde cinsiyetlere yonelik biasleri da o tecrubeyi yasayanlar anlatabilir, Paparnoz'un anlattigi gibi. Sosyal kanunlarda kadin net ayricalikli ama. Calissa bile omur boyu yetim maasi almak nedir. Ben erkegin onde oldugu bir kanun yok gibi goruyorum, lakin kadinin yer yer onde oldugu kanunlar var iste boyle. Yasalarin kadinin ustune bindirdigi bir yukumluluk de yok, lakin erkek askere gidiyor. Kadinlara zorla fahiselik yaptiran bir kanun olsa hepimiz isyan ederiz, ama adamin bedenini ve aklini somuren bu sisteme kadinlarin bir koruyuculuk refleksi sergiledigini gormuyorum ben. Cahil olanlar davul zurnayla ugurluyor zaten. Adam kolu, bacagi, akli eksik gelse bile kimse sormuyor benim ogluma/kardesime/kocama ne yaptilar diye. Ocak 6, 2025 Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 deadwoll, 6.01.2025 14:25 tarihinde dedi ki: Omer Seyfettin’i bize niye okuttular acaba ilkokulda. Bayagi sikinti kitaplar, Diyet, Bomba, Kaşağı falan. Ömer Seyfettin, çok başarılı yazarımızdandır, hayatı da dramdır. Ben Ömer Seyfettin'i Balkan Harbi Günlüklerinde tanıdım ve o zaman kendisinin o korkunç dünyasını tasvir edişini haklı buldum. O günlükleri okuduktan sonra Ömer Seyfettin'in güzellikler üzerine kalem oynatmasını beklemek hatalı olur. Zaten öyküleri de Balkan Harbinden sonra biçim değiştirir. İnsanları yaşadıkları acılar değiştirir, Ömer Seyfettin yaşadığı acılarla, travmalarla ve gördükleriyle değişen isimlerden. Ömer Seyfettin, savaş, işgal ve sefaletten başka bir şey görmeden öldü. Kendisinden epey şanslı sayılırız. 1
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 ilkokulda neden okutulduğuyla ne alakası var ömer seyfettinin acıklı hikayesinin :d
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 İlkokul'da okutulma sebebi tüm bunlarla alakalı aslında. Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde zaten Cumhuriyet'i kuran kadro tarafından sevilen ve bilinen bir isimdi Ömer Seyfettin, sonuçta beraber savaştılar, hepsi Osmanlı subayı,çöküşü, umutsuzluğu ve yıkımı gördüler, herkesin gururu önemli ölçülerde kırılmıştı. Öykülerinde milliyetçi ton (Forsa öyküsü mesela) en umutsuz anlarda umuda dair kısa bir girizgahtır veya Pembe incili kaftan'da yıkılan gururu onarma üzerinedir haliyle umutsuzluk ve yıkılan gururu en iyi anlayan yazarın, eserlerinin çocuklara okutulması çok doğal durumdu.
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Abi 8-9 yaşındaki soyut düşünce yeteneği gelişmemiş çocuk anlamıyor onu işte. Anladıkları tek şey kolunu kesen adam, ölen at, bomba patlayınca parçalanıp etrafa saçılan cesetler falan oluyor. Hani Ayşecik, Cin Ali'nin hikayeleri falan okutulan çocuklara bir yıl sonra Ömer Seyfettin okutulmamalı.
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 bence gayette okutulmalı, kendi ülkemiz 35 senedir terörle cebelleşiyor ondan önce 80 öncesi olaylar darbeler vsvs etrafımızdaki ülkelerin hali de ortada, ABDde veya Batı Avrupada yaşamıyoruz, çocuklarda okumalı görmeli gerçek hayatı. ben şahsen herşeyi okurdum ansiklopedileri kitap niyetine hatmederdim valla asdf
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 (düzenlendi) Aşırı bayağı , boomer yorumlar… nesillerdir Ömer Seyfettin okudu çocuklar, şimdi yetişkin oldular-olduk, sonuçlar ortada çocuga okutacak daha güzel kitaplar var, pedagojik olarak daha uygun ve estetik yanı daha gelişmiş Ocak 6, 2025 DoGMeaT tarafından düzenlendi 1
µh Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Ömer Seyfettin'e nasıl geldi konu her sayfa ayrı bir macera 2
Duygucuk Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Nigger_of_the_sand, 06.01.2025 14:33 tarihinde dedi ki: Sosyal kanunlarda kadin net ayricalikli ama. Calissa bile omur boyu yetim maasi almak nedir. Maaşın yarısı bağlanır, çalışınca kesilir. Başka kardeşler de varsa o maaşla ancak sakız alınır. Ayrıca 2008 sonrası doğanların sosyal haklarında hiç bir pozitif ayrım yok. Nigger_of_the_sand, 06.01.2025 14:33 tarihinde dedi ki: lakin erkek askere gidiyor ... Adam kolu, bacagi, akli eksik gelse bile kimse sormuyor benim ogluma/kardesime/kocama ne yaptilar diye. Profesyonel askerler varken zorunlu askerlik görevindeki acemiler cepheye gönderilmez.
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Duygucuk, 06.01.2025 15:28 tarihinde dedi ki: Maaşın yarısı bağlanır, çalışınca kesilir. Başka kardeşler de varsa o maaşla ancak sakız alınır. Ayrıca 2008 sonrası doğanların sosyal haklarında hiç bir pozitif ayrım yok. 4a sigortali kisi 10yil calismis ise yetim kadin calissa dahi kesilmez. Ayrimcilik var mi yok mu sorusunun cevabi "var ama sakiz alinir" olamaz. Duygucuk, 06.01.2025 15:28 tarihinde dedi ki: Profesyonel askerler varken zorunlu askerlik görevindeki acemiler cepheye gönderilmez. Turkiye'de cephe yok, cephe savasta olur. Savas ciktiginda da tum askerler cepheye gider sirf profesyoneller degil. Askerligini yapmis olanlara dahi sefer gorev emri bosuna verilmiyor. Binlerce adam zorunlu askerligini yaptigi esnada sehit oldu son 40 yilda. Insanlarin kacmak icin ustune para vardigi, bedenin sag gelse aklinin sag gelmeyecegi, kiminin intihar ettigi, onur kirici, psikolojik anlamda yikici bir yukumluluk. Bunun cevabi "ama cepheye gitmiyorlar" olamaz. Sevgilin 2 gun ortadan kaybolsa ortaligi velveleye verirsin, 6 ay adamin agzina sicmalari sirf cepheye gitmedi diye normal mi geliyor sana?
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Law, 6.01.2025 12:00 tarihinde dedi ki: Ama toplumsal barış nasıl sağlanır buna cevap alamadım nasıl sağlanır toplumsal barış Yine romadan referans gösterecem, ama hak hukuk kanun değil, bread&circuses Sağlamasınıda şöyle yaparım, akp her mahalleye abonmanla çalışan kent lokantası açsın, herkese sınırsız internet paketi dağıtsın, valla firavun olurlar, tayibin naaşını koyacak piramit inşaa ettirirler, 10 nesil akp yönetir bu ülkeyi
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Garibanlar ayaklanır zenginlerin gırtlağına basarsa, sokaklara giyotinler kurulur, borç jübilesi gelirse, dünya çapı devrim olur kan oluk oluk akarsa, o zaman adalet konuşuruz yahut belki bigün bi uyandık hepimizin 3.gözü açılmış budist olmuşuz ama bunlar olmadığı sürece hak hukuk fln ancak egemenlerin mülklerine temel, bahçe, garaj, peyzaj vb eklentiler yaparken sizin gözünüzü boyamak, meşgaleniz olsun diye kullandığı şeyler, bir nevi fidget spinner o yüzden nafaka adil değil diye ağlayanlar bana komik geliyor, agalar hayatta hiçbişi adil değil, adalet arayışınız eski eşten başlıyorsa zaten siz hayatta yenilmişsiniz, götünüz doğrulmaz o dakkadan sonra çok cynical bi bakış mı diye düşündüm, kendimi çürütmeye çalıştım ama yapamadım, varsa çürütebilen buyursun
reampage Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 ben anlamadim sen adalet mi istiosun, adalete mi karsisin
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Duygucuk, 06.01.2025 17:28 tarihinde dedi ki: Maaşın yarısı bağlanır, çalışınca kesilir. Başka kardeşler de varsa o maaşla ancak sakız alınır. Ayrıca 2008 sonrası doğanların sosyal haklarında hiç bir pozitif ayrım yok. Profesyonel askerler varken zorunlu askerlik görevindeki acemiler cepheye gönderilmez. Ya Duygucuk sen zaten erkek değil misin? Bu erkek düşmanlığı ne alaka şimdi? Pembe kimlik verdiler mi ki sana henüz? Yanlış anlama art niyetle sormuyorum, senin erkekler daha iyi durumda yargına binaen soruyorum.
Duygucuk Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Adamın boşanma başlığında konuşulmayan bir bu konu kalmıştı Evet hayatımın sanırım 28 yılını diğer kadınları kıskanarak geçirdim ama bu durum "kanunlar erkekleri çok eziyor" tarzı saçmalıkları savunmayı gerektirmez. Erkeklerin şuan mağdur edildiği sünnet dışında bir uygulama görmüyorum. Ancak malum bu konu şuanlık hukuk sistemini aşıyor. Hakimlerin kanun maddesine uymasını arz ettiğim talep dilekçeleriyle dolu bir hukuk sistemini burada bana savunduran kara cahil arkadaşları da ayrıca tebrik etmek lazım. Trans kadınlar için hak hukuk çok farklı işliyor. Üst mahkemelerdeki koltuk değişimleriyle zor günler bitti, daha zor günler başlıyor gibime geliyor.. Eski işim gereği şehirdeki pek çok köy kahvesine gidip insanlarla sohbet etme imkanım olmuştu. Yolu olmayan dağ başındaki köylerde bile gerçekten patideki cehaleti görmedim. Okumuş cahilliği kara cehaletin en üst seviyesi gibime geliyor. Paticik iktidara gelse reisi mumla ararım. Ayrıca banımı niye açtınız? Pati şeriatında kadının banlanmaya bile hakkı yok! Neyse arkasında ailesi olmayan kadını ülkede nasıl bir hayat beklediğini gram aklı olan herkes bilir. Yani pozitif ayrımcılığa karşı olmak cehaletten de öte direk kötü niyettir. Çok merak ettiğin konuya gelirsek, kimliğim bu yılın sonunda çıkacak gibi duruyor. Evlilik dışında trans kadınların faydalanabildiği pek bir kadın hakkı bulunmuyor. Bu evlilik de olası bir iptal davasında hakimin hayat görüşüne kalır gibime geliyor. Üst mahkemelerden umudum yok. Bunun dışında kadın sığınma evleri, kadın koğuşu gibi hakların oluyor tabi bunlara hak denirse.. Çalışma hakkım olacak işte kimlikle bunun için uğraştım. youtube da bahsetmedim çünkü sakıncalı cerrahilere özendirmek istemem. Yalan söylemiş oldum öyle de aman bilmiyom ruh halim çok değişken 1
Öne çıkan mesajlar