Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aldatıldım ve Boşandım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Red, 02.01.2025 14:07 tarihinde dedi ki:

sırf bu yüzden evlenmedim. bir defasında yüzük müzük yaklaştım ama sonra kaçtım. herkese fakbadi muamelesine devam. geçtiğimiz aylarda bir tanesi kıçını yırttı evlilik aşamasına gelmek için. yüz bulamayınca baktım hemen pompacı bulmuş kendine fdsfs. son yıllarda çevreden  o kadar çok kadın ihaneti gelişmeleri görüyoruz ki imkanı yok yani şu devirde. bunları 5 dakika yalnız bırak hemen penis arıyorlar.  

tabii lan deli misin kardesim? bu devirde evlenilir mi!
duzgun kari yok abicim piyasada!

koydeki kiz bile gengbengden gecmis onifensci cikiyor!

Mesaj tarihi:

Bir insanla beraber ömrü tamamlamak çok güzel ve değerli. Aldatan kadın olduğu gibi, aldatmayan kadınlar daha  çok. Toptancı genellemelerin size veya hepimize fayda sağlamayacağı ortada. 

Böyle yorumlarla kendinizi doldurmayın çünkü anlamı yok. Nihayetinde insanın hayat arkadaşı olması, hayata dair motivasyonunu koruyan önemli olgulardan biri ama arızalı durumlar var mesela sosyal medyanın ve algoritmaların yarattığı atmosfer, mevcut hukuk sisteminin erkekleri köleliğe mecbur etmesi gibi. 

Ben 20'li yaşlarda kendimi anladım, tek eşli ve iyi bir insanla beraber bir ömür geçirmek isteyen biriyim. Bazen insan, karşı tarafı kendisi gibi görür. Benim yanılgım kendimle alakalı. Bazı insanlar durulur, bazı insanlar durulmaz, bazı insanların durulması imkan dahilinde değildir.

Sadece durumu kadınlara indirgemeyelim, erkeklerde de aldatan erkekler genellikle evlendiklerinde de aldatmaya devam ederler veya sevgiliyken başka kadınlara meyledenler, evliliklerinde de benzer mizacı takip ederler çünkü insan öyle kolay değişen veya davranışlarından taviz veren bir canlı değil, belirli şeyler yaşaması gerekir. " sen farklısın, beni farklı hissettiriyorsun, seni seviyorum"  vs. gibi kelimelerin içini dolduran şeyler eylemlerdir. 

Redpill, mantıksız ama mevcut koşullar gereği oluşan tepkisel hareket, kendi içerisinde tutarlı ve en azından insanları motive edecek ögeler barındırıyor ama çözüm böyle şeyler değil.

Kısa tiyatro eğitimi almıştım, orada eğitimin bir parçası olarak sahneye hazırlık gereği, birbirimizi ayaktayken arkaya doğru salardık ve diğer arkadaşlara güvenirdik diğerlerinin bizi tutması için, tutmazlarsa düşersin ama düşen hiç olmamıştı, en temel mesele güvendir ve her şey güvenle başlar.  

Sürekli güçlü olamayız, olmamız mümkün değil, bazen kendimizi salarız ve en azından arkamızdakinin bizi tutmasına güvenmemiz gerekir. Bu kadınların hiçbirine güven olmaz abi, hepsinin köküne kibrit suyu, bir anlamı yok gerçekten güvenilir insanlar olabileceği gibi olmayan insanlarda olabilir.

Sadece bir insana cinsinden dolayı bir paye yüklememek gerekir ama yetiştirilme tarzı, bulunduğu çevre ve arkadaşları davranışlarını gerçekten etkiliyor insanları. Kişilik ve karakteri bu alanda şekillenmiş insanı da sizin düzeltmenizin imkanı yok. 

• Like 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Bir insanla beraber ömrü tamamlamak çok güzel ve değerli. Aynı şekilde tek başına o ömrü tamamlayabilmek de çok güzel ve değerli neyin değerli olduğuna sizin beklentileriniz isteklriniz karar veriyor değerli olan size verilen süre bunu da kimse abuk subuk insanlar ve durumlar ile çarçur etmek istemez. Evlilik bir çare veya çözüm değil iyi veya kötü değil herhangi bir şey değil hayatını gayesi değil toplumsal dinamikler bir kaç yüzyıldır böyle size de böyle öğretildi bunu yapmak zorunda hissediyorsunuz veya yapıyorsunuz bundan hoşnutsanız da sorun yok. Dostoyesvki bir kitabında aslında bizler ölmüş babalarımızın ruhlarıyız der, bu kadar kitap olmasa bize nasıl yaşamamız gerektiği öğretilmese ne yapmamız gerektiğini bilemezdik diyor. Toplumun geneline bakıyoruz nasıl yaşıyorlar herhalde bir bildikleri va rdiyio benzerini yapıyoruz vs doğru olduğu kadar hataları da yapıyoruz sonra her şey tekrar ediyor.

Geçe gün bir psikyatrist dinliyorum alper hasanoğlu evli erkeklerin %60 ve kadınların %50 si eşlerini en az bir kere aldatmış dedi. Şöyle de bir araştırma var https://www.dbe.com.tr/tr/yetiskin-ve-aile/11/cinsiyetlere-gore-aldatma-ve-trendler/#:~:text=Aldatma Oranları&text=Evlilik dahil herhangi bir ilişkide,yüzde 25%2C kadınlarda % 17.

Aldatma oranları da git gide artıyormuş bireyselliğin artması kadınların ekonomik bağımsızlığını kazanması vs. Aslında insanlar garip bir oyun oynuyor %50 ihtimal ile kadın veya erkek aldatılacaksınız işte rahat olun veya aldattınız veya aldatıldınız bu işin kadını erkeği yok.

Redpill bana ergen hezeyanı gibi geliyor aşırı agresif bir tutum ağlak haller. Şunda hem fikirim bir erkek veya bir kadın size bir çzöüm çare değil siz kendi rotanızı oluşturun eşlik etmek isteyen varsa dahil edin baktınız olmuyor kaçın kurtarın kendinizi.

Law tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Psikiyatrlar bu arastirmayi nasil yapiyor bilmiyorum, kendilerine gelen insanlar uzerinden yapiyorlar ise bu saglikli bir arastirma degil.

Aldatmak bu kadar yogun ise, belki insanin dogasinda olan birseydir. Belki de bunu bastirmak yerine normlarimizi buna yonelik yeniden yapilandirmamiz daha gercekci. Hayat boyu sadece 1 kisiyle seks yapmak zor birsey sonucta, bu senin gercekten arzuladigin birsey degilse mecburiyet olarak ancak sayili miktarda sinav atlatirsin. Birgun gecemeyecegin bir sinav cikar, iliskini devam ettirmek istesen de vazgecmek zorunda kalirsin. Erkekler bunu daha kolay beceriyor sanirim, ama kadin hem erkekleri hiyerarsiye soktugu hem de yeni partneri tarafindan sahiplenildigi icin esas partneriyle seks yapmayi kesiyor cogunlukla.

Mesaj tarihi:
paparnoz, 04.01.2025 09:51 tarihinde dedi ki:

mevcut hukuk sisteminin erkekleri köleliğe mecbur etmesi

-askerlik muafiyeti
-koruma talebi
-kadın sığınma evleri
-çocuk velayeti
-evden kaçma, evlat kaçırma gibi hallerde kadın beyanını esas alma
-nafaka (kadın hakkı değil)
-ölmüş ebeveyn maaşı (2008 sonrası doğanlara yok)
-gss muafiyeti (2008 sonrası doğanlara zorunlu)
-erken emeklilik (2008 sonrası için uygulamada herkese 65 yaş)

hangisi erkeği köle yapıyor?

• Like 1
Mesaj tarihi:

@Duygucuk Mevzu pozitif ayrımcılık yapılması değil, yapılmalı. Mevzu bu durumun sömürüye açık olması hukuk sisteminde. Bu durum sadece erkekler için değil, pek çok masum kadın için de sorun oluyor yarattığı algı yüzünden. Bir de nafaka yönetmeliğinin falan değişmesi gerekiyor artık, hukuk sistemine ilk girdiği dönemde kadının toplumdaki ve aile içerisindeki rolü çok farklıydı.

Mesaj tarihi:

@Duygucuk

Basit yaşadıklarım üzerinden gidelim;

- nafaka, bildiğimiz anlamda finansal köleliktir. Eğer ben aldatıldığımı ispatlayabilecek delillerden yoksun olsaydım (ki Yargıtay içtihatları birbirile ile çelişiyor) ve kendimi garantiye alacak hamleleri yapmamış olsaydım, şu an süresiz nafaka veriyor olacak ve velayeti kaybedecektim. Muhtemelen deli diye yaftalancak, kuruntu yaptığım sanrısı ve iftirasına uğrayacak, uzaklaştırma alacak ve çocuğumla bir daha görüştürülmeyecektim, kıl payı kurtardım, kıl payı ve ben böyle mağdur olan yüzlerce erkekle tanıştım, konuştuk, dertleştik, ne facialar yaşanıyor, ne facialar. Düzgün profilli, temiz insanların başına şu hukuk sisteminde neler geldiğini tahmin bile edemezsiniz.

Mesela evden altınları kaçırdı,  ben ölürsem, başıma bir şey gelirse açta açıkta kalmasınlar, oğlanın üniversite masrafı ödensin, eski eş rahat etsin, düze çıksınlar diye hiç harcamamış üstüne koya koya gitmiştik, sonradan öğreniyorum ki evdeki altınları alırsa yargıtay içtihatları gereği kadına aitmiş (benim olayımdan sonra tekrar yeni yargıtay kararı çıktı sanıyorum)

Ben o altınları en azından yarı güvenli hale getirene kadar çok uğraştım, hoş sonrasında altınlardan fazlasını kazandım ama önemli değil.

- erkek, hukuk sisteminde negatif figür olarak kodlanmış yani aile mahkemesine  girdiğiniz an bunu hissediyorsunuz, metin açıldı, taslak metinde nafaka ve velayet direk kadına verilmiş, o metni değiştirmek bile zul geldi, otomatik olarak erkekler kaybediyorlar. Zaten zeki olmayan duygusal adamın sonu faciadır.

Korkunç bir şey. Aldatılıyorsunuz, ruhunuz duymuyor, sonra bir boşanma, nafaka, mal varlığının kaybı ,velayet kaybı, muhtemelen çocuğu görememe ve kapanış, nasıl hayat ama ?

Diğer meseleler üzerinden gidelim, madem açıldı;

- Askerlik, bir erkeği belirli alanda mecburi olarak zapt etmek demektir. 6 ay veya 1 yıl fark etmez, belirli bir süre emirlere uymak zorunda olmak ve sınırlı alanda kısıtlı kalmak hak mahrumiyetidir.

- Ölmüş ebeveyn maaşını kadınlara ömür boyu verilmesi saçmalıktır. 2008 sonrası doğanlarda olmaması bir anlam ifade etmiyor çünkü biz 2008'li değiliz yani 50 yıl sonra düzeltilecek bir durum, ayrımcılık yapılmadığını göstermiyor. 

- Kadın beyanı gerekçe gösterilerek verilen uzaklaştırma kararları var daha. Forumdan direk örnek 6284 gerekçe gösterilerek Jahrein'e mesela uzaklaştırma kararı verildi, hiç tanımadığı ve karşılaşmadığı bir kadının beyanıyla. İstanbul'daki kadın, Antalya'daki adama uzaklaştırma kararı verildi, daha taze örnek. 

• Like 1
Mesaj tarihi:

Nasıl kölelik olmalı ? Atlantik Köleliği mi ? Osmanlı tipi mi ? Antik çağ tipi mi ? Bu post modern kölelik, işsiz kalsa bile nafaka yükümlülüğü ortadan kalkmayan ve hapse düşme riski taşıyan erkek için parlak gelecek söz konusu değil.  

Mesaj tarihi:

Hukuk sistemi muhteşem demiyorum. Yazdıklarında haksızsın da demiyorum ama öyle bir anlatmışsın ki sanki aldatılan kadın olunca mahkemede el üstünde tutulup delil aranmıyor. İleride kızın olursa kadın hakları savunucusu olursun gibime geliyor. Herkes anlık çıkarlarını savunma peşinde

Çevremdeki evliliklerin çoğu köle sahibe ilişkisinden oluşuyor. Ancak bu durumun hukuk sisteminden, kadından veya sosyal medyadan kaynaklandığını sanmıyorum.

Neyse yaşadığın kötü olaylar için geçmiş olsun

Mesaj tarihi:
Duygucuk, 04.01.2025 22:24 tarihinde dedi ki:

-askerlik muafiyeti
-koruma talebi
-kadın sığınma evleri
-çocuk velayeti
-evden kaçma, evlat kaçırma gibi hallerde kadın beyanını esas alma
-nafaka (kadın hakkı değil)
-ölmüş ebeveyn maaşı (2008 sonrası doğanlara yok)
-gss muafiyeti (2008 sonrası doğanlara zorunlu)
-erken emeklilik (2008 sonrası için uygulamada herkese 65 yaş)

hangisi erkeği köle yapıyor?

erkegin sorunu ayrı kadının sorunu ayrı. kadın erkek üstünlüğü kafalarda hep

Mesaj tarihi:

Hukuk sisteminde bir hata yok bence veya varsa asıl sorumlusu hukuk sistemi değil sorun insanlar. Belki nafaka ile (eşe ödenen, çocuğa ödenen değil) mağdur olan Erkekler olmuştur doğru ama aynı şekilde bir çok aldatılan kadında, şiddete maruz kalan kadın da yararlanmıştır. Şunu da unutmamak lazım günün sonunda her evlilik boşanma ile bitmiyor ayrıca biten her evlilik ile de her erkek haksız yere nafaka ödemiyor. Genel anlamıyla yararlı mevcut sistem bizim gibi bir ülkede devam etmeli. Bir çok kadın da gördüm lanet olsun nafakasına boşanayım kurtulayım derdinde, manevi maddi tazminatından vazgeçen onun parasına mı kaldım diyen.

Mevcut hukuk sistemleri hiç bir zaman kusursuz bir şekilde insanların haklarını koruyamaz malesef daha iyi düzenleme yapılabilir tabi. Ama illa birileri mağdur olacaktır bu engellenemez malesef.

• Like 1
Mesaj tarihi:
Duygucuk, 5.01.2025 10:29 tarihinde dedi ki:

Hukuk sistemi muhteşem demiyorum. Yazdıklarında haksızsın da demiyorum ama öyle bir anlatmışsın ki sanki aldatılan kadın olunca mahkemede el üstünde tutulup delil aranmıyor. İleride kızın olursa kadın hakları savunucusu olursun gibime geliyor. Herkes anlık çıkarlarını savunma peşinde

Çevremdeki evliliklerin çoğu köle sahibe ilişkisinden oluşuyor. Ancak bu durumun hukuk sisteminden, kadından veya sosyal medyadan kaynaklandığını sanmıyorum.

Neyse yaşadığın kötü olaylar için geçmiş olsun

İleride kızım olmasını isterim ama bunun kadın olmak ile alakası yok. Annem, memur emeklisi, kuzenlerim hepsi iş güç sahibi kadınlar. Evlendiklerinde işlerini vs. bırakmadılar, çalışmaya devam ettiler. Nafaka, kadın hakkı değil, insan istismarıdır. Benim kuzenlerim "evlen başka erkeğin parasına muhtaç olarak yaşa" felsefesi ile yetiştirilmedi, aileleri kapı gibi arkalarında, boşanan oldu, evliliğini sürdüren var nihayetinde boşansalar aileleri arkalarında onlara destek olur, istedikleri zaman boşanma hürriyetleri var vs. bana kalsa ülkede çoklu hukuk sistemine ihtiyaç var, gayet bariz kültürel farklar vs. var. Yasalar istismar edilmeye çok açık.

@Law

Hukuk sistemi baştan sona hatalı, hangi birine temas edebilirim bilmiyorum çok basit bir şeyden söz etmek lazım. Örneğin nikah, basit olarak belediye'ye nikah günü alıp, çat diye evlenebiliyorsunuz burası güzel ama boşanırken mahkeme - avukat uğraşıyorsunuz, niye başladığı gibi bitemiyor ? Bu başlı başına sorun. Yasama bariz şekilde evliliği girişi kolay, çıkışı zor müessese olarak tanımlamış, haliyle kapana kısılmış fare oluyorsun. Giriş - çıkış kolay olmalı, üstelik iki kişi arasındaki anlaşma iki kişinin veya tek kişinin kararıyla bozulabilir, akıl - mantık bunu gerektirir. 

Çok bariz işte  Europa Universalis veye Hearts of Iron oynarken fark ediyor insan,  "manpower" var ya heh işte, onu artırmak için erkeği zorbalamak için yaratılmış yöntemler bütünü tüm bunlar. 

Erkek, öyle ya da böyle aile içinde kalmalı veya aile içerisinde kalmıyorsa bile öyle ya da böyle aileyi desteklemeli ama ne karşılığında ? 

Diğer husus iftira meselesidir. 

Bir kadın, bir erkeğe iftira attığında, erkeğin bunu aklaması gerçekten çok ama çok zor ve toplumsal olarak izole edilmesine neden oluyor ve baskıya uğrayabiliyor, işinden olan oluyor, sonradan aklansa dahi geri giden zamanı kimse o erkeğe hediye edemiyor.

Bu sefer kendimden değil, çok eski bir örnekten bahsetmek istiyorum, Ümraniye sapığı olayında sapıkla alakası olmayan bir kişiye iftira atıldı sonra adam linçe uğradı, olaylarla alakası dahi yok adam sıradan biri

Geçen yaşadıklarını anlattığı olaya denk geldim. Adamın yaşadıkları korkunç şeyler yani. 

Hayatımda hiç iftiraya uğramamıştım, iftiraya uğramanın kötü bir şey olduğunu bilmek ile yaşamak ve anlamak iki farklı durum. Yaşayınca, kendini savunmak için harcadığın zaman ve stres, yaşanılan kabus başka bir şeymiş diyorsun. 

Çok basit bir temel hukuk ilkesi vardır kanunu bilmemek mazeret değildir. Bileceksin veya bildiğin varsayılır toplumsal yaşamın temel kuralıdır yoksa herkes bilmiyordum, duymadım diye sıyrılmaya çalışır.

Peki yetişkin bir birey olarak evlenirken gayet hızlı olurken, boşanırken neyle karşılaşcağını biliyordun değil mi ? Ve yine yetişkin bir birey olarak her yaptığın seçimin bazı sonuçları olduğunu da biliyor olman gerekir. Kimse boşanacağım diye evlenmez evet ama bu da bir ihtimal veya bu ihitmali göz ardı eder evlenirsin. Seni kimse evlenmeye zorlanmadı, evlenirken de kurallar açık ve ortada değil mi ? Kısaca kurallar bu, ister oyna ister oynama veya evlenmeyin birlikte yaşayın, veya evlilik sözleşmesi yapın. Sorun mevcut hukuk kuralları değil sorun insanlar ve toplum dinamikleri ve evlilik kurumu aslında evlilik kurumu da değil gayet güzel evlilikler de var çünkü.

Diğer bir opsiyon anlaşmalı boşanma ikiniz karar verdiniz evlendiniz ve size aynı anlaşarak en fazla 2 hafta içinde boşanabilirdiniz. Ve hakim sizin protokole usulü bir eksiklişk yoksa uymak zorunda. Anlaşıp yapsaydınız ? Demek işler öyle yürümüyor. 

Ümraniye sapığı olayı çok farklı hukuk sisteminin bozukluğu değil o vaka (daha önce izledim) hukuk sistemine uymayan kolluk ve biraz da savcının işgüzarlığı. Farklı şeyler ikisi.

Law tarafından düzenlendi
  • Like 1

nafakanın zararından çok faydası var, iki üç örnekle nafaka saçma denemez çünkü çok daha büyük faydası var, yıllarca ev hanımı olarak kalmış kadının ekonomik olarak standartını korumak gibi,  hele bizim gibi toplumlarda kadınlar ekonomik bağımsızlığını kazanana kadar uygulanması şart. @Law’ın dediği gibi hukukta hiç bir sorun göremiyorum hatta kadının beyanı esastır muazzam, tabi ki istismar eden olacaktır ama bu onu kötü olduğunu göstermez, faydası 2-3 siksok kötü örnekten ÇOK ÇOK daha fazla.

Fistan tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Hukuk kurallarını bilmemek ile alakalı değil mesele. Bu hukuk kurallarının geçerliliğini yitirmesi ve değişmesi gerekliliği ile alakalı. Mağduru korumasından ziyade mağdurlar yaratması. Ben hukuk kurallarını biliyorum, evlenirken Yargıtay içtihatları  farklı boşanırken farklı bilmem neyi değiştirdi ? Veya evliylen yasa değiştirildi, eh ne olacak ? Ona tabi olacağız. 

ben ömrüm boyunca ceberut devlet, kutsal devlet anlayışından nefret ettim hala nefret ediyorum. Hukuk kuralları insanlar içindir ve ben bu sistemin mağduriyet yaşattığı ve yarattığını düşünüyorum, değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin çıkardığı yasaları desteklemem mi gerek ? Her Yargıtay kararını alkışlayalım mı ? 

Bende eskiden Fistan gibi düşünüyordum yani daha çok mağdurları koruduğuna dair ilizyon ama tek bir trajedi bile insanın başına gelince anlaşılıyor. Belki artık daha bireyci olmam ile alakalı bencillikte diyebilirsiniz, fark etmez . Bir kişinin mağduriyeti bile yeterli benim için  öbür türlü Stalin’e atfedilen bir kişinin ölümü trajedi bir milyonunki  istatistiktir meselesine dönüyor. Ben istatistik olmak istemiyorum veya kendim gibi mağdur insanlarla empati yaparak onların haksızlığa uğramasına razı değilim. 

Mesaj tarihi:

Anlaşılması gereken şu hukuk sistemleri hiç bir zaman tam olarak herkesin mağduriyetini gideremez herkesin hakkını koruyamaz ilerde teknoloji gelişir herkesin her eylemi hareketi bir şekilde hatta niyeti bir şekilde okunur ve izlenir ve salt mahkemede delil olarak kullanmak için kayıt edilecekse evet o zaman olur.

Mevcut durumda kar zarar hesabı yapılır. Bir kaç erkek mağdur oldu diye belki binlerce kadının faydasına olan bir yasa toplumsal istikrar ve düzeni sağlıyorsa değişmez. Piyango gibi düşünün acı ama gerçek.

Konudan bağımsız olarak Kadının beyanı esastır muazzam bir uygulama bizim gibi bir ülkede olmalı. Öncelikle ne demek ona bakalım "Kadının beyanı esastır cinsel suç ve cinsel şiddet vakalarında delil yetersizliği durumunda kadının ve çocuğun beyanının esas olduğunun kabul edilerek soruşturmanın başlatılması ve bazı durumlarda ifadenin delil olarak kabul edilmesine dair ilkedir."

Ayrıca kadının beyanı esastır derken sanki biri geldi x beni taciz etti demesiyle x kesin hapse girecek gibi anlaşılıyor. Kadının beyanı esastır denirken kastedilen şu iki yansıması var.

Bir soruşturma aşamasında yani mağdur savcıya gitti bana şu tecavüz etti dedi elinde herhangi bir delil olmasa bile soruşturma başlamalı.

Yargılama safhasına geçildi "Yargılamalarda kadın mağdurların beyanları, günlük yaşamın akışına uygun, tutarlı ve istikrarlı, faille yaşanan menfi durumdan kaynaklanmayan, travmatik olay sonrasında yakın çevre ve tanıklarla paylaşılmış, hekim raporları ile belgelenmiş ve fail bunları çürütemedi ise hüküm esastır."

Ancak bu durumda mahkumiyet alıyorsunuz.

• Yeni Oluştur...