Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 1, 2024 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2024 Yine zamanı geldi. Böyle uzun listeler yapmak derin bir şekilde huzur veriyor Geçen senelere göre epey değişen program var. Program Yönetici: Scoop. Aşağıdakilerin çoğunu bununla yüklüyorum, Linux vari program yönetici. Kullanışlı, toplu güncelleme vb. şeyler ile Windows için rahatlık. Ayar klasörlerini ve dosyalarını da topluca tutuyor. Çöplük yapmıyor, tek komutla hepsini güncelliyor. Scoop'da olmayanlar için kendi manifestlerimi yazıyorum, ya da Winget kullanıyorum. WingetUI ile hem Scoop'u hem de Winget'i yönetebiliyorsunuz. Web Tarayıcı: Firefox. Manifest v3 yaklaşıyor, Firefox'a döndüm. Güvenlik: Control D. DNS tabanlı güvenlik. Her cihaz için farklı profiller kullanıp profilleri birleştirebiliyorsunuz. Coğrafi sınırlamaları da aşabiliyor. Epey kullanışlı. Router için farklı, mobil için farklı, iş için farklı, masaüstü için farklı profiller kurdum. Reklam Engelleyici: uBlock Origin. Bundan ve AdGuard'dan başka alternatif kaldı mı zaten? Gizli E-Posta: DuckDuckGo Email kullanıyorum. Kendi adresinizi vermek istemiyorsanız buradan bir adres veriyorsunuz işte. Ama benzerlerine göre epey üstün, normal e-posta programınızdan cevap verebiliyorsunuz, adres size özel, iptal kolay. Günümüzde önemli bence böyle şeyler. E-Posta Yedekleme: MailStore Home. IMAP yedekleme çok hızlı. Exchange de yedekleyebiliyor. Export özelliği de iyi. E-Posta sunucunuzu değiştirdiğinizde kolayca postaları taşıyabiliyorsunuz. E-Posta Sunucu: Zoho kullanıyorum. Eskiden geldiğim için en ucuz paketi ücretsiz kullanıyorum, ama fiyat olarak da en ucuzu bu alan adınız için. ActiveSync destekliyor, kişiler ve takvimler var. Tam olarak yeterli, eksiği yok. Arama: Everything. Bu programı kullanmayan çok şey kaçırıyordur derim, direk QoL 10'a katlanıyor. Lite versiyonu büyük ihtimalle size yetecektir. Şifre Yönetici: Bitwarden. Bitwarden'a geçtim. App ve site uyumu iyi, sorunsuz çalışıyor şu anda. Text Expander: aText. Windows Store'da ömürboyu lisans çok ucuz, pahalanmadan alın derim. Bu işi yapan en iyilerden. Sync özellikleri de iyi. Launcher: Flow Launcher. Eklenti sistemi çok iyi, kaynak tüketmiyor, hızlı. Obsidian ve Playnite gibi bir sürü yazılımla entegre. Depolama Yöneticisi: WizTree. Türünün en iyisi ve hızlısı olduğunu düşünüyorum. Bir göz atın. Oyun Launcher: Playnite. Bu olmadan yapamam sanırım. Bir ara kullanımı için detaylı bir rehber yazmak da istiyorum. Medya Sunucusu: Plex. Plex'e geçtim. Rahat ve sorunsuz. Jellyfin ile uğraşmaktan sıkılmıştım. Save Yedekleyici: Ludusavi. Playnite ile entegre kullanıyorum, her oyundan çıktığımda oyunu otomatik yedekliyor. Resim Gösterici: Honeyview. Yıllardır bunu kullanıyorum, daha iyisi olabilir. Resim Düzenleme: Paint.NET. Benim gibi 40 yılda bir gerekenler için yeterli. Text Editör: Notepad. Evet, Notepad. Son güncellemelerden sonra buna geçtim. İstediğimi veriyor. Markdown Editör: MarkText. Toplantılarda filan Markdown ile not almaya çok alıştım. Tercih ettiğim editör bu. Not Programı: Obsidian. Sync olayını Resilio Sync ile hallediyorum, sorunsuz çalışıyor. Klasör Eşitleme: Resilio Sync. Yıllardır, 10 yıl olmuştur, bunu kullanıyorum. Lisansını daha adı BitTorrent Sync iken almıştım. İstediğim tüm klasörleri bittorrent protokolü ile eşit tutuyor. VPS, telefon, masaüstü, iş bilgisayarı, hepsinde yüklü. Terminal: Windows Terminal. Microsoft sonunda güzel bir terminal çıkardı. Mini Araçlar: DevToys. Buna bir bakın, irili ufaklı ne ararsanız var içinde. Flow Launcher ile de entegre plugin yüklerseniz. Video: mpv. Hala en iyi. Doğrudan kendi kullandığım ayarları da vereyim: mpv ayarları. input.conf dosyasından kısayollara bakabilirsiniz. Benim ayarları kullanırsanız güzel ve modern bir arayüz, en kaliteli upscaling/downscaling yöntemleri, iyi görüntü kalitesi ve bulabildiğim en iyi HDR -> SDR çevirimini kullanırsınız. GPU gerekli ama, tümdeşik ile çalışır mı bilmiyorum. mpv-git için. Scoop ile yükleyin. Müzik: Deezer online, Harmonoid offline. DAW: MixBus. Notasyon: Guitar Pro. 20 yıldan fazladır bunu kullanıyorum. Ofis: Microsoft 365. Başka ofis kullanan kaldı mı? Öğrenci bile olsan LibreOffice ile kaydettiğini hoca açamayınca ödevden F alırsın, marginler istediği gibi değil diye puan kıran hoca bile vardı bizde. Arşiv: 7-Zip. Bundan başka kullanan var mıdır burada bilmiyorum. PeaZip alternatif olur ancak. Torrent: qBittorrent. Usenet: SABnzbd. Tek alternatifi NZBGet zaten. Yedekleme: Onedrive. Windows'un baskılarına ve iş için kullanıyor olmamıza yenilip geçtim. PDF Okuyucu: Adobe Reader dışında mümkün değil, imzalı dosyalar sorun çıkartıyor. İş yerinde her hafta kesin biri PDF dosyasını açamıyorum diye geliyor, bunu yükle deyince düzeliyor. AIHM başvuruları filan Adobe Reader olmadan çalışmıyor, Microsoft Office ile birlikte tekel. Antivirus: Yok. Windows ile gelen ve Control D yetiyor. VPN: Oracle Free Tier üzerinde IKEv2 kurdum. E-Kitap Yönetici ve Okuyucu: calibre tek ihtimal zaten. Okurken de yönetirken de bunu kullanıyorum. FTP: WinSCP. Çok az kullanıyorum ama kullandığımda bunu kullanıyorum. Virtual Tabletop: Foundry VTT. Online RPG oyunlarımıza level atlattı bu. Roll20 yanında çerez kalıyor. AI Resim Yaratma: Stability Matrix üzerinden ComfyUI. Windows-Mobil Dosya Paylaşımı: Nearby Share for Windows. Sonunda Android'de bu Nearby Share şeyi Windows ile çalışmaya başladı. Resim Büyütücü: Upscayl. Basit ve hızlı. 1080p -> 4K için işte. Upscaler: Magpie. Görsel romanlar için. NNEDI3 kullanmanızı önerim VN'lerle. Gamepad'i Fare/Klavye Yapan Program: JoyXoff. Yazdım işte, daha çok VN ile kullanıyorum bunu da. Şu iki Steam için tarayıcı eklentisi de bonus olsun: - Augmented Steam: Çok özelliği var, Steam'i epey epey daha kullanışlı yapıyor ama. - alike03's Subscription Info: Oyun Game Pass'de, EA Play'de filan ise oyunun sayfasına bunu ekliyor. 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 1, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2024 Torrenti sen önerdin diye tixati kullanıyorum kaç yıldır, bıraktık mı onu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 1, 2024 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2024 Torrent neredeyse hiç kullanmıyorum, ama o banlanmıştı bir ara private trackerlardan. Ratio hileleri yapıyorlarmış onunla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 1, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2024 Asırlardır Opera kullanan birisi olarak; berbat bir uygulama haline getirmeyi başardılar sonunda, illallah dedirtti. Brave'e geçtim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 Gün içinde en çok işime yarayanlar. Browser: Firefox. Niye özellikle bunu kullanıyorum bilmiyorum ama birçok browser add-on işime yarıyor ve belki de o yüzden buna çok alıştım. Reklam Engelleyici: uBlock Origin. Tüm reklamların canı cehenneme. Siteler artık aşırı invasive hâle geldi ve bir nebze kafayı rahat tutmamı sağlıyor. Arama: Everything. Windows 10 klasör yönetimi konusunda tam anlamıyla berbat bir sistem, bir klasör 10 dakikada açılır, aradığın hiçbir şeyi bulmaz. Everything bu konuda sağ kolum gibi oldu. Resim Düzenleme: Paint.NET. GIMP felan filan dense de bir türlü onun arabirim dağınıklığına alışamadım. Paint.NET çok daha kolay geliyor ve plug-in'lerle daha da işlevsel oluyor. Fotoğraf Düzenleme: Lightroom / Lightroom Classic. Sevmediğim bir iki mesele var. Ama Photoshop'un hantallığıyla kıyaslayınca, Picasa kadar kolay kullanılır olması hoşuma gidiyor. Codec: K-Lite Codec Pack Mega. Kurulumu çok kolay olduğundan her zaman kullanıyorum. Video: MPC-HC. Hâlâ en iyisi. K-Lite ile birlikte gelmesi ve kurmak için taklalar atmak zorunda kalmıyor olmamız da ayrı bir avantajı. Output'ta MPC Video Renderer seçiyorum, HDR videoları bile monitörü HDR moduna geçmeye zorlamadan izleme şansı veriyor. Download subtitles özelliği çalışmıyor, mecburen Opensubtitles'a gidip elle indirmek gerekiyor. Müzik: Spotify. Mobilde gece gündüz hatta uyurken bile kullanıyorum. Desktopta uygulaması yerine browserdan kullanıyorum, yoksa sistem diskini direk sömürüyor. Torrent: qBittorrent. Program iyi de, torrent sitelerinde bir şeyler bulmak artık imkansız hâle geliyor. Keşke eMule veya KaZaA günlerine geri dönebilsek. Arşiv: 7-Zip. WinRAR mı kaldı artık ya? PDF Okuyucu: Foxit PDF Reader. Abode Acrobat da yüklü ama bu Foxit'e biraz daha alıştım. Özellikle bazı dosyaların sayfa görüntüleme şekli açısından Acrobat'tan daha fazla tercih ediyorum. Ofis: LibreOffice. Ücretsiz ve kullanımı kolay. Microsoft'un uygulamalarını hiç sevmiyorum, her şeye çok karışıyor. E-book okuyucu: Calibre. Kullanmaktan hiç keyif almıyorum bu programı. Bilgisayarda epub okumak zorunda kalırsam diye kurdum. Voice Chat: Discord. Oyun oynarken sesli iletişimi sağlamak için kurmuştum ilk defa, ama o zamandan beri epey gelişti, görüntülü chat veya desktop/oyun yayını amacıyla bile kullandığımız oluyor. Virtual Surround: HeSuVi + Voicemeeter Nahimic ayarında kullanıyorum, kulaklıktan gelen ses tam istediğim doygunlukta oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 Oyunlarda en iyi performansı açık circumaural bir kulaklık ile DTS üzerinden aldım ben. Razer'in kulaklıklarda THX var, o da epey iyi, Barracuda Pro var onun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 GERGE, 02.01.2024 16:06 tarihinde dedi ki: DTS THX bu dediklerin kulaklıklarla gelen adaptörlerin sanallaştırması mı, yoksa ayrıca Windows için uygulamadan mı bahsediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 DTS bu: https://apps.microsoft.com/detail/9PJ0NKL8MCSJ Mesela bunun ile Avatar: Frontiers of Pandora oynarken kimin nereden geldiğini rahat söyleyebiliyorum. Ama ses ve müzik kalitesini de düşürmüyor. THX Razer kulaklıklara özel eğer Razer sitesinden programını almazsan. Programı almadım ben, Razer Barracuda Pro ile geleni kullanıyorum. Bunun özel DAC gibi şeyleri de oluyor, kulaklıkta var. Ama şart değil. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 (düzenlendi) Aynı postun MAC OS X (M1-M2 vs.) versiyonu: $$$ - ücretli Spoiler Hidden Bar - Tepedeki task bar'daki kalabaligi engelliyor Jump Desktop $$$ - Ipad ve iphone'dan pc ve Oracle VM sunucularima baglaniyorum MusicHarbor $$$ - Apple music'de yeni album ve single'lari listeliyor (spotify'dan vs. favoriteleri import ediyor) Parallels $$$ - Windows 11 virtual machine calistiriyorum Text Sniper $$$ - MUST HAVE - screenshot'tan text okuyor == calisirken kullaniyorum, is laptop'undan veri aliyorum... SoundSource $$$ - hop / kulaklik arasi gecisi kolaylastiriyor ve EQ ekliyor Smooze Pro $$$ - MAC olmayan mouse'da scroll'u guzellestiriyor, mouse accel. vs. iptal ediyor (kesin deneyin free olanini) Menubar X $$$ - MUST HAVE - Amazon, whatsapp, instagram gibi sayfalarin Mobil versiyonlarini aciyor - istersen refresh falan atiyor 5dk'da bir vs. Forklift $$$ - MUST HAVE - Cloud folder'lari favorites'e ekliyor veya kendi tool'unda aciyor Maccy - Bu clipboard manager, basit bir sey ama search'u falan guzel calisiyor. FSNotes - Open Source note organizer Ocak 2, 2024 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2024 (düzenlendi) Windows/PC için crack'li vs. yazılım kullanmıyorum, sign edilmemiş software çalıştırmıyorum: * Bunları hem iş / hem ev'de kullanıyorum (Open Source, GPL-3) * GreenShotX (Open Source, GPL-3) : çok hızlı screenshot alıp üzerinde edit alıp / tek tuşla geri gönderiyoruz. Text blur falan atıyorsunuz kritik yerlere (kimlik screenshot gönderirken) - aynı zamanda bayağı da compress ediyor image'ı preset'inize göre - 1MB screenshot'la email veya whatsapp'a image atmıyorsunuz * Ditto (Open Source, GPL-3) : Copy/Paste manager: sistem güvenliğinize güveniyorsanız - 10000 history geçmişe kadar clipboard (copy paste) geçmişinizi saklıyor. Resim + Text aratabiliyorsunuz. Jump Desktop [$$$] : ios + macosx + windows - bütün cihazlardan birbirine bağlanabiliyorum. * ScreenToGiF (Open Source, GPL-3) : Ekranı kaydedip Gif üretiyor, bayağı ayarı var. "Ekran at" diyene - "al bakalım" diye 2 saniye'de ekran kaydı üretiyor. viode veya gif olarak... video: MPC-hc & vlc & potplayer music: apple music text editor: notepad++ Ocak 2, 2024 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2024 Zip, rar konusunda tavsiyem Nanazip. Son favorim bu. https://github.com/M2Team/NanaZip Storede de var, bedava. https://apps.microsoft.com/detail/9N8G7TSCL18R?hl=tr-tr&gl=TR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar