Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Moonlight/Sunshine PC'den TV'ye stream (tuto)


Sam

Öne çıkan mesajlar

samsung tv yakında steam link app'i devreden çıkaracağı için alternatif arayışına girmiştim, benzer durum yaşayan varsa bulduğum en ucuz (çok pratik olmasa da) çözümü paylaşmak istedim.

https://www.mi.com/us/product/xiaomi-tv-stick-4k/

aldım, şu an 1500₺'den daha ucuza bulabilirsiniz. alternatifleri olan tv stick ve box'lar var, hatta decoding performansları da gördüğüm yorumlara göre daha iyi olabilir ama en ucuzu bu. hevc 4k 60fps decoding'de kabaca 10ms kadar bir decode time var gördüğüm. 5ms olan aletler var denmiş, mesela amazon fire stick 4k ama onda sideloading gerekiyordu sanırım bazı app'ler için düz android tv os olmadığından. neyse ben bunu anlatayım, ios ve android'de mevcut moonlight. telefon ve tabletinizden de deneyip sonra tv'niz için tercih ettiğiniz bir cihaz bulabilirsiniz.

https://github.com/LizardByte/Sunshine/releases/

buradan sunshine server'ı host pc'ye indirip kurmanız lazım. sonra her stream yaparken bu çalıştırılacak. geforce game experience'dan direkt yapmak da mümkün ama onda ayarlar yok aynı şekilde ve sadece nvidia kartları deniyor. kısacası bunu kurun ve kullanın.

steam link de var ios ve android'de ama moonlight kalite, performans ve ince ayarları denediğim kadarıyla daha iyi, ayrıca steam link'in sıkıntı yaşadığı oyunlarda sorun yok mesela persona 5 royal winstore versiyonu gibi. client alete (box, stick, mini pc etc) moonlight'ı kuruyoruz, client aletinize göre seçin:

https://github.com/moonlight-stream/moonlight-qt/releases

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limelight&hl=en&gl=US

https://apps.apple.com/us/app/moonlight-game-streaming/id1000551566

yalnız gamepad için usb çıkışı yoksa bluetooth ile client'a eşleşebilen bir client alet olması lazım, android tv'li seçenekler yapabiliyor okuduğum kadarıyla. xiaomi için ikinci nesil dualshock 4 controller'lar eşleştirilebiliyor denmiş, bende vardı ve eşleştirdim. aynı durumdaysanız controller versiyonunuzu şuradan kontrol edin:

https://www.consoleskins.nl/en/manuals/what-generation-controller-do-i-have/playstation-4/

host'a ayrıca stick'e bağlı controller'ı tanıyabilmesi için vigembus driver kurmam gerekti. isim hakkı çakışması nedeniyle bu yıl içinde iptal edilmiş proje, güncelleme gelmeyecek ama şu anda win11'de çalışıyor:

https://ds4-windows.com/download/vigembus-driver/

şimdi performans meselesine gelince, bu xiaomi stick'te ethernet yoktu. ethernet'li bulabildiğim aletler ya daha eski  ya daha pahalı. wi-fi kaynağıyla arasında bir duvar olunca iyi performans alamadım. bitrate, latency filan hepsi kötüydü. ne var ki stick'in hemen 5-10cm dibinde powerline adapter üzerinden router'a direkt bağlı bir wifi mesh extender bulunduğundan ona bağladığım zaman bu sorun tamamen çözüldü. bu ne demek, ya ethernet ile direkt bağlayacaksınız client aleti ya da wi-fi kaynağının dibinde olması lazım. xiaomi tv stick 4k için çalıştığı söylenen şöyle bir ethernet adaptörü (şu an 300₺ civarı) buldum ama denemediğim için kefil olamıyorum:

https://ugreen.com.tr/urun/ugreen-micro-usb-ethernet-donusturucu-adaptor/

nihayetinde aradığım yeni streaming çözümü bu oldu, keşke geçen yıl alsaymışım. yuzu'da fire emblem three houses ve persona 5 royal windows store versiyonunu denedim, gayet güzel sorunsuz oynanıyorlar. statlardan okuduğum kadarıyla 5-10ms encoding, 5ms network, 10ms de decoding delay var ama ben gecikme hissetmedim ama bunlar turn-based oyunlar tabii. competitive multiplayer olmadığı sürece kimsenin üzüleceğini sanmıyorum.

iyi oyunlar. 🙂

@Goeringilk önermişti geçen yıl, ona da teşekkür ederim.

  • Like 1
  • Tesekkurler 3
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...