Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2023 - 2024 Sezonu Genel Tartışma


Aceace

Öne çıkan mesajlar

Maçı izlerken yazmadıydım buraya, şimdi rahat rahat yazayım.

Adamlar kesinlikle GS kalibresinde değil, Kophenag'ı falan yenmişler galiba ama bence Kophenag'dan da kötü takım. GS'yle başabaş oynamalarının iki sebebi vardı: Biri GS'nin çok bariz pozisyonlardaki eksikleri, ve GS'lilerin maçı sallamaması.

Kısa kısa özetlersek:
- GS'de kafa olarak CL maç konsantrasyonu gitmiş. Bayern'e ManU'ya oynadıkları gibi değil Ankaragücü'ne Sivasspor'a oynadıkları gibi oynadılar, çok silik çıktılar sahaya. Zaten takımda Boey falan büyük eksik oldu, derken Ziyech, Zaha, Tete falan da gidince yarı karma kadroya dönüştük.

- Adamlar GS'nin bek problemini müthiş özümsemiş, hemen her tehlikeleri bek pozisyon hatalarından geldi. Berkan çok sırıtıyor orada. Zaten kendi pozisyonu değil. Ama K.Ayhan'ın bu kadar kötü oynamasına şaşırdım. Esas pozisyonu bek sanırım çünkü, milli takıma da sağ bek olarak çağrılmıştı piyasaya çıkarken. Özellikle iki devrenin de ilk 5 dk'sı çok fena bastırıyorlardı ayrıca bizimkiler alışana kadar.

- Muslera invul açtı mı açıyor. Yine açtı, adam yenilgiyi tek başına durdurdu.

- Demirbay inanılmaz oynadı. Sadece gol attı diye demiyorum, adam çok top kesti, çok atak yönlendirdi, ileride çok etkiliydi. Ayrıca kapalı köşeden müthiş gol attı. Böyle nokta atışı şut ve paslar bizim yerlilerden çıkmıyor. Hep almancılardan çıkıyor, bariz bir altyapı eğitimi farkı bu. Takımda Kaan ve Demirbay'ın uzun pas ve şutları hiçbir yerliden çıkmıyor.

- BAY güzel koydu üstüne, Kerem çok etkisizdi, eski Fenerli Serhat Akın vibe'ı verdi. Icardi "bu kazmalara gol attırmak kendim atmaktan daha zor, achievement kasayım" demiş resmen, harika paslar attı. Ama ileri uçta o coşuk dönemine göre tutuktu. Sanki o ateşini kaybetmiş gibi. Mertens sağ olsun ara ara şapkadan tavşan çıkartıyor.

- Hakem rezaletti. GS için demiyorum, iki tarafa da. Eğer Nelsson'un hareket kırmızıysa aynısı birkaç dk önce BAY'a yapıldı, o zaman penaltı + kırmızı vermesi gerekirdi. Sonrasında Nelsson'u yanlış attığını fark etti, saçma bir ikinci sarıdan da rakibi attı düz faulle kartsız gidecek pozisyonla. Yine bir ayağa basmayı sarı ile geçiştirdi başka bir pozisyonda. Saçma bir hakemdi genel olarak.

- 3-2 kötü bir skor. 4-2 olsa iyiydi yine. Biz bunları normalde rahat yenecek takımız ama işte takımda konsantrasyon böyle zayıfken hiç belli olmuyor. O sebeple ters bi skorla gidiyoruz ikinci maça. Orada da böyle afallarsak takımcak affetmezler. Ayrıca tamam Mertens'in olmayacak golü geldi de, olacak da çok atağımız yalan oldu. Yeni bir şey değil, bayağı aylardır bi basiretsizlik var takımda. Yeterince fazla fazla pozisyona giriyor takım, ama aşırı fazla net gol kaçırıyor. Buna da bir çözüm lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gecen macta bilege basmalarla ilgili verilen kararlara soyledigimi geri aliyorum, faul vermemesi gene sacmalik da

bu mac aynisini kaan ayhan yapti sari kart aldi

 

TAM BUNU YAZDIM VARDAN KIRMIZI KART VERDILER, BIZIMKILERE YAPILINCA VEYA FENERLI YAPINCA faul olmuyor veya max sari kart 😄

gene karsilastirmali gormus olduk ligdeki haksizligi, yuzu kizarmayan gelsin.

futbol bilmedigimi dusundum 30 saniye boyunca sasirdim

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle hakemi tebrik ediyorum harika maç yönetti, fiziken düşen takıma türkiyede olduğu gibi kıyak falan geçmedi, sürekli oynattı pozisyonları. En ciddi hatası da barış alperin ceza sahası dışında olan ayağına basılmasına vermediği sarı kart ve faul. 

Daha ilk kopenhag maçında okanın avrupada yetersiz olduğunu yazmıştım hatta @Sotto malesef öngörüsüz olarak bu yazıma isyan etmişti. Ne kadar yetersiz olduğunu görüyoruz. Tamamen okan hocaya yazar. Değişiklikler ya hatalı ya geç. 

GS iyi bir sistemi olan takım değil, sistem takımı hiç değil, tamamen şapkadan tavşan çıkartan oyuncular üzerine kurulu bir takım. Türkiyedeki seviyenin rahatlıkla üzerinde hatta şampiyonluğunda bence net favorisi fakat avrupada vasat bir seviyede. 

Seviyemiz bu malesef 230m euroluk takım, 55m euroluk takımı eleyemiyor, üstüne bir de fark yiyorsun, Fiziken eziliyorsun. GS yönetimin yerinde olsam seneye amaç avrupa ise gerçekten avrupada başarılı olabilecek bir yabancı TD getiririm. Lig ise okan yeterli kadro çok iyi zaten.

TFF nin de artık bu durumları görüp kayırmacılıktan vazgeçip Türkiyede adil rekabeti sağlaması lazım. Türkiyede sadece 1 takım varmış kafasından kopması lazım. 

 

 

En şanslı yine @sardalya en azından panatinaikos yunanistan kupasında finale çıktı sdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin

Sistemli oynamayi beceren takimlar oyle 6 ayda falan olusmuyor. Turkiye'de sabretme diye bir sey yok. Tersine Okan ile uzun sure devam edip gerekiyorsa Okan'a konusunda uzman yardimcilar ile destek cikmalari lazim.

Bireysel bir kac hata ve hakem hatalari olmasaydi turu gecmek bir kenara maci da alirdik aslinda. Skora bakip aldanmamak lazim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hakemin oyunu oynatma namina okuz gibi sacmalamasi inanılmazdı. Son golde Zaha faulü bariz, Barış Alper yerde yatarken gördü oynamaya devam ettirdi. Kaanin kartından daha sert pozisyonlar vardı, hepsini oynattı. Cart diye Kaana kırmızıyı çekti. Takım kafa kafaya giderken darmadağın etti. 

İcardi bu maç herhalde geldiğinden beri oynadığı en kotu maçını oynadı. 


Bek konusu aşikar zaten diyecek bir şey yok artık. Su saatten sonra yönetime kufur etmemek elde değil. 
 

Okan’a üzülüyorum. Oynatmaya çalıştığı oyun mükemmel, rakibi okumasi mükemmel, elinde yeterli enstrüman kalmadı. Yönetim sabote etti zaten. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi çaktılar valla. 

kaan'ın saçma sapan hareketi olmasa iyi kötü başabaş maç izliyorduk. tek hareketle azcık olan direnci de kırdı.

Aurier sakatken onun kadroya yazılıp sol bekin yazılmaması da ayrı saçmalık oldu. neyse fenerliler çok sevinmesin, şampiyonluğa odaklanmamızı sağlayacak bu durum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GS'de "yıldız tayfa" (başta Icardi olmak üzere) CL'den elenince havlu atmış, pek sallamıyorlar. Ziyech falan nerede ne yapıyor belli değil, Ndombele tam bi forma girmeye başlamışken kayboldu. Takımda yedeklerde maça girebilecek 3 adam vardı, Oliveira, Tete ve yeni forvet.

Büyük laubaliliğin cezasını çektik, aynısını ilk maçta da yaşamıştık. Bizimkiler maçın başladığını 15. dk'da fark ettiler, o arada golü de yemişlerdi. Kalite olarak Prag'a hala bu halde bile 2 gömlek üstünler, ama kadro darlığı ilk etken oldu.

Adamlar ilk maçtaki gibi bizim beksizliği çok güzel çözmüş, nakış gibi oradan işleyip ezdiler. Tam maçın kontrolünü ele geçirdik, devre arası oldu, orada bizimkiler yine kış uykusuna yatmış, ikinci yarı başı yine bi şok yaşadı. Sonuç olarak kalite her zaman kazanmıyor, adamlar daha çok istedi, adamlar taktiksel olarak daha iyi açık yakaladılar, ve bizim eksikleri çok güzel gördüler.

Hakem ilk maçta da kötüydü, bu maçta rezildi. Kırmızı kartta sonuna kadar haklı, onda bile yanlış karar verip başta sarı dedi. Bunun dışında verdiği ve özellikle vermediği çok faul var, bu da maçı zıvanadan çıkarttı. Ağırlıklı GS olsa da iki taraf da bu hatalı faul değerlendirmelerinden çok kaybetti. Kartlar da tutarsızdı, adil değildi. Böyle olunca herkes kim kime dum duma takıldı.

Prag'lı 2 numara siyah Barış Alper iki maçtır şov yapıyor. Berkan karşısında olunca normal. Gol atıyor, asist yapıyor, kale önünden top çıkarıyor, uzaktan vuruyor, orta sahada pas dağıtıyor, kademeye giriyor. Adam Dani Alves oldu Berkan karşısında. Bunun dışında takımlarında hele hele ileri hatta yetenek namına çok bir şey yoktu, ama disiplin vardı. Bizimkilerin umursamazlığıyla birleşince disiplin yetti. Bunun dışında Prag genel olarak karaktersizdi, adam sakatlamaya, kavga çıkarmaya, dövmeye, bizimkileri sinirlendirmeye oynadılar sürekli. Kaan'ın olayda da muhtemelen bu sinirlenmenin etkisi, üzerine hakemin neye ne karar vereceğinin bilinmemesinin rahatlığı oldu. VAR olmasa da az daha kurtarıyordu paçayı. Tabii ona çalışan VAR, Barış Alper'in düşürülmesine çalışmadı.

Sonuçta hakem rezil, takım beksiz patladı falan ama bunlar tek başına bahane değil. GS kafada mücadeleyi bitirmiş, sallamadı maçı, alacağı turu verdi. Maçta düzgün oynayan bi BAY bi Davinson bi de kısmen Mertens vardı gücü yettiğince. Kerem istekli ama yeteneksiz olunca etkisiz kaldı. Muslera'lık pek bir şey olmadığından ona bir şey diyemiyorum. Kalanlar sahada ne işimiz var bitse de gitsek diye dolandı durdu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor, 23.02.2024 10:31 tarihinde dedi ki:

Prag'lı 2 numara siyah Barış Alper iki maçtır şov yapıyor. Berkan karşısında olunca normal. Gol atıyor, asist yapıyor

Adamın kariyerinde Galatasaray eşleşmesine kadar 1 golü varmış. Adam 2 maçta 2 gol attı bize.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...