Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile 2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

4 class, 3 weapon eksik şu an. trailerda kılıcı gösterdiler sadece. zamanında yeni çıkan silahların skillerinin ne kadar dengesiz olduğunu hepimiz farketmişizdir heralde diye varsayıyorum. he bir ihtimal bozuk classla oynamadıysanız oyun tamamlanmış gözükebilir size.

bunun üstüne son 2 act de gelecek. bunların hepsinin testini "release'den sonra düzeltiriz nolacak yeaaa" demek de oyuncunun vaktini çalmak oluyor benim gözümde. hazır EA'dayken sürün piyasaya isteyen test etsin, feedback'e göre reworkünüzü edin release'e öyle çıkalım. neyin acelesi ki bu.

EA'ya çıktığından beri değişime girmeyen içerik yok neredeyse. demeyin yani oyun tamam diye 😄 

Mesaj tarihi:

Kilic gibi sikko bir asseti oyuna eklemek cok zor bir sey. Yetistiremezler bence.

2 sene once mi ne 15 dolara ea almistim ilk ciktiginda. Hic pisman degilim. Ilk oyunu 2500 saat falan oynamisim. Bunu da 100 kusur saat oynadim hic arpg oynamadigim bir donemde.

Stash management vs. les tabii her zamanki gibi ama poe1 + 2’ye harcadigim para 100 dolar yoktur bugune kadar ve bir kamyon stash/currency/map tabim var. Adamlar poe 1’de alinan seyleri poe 2’de de kullanilabilir yaparak diger tum firmalardan daha delikanli olduklarini gosterdiler.

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Oce4n haksızsın ve sana laflar hazırladım

Oce4n, 26.08.2026 17:36 tarihinde dedi ki:

4 class, 3 weapon eksik şu an.

4 class, 4 hatta 5 weapon eksik duelist (sword) , templar (flail), marauder (axe) ve shadow (dagger\trap). Ama 8 tane class var 22 tane ascendancy var, releasede eksik 2 tane ascendancy + 3 de duelistle 27yi görürüz bence. Bardağın boş tarafına bakmayı geçtim ucunda dudak payı bıraksak ona da laf edecek 

Alıntı

zamanında yeni çıkan silahların skillerinin ne kadar dengesiz olduğunu hepimiz farketmişizdir heralde diye varsayıyorum.

PoE'da her yeni skill çıktığında dengesiz olma şansı var, 15 yıldır böyle yeni bişey değil. Spear ve talisman gayet dengeli şekilde geldi. 

Alıntı

he bir ihtimal bozuk classla oynamadıysanız oyun tamamlanmış gözükebilir size.

Warrior oynadım (smith + titan) , monk oynadım çayula dahil , merc sorc huntress falan. Hangisi bozuk class? Hangi ligde bozuktu? Yetemeyip yetemeyip gelip burada ağlıyorsunuz . . . 

Alıntı

bunun üstüne son 2 act de gelecek. bunların hepsinin testini "release'den sonra düzeltiriz nolacak yeaaa" demek de oyuncunun vaktini çalmak oluyor benim gözümde. hazır EA'dayken sürün piyasaya isteyen test etsin, feedback'e göre reworkünüzü edin release'e öyle çıkalım. neyin acelesi ki bu.

Base game beleş panpa, beğenmiyorsan oynamazsın zaten alınacak bişey yok. Sırf firmaya güvendiğimiz için hiç gerek yokken early access e supporter pack alıp girdik, nasıl yani release i geciktirsinler? Ulan para mı istiyor bu adamlar senden releasede oynaman için?!?!? 

Alıntı

EA'ya çıktığından beri değişime girmeyen içerik yok neredeyse. demeyin yani oyun tamam diye 😄 

Releaseden sonra da değişmeyen içerik olmayacak. Bak 15 yıl olmuş closed betadan beri, hadi release versyonu say 13 yıl, tüm actlerin eklenmesini say 9 yıl. Değişmeyen içerik kaldı mı PoE1de? Bu early accessde atlas / endgame reworkü yaptılar, yeni act hatta act placeholder act eklediler merciless ı kaldırmak için, trialları güncellediler sürekli, tonla endgame mekaniği eklediler. Bunların biteceğini düşünüyorsan ohooo PoE hiç takip etmemişsin sen.

Cahillerle forumlamak gerçekten çok yorucu, çekemediğin için anten taktığım bu chonku da sana armağan ediyorum.

ZhSqRDM.jpeg

Mesaj tarihi:

senin kavga edesin gelmiş 😄 de amaçsız yani. ama benim de canım sıkılıyor, madem istediğin kavga! gel teketek!

come-at-me-bro-pick-a-fight.gif

axedice, 04.09.2026 16:50 tarihinde dedi ki:

PoE'da her yeni skill çıktığında dengesiz olma şansı var

Hangi ligde bozuktu? Yetemeyip yetemeyip gelip burada ağlıyorsunuz . . . 

dengesiz değil oynanamaz halde olduğunu görmezden geliyorsun anlaşılan. savunmak için öyle gereksiz söylemler çıkarıyorsun ki oyunun direktörlerine yalancı diyorsun. izlemediysen aha zizaran la yapılan konuşmada söylüyorlar zaten

https://massivelyop.com/2025/04/09/path-of-exile-2-devs-admit-to-firing-from-the-hip-with-blatant-mistakes-in-the-latest-patch/

oyunun zor hissedilmesi için öyle nerfler yaptık ki millet level kasamadı vs.vs. direk oyunu yapan kişi diyor. hadi bana inanmıyorsun oyunun direktörüne inan bari 😄 

nasıl yani release i geciktirsinler?

gecikti abi zaten release 😄 daha 1 hafta önce oyunun direktörü rogers konuşmasında söyledi hatta: "oyunu EA'ya sokmadan önce götümüz öyle kalkmıştı ki EA'dan hemen çıkartırız sanıyorduk" dediği konuşmayı da burada bulabilirsin:

https://www.pcgamesn.com/path-of-exile-2/interview-gamescom-2026-jonathan-rogers

ve son olarak sanki yeni bir sezon açıyorlarmış gibi bahsediyorsun RELEASE'den. EA'nın anlamını bilmiyorsun gibime geldi. ben istiyorum ki release'e tamamen sorunsuz tertemiz bir oyunla çıkalım hep beraber mutlu mutlu oynayalım. ama sanırım senin canın sıkıldığı için bir an önce çıksın da can sıkıntın geçsin gibi bir derdin var, oyunun "top condition" olması yerine...

belli ki streslisin al bi cigara iç

she-hates-from-smoking-smoking-ban.jpg?s

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Oce4n, 04.09.2026 17:57 tarihinde dedi ki:

senin kavga edesin gelmiş 😄 de amaçsız yani. ama benim de canım sıkılıyor, madem istediğin kavga! gel teketek!

come-at-me-bro-pick-a-fight.gif

dengesiz değil oynanamaz halde olduğunu görmezden geliyorsun anlaşılan. savunmak için öyle gereksiz söylemler çıkarıyorsun ki oyunun direktörlerine yalancı diyorsun. izlemediysen aha zizaran la yapılan konuşmada söylüyorlar zaten

https://massivelyop.com/2025/04/09/path-of-exile-2-devs-admit-to-firing-from-the-hip-with-blatant-mistakes-in-the-latest-patch/

oyunun zor hissedilmesi için öyle nerfler yaptık ki millet level kasamadı vs.vs. direk oyunu yapan kişi diyor. hadi bana inanmıyorsun oyunun direktörüne inan bari 😄 

gecikti abi zaten release 😄 daha 1 hafta önce oyunun direktörü rogers konuşmasında söyledi hatta: "oyunu EA'ya sokmadan önce götümüz öyle kalkmıştı ki EA'dan hemen çıkartırız sanıyorduk" dediği konuşmayı da burada bulabilirsin:

https://www.pcgamesn.com/path-of-exile-2/interview-gamescom-2026-jonathan-rogers

ve son olarak sanki yeni bir sezon açıyorlarmış gibi bahsediyorsun RELEASE'den. EA'nın anlamını bilmiyorsun gibime geldi. ben istiyorum ki release'e tamamen sorunsuz tertemiz bir oyunla çıkalım hep beraber mutlu mutlu oynayalım. ama sanırım senin canın sıkıldığı için bir an önce çıksın da can sıkıntın geçsin gibi bir derdin var, oyunun "top condition" olması yerine...

belli ki streslisin al bi cigara iç

she-hates-from-smoking-smoking-ban.jpg?s

Tüm yazdıklarını okudum

Sen haksızsın ve sana laflar hazırladım.

Haksız olduğun temel nokta ve mexidice demesine rağmen anlamamakta ısrar ettiğin nokta, PoE 1 de de 1.0 tamamlanmış hal demek değildi, PoE 2 de de olmayacak. Oyunun yapısı ve geliştirme şekli böyle, adamların Diablo 4 gibi ligden anladığı yeni üç rune eklemek değil, 2 lige bir oyunun bir kısmını baştan tasarlamak. Seveni zaten bu yüzden seviyor, acaba bu sefer neler yaptı afacanlar diye o reveal trailerları, patch noteları geri sayımlarla bekliyor.

PoE 2 ye EA demelerinin sebebi de tam da o zaten, normal yolda geliştirme sekansına giremeyecek kadar ham durumdaydı başta, 1.0 itibariyle temel sistemler gelmiş olacak (ki PoE 2 1.0'ın, PoE 1 in 2013 release indeki haliyle alakası yok, PoE 1 in üzerinde en az 10 yıl çalışılmış haliyle denk çıkacak) - ondan sonra da her gelen ligde bir şeyleri düzeltecekler ve ekleyecekler. Dediğim gibi bu adamlar Diablo 4 devleri gibi değil, kafalarına esiyor bir ligde tüm classlara birer yeni ascendancy ekliyorlar, kafalarına esiyor bir ligde tüm endgame i baştan tasarlıyorlar. Elbette arada yanlış giden şeyler, bozulan şeyler oluyor ama niyet belli ve biliyoruz iyi olduğunu o yüzden biz önemsemiyoruz. (Tabii bu rahatlığımızın sebebi, yine Diablo 4 devlerinin aksine bir şeyler bariz yanlış gidiyorsa onun çözümünü bizim pipeline böyle kardeş deyip 2 lig sonrasına bırakmıyorlar 2 haftaya bir patch geliyor)

Haterların görüşleri de netekim önemli değil. 

quixef tarafından düzenlendi
Ekleme
Mesaj tarihi:

@Oce4n

Alıntı

bana inanmıyorsun oyunun direktörüne inan bari

Alıntı

“There were some blatant fuck-ups, speaking bluntly,” Roberts said. “We’re firing from the hip a lot here and stuff like that we’re like, ‘Let’s just get it in there, let’s try it out, and see how people think and if it’s bad we’ll just undo it.‘”

Rogers also explained that the intention wasn’t to nerf things into the ground but to try to keep combat challenging and meaningful. “I can absolutely tell you that our goal here was to nerf the things that were trivializing the endgame before you’ve even managed to get your items and stuff like that,” he said. “[If] we want the combat to be more engaging then that means there’s a smaller target; it puts more pressure on the balance to be right.”

Oynanamaz demiyorlar, bazı nerfler abartı oldu diyorlar. Hardmode arbiterı 1snde öldürmeye başlamıştık (0.1 lightning conduit lel) , 0.2de kontrolsüzce nerflediler millet ağladı sonra bazı abartı nerfler geri alındı monster hpler geri alındı falan. PoE1 cycle klasik, reddit gözyaşı deryası oldu bufflar geldi. Ama biz 0.5e göre tartışıyoruz oyunu, 1.5 yıllık early access gelişime göre değil. Ha 0.1 bile piyasadaki çoğu arpgden daha rafineydi onu da atlamamak lazım ama tartışmanın orijinali senin oyuna "tamamlanmamış hissi veriyor" demen, benim de kaba etinden uydurma oyun gayet tamam demem. 

Ben "release i niye geciktirsinler" derken, mevcut 1.0 tarihini niye ileriye atsınlar manasında soruyorum, yoksa 0.1 zamanı Jonathan ve Mark 2025 aralıkta oyun çıkıyor dedi hiç birimiz inanmadık buna, yani konu vakumda oyunun gecikip gecikmemiş olması değil nitpickinge gerek yok. Ha yine ocağa şubata sarkarsa çok şaşırmam, ama itiraz ettiğim senin "EA devam etsin release versiyonu çıkmasın" isteğin. Quixin de yazdığı gibi oyuna yıllarca daha ekler gelecek, hiç mi release etmesinler? Ki oyun "beleş" olacak release in en büyük farkı bu, bizden bi beklentileri yok releasede. 

Tamamen sorunsuz tertemiz bi PoE olmayacak panpa. Yani dünyaya barış gelir, ne biliyim warp drivelarla alpha centauriye yerleşir PoE 726'yı oynuyor oluruz ama "sorunsuz tertemiz" diye bi hayal yok. En sorunsuzu bu. 

EA in olayı daha endgame tasarımı bitmeden oyunu denemek (0.1 ve 0.2 bu açıdan eksikti baya), campaigni düzenlemek (tonla upgrade ve streamlining geldi, devamı da gelecek) , daha tamamlanmayan temel mekanikler için zaman kazanmaktı. Heist, harvest delve gibi bazı temel mekanikler yok ama breach delirium abyss ritual falan hepsi oturmuş durumda şu anda. Daha fazla pinnacle ve hardmode lazım, yeni arbiter of divinity combat bakalım iyi olacak mı falan. Ama aynı yere geliyoruz, PoE1 döngüsünde oturmuş sistemler ve yeterince oynanabilir bi oyun var elimizde. Bu minvalde release "top condition" olmanın önünde bir engel değil. 

• Yeni Oluştur...