ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 bir şey diyeceğim, bu oyun olmuş. şikayet ettiğim ne varsa fikslemişler. kafa dağıtmak için oynayan da hardcore oynayan da kendisi için bir şeyler bulabiliyor. bir de adamlar act4 değil bildiğine exp paket getirmiş. git git bitmiyor act4. diablonun tüm exp. paketinden daha çok içerik var bir patchde. ücretsiz bir de.
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 (düzenlendi) neler fixlemişler bi özet geçsene ya ben ilk ea'ya çıktığında bi oynadım, güzeldi ama eksik hissettiriyodu, biraz lüzumsuz zor hissettiriyodu ama tam olarak neyden şikayet etmem gerektiğini de bilmiyodum. çabuk sıkılmıştım. gem progressi mesela çok tırttı. support gem sistemi ayrı bi tırttı. ne oldu onlar? Eylül 4, 2025 Xenocide tarafından düzenlendi
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 bana da tam tersi hiç bir şey değişmemiş hissi geldi. yeni silah yok, yeni skiller yok sadece aynı supportu birden fazla kullanabiliyoruz sanırım artık. biraz balance düzenlemesi olmuş da gameplayde değişiklik hissedemedim ben
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 trade oyunu tamamen değiştirdi bence ya. act4'den önce tam kullanamasan da artık çok hızlandı satışlar alışlar bu iyi. sık sık checkpoint gelmiş eskiden yoktu. ölünce ta en baştan başlamak zorunda kalıyordun çoğu zaman. yeni haritalar keyifli. millet sadece maps kasmasın buralarda oyalansın istenmiş. bosslar çok zordu onların zorluğu ideal olmuş. act bossları dışında çok az öldüm ama tadında zorladı yani. bir hata yapsam ölecek gibiydim fightlarda ama birden 1 shot yemiyorsun yani eskisi gibi.
Cokomantis Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 abi warrior'a kullandırılacak mace harici silah yok mu ya? bonk bonk bonk sıkıldım valla.
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 starter öneriniz var mı? Geçen hafta başlayamadım çok zamanım da yok öyle deli paralar ve zaman harcamadan en azından mapler de zorlanmayacağım bir build var mı
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 İnfernalist Minion oynuyorum tavsiye ederim. Normal build itemlarj da çok pahalı değil vendordan aldım ben silahi falan denk geldi. Spirit olsun yeter oyun başında.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2025 Xenocide, 04.09.2025 14:17 tarihinde dedi ki: neler fixlemişler bi özet geçsene ya ben ilk ea'ya çıktığında bi oynadım, güzeldi ama eksik hissettiriyodu, biraz lüzumsuz zor hissettiriyodu ama tam olarak neyden şikayet etmem gerektiğini de bilmiyodum. çabuk sıkılmıştım. gem progressi mesela çok tırttı. support gem sistemi ayrı bi tırttı. ne oldu onlar? O lüzumsuz zorluk gitmiş işte. Belki benim oynadığım build ile alakalıdır ama eskisi kadar ölmüyorum. Ölsem de tüm progress gitmiyor checkpoint yeterince var haritalarda. Ama Challenge hissi kaybolmamış bu güzel. Act değişince duvara toslamis gibi oluyordun bu da kalkmış. Level aldıkça zorlaşıyor oyun mesela. Gem sisteminde pek değişiklik hissetmedim daha 60 levelim end game gelince bakacağım o işlere. Şimdi ne denk gelirse takıyorum skillere.
Esnaf Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Infernalist Minion oynadım endgame gördüm sayılır, endgame poe yanında çok sıkıcı, oyun oynaması çok zevkli ama endgame inanılmaz sıkıcı, oyun oynamaktan çok map craft ile uğraşıyorsun, şu mapi yapayım şu towera gideyim şu tabletten bulayım, şuraya gideyim edeyim derken saatler geçiyor zaten. haritalar da çok büyük minion oynadığımdan zaten hızlı bir karakter değil bir map bitirmem 4-5 dk hatta daha fazla sürebiliyor. POE de o kadar çok content var ki hiç bir şekil sıkmıyordu bunda öyle çok seçeneğin de yok, craft zaten zulüm, craft yapmak için bile deli gibi saatler harcaman gerekiyor düzgün bir craft için çok fazla div harcaman gerek. Şimdi tabletleri düzenlemişler, tower ihtiyacın yok ama yok yani yine sarmıyor, Zaten ilk oyunda çözdükleri sorunları bu oyunda tekrar yaşıyoruz, getir işte tier map mantığını,atlas ağacını, scarabları ve craft bench i ne gerek var işkenceye 1
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Bence de oyun olarak gerçekten çok zevkli. Ama end game o haritalar falan çok bayık. Craft işi çok mesai istiyor. Para basıp divine alıp bir seviyeye geliyorsun ama o da bayiyor. Bir de şu warrioru adam etsinler ya.
axedice Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Dükkan inanılmaz oldu ya ben asla map almıyorum craftingden daha ucuza tam hedef istediğim haritaları alabiliyorum. 1 stash tab map biriktir aug regal ex bas delirium bas bilmemne inanılmaz vakit kaybıydı endgame map rolling, şimdi tablet rolling var onlar pahalı diye kendim yapıyorum ama hem 6 mod yok hem de tek roll 15 kullanım falan o kadar sıkmıyor. Endgame mapler son patchten sonra biraz zorlaşmış anladığım, dandik lightning arrowlar steamrollayamıyor 0 revive mapleri ama ben farketmedim saçma salak bi bloodmage scaling olduğu için. Bu sezon hedefim tüm über bossları kesmek, geriye bi arbiter kaldı fragmentlarını alacak param yok artık citadel kasmaya başladım. Minion buffları görünce ben de infernalist başladım ama gearın bu kadar kolay erişilebildiği bi sezonda caster scaling daha ucuza daha iyi bence. Na şöyle bi bült yaptım https://poe.ninja/poe2/profile/axedice-3517/character/ChaosBloodDice Trigger speller yine OP ilk sezon gibi, heritage gemler havada uçuşan +3 skill lvllar derken ucuza da yapılıyor karakter. Ama bazı streamerların itemlar çok güçlü skill tree çok güçsüz eleştirisine katılıyorum, gear scalingin biraz kısılması gerekiyor bence de. Duryid gelsin artık teşekkürler
AmoRPHouS Mesaj tarihi: Ekim 3, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2025 (düzenlendi) Hem PoE1 hem PoE2 çok güzel oyunlar olmasına rağmen, şu Grim Dawn yapan ekip beyin özürlü olmasaydı PoE zirveye oturamazdı. Adamlar şu multiplayer ve leaderboard olaylarını eksik etmemiş olasalar zirve onlarındı bence. Ondaki itemization ve loot kalitesi PoE dahil hiçbirinde hala yok. PoE1 ve Poe2 bildiğin nerdeyse en iyi Free to play sistemlerinden olmasına rağmen sırf bu yüzden oyun mükemmeliyete ulaşamıyor. Hep bir ümit bekliyorum yıllardır belki loot düzeltirler diye, hayır hep daha kötüye gidiyor. Sırf craft ve trade odaklı loot sisteminden ölesiye nefret ediyorum. Daha iyisi olmadığı için mecbur bunu oynuyoruz. Direk yerdeki lootun upgrade olarak düştüğü 10binde 1 falandır. Ben kendim yıllardır böyle tek bir örnek dahi hatırlamıyorum. Bir böyle gaz yok OBAAAA şu düştü gibi. Kıytırık "DIVINE ORB" meh. Öyle 3-5 item var onu da düşürmüyorsun. Bu MEH divinelar ile satın alıyorsun. Hep trade, hep craft. Sanki gerçek hayattaki iş gibi yok essence farmla sat currency yap, trade yap veya kendin craft et. Hepsinin temel nedeni sana stash tab sattırabilmek malesef. Sen sürekli uğraş , düşeni biriktir ki sonra satasın, 100 lerce fragment, 100 lerce değişik item, uniqulerin %99 ü çöp ki bu craft ve rare peşinde koşma bitmesin hiç bir zaman yani stash tab gereksinimi hiç azalmasın. Her yeni ligde, expansionda falan filan yeni yeni ıvır zıvır ekliyorlar ki yeni stash tabler üretsinler. Yıldım yemin ediyorum şu son yıllarda f2p ve gacha bokundan. F2P nin en iyisi bile uzak dursa çok güzel olurdu ama olmuyor. Ekim 3, 2025 AmoRPHouS tarafından düzenlendi 3
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 3, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2025 (düzenlendi) Itemization da hala en iyisi D2. Rune sistemi bozmasina ragmen daha derin itemization u olan oyun cikmadi su ana kadar. Atiyorum bazi magic itemlarin hatta white itemlarin bile asiri degerli oldugu baska bir sistem yok. Tek sikintisi melee/physical dengesi/uber runewordlar ve sorc teleport malesef oyunda. Grim dawn hic oynamadim oneriyorsaniz bakayim. Ekim 3, 2025 Sotto tarafından düzenlendi
AmoRPHouS Mesaj tarihi: Ekim 3, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2025 Şimdi yeni çıkan bir sürü oyundan sonra grafikleri efektleri çok eski hissettirebilir. Fakat buna takılmam dersen tabiki olabilir. Şahsi düşüncem tabi ama bence lootu en güzel oyun hala. Sen mesela D2 de whiteların bile çok değerli olmasını göstermissin örnek olarak. Bu oyunda o tarz değil de, itemlar çok şey katabiliyor. Super proclar, set bonuslar, direkt ekstra yeni skill, damage conversion falan filan. Endgame itemlarında falan tek parçadan 15-20 arası değişik stats bile kazanabiliyorsun. Ve tabiki droprateler güzel, oynarken eğleniyorsun, bişiler düşüyor yani.
df Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 d2 nin remake i her türlü yeter ya grafik olarak. her yerde particle effect bombardımanı şart değil bence.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Ne kadar yanlis seyler konusuluyor ya. 1 1
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 (düzenlendi) Asiri hakli abi su f2p konusunda. Tum arpg ve mmo larda zilyon tane currency olmasi kadar nefret ettigim bir olay yok. Ustune sacma sapan salvage / craft sistemleri. Imzami atarim su yukaridaki posta. Su sistemler tamamen vakit doldursun, oyuncu zaman harcasin, endgame diye complain etmesin diye konulmus sistemler. 90larin 2000lerin oyunlarini ozledim. D2 de endgame mi vardi. Oyunu 3 saatte bitirdim endgame yoook dedigimi hatirlamiyorum. Cunku tamamlanmis ve sistemleri lvl1 den 99 a kadar progressive bir sekilde isleyen bir mantigi vardi. Gatekept contentler gereksiz craft sistemleri, “son zorluga gecmeden” oyunun herhangi bir anlami olmamasi, filler content, landscape lerin asiri kolay olmasi ve sadece zaman oldurmesi (mmo larda) hepsi birbiriyle baglantili. Currency tab i olmayan bir tane yeni mmo/rpg yok. Ekim 4, 2025 Sotto tarafından düzenlendi 1
samaella Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Ranger popü diye ranger açtım da yok ya benlik değil sanki. Ben monk warrior veya witchdoctor kafası oynayabiliyorum sanırım
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Sotto, 04.10.2025 15:31 tarihinde dedi ki: Asiri hakli abi su f2p konusunda. Tum arpg ve mmo larda zilyon tane currency olmasi kadar nefret ettigim bir olay yok. Ustune sacma sapan salvage / craft sistemleri. Imzami atarim su yukaridaki posta. Su sistemler tamamen vakit doldursun, oyuncu zaman harcasin, endgame diye complain etmesin diye konulmus sistemler. 90larin 2000lerin oyunlarini ozledim. D2 de endgame mi vardi. Oyunu 3 saatte bitirdim endgame yoook dedigimi hatirlamiyorum. Cunku tamamlanmis ve sistemleri lvl1 den 99 a kadar progressive bir sekilde isleyen bir mantigi vardi. Gatekept contentler gereksiz craft sistemleri, “son zorluga gecmeden” oyunun herhangi bir anlami olmamasi, filler content, landscape lerin asiri kolay olmasi ve sadece zaman oldurmesi (mmo larda) hepsi birbiriyle baglantili. Currency tab i olmayan bir tane yeni mmo/rpg yok. E oynama dayi git diablo 2 oyna ne sacma bi muhabbet ya bu.
AmoRPHouS Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 En son ne zaman yerden upgrade aldın Spark ? Ben hatırlamıyorum. Omen of "Halamın martarlı sağ parmağı" ile affix, suffix eklemekle biticek hayatımız. O omeni kasarken de 57 milyar saat exalted/divine orb nasıl hızlı kasarız yollarını arıyacaz nasıl daha çok zevk alırız yerine. Tüm bunların ana nedeni de f2p olması malesef. Süper oyunumuz mükemmeliyete ulaşamıyor bu nedenle. Oyunu güzelleştirmeye çalışırken bile kılı kırk yarıyorlar aman stash tab gereksinimi azalmasın diye. Bak en son PoE2 ye gelen patch e ? Towerları sevmiyoruz dedik, lanet olsun dedik, ne yaptılar ? O tabletleri tek tek her mape eklicez, toplamda drop quality ve quantity nin içine ettiler yine, ama biz rehin olmamak için hatta inventory de tablet taşıcaz rehin gibi, yoksa sürekli stash tab ve map device arasında mekik dokuruz her map öncesi. Yok yani, şu oyun f2p değilde direk atıyorum 60 dolar verdiğimiz bir oyun olsaydı o map device e bastığımızda tablet yerine yanda bir menü eklenecek affix/suffixler ile alakalı ve costları olurdu aynı poe1 deki craft penceresi gibi. Nasıl armora atıyorum %10 light resist eklicen , atıyorum 3 transmutation orb. Isteseler o yana bir menü açarlar hiç bir tablet falan filan gerek kalmadan her işlemi, o menuden yaptırabilirlerdi. Tüm currencyler yer kaplamazdı ve bir menüde "currencies" olarak gösterilirdi. Herşey menülerden mümkün. Ama stash tabe gerek kalmaz o zaman. Şimdi her lig ıvır zıvır fragment üretiyorlar kıçlarından, ona da yeni stash tab. Ayrıca şu an auction house bile olurdu oyun içinde çoktan yıllardır direndiler şimdiki getirdikleri sistemde bile merchant tab yada eskiden gereken premium tab/merchant tab değişimi gerektirmeden getiremiyorlar. Milleti yediler yıllarca "oyunumuzda daha çok friction istiyoruz" yalanı ile.
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 (düzenlendi) Forum denen kavramin ne oldugundan bi habersen burada ne isin var arkadas. adam fikrini belirtmis katiliyorum dedim. Oyunu kendin yapmisin gibi sacma sapan cellalenmenin mantigi ne. Ekim 4, 2025 Sotto tarafından düzenlendi 3
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 POE 1 de tum content stashsiz yapilabiliyor. Videolari var merak ediyorsan. Ayrica trade oynamiyorum. Oyundaki her contenti ssf yaptim her levelda. Otistik gibi yerden iyi item dussun diye her dusene bakmayi degil deterministik olarak itemlari kendim crafting asamalarini farmlayarak yapmayi tercih ederim. Aksini tercih edenler icin de trade var zaten. Monetization konusunda da aldiklari her kurus helali hos olsun. Piyasadaki en iyi arpg yi yapiyorlar 12 yildir.
Notsand Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2025 Oyun icin neden f2p dendigini cozemedim. Oyun bedava oynanmiyor ki?
Öne çıkan mesajlar