Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garanticilik

Bone

Öne çıkan mesajlar

hayatta hiçbir şeyin garantisi yok elbette. ama her şeyin de muallakta kalması ve belirsizliklerle dolu olması aşırı derecede yoruyor.
herhalde bir şeyler için çok geç kaldım, yaşlandıktan sonra bunları gerçekleştirmeye çalışmak yokuş yukarı koşmaya çalışmak gibi hissettiriyor. tabii ülkenin gündeminin ve geleceğinin belirsizliğinin de bu yokuş yukarı koşma hissinde etkisi var.
hayatımda artık biraz daha belirgin, sonu daha anlaşılır şeylere ihtiyacım var.
pencereye taş attığında camın kırılacak olması, çalışan ocağın üstüne elini koyduğunda elinin yanacak olması,  üflediğimde mumun sönecek olması gibi sonucunu önceden kestirebileceğimiz şeyler arıyorum hayatımda.
sürekli bir şeylerin hesabını yapmak, ihtimalinin de hesabını yapmak, sonucu beklenmedik çıkarsa diye onun da hesabını yapmak ve tabii ki bambaşka bir sonuçla karşılaşıp bu sefer oradan nasıl kurtulacağının hesabını yapmak yoruyor.

gelecek kaygısı, insanı garanticiliğe zorluyor.

bunun bir çözümü var mı yoksa yaşlandıkça daha da belirsizliğe mecbur mu kalacağız?

Sosyal ağlarda paylaş

bence insanın garantici olması çok doğal bir duygu garanticilik stabil bir hayat istemek demek, göçebelikten yerleşik hayata geçmek bile benim gözümde bir şeylerin artık stabil olmasını istemesinden kaynaklanıyo insanoğlunun.

yaşlandıkça insanın süprizlere olan toleransı azalıyor doğal olarak çünkü o süprizlere karşı alması gereken aksiyonlara enerjisi kalmıyor bence zaten bi noktada hastalık geliyo insanın hayatını skib bırakıyo onu bildiği için hayatın diğer yönlerinde süpriz istemiyor

ben yaşlandıkça kimseye katlanamaz oldum ve her şeye karşı toleransım acayip düştü 35 yaşındayım senior developer olarak sürünüp gidiyorum insanlar lead oldu manager oldu benim kimseye kendimi göstermeye kanıtlamaya enerjim ve motivasyonum yok. o yüzden gençken aldığım istanbuldaki evin varlığı bana güven veriyor en kötü gider orda yaşarım diyorum deprem olup yıkılmazsa

garanticilik güzeldir insana seçim şansı sunar elaleme eyvallah demek zorunda kalmazsın bir noktaya kadar çeker kapıyı çıkar gidersin

Sosyal ağlarda paylaş

artık kendine bi meslek seçebilsen belki herşey daha kolay olacak

tıp terktin di mi bi de sen?

Alıntı

Full Stack Developer konusu

Bone tarafından, Temmuz 8, 2020 yeri: Programlama

Alıntı

gitar mevzusu

Bone tarafından, Haziran 17, 2020 yeri: Müzik

Alıntı

video ve film kayıt mevzuları

Bone tarafından, Aralık 27, 2022 yeri: Görsel Sanatlar

Alıntı

kendi mobil cihazını yapmak

Bone tarafından, Kasım 4, 2018 yeri: Donanım & Yazılım

Alıntı

en iyi elektrik-elektronik mühendisliği aletleri

Bone tarafından, Ekim 8, 2019 yeri: Donanım & Yazılım

Alıntı

biyoenformatik, microarray, data, istatistik

Bone tarafından, Ocak 1, 2022 yeri: Konu Dışı

Alıntı

Wacom vs XP-PEN

Bone tarafından, Şubat 14, 2021 yeri: Görsel Sanatlar

Alıntı

Unreal Engine

Bone tarafından, Mayıs 16, 2020 yeri: Bilgisayar Oyunları

Alıntı

Makine Mühendisi var mı aramızda?

Bone tarafından, Ocak 20, 2020 yeri: Bilim & Teknik

BONUS

Alıntı

hayata sıfırdan başlama hissi

Bone tarafından, Ocak 8, 2022 yeri: Kişisel

Black-ice tarafından düzenlendi
  • Tesekkurler 1
Sosyal ağlarda paylaş

Anafikri asagidaki gibi olan bir ifade paylasacagim. Kime ait oldugunu unuttum.

İnsan her zaman tutkusunu bulamaz ya da tutkunu oldugu iste basarili olamaz, ote yandan emek vererek gecen yillar sonunda ustalikla yaptigi ise tutkuyla baglanir.

Bazen gercekten sevecegimiz, tutkuyla baglanacagimiz seyler ararken her seyi az az yapiyoruz ve asla gercek anlamda deneyimleyemiyoruz aslinda o ugraslari.

Bilmiyorum @Boneda durum bu mudur? Ancak ileride cocuklarimiz, torunlarimiz falan okursa akillarinda olsun.

Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice, 11.03.2023 12:57 tarihinde dedi ki:

artık kendine bi meslek seçebilsen belki herşey daha kolay olacak

tıp terktin di mi bi de sen?

BONUS

harbiden soruyorum Black-ice, çok ciddiyim. burada bana laf sokmaya çabaladığında eline ne geçiyor? yani gidip açtığım topiclerin başlıklarını tek tek aratıp bunları kendi naratif çizginden bir hikaye dizilimine sokup birilerin pohpohlamalarını duymaya ihtiyaç hissedecek kadar boş musun hayatında?

hayır bana getirdiğin tüm suçlamaları tek tek açıklamaya çalışsam da kulağını kapatıp "la la la dinlemiyorum la la la" diye cırlayacak bir tavrın var.

beni kendin aklınca "itin götüne sokarak" bundan mutlu olurken, beni tanımlamak için çizdiğin o tablodaki o kişilikten çok daha acınası bir kişiliğe kavuşmuş oluyorsun. ha sen bunun farkında değilsindir, o ayrı.

sorry but not sorry

Sosyal ağlarda paylaş

monoscope, 11.03.2023 12:21 tarihinde dedi ki:

bence insanın garantici olması çok doğal bir duygu garanticilik stabil bir hayat istemek demek, göçebelikten yerleşik hayata geçmek bile benim gözümde bir şeylerin artık stabil olmasını istemesinden kaynaklanıyo insanoğlunun.

yaşlandıkça insanın süprizlere olan toleransı azalıyor doğal olarak çünkü o süprizlere karşı alması gereken aksiyonlara enerjisi kalmıyor bence zaten bi noktada hastalık geliyo insanın hayatını skib bırakıyo onu bildiği için hayatın diğer yönlerinde süpriz istemiyor

ben yaşlandıkça kimseye katlanamaz oldum ve her şeye karşı toleransım acayip düştü 35 yaşındayım senior developer olarak sürünüp gidiyorum insanlar lead oldu manager oldu benim kimseye kendimi göstermeye kanıtlamaya enerjim ve motivasyonum yok. o yüzden gençken aldığım istanbuldaki evin varlığı bana güven veriyor en kötü gider orda yaşarım diyorum deprem olup yıkılmazsa

garanticilik güzeldir insana seçim şansı sunar elaleme eyvallah demek zorunda kalmazsın bir noktaya kadar çeker kapıyı çıkar gidersin

deadwoll, 11.03.2023 18:50 tarihinde dedi ki:

Anafikri asagidaki gibi olan bir ifade paylasacagim. Kime ait oldugunu unuttum.

İnsan her zaman tutkusunu bulamaz ya da tutkunu oldugu iste basarili olamaz, ote yandan emek vererek gecen yillar sonunda ustalikla yaptigi ise tutkuyla baglanir.

Bazen gercekten sevecegimiz, tutkuyla baglanacagimiz seyler ararken her seyi az az yapiyoruz ve asla gercek anlamda deneyimleyemiyoruz aslinda o ugraslari.

Bilmiyorum @Boneda durum bu mudur? Ancak ileride cocuklarimiz, torunlarimiz falan okursa akillarinda olsun.

dasaaa, 11.03.2023 22:31 tarihinde dedi ki:

hala gocebe oldugum icin iyi anliyorum dogrusu.

bayagi comfort zone disindayim uzun zamandir. comfort zone a ihtiyacim var, bir iki senem azicik garanti olsa nasil rahatlarim anlatamam.

hep 1 ay - 3ay diye diye omur tuketiyoruz.

bunlar ilginç cevaplar olmuş, teşekkürler.

belki de Türkiye'de o comfort zone'un olmaması bizi bu kadar diken üstünde hissettiriyor olabilir.

her şeyi bir sonraki döneme erteliyoruz, erteledikçe enerjimizi ve motivasyonumuzu da çürütüyor bu.
tam anlamıyla bazı şeylerin tadını çıkaramıyoruz ve elimizden uçup gidecek gibi hissediyoruz.

Sosyal ağlarda paylaş

Bone, 12.03.2023 08:54 tarihinde dedi ki:

harbiden soruyorum Black-ice, çok ciddiyim. burada bana laf sokmaya çabaladığında eline ne geçiyor? yani gidip açtığım topiclerin başlıklarını tek tek aratıp bunları kendi naratif çizginden bir hikaye dizilimine sokup birilerin pohpohlamalarını duymaya ihtiyaç hissedecek kadar boş musun hayatında?

hayır bana getirdiğin tüm suçlamaları tek tek açıklamaya çalışsam da kulağını kapatıp "la la la dinlemiyorum la la la" diye cırlayacak bir tavrın var.

beni kendin aklınca "itin götüne sokarak" bundan mutlu olurken, beni tanımlamak için çizdiğin o tablodaki o kişilikten çok daha acınası bir kişiliğe kavuşmuş oluyorsun. ha sen bunun farkında değilsindir, o ayrı.

sorry but not sorry

of olm sakin ol ya. 20 yıldır şu forumda taşak geçiştirmeyi öğrenemedin gitti. sonra yok ben sevilmiyorum yok efendim benle uğraşılıyor. kızma demiyorum kız diye puştluğuna yaptığım bariz de bu kadar derin bir nefret yok anasını satayım. neler neler yazmış ya. 

nickindeki aktivitelere ilk 3 sayfada buldum onları bu arada baya kolaydı. 2003'den beri falan tanıyorum seni hala ne iş yaptığını çözemedim. üç ayda bir bambaşka bir practice üzerine uzmanlaşmaya çalışır gibi topic açıyorsun komiğime gidiyor. ne suçlaması ben eşşeğim. olm onların bazıları hobiydi ben eşşeğim git falan yazarsın geçersin diye düşünmüştüm de BONEC olduğunu unutmuşum bir anlığına 🙃

Black-ice tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino, 12.03.2023 06:07 tarihinde dedi ki:

3 ay da cok kisaymis yahu

yine bir degisiklik oldu mesela. + ailevi saglik sorunlari bilmem ne.

Bir de deprem ustune her evin "BIZ OLECEGIZ!!!" sanrisi ile evi yikalim geyikleri ile (ailede kimse ugrasamayacagi icin ben bakiyorum) ugrasmam vs vs.

sanirim 2 haftadir gunde 3er saatten uyuyorum falan. bayagi bir yiprandim abi.

bir sonraki hayatta insallah daha guzel olacak her sey...

Bone, 12.03.2023 10:02 tarihinde dedi ki:

her şeyi bir sonraki döneme erteliyoruz, erteledikçe enerjimizi ve motivasyonumuzu da çürütüyor bu.
tam anlamıyla bazı şeylerin tadını çıkaramıyoruz ve elimizden uçup gidecek gibi hissediyoruz.

abi aha bu hatanin hata oldugunun farkindasin hatta. ama yine de yapiyorsun yani. ben ayni sekildeyim.

sari post-it gibi, yapilacak isler listesi olarak gezmek de cok kotu, sunun surasindan emin olayim da demek cok yanlis...

bunun yerine bazen anlik action almak gerekiyor. cok arastirmadan falan, lap lap lap yap. birak sonra pisman olursun zaten yapsan da yapmasan da. en azindan yaptim ama pisman oldum dersin.

yukun birazini aliyor harekete gecmek. (stresi azaltmadi bende de yuk azaldi) hani dedigine cok ters farkindayim. ama garanticilik yerine "zugerim!" diyip harekete gecmeye calisiyorum, bunye alisik olmadigi icin bayagi bir stres yasiyor gerci ama bence bir yerden sonra "delirdi bu bey!!!" diyip o stress ve asiri detaylandirma ihtiyaci gidecek diye dusunuyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

bu senin bahsettiğin senaryodaki garanticilik bir nevi savunma biçimi sanki, bir işi yapıp negatif eleştiri almak veya işin dandik olması riskine karşılık, o işi hiç yapmamak gibi bir durum. insan hayattaki tüm olumsuz olasılıklara hazırlıklı olamaz, o yüzden anlamsız bir çaba bu yani. eldeki seçeneklerden herhangi birine tam şu an başlamak bile, tüm olasılıkları hesaplayıp hiç bir şey yapmamaktan çok daha iyi bir fikir bence, çünkü zaman geçiyor ve yaş ilerledikçe sıfırdan başlamak daha da zorlaşıyor.

bu arada suçu ülkenin gündemine atmak da acayip bir kolaycılık yani bence. ülke gündeminden kaçınarak güzel iş yapıp düzgün bir hayat yaşamak da gayet mümkün. herkesi boş muhabbetlerle oyalayıp ellerine güzel bir bahane veriyorlar ("coğrafya kaderdir"), sonuç olarak loser bir jenerasyon çıkıyor ortaya.

roket adam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...