Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.91 [2023 versiyon]

Öne çıkan mesajlar

• 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

abi bu ddr5 ramler niye yurtdışından %50-60 daha pahalı satılıyor? 

örnek veriyorum : newegg-amazon fiyatı 90-100$ ramler burada 145-160$ arası.

Bayadır pc parçası almadım nolmuş lan böyle, yeni yasa çıktı 1 pc size yarım pc devlete kampanyasımı başladı, bu kadar değildi silkeleme durumları.

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
GONDARCENGIZ, 22.12.2024 14:48 tarihinde dedi ki:

abi bu ddr5 ramler niye yurtdışından %50-60 daha pahalı satılıyor? 
örnek veriyorum : newegg-amazon fiyatı 90-100$ ramler burada 145-160$ arası.
Bayadır pc parçası almadım nolmuş lan böyle, yeni yasa çıktı 1 pc size yarım pc devlete kampanyasımı başladı, bu kadar değildi silkeleme durumları.

Eğer yılbaşı sonrasına kalırsan PC parçası almakta sen o zaman görecen asıl silkmeyi asdf

zamlar kapıda cengooo

• 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

https://www.hepsiburada.com/asus-rog-ryuo-iii-360-argb-anime-matrix-led-ekran-adreslenebilir-rgb-fan-rog-argb-cpu-sogutucusu-beyaz-p-hbcv00003thx6z

selam, bu fiyata kadar daha iyi bir öneriniz var mı? thermaltake almıştım 1.5 senede manyetiği sapıttı deli gibi ses yapıyor elle bastırınca bi süre susuyor yeniden başlıyor. ondan başım ağrıdığı için biraz daha sağlam bir şey arıyorum. ya da aşağıdakileri alıp sadece fanları değiştirsem yeterli olur mu. baktığımda asıl sıvı bloğun üzerine vidalanmış 3 tane böyle standart fan gibi. böyle sıkıntı çıkmazsa baya ekonomik olur.

https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-tr120-argb-reverse-beyaz-12-cm-3-in-1-kasa-fani-p-HBCV000076NSV5?magaza=GpnTeknoloji

Mesaj tarihi:

Arctic liquid freezer II almıştım, cpu üzeri extra fan olması ayrı hoşuma gitmişti. i5-14600k 4.5ghz stabil 65 dereceyi geçmiyor. o fiyata 2-3 tane falan alırsın bendeki soğutucudan. 

Mesaj tarihi:

açtım baktım gerçektende dümdüz fan takılıymış üstünde. soketleri de bağımsız. ben kontrolcüsünden vs ayrılmaz gibi düşünüyordum. 3 lü asus fanları aldım bakalım. umarım sessiz çıkarlar.

Pordakal, 13.01.2025 23:32 tarihinde dedi ki:

Arctic liquid freezer II almıştım, cpu üzeri extra fan olması ayrı hoşuma gitmişti. i5-14600k 4.5ghz stabil 65 dereceyi geçmiyor. o fiyata 2-3 tane falan alırsın bendeki soğutucudan. 

AIO olarak en iyisi bu. Ben 2 senedir kullanıyorum memnunum, internette testlerde de sonuca göre tavsiye edilen bu. Gerçi benimki versiyon 2'ydi şimdi versiyon 3 çıkmış bi de.

µh tarafından düzenlendi
Pordakal, 13.01.2025 21:32 tarihinde dedi ki:

Ben de Arctic Freezer II 280 alayım derken gerek Thermalright Phantom Spirit 120 EVO almıştım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Deathblade tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

anakartla ne alakası var kasa mid towersa oluyo bunlar, bende de arctic freezer 34 mü ne var, hiç 3 fanlı sıvı sogutmaya ihtiyacım olmadı, zaten asus, thermaltake ıvır zıvır çok fark yok aralarında, arkadaşın aldığı asusun sadece fanların fiyatına aynı performans 2 fanlı kule soğutucu işini yeterince görüyor

Mesaj tarihi:

konsoldan hem biraz baydım hem de hanımın yeğenlere hediye etmeyi düşünüyorum. böyle diablo, poe2, cs2, assasin creed gibi oyunları zorlanmadan rahatça oynayabileceğim bir pc alayım diyorum. sarı sitede şöyle bir ilan gördüm. bir bakar mısınız nasıl bu dediği fiyat? ileride ram falan upgrade edebilir miyim bunda? 35k demiş fiyat olarak.

Spoiler

MSİ İPS PANEL 27 İNC 180 HZ 1 MS GAMİNG MONİTÖR SIFIR KUTULU

AMD AM5 RYZEN 7600X 12 ÇEKİRDEK 4.60 GHZ TURBO İŞLEMCİ SIFIR TREY

BEYAZ İNTEGRAL 240 MM 2 FANLI RGB ISIKLI FANLI SIVI SOGUTUCU SIFIR

MSİ PRO B650 DDR VE M2 DESTELİ PROFOSYONE ANAKART SIFIR

MSİ VENTUS X2 3070 Tİ 8 GB 256 BİT GDDR6X GAMİNG EKRAN KARTI 5 AY GARANTİLİ

XPG 16 GB 5200 MHZ DDR5 SOGUTUCULU RAM SIFIR

MSİ SPATİUM 3200 MB YÜKSEK HIZDA OKUMA YAZMALI M2 SSD SIFIR

W.D MARKA 1 TB  D BÖLÜM İCİN YEDEK HARDDİKS SIFIR

ATX BEYAZ AKVARYUM TİP FANLI RGB ISIKLI MODÜLER KASA SIFIR

CORSAİ 750 WATT 80 PLUS YENİ NESİL GERCEK POWER SUPPLY SIFIR

Mesaj tarihi:

Monitör dahil iyi fiyat gibi, yalnız msi ventus serisi ekran kartları baya dandik, ısınma ve aşırı fan sesi problemi olabilir keza 3070ti ler ısınan bir seri. Kasanın da soğutma performansı önemli

Mesaj tarihi:
df, 14.01.2025 16:31 tarihinde dedi ki:

fanları değiştirmek kurtarmazsa bu dediğiniz modele bakarım sağolun. kasa beyaz olduğundan şu iyi gibi.

https://www.hepsiburada.com/arctic-liquid-freezer-iii-420-a-rgb-white-multi-compatible-all-in-one-cpu-water-cooler-pm-HBC00005Z5DON

fanları taktım. eskisine göre biraz daha kalınmış o yüzden biraz zor oldu ama oldu. gürültülü bir fanmış ama en azından manyetik bozukluktaki tıkırtı sesi gitti. sadece fan sesi yüksek. belki de hep %100 çalışıyordur o yüzdendir. vaktim olunca anakart üzerinden sıcaklığa göre profile atanabiliyor mu diye detaylı bakacağım.

Mesaj tarihi:

şuna da 36k istiyorlar. bunda ram 32, ekran kartı da 16gb. hangisi daha iyi olur? 

Spoiler

İŞLEMCİ : SIFIR RYZEN 5 5600x 12 ÇEKİRDEK DDR4 MAX 4,70 GHZ İŞLEMCİ (İSTEK DOĞRULTUSUNDA FARKLI İŞLEMCİ TAKILABİLİR STOK DURUMU İÇİN BİLGİ ALINIZ)

SIFIR BEYAZ 240MM SIVI SOĞUTMA LED EKRANLI AARGB

ANAKART : SIFIR MSİ A520 A PRO DDR4 ANAKART

RAM :SIFIR 32 GB 3200 MHZ DDR4 KİNGSTON FURY SOĞUTUCU BLOKLU RAM

EKRAN KARTI : AMD RX6800XT 16 GB 256BİT XFX MERCH MODEL 3 FANLI SIFIRDAN FARKI YOKTUR 3080 Tİ İNİN RAKİBİDİR FPS TESTLERİNE BAKABİLRSİNİZ

M2 SSD : 1TB SIFIR M2 SSD

KASA : SIFIR DAMPERLİ CAM RGB BEYAZ GAMİNG KASA 4 FANLI

PSU :SIFIR 750W + 80 PLUS PSU

• Yeni Oluştur...