neutrino Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 11 dk gecikti bile, thanks obama dhs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 abi harbi sleepy joe bu herif ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 (düzenlendi) Hala hareket yok. İsyerinde yarim saat geciksen kovarlar, burda aciklama yapacaklar mi bakalim gecikmeye. Temmuz 11, 2022 neutrino tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 trump olaydi gecikmezdi boyle REEEE, kesin merdivenden falan dustu gene fdss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 büyük hayal kırıklığı ilk foto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Aynen, bir uzayli falan goreydik en azindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 21 dakika önce, Laorx dedi ki: büyük hayal kırıklığı ilk foto Daha etkileyici görsel secilebilirdi ama bu da cok basarili. Ufak bi kum tanesini kol mesafesinde tutup gökyüzüne baktığında kapladigi alan kadar o foto. Baya baya küçük yani. Bunun daha long exposure’u var ne detaylar göreceğiz, cok heyecanli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 https://stsci-opo.org/STScI-01G7JJADTH90FR98AKKJFKSS0B.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 13 milyar yıl öncesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 daha önce hiç göremediğimiz galaksilerle dolu 4.6 milyar yıllık bir görüntü. dediklerine göre derinliği yüzünden görselde bükülme oluyor (gravitational lens), görseldeki fisheye benzeri efekt. yani o kadar çok galaksi bulunuyor ki gelen ışık genel kütlenin yerçekiminden etkileniyor. black hole gibi ama onun yerine galaxy cluster. hubble haftalarca uğraşsa bu kadar derine gidemiyor ki zaten bunun gibi infrared de değil. webb ise bunu sadece 12.5 saatte çekmiş. düşün ne kadar data gönderecek önümüzdeki yıllar içerisinde, ne kadar çok şey keşfedicez. şu görselin scale'i için de elinle havaya doğru bir kum tanesi kaldırdığında kapladığı alan demişler. bakalım yarın neler gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Abi bence bütün göreceklerimiz aynı olacak. Ben hiç bişey anlamıyorum bu fotolardan falan. Gidemediğimiz yerlerde ki olayları düşünüp heyecanlanıyoruz. Ben stanislaw lem okurken daha çok heyecanlanıyorum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 (düzenlendi) haftalarca uğraşan hubble versiyonuyla karşılaştırma ha şu da orijinal hallerinde yakından Temmuz 11, 2022 razzRaziel tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 39 dakika önce, Akhlaur dedi ki: Abi bence bütün göreceklerimiz aynı olacak. Ben hiç bişey anlamıyorum bu fotolardan falan. Gidemediğimiz yerlerde ki olayları düşünüp heyecanlanıyoruz. Ben stanislaw lem okurken daha çok heyecanlanıyorum valla. Haklisin, insan bir noktada hayal etmemis oldugu seyi gormek istiyor, isin altindaki teknoloji ve yapilanlar akil almaz olsa da, gordugumuz seyler zaten hayal etmedigimiz/az cok bilmedigimiz seyler olmuyorlar genelde. Ha isin felsefesi uzerine kafa yorunca affaliyorsun tabii ki de bir noktada insan ister istemez yasamina direkt etki edebilecek bir gorus/vizyon istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 daha plüto'yu keşfedeli 100 yıl bile olmamışken gözlemde şu gelinen aşama muazzam gerçekten. daha neler görülecek bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Isin sikintisi biraz da uzay kavraminin, mesafelerin, boyutlarin filan bizim algimizla abzurd boyutlarda olmasi. 13 milyar isik yili yerine 1 milyar isik yili ya da 1 milyon isik yili aslinda hicbirseyi degistirmiyor algida, inanilmaz boyutlarda oldugundan. Dunyaya hapsolmus bir insanin mesafeleri ve zamani bu kadar farkli algilamasi elbette neden sorusunu ortaya cikariyor bir yerden sonra resim veya isin fiziki boyutu onemini kaybediyor. Milyonlarca yil tapilan ay'in herhangi bir olayi olmayan basit bir tas parcasi olmasi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Sotto +1. Insanin anladigi boyutlar futbol sahasi buyuklugunde, bilmem kac tane camasir makinesi sigiyor tarzinda gozunun alistigi boyutlar. Anca wormhole filan bulucaz, baska gunes sistemine erisimimiz olucak, yoksa motor teknolojisinin bir yere gittigi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Benim vizyonsuzluğum bu resimlerden heyecanlanmama engel oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 anlayabilen anlasın arkadaşlar çok da şeyapmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 biri anlatsin niye onemli anlariz belki. Boyle bakince ee iste uzayin fotosu yorumundan oteye gidemiyorum ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 evrim ağacı çocuk anlatmış şurda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Onemi daha eski galaksilerde neler oldugunu gozlemleme imkani, bu da galaksilerin ve evrenin olusumu hakkinda fikir veriyor. Birde ucubik uzay olaylarini (super nova, kara deligin bisileri yutmasi, vs.) gozlemleyebiliyorsun. Yakin mesafede gezegenlerin atmosferleri ile ilgili daha net sonuc vermesi bekleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 şu imajlara bakıp da kendi varoluşu hakkında düşüncelere kapılmayan insan kendi varoşluğuna mahkumdur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Hubble ile karşılaştırma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 bizim galaksi bize yeter ya, gerisi biraz fazla olmus sanki. 2, hadi bilemedin 5 galaksi iyi iste en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 dendiği gibi mesele uzaklık değil, geçmişi gözlemleyebildiğimiz yegane alan. geleceğe yönelik de projeksiyon yapabilmemiz açısından kritik öneme sahip. gidip yerleşeceğimiz yerler değil zaten milyarlarca yıl önce yokolmuş şeylerin kalıntısını inceliyoruz paleontoloji gibi. dinozor kemiği vs nasıl bize dünya ve yaşamla ilgili bilgi sağlıyorsa bu da öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar