Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek kedi ve gelincikler(?!?) için çip zorunluluğu haberi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mesaj tarihi:

Ben geçenlerde yabancı bir kaynaktan bakmıştım da weasel ve ferret olarak ayrılıyordu gelincikler ve biri yasakken diğeri legaldi. Belki TÜrküyede de benzer bir durum vardır

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

tr'de hicbir vahsi hayvan legal degil benim bildigim

ama satilan forum cok

akliniza girmemek icin link vermiyorum, yaziktir

Goering tarafından düzenlendi
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Bu arada kedime çip taktıramazlar, takmam yani. Tespit edemezler zaten de olur da ederlerse cezası neyse veririm (ki baktım 50TL cezası).

Takmam. Mümkün değil. Takmam.

Mesaj tarihi:

Kediye kopege cip avrupada amerikada var, kaybolunca onunla bulunuyor, saglik karnesi oradan takip ediliyor falan. Kotu bisey degil duzgun yapilirsa. Ama bizde olunca kimbilir hanki aqpli cip isine girdi diye dusunuyor insan haliyle.

• 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

chip dedigimiz rfid.

hayvan sahiplerinin taktirmak istememesi ise asagidaki 2007 tarihli makalede anlatilmis:

https://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/09/08/AR2007090800997_pf.html

aslinda akbil kullanirken, paypass kredi karti ve benzeri kartlar kullanirken biz cok daha fazlasina maruz kaliyoruz. (ama kutlemiz de daha fazla tabi)

kediniz wifi4, wifi5 ya da wifi6 bir modemin dibinde yatarken cok daha fazlasini alabiliyor. 

2005-2010 arasinda cok tartismali bir konuydu. sonra nasil bir sonuca baglandi bilemiyorum. sanirim endise radyo dalgasi, radyasyon/enerji ve kanser den cok, disaridan yerlestirilen yabanci cisme savunma mekanizmasi olarak hayvanin olusturdugu bag dokusunun kotu huylu olabilmesi meseleydi. detayini hatirlamiyorum cok.

Namessar tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

evet var artık sigorta şirketleri zaten direkt sigorta yaparken çip taktırıyorlar. İleri okuma yapmadım bununla ilgili de bence takılmasında fayda var. Özellikle çalınma, kaybolma gibi durumlarda direkt hayat kurtarıyor 

• Yeni Oluştur...