Borlach Mesaj tarihi: Mart 20, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2021 Özet; Alıntı A boy fights... for "the right death." Hardship, regret, shame: the negative feelings that humans feel become Curses that lurk in our everyday lives. The Curses run rampant throughout the world, capable of leading people to terrible misfortune and even death. What's more, the Curses can only be exorcised by another Curse. Itadori Yuji is a boy with tremendous physical strength, though he lives a completely ordinary high school life. One day, to save a friend who has been attacked by Curses, he eats the finger of the Double-Faced Specter, taking the Curse into his own soul. From then on, he shares one body with the Double-Faced Specter. Guided by the most powerful of sorcerers, Gojo Satoru, Itadori is admitted to the Tokyo Metropolitan Technical High School of Sorcery, an organization that fights the Curses... and thus begins the heroic tale of a boy who became a Curse to exorcise a Curse, a life from which he could never turn back. Düz shounen animesi ama bayağı iyi. Biraz old school havası da var. Stüdyosu mappa, animasyonlar da çok güzel. Haftaya final yapacak. Bişeyler izleyecek boş vaktim var, hem kafam dağılsın hem de testosteronum tavan yapsın diyenler için birebir. ending 2; Spoiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mart 20, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2021 severek izliyorum ben çok orijinal bir hikayesi yok ama animasyon ve ses konusunda başarılı keyifli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mart 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2021 hikaye zayif, sevemedim. 3. bolym kapadim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2021 Baya iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Mart 21, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2021 @Goering tam hatırlamıyorum ama 4-5 gibi açılıyodu. mangası da epeyi toparlıyormuş sonradan, reviewler hep çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Mart 27, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2021 çok güzel bitti sezon. inşallah ikinci sezon için arayı çok açmazlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2021 Sezonun en iyisiydi çok net. Çok klişe bi genre'ı kendi dilinde anlatmayı başarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ovacikpirinci Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2021 nanami ve toudou 10/10 karakterler. sadece bu iki karakter için bile izlenir. onun dışında ortalama üstü bir shounen sadece. her shounende olan bayık noktalar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2021 Sbi bilmiyorum ben todou'nun head canon'unu bile izlerim yani öyle iyi yazılmış bi bro. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 22, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2021 çok klasik şonen formülü, prodüksiyon kalitesi sayesinde izleniyor gerçi ama beni öyle saran, hikayesinin devamını merak ettiren char olmadı. yeni moda bu kanlı şonen demek ki kny'den sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Eylül 22, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2021 filmi çıktı sandım bi an uplanınca mangasında evren giderek derinleşiyormuş diye okudum ama bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Kasım 5, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2021 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 Turkiye'de sadece Cinemaximum sinema zinciri gösteriyor bu filmi sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 Tüm sinemalar yani lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 47 dakika önce, Gizli dedi ki: Tüm sinemalar yani lol Koca Adana'da sadece M1 avm'deki cinemaximum, Hatay'da da sadece Forbes avm'deki cinemaximum gösterince (zamansizliktan diğer illeri tek tek tarayamadim) "tüm sinemalar" göstermiş oluyor. Evet dostum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 yalovada direk cinemaximum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2022 biri yalova mi dedi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2022 Cinemaximum'un tekelleşmesinden espriyle karışık yakınmaya çalışmıştım ben, sizin yine pasif agresifliğiniz tutmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2022 (düzenlendi) Jujutsu Kaisen 0 Büyük satış başarısı yakalamış yeni denebilecek Manga'dan uyarlanan Jujutsu Kaisen'in Anime'sinin ilk sezon ulaştığı kitlenin büyüklüğünden -shounen türüne ilgimin çok az olmasına rağmen- az çok haberim vardı. Filmin de Japon yapımı filmler içerisinde hasılat başarısı olarak ilk 15'e girmesinden ve pandemi sürecinde bile Japonya dışında yüksek bir izlenme yakalamasından dolayı da seriye girmeden önce bir giriş niteliğinde olan filmi es geçemezdim. Jujutsu Kaisen 0, kendisinden önceki Shounen hitlerinin çoğunun parlak yanlarını alıp bunları tür için en üst seviye animasyonlarla bir araya getirmiş. Naruto'daki içine korkunç güçte bir canavar kaçmış bir veletin eğitilmesi gerekmesi, her daim egzantrik takılan ama kendi çapında karanlık geçmişi olan bir öğretmen, "kötüyüm ama sor niye kötüyüm?" modundaki kötüler, ayrı ayrı süper yeteneklere sahip sınıflandırılmış kahramanlar, son olarak da başrol karakterin sülalesinin o evrendeki efsanevi bir kahramana dayanması , Bleach'deki gibi kaptanların ve öğrencilerin ayrı ayrı hiyearşisi olması ve tüm kahramanların bir nevi exorcist olması gibi benzerlikler bu öykünme evresinde en dikkati çekenler. Bunlara ek olarak sosyal Darwinist olarak tabir edilebilecek bir boss kötüye ev sahipliği yapması ve özel yeteneklere sahip gençlerin eğitildiği bir akademide geçmesi açısından da X-Men (yada Harry Potter, artık nasıl görmek isterseniz) evrenine de muazzam bir öykünme mevcut. Tüm bu öykünmeler yaratılan evrenin orijinalitesini belli bir seviyeye kadar sınırlasa da seyir zevkine herhangi bir sekte vurmuyor. Konunun ana dayanaklarından birisinin akran zorbalığı olması ve bir shounen hikayesinden beklenmeyecek derecede kanlı olması ise filmin orijinalitesini bu anlamda bir tık yukarı çekiyor. Asıl değinmek istediğim şey filmde de göreceğiniz üzere 2D animasyonların muazzamlığı. Yememiş içmemiş, görsel bir şölen yaratmışlar. Attack on Titan izlemedim ama 10. yıl projesi olarak bu film gerçek manada ünlerini tasdik işi olmuş. Bunlara eşlik eden muazzam müzikler de cabası. (Müzikleri Hiroyuki Sawano mu yapmış diye bakmaya geldim ama Terui Yoshimasa diye yeni bir yetenek, sanırım bu ismi ileride çok duyacağız) Bunlara ek olarak bazen sadece 30 saniye olsa da muazzam güç gösterileri yapıp giden tüm kahramanların seslendirme kadrosu muazzam isimlerden oluşuyor. Özellikle ekzantrik öğretmenimizin Yuichi Nakamura, cool kötü adamımızın Takahiro Sakurai, konuşan pandamızın Tomokazu Seki, Halberd taşıyan beyaz saçlı ablanın Kotono Mitsuishi, Kenya'lı abinin Kouchi Yamadera, başrol karakterin Megumi Ogata, onun içine kaçmış canavarın Kana Hanazawa, okul müdürünün Takaya Kuroda, hatta film boyunca sadece sushi malzemeleri sayan Toge'nin Kouki Uchiyama olduğunu farkettiğinizde içiniz kıpır kıpır olacak diyebilirim. Filmin eksikleri olarak zaten gördüğümüz sahnelere Bilal'e anlatır gibi geri flashback yaptıkları sahnelerin cılkının çıkmış olması (başrol karakterle ilgili flashback'lerin sadece bir tanesi daha önce görmediğimiz bir sahneden, o sahnedeki twist'in de pek de sürpriz bir tarafı yok, basbaya herkesin öngörebileceği bir noktaya dayandırmışlar), exorcist kadronun güç gösterileri muazzam olsa da çoğunu 30 saniyeden fazla göremememiz, villain kadrosunun geri kalanına ne olduğu konusunu TV serisine bırakmaları, after credit sahnesindeki twist'in beklemeye değmeyecek kadar alakasız bir cliffhanger ile bitmesi (ulan siz filmde ölümüne dövüşmediniz mi yani!) , ayrıca iyileştirme faktörüne sahip exorcist'lerin bu yetenekleri ile ölmediğiniz sürece başınıza ne geldiğinin pek de bir öneminin kalmamış olması açısından da film yükseldiği çoğu noktadan ortalamaya doğru iner gibi oldu. Filme 10 üzerinden 7.5 yada 8 verebilirim. Seriye izlemeye kesin olarak ikna ediyor, oradan da bir bonusu var. Shounen Anime sevenlerin kesinlikle izlemek isteyecekleri bu filmi halen sinemalardayken kaçırmayın derim. Mayıs 16, 2022 Akuma_Blade tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2023 yeni sezon fena başlamadı. en azından kadro daha iyi gibi, kakaşi senseenin gençliği daha enteresan bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 bu sezon kat kat daha iyi olmuş, kadro cidden büyük fark yaratıyor. içine cin, yedi kuyruk vs kaçmamış op ve beyinsiz olmayan protag lazım daha çok bu türe cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 katılıyorum. normal seriden çok çok daha iyi. çizimler de daha bir keyifli. klasik shounenlerdeki "arkadaşlık/dostluk sayesinde çok güçlendim ehe <3" türleri yerine bu tarz çok daha güzel gidiyor. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 8, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2023 Jujutsu'da son bölümlerdeki (ep30-31) olayı baya saçma buldum ben ya. Spoiler mechamaru 50 tane robot basabiliyorsa neden bi tanesini Gojo'nun dibinde bekletmedi veya veil dışında bi tane telefonlu köle bırakıp olay sonrası mesaj gönderseydi... koca robotu yapmaya zamanı vardı da bi not gönderecek sistemi mi kuramadı he anlaşma detayları paylaşılmadı. hadi diyelim ki öyle bi anlaşma yaptılar ki bu pozisyona düştü diyelim. e o zaman da bayaa baya intihar oldu yani bu olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 10, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2023 valla ben izledim ama birşey anladım dersem yalan olur bugüne geri döndüklerinden beri, eski sezonu bayağı unutmuşum herhalde. jiujitsu son bölüm: Spoiler miwa'ya varamadı ona üzüldüm, miwa'nın gojo aşkı havada kalır kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Eylül 10, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2023 @ocean Spoiler getonun perdesi tüm iletişimleri iptal etti. nasıl bir yemin ettiler bilmiyoruz ama mahito mechamaruyu iyileştirmeden önce bilgi verse yeminini bozmuş olabilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar