DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Selam ahali, ddr4 16gb ram alacağım da amazonda şöyle bi şeye denk geldim. Bundan 2 adet alsam 8x2 hazır paketler gibi oluyor değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Evet ama anakarttan uyum kontrol et önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Şu arkadaştan mobo+cpu aldım, rog maximus X Hero, tam olarak neyin uyumuna bakayım anlamadım fdsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/ROG_MAXIMUS_X_FORMULA/MEMORY_QVL_0108.pdf buna bakacan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 (düzenlendi) Teşekkür ederim, baktım listeye de bulduğum 3-4 tane ram de yok. Örn: https://www.amazon.com.tr/HyperX-HX432C16FB3K2-16-Bilgisayar-Belleği/dp/B07WD5VKVL/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=ddr4+3200+16&qid=1625036775&sr=8-1 https://www.hepsiburada.com/gskill-ripjawsv-8gb-3200mhz-ddr4-cl16-ram-f4-3200c16s-8gvkb-p-HBV000008OPFW listedeki vendorların 8x2 ürünlerinin kodlarıyla mı arama yapayım, direkt o listeden mi olsun alacağım ram? bu varmış listede , ucuza kapatamayacağım galiba Haziran 30, 2021 DRaGoN_SLaYeR tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Direk listede olsun. Olmazsa ramın çalışmama ihtimali var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Tamamdır çok teşekkür ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 (düzenlendi) Önemli olan chipi liste eski çoğunu bulmakta zorlanabilirsin doğal. İlk linklediğin %90 sorun çıkarmaz zaman derdin yoksa linklediğini al olmazsa iade eder 2. seçeneğin üzerinden gidersin. Yok garanti olsun diyorsan listede bulduğunu al. Dediğim gibi ilk bulduğun patriot çok büyük ihtimalle çalışır. PS : kurduğum hiçbir sistemde QVL bakmadım çok şanslıyım sanırım Haziran 30, 2021 ad3m tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Hmmm. Çok acil bi durumum yok o zaman patriot u deneyeyim amazondan, problem çıkarsa amazon iadesi de kolay zaten sonra listedeki gskill e yönelirim. THX Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Tek bir ram olacak değil mi sistemde? Var olan ramin üzerine ekstra almadığın sürece problem olmaz. İleride upgrade ederim diyorsan kit al 2x8 çünkü sonradan aynısını bulmak çok zor olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 (düzenlendi) her türlü, ramler çalışır ama şöyle bişi yaşamıştım 2010'lu yıllarda; Listede olmayan, fakat satın aldığım Kingston ram'ler sürekli mavi ekrana neden oluyordu. Ben baya bi mavi ekranın neden kaynaklaandığını anlamadım. çünkü ortalama haftada 1 mavi ekran alıyordum. Dolayısı ile listedekileri almak daha garanti! her zaman! Haziran 30, 2021 KillJoy tarafından düzenlendi typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 1 saat önce, ad3m dedi ki: Tek bir ram olacak değil mi sistemde? Var olan ramin üzerine ekstra almadığın sürece problem olmaz. İleride upgrade ederim diyorsan kit al 2x8 çünkü sonradan aynısını bulmak çok zor olabiliyor. Aynen 2x8 alacağım, uzun bi süre de upgrade etmem ya 2-3 sene götürür. O zamana da ddr5 falan çıkar herhalde ona geçeriz fdsfs 35 dakika önce, KillJoy dedi ki: her türlü, ramler çalışır ama şöyle bişi yaşamıştım 2010'lu yıllarda; Listede olmayan, fakat satın aldığım Kingston ram'ler sürekli mavi ekrana neden oluyordu. Ben baya bi mavi ekranın neden kaynaklaandığını anlamadım. çünkü ortalama haftada 1 mavi ekran alıyordum. Dolayısı ile listedekileri almak daha garanti! her zaman! Ben de şimdiye kadar hiç listeye göre ram almadım ve hiç problem yaşamadım ya, umarım bunda da sorun olmaz fdsf, bi deneyeyim problem çıkarsa iade yapcaz artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 İnce ayar gerektiren ramlar oluyor, bios da değerleri ayarlıyorsunuz mavi ekran sorunu uçuyor. O listelere göre ram bende almıyorum ama arada çok baş ağrıttığı oldu yani, ama hepside ayar yapınca düzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Listede olunca da bas agritmayacaginin garantisi yok. Ayarini begenmediyse yapar problem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Şuan bulamiyorum videoyu ama linus 2 laptoptaki ramleri degistirip %20 civari fps performansi arttiriyodu, rx8 rx16 mevzusundan kaynaklanıyodu olay, onu bi incele derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2021 CPU bound olunca önemi var onun sanırım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 (düzenlendi) https://imgur.com/awNjh5L Bu niye böyle 2133mhz gözüküyor ya? Temmuz 3, 2021 DRaGoN_SLaYeR tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 mobo ne, Z serisi değilse max limitler var 100'lerde 2133, sonradan 2666 falan olmuştu galiba 3-4 serisinde. 3200mhz olsa bile o hızda kullanamıyorsun z ise manual ayarla ram ayarlarından, yıllardır 2400mhz rami 3200mhz kullanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 mobo : rog maximus X Hero, mobo ayarlarından hiç anlamıyorum da bi kurcalayım bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 xmp ayarlarına bak memorynin profil vardır 3200 için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 On 03.07.2021 at 15:52, DRaGoN_SLaYeR dedi ki: https://imgur.com/awNjh5L Bu niye böyle 2133mhz gözüküyor ya? XMP açtım direkt kendisi 3200mhz ayara getirdi ama yanda hala 2133mhz yazıyo üstteki fotodaki gibi. https://imgur.com/8BV4biz CPU-Z'de de bu şekilde gözüküyor. Şu an normal mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 (düzenlendi) olmamış şu an 2666mhzda, 3200 bu şekil: xmpyi kapat, kendin elle ayarla cpuz spd kısmında ramin kayıtlı timingleri de yazar 1600mhz için ne diyorsa onu yaz bir kağıda sonra aynısını biostan yapi, hızı da 3200e ayarla Temmuz 4, 2021 Silphatos tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Öncelikle farklı XMP profilleri olabilir, diğerlerini dene. Benim anakart mesela XMP 1 ve XMP 2 olarak iki tane profil gösteriyor, sadece bir tanesi 3200 MHz yapıyor. Böyle olmaması gerek ama kurcalamadım hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 3.8 ghzi 4.8e çekmişim yıllardır öyle kullanıyorum da XMP açarsam mavi ekran güm. o yüzden 2400 Mhz devam. en son ram hızı önemli diil dediler biz de ona inandık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar