Gungor Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 abi eski binaya niye o kadar para döktün, neresi burası
fresia Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 ne bileyim abi bizimkiler betona yatırım yapmış altın 125 lirayken, bu zaten kanser sebebi, tadilat ihalesi de bana kaldı ama makyajı iyi binanın garajı var, 35 seneye göre baya iyi yapılmış, demir borularda çürüme bile yoktu Spoiler eşyaları dizeyim sarı siteye koycam ama tok satıcı zevkine nedense içime sinmiyor, mantıksız geliyor, ama kirada oturmaktan iyidir herhalde bilemedim
Gungor Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 dışarıyı hiç merak etmediğin için bakmayacağın camlara benzettim. bunlar fasarya tabi, hanımla mutlu olun da, gerisi boş.
reyou Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 o pencereler biraz yuksek degil mi ya.
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2020 3 saat önce, Borlach dedi ki: gider borusunu mutfaktan geçirmek nasıl bi kafa ya? Hahahaha çok ilginç abi.
Bone Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 16 saat önce, fresia dedi ki: boru çıkış ucunu uzatmak gerekir mi uzatmak verimi düşüryor mu Türkiye'de yeni ev aldığında bile şu manzarayla karşılaşıyor olmak ne acı. 1-2 milyon tl ödüyerek "ultra lüks" ev alıyorsun, ve mutfağında böyle oradan buradan borular geçmesi felan... hadi seninki eski ev de, hala şuna bir çare bulunamamış olması...
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Doğalgaz borusunu normalde kapatmak yasak, açıktan gitmeli.
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 (düzenlendi) ben esas o cama menfez açıp boru çıkartma olayına çok kılım. yeni binalara seramik doğalgaz bacası yapmamak için uygulanan bi taktik. baya pahalı seramik bacalar o yüzden projeyi klimalı falan gösterip oturma raporu alındıktan sonra doğalgaz bağlatıyor müteahhitler. doğalgaz bacası olmadığı için de böyle çözülüyor. sistem sağlıksız falan değil bildiğim kadarıyla ama görüntü çok çirkin. balkonu olan binalarda balkonda çözülüyor yine görüntü kirliliği olmuyor ama balkon yoksa işte böyle ecüş bücüş bişey oluyor illa. izmir karşıyaka belediyesi özel karar aldı bunla ilgili. ne yaparsan yap o bacayı yaptırıyor sana. müteahhitlerin gözleri yaşlı. doğalgazlı projelendirmese bile binayı yapıyor. tüm türkiyede böyle hardcore kararlar alınması lazım bazı konularda. Kasım 13, 2020 Black-ice tarafından düzenlendi
fresia Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 22 saat önce, fresia dedi ki: boru çıkış ucunu uzatmak gerekir mi uzatmak verimi düşüryor mu
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 ters rüzgarda içeri basarsa aletin içindeki çıkış fanı güçsüz kalabilir, boğulabilir, ama çözersin onu. kombi yeni zaten öyle bi durumda kapanır otomatik. gerekirse eklersiniz diye düşünüyorum uzmanı değilim.
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 verimi düşürmez 20-30 cm uzatmak uzatacaksan uzat yoksa kalsın böyle, şunları falan soracak seyler mi la kocaman adamsın sdgh
fresia Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 öğrenmek için soruyorum google artık arama yapmıyor gibi bi şey, hazır bilgiye konmak istiyorum benzer durumla karşılaşan faydalansın istiyorum sorma amacım boru ucu pencereyi tam kurtarmadığı için hava alış-verişinde problem olup olmayacağı
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 tamam sorma amacını biliyorum zaten ama biraz da kendi beynimizi çalıştırsak mesela şu fotograftaki borunun durumu için sen ne düşünüyorsun
fresia Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 1,5 aydır iş, evlilik, alışveriş, tadilat, usta, kafam dolduğu için fazla bi şey düşenemiyorm bi tek çıkan buhar izolasyona zarar verir gibi geliyor 25 cm uzatmak mantıklı geliyor
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 aynen öyle görünüyor araştırdım tek dirsek varsa 2 metreyi aşmamak gerekiyormuş, ucu yüksekte olacak şekilde %2 eğimli olması gerekliymiş, geri dönen buhar gider ile atılıyormuş, eğer dışarı aksa kışın damlalar donarak birikebilirmiş vs senin kombiyi bağlarken 1 metrelik boru varmış heralde elinde onunla kurtarmaya çalışmış. mantıken düşününce doğalgaz yanınca geriye kalan maddeler doğalgaz çok is yapmasa da binadan uzak olsa bi 15 cm iyi olurdu, ısı açısından çok ısı çıkmıyor ama iz yapar orda çok sigara içen bıyıklı dayıların bıyıgı gibi olur ustundeki duvar
fresia Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 teşekkürler bir soru daha geldi aklıma bu evle alakalı değil -- doğalgaz merkezi sistem ısınan binalarda kazanı gündüz kapatmak mantıklı mı kombilerde olduğu gibi düşük sıcaklıkta çalıştırmak mı
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 (düzenlendi) fizige aykiri gun boyu acik tutmak, komsularin az fatura odesin istiyorsan tabii ki acik birakabilirsin bir hayirsever olarak. tam verim derecesini bilmiyorum ne kadar daha kotu net bir cevap veremem ama sabah kettle'i acik birakip mi gidersin yoksa aksam gelince mi kaynatirsin. kettle 50 derecede tutsun gelince hemen 100'e ciksin daha konforlu ama gun boyu harcadigi enerji TAMAMEN ziyan. o boot-uptaki soguk devrelerden gecerken efficiency'sinin dusmesi falan cok kucuk degerlerdir muhtemelen. ayni sekilde araba motoru da bi 15-20 dk calistiktan sonra verimli degerine ulasir yani boot-upta bir kayip var, ama eminim aksam eve gelince motoru kapatiyorsunuzdur, sabah boot-upta o inefficient evresinde calismasin diye gece acik birakan var mi arabasinin motorunu? cok sasiriyorum butun orneklere ters ama nasil yer etmis insanlarin kafasinda tabii dedigim gibi konforlu degil aksam eve geleyim hemen isinsin diye koklersen fatura da koklenir, herhalde bundan dolayi.. Kasım 13, 2020 sardalya tarafından düzenlendi
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 cahil cahil konusma insanların kafasında yer etmesi degil fizik diye bişey var Q=mc delta t diye bişey var duymadıysanız tabi ne diyim
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 delta t ne kadar az olursa gun icinde o kadar az enerji kayip olur, delta t 0 olursa hic kayip olmaz. o yuzden 3 yil evden cikacagin zaman mesela kombiyi kapatirsin cunku delta t 0'a iner bi sure sonra ve kayip sifirlanir. isitirkenki delta t cok ufak bi fark 10 saatlik kayipla karsilastirirsan.
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 (düzenlendi) sabahtan akşama kapatırsan eve gelince ısınmaz ev, eğer wifi kontrol falan yoksa 40 derecede falan bırakmak daha iyi. sıfırdan üç saatte zor ısıtırsın, hanım üşüyünce de 70 dereceye köklersin bir an önce ev ısınsın diye. sonra ortasını tutturamaz cam açarsınız. konfor ve sağlık > fatura, ki kısıkta tutmak genel olarak daha az yakmanızı sağlar hepten kirliçıkı üç kat kazakla oturma meraklısı değilseniz. Kasım 13, 2020 goldbären tarafından düzenlendi
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2020 evin/binanın yalıtımına bağlı o gün boyu açık tutma olayı. bina eskiyse ısı kaçıran evde gün boyu sık sık çalışacak demektir.
fresia Mesaj tarihi: Kasım 24, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2020 http://prntscr.com/vp4lcj emekli olunca yazlık yaptırmaya tecrübe oluyor inşaat işleri
Öne çıkan mesajlar