Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 28, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2020 (düzenlendi) İslemciminve anakartimi degistirme girisiminde bulundum. Amd ryzen 7 2700x islemci ve msi B450 anakart. Bugun bagladim. İlk power tusuna bastim, her pc topladigimda olan sey yine oldu. Cokk kisa bi anlik fana isik geliyo ve o kadar. Acilmiyor. 1-2 bi sey soktum dene dene, en sonunda acildi. Power geliyor, her sey okey, islemci fani calisiyo, ekran karti kasa fanlari calisiyo, lakin goruntu yok, klavye mouseda isik yok. Display portu cikartip acikken tekrar taktigimda monitor bi sey algiliyo gibi oluyo, bi isigi deisiyor, sonra no signal diyor. Ben nerde yanlis yapiyorum halp psu 700 watt bu arada Ekim 28, 2020 Xenocide tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Ram'dir kesin sorun. Ram slotlarini degistirip denesene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 displayport'u anakarta takmis olabilirsin. ekran kartini oturtamamis olabilirsin. ram vs olsa sesli uyari olmuyor muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Ram slotlari deistirmeyi denedim, tek ram takmayi denedim. Displayportu anakarta degil ekran kartina takiyorum.eminim..hatta ikinci monitorum var, o da hdmi, onu da denedim. Bios pili sokup takma olayini bi cozum onerisi olarak sunmuslar bunu denememistim. Aksam bi denicem. Umarim olur ya. Psu'nun yetmiyo olma gibi bi ihtimali var mi? 700w ama 4 senedir kullaniyorum. Bi arkadas "zamanla gucu azalir" gibi bisi demisti. Ama yani dun bu hengameden sonra eski sistemi geri taktim yine tikir tikir calisiyo. Ekran karti ayni yani sadece mb ve islemci farkli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 (düzenlendi) yetmeme sansi yok PSU'nun. onboard ekran karti varsa, ona tak hdmi ve displayport'u. bios'ta IGP integrated graphic secili kalmis olabilir, onu PEG olarak degistir. Ekim 29, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Peki bios update gerekiyo olabilir mi. Belli seriler icin sonradan guncelleme cikardilar. Ben 2600 takarken yasamistim ayni sorunu. Asus tuf b450 plus gaming var. Vatandan aldigim icin aynen götürdüm geri. Daha dusuk bi islemci takip goruntu gelince update etmislerdi flash bellek ile. Oyle biseyse sanada ufaktan yol.gozukebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 bu tür sorunlar genelde ya slotlardan oluyor (ram ekran kartı vs) ya da ana kartı tutan vidalardan biri kastırıyor kısa devre yapıyor ondan oluyor. bence bi sök ana kartı baştan tak öyle dene. ya da söktükten sonra kasaya yerleştirmeden bi kutu gibi bi zeminin üsütnde bi çalıştır çalışıyor mu bi bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Simdi bios update yaptim, komple sokup bastan taktim yine olmadi.ama.sunu farkettim, dram isigi yaniyo anakartin. Dediginiz gibi ramle alakali sorun ama şoyle bi şey var, hic ram takilidl degilken de yaniyo bu isik. Bu normal mi bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Normalmis. Ramlerim corsair vengeance lpx 8gb 2400 mhz Almadan once de arastirmistim aslinda sorun olmaz yaziyodu cogu kisi. Ama oldu. Fak ya. Ulan bios updatete de improved ram compatibility diyodu halbuki. Sictik ram mi alcaz simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 ben alırken ramleri özellikle araştırmıştım. seri numaraları farkettiriyo. https://pangoly.com/en/review/msi-b450-gaming-plus/compatibility/ram şuna benzer bi listeden amd/intel compability olarak aratıp bulmuştum. ama seninki msi bendeki asus tuf, şimdilik yukardakini bulabildim, istersen msi live chatten yaz, onlar belki daha iyi yardımcı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 32 dakika önce, Xenocide dedi ki: Normalmis. Ramlerim corsair vengeance lpx 8gb 2400 mhz Almadan once de arastirmistim aslinda sorun olmaz yaziyodu cogu kisi. Ama oldu. Fak ya. Ulan bios updatete de improved ram compatibility diyodu halbuki. Sictik ram mi alcaz simdi O ramleri geç zaten, ram de epey farkettiriyor performansta. Bak: 3200 al en kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Ben de MSI B450A PRO MAX var. İki tane bundan var: https://www.gamegaraj.com/urun/crucial-ballistix-8gb-3200mhz-cl16-ddr4-kirmizi/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 (düzenlendi) Gskill trident z neo cl16 3200 mhz dual ram siparis ettim simdi amazondan. Umarim yarin gelir, bakarim sikinti devam ederse amazon prime iadede sikinti cikarmiyo diye biliyorum ona guvendim hayirlisi. Ekim 29, 2020 Xenocide tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 2666mhz hyperxleri 3200mhz cl15 1T çalıştırıyorum ben fazla ilave voltaj vermeden, ramler iyiyse yüksek hızda çalışıyor güzel ama buradaki problem ryzen anakartlarının ram beğenmeme olayı gerçi hızdan çok ama yazayım dedim elde düşük hız ram varsa ve ryzenla çalışıyorsa iyi performans alacam diye 3200mhz+ ramlere atlamadan önce overclocklamayı deneyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Son tahlilde tridentleri iptal edip sniper x siparisi verdim. Maymuna dondum iyice emenike. 300-350 lira fiyat farki var, tek olayi rgb isik. Meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 hadi gecmis olsun, yeni upg'in de hayirli olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AmoRPHouS Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2020 (düzenlendi) Xenocide alakasız da olabilir ama şunu bir dene, benzer problemler yaşayan kişileri okumuştum redditde zamanında. Biosdaki CSM(Compatibility Support Mode) ile alakalı olabilir. Sadece bunu kapamak bile işe yarayabiliyor. 1-Sadece bu CSM yi disable edip dene önce. CSM only ise biosdaki ayar ve yeni ekran kartlari uefi sanırım o yüzden görüntü gelmeyebilir. Sanırım o sekmedeki ayarlar CSM only, both, Uefi only olabilir. Deneme yapabilirsin. 2-CSM kapalı durumdaysa zaten fakat hard disk ve ssdlerin MBR formatlı ise onları GPT ye convert etmeden pc boot olmuyor. Cünkü yeni sistemler UEFI modda çalışıyor ve CSM açmadıkça MBR diskleri görmüyor ve boot etmiyor. denemeni tavsiye ederim belki çözülür durum ve ram değiştirmek zorunda kalmazsın. Ekim 29, 2020 AmoRPHouS tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 (düzenlendi) abi görüntü yok ki, biosu nasıl görücem yani belki tamamen bios default ayarlarıyla ilgili bi problem ama önce görüntüye ihtiyacım var gerekli tweakler için. Şey gibi, keyboard not detected. Press escape to continue. WUT? sniper x ramler 750 tl civarıymış. benim corsairlerin ikinci elleri de 200-250 arası gidiyor. aslında ufak bi meblağ ile 3200 mhzye geçiyorum, işime gelir, yukarıda gerge aradaki farkı koymuş zaten. Ekim 30, 2020 Xenocide tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 (düzenlendi) Benim mobo da aynı (r5 3600 var) https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjaws-v-ddr4-3600mhz-cl18-1-35v-dual-kit-ram.html şunları kullanıyorum üzerinde problemsiz çalışıyorlar. Ekim 30, 2020 ad3m tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 bu da iyiymiş. gerçi cl18'miş. ama 3600 mhz imiş. ay öf vallahi bıktım ya. ne çok sayı var SÖZELCİYİM YA BEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Senin ram (16/2400)*2000 = 13.3 Nano saniye Benim ram : (18/3600)*2000 = 10 NS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Değişti o ramlar biraz mesaj önce, 3200mhz CL16 oldu. Abi, 3200mhz CL16 ile 3600mhz CL 18 arasında 1-2 fps oynar en fazla. Takma kafana. 2400'den 3200'e zıplayınca oluyor asıl gelişme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 (düzenlendi) peki bi şey sorucam. 2400 corsair'ler 24 gb idi toplam (3x8) şimdi 3200 16 gb olacak. yine de daha mı iyi olur? gerçi şu an çalışsın başka bi şey istemiyorum da. Ekim 30, 2020 Xenocide tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 24 cigolit ram mi olur ya. Bildigim kadariyla zaten rami full kapasite kullanmadigin surece 16 ya da 24 olmasi onemli degil ama sallamis da olmiyim. Su an 16 gb yeter o yuzden. Ileride 8x2combo daha eklersin aynisindan mis gibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2020 Daha iyi abi, niye 3 ram takıyorsun? Oyun için ise çok performans artışı olmuyor 16 üstü ramlarda öyle arkada da ram yiyen işler yapmıyorsan. Ama 3 ram takınca dual channel + single olmuyor, en düşük oluyor hepsi yani 3 tane single channel oluyor. Yeni nesil konsollar nedeniyle ilerde 32'ye güncellemek gerekebilir ama şu an yeterli. Hata ediyormuşsun. Senin göreceğin performans artışı yukardaki videonun epey üstünde olacaktır. 2x8 her şekilde 3x8'den daha iyi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar