Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Robot Süpürgeler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
goldbären, 20.09.2025 16:28 tarihinde dedi ki:

Bir ölüm korkusu bir de "spec sheet maxlayamazsam" korkusu seni yedi bitirdi be abi. Kaç aydır alamadın mı süpürgeyi?

cani sikiliyor.

hepsi can sikintisi.

en guzeli ne biliyor musun? paranin 75%'ini bana versin. bak caninin sikintisi hemen gececek. hayatta kalmaya calisirken boyle sacma konular hic aklina gelmeyecek elemanin

• 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

benden 9 ay sonra adamlar kol eklemiş üzerine, şimdi yarı fiyatına satamıyorum bile daha garantili alet. objeleri alıyor topluyor falan etraftan ve taa 9 ay önce tanıtmışlar. 2k usd falan. al bunu, 1 sene sonra adam getir götür yapanı, hayvana mama su vereni falan tanıtır ağlarsın. acayip hızlı ilerliyor.

UUFRJTr.png

• Uzuldum 1
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Bunu alacağın paraya üst kata bir süpürge, alt kata bir süpürge alırsın üstüne tatile gidersin.

Edit: Bir önceki sayfada yazmıştım ama 3 yıldır hala Dreame D9 Max kullanıyorum ve 2 kedili evde tüm beklentilerimi karşılıyor. Muhtemelen Bone yine feature list atacak ama gerçekten niye zıplayan bir yere evrildi bu süpürgeler. Niye zıplıyoruz?

Deathblade tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Mesaj tarihi:

3 cm lik eşikler var evde diye eski modeller benim evde eziyet oluyordu. oda oda benim gezdirmem gerekiyordu. merdiven vs biraz ütopik olsa da şu eşikleri rahat geçen modeller uygun fiyata düştüğünde yapıştırırım direkt.

Mesaj tarihi:

bu arada bence robot süpürgelerde içinden kol çıkması veya merdivenlere tırmanabilmesinden ziyade, kenarları ve köşeleri temizlemek için fırçalarının ve moplarının esneyebilmesi daha önemli bence.

şu tip sistemler:

xDLoxTo.jpeg

zP6uwYN.jpeg

• 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Roborock Q8+ almıştım. mop özelliğini kullanmıyorum (henüz) ama odaları temizlemesi gayet iyi. perdede ve birkaç halıda takılması dışında kullanması da çok kolay geldi.

bir tane daha robot süpürge almam gerekiyor. bu sefer fırçası ve mopu yana extend olan bir model almak istiyorum.
yine Roborock mı alsam, yoksa Dyson mı alsam emin olamadım. farklı modelleri kullananların önerilerini almak istiyorum.

sanırım Türkiye'de satılan modellerden ilgimi çekenler şunlar:
https://www.epey.com/robot-supurge/karsilastir/941495-966620-971200-1004989-1017835-1024984-1027243-1032957-1034168-1035879/dreame-x40-ultra_roborock-qrevo-curv_dreame-l40-ultra_dreame-x50-ultra-complete_roborock-q8-plus_ecovacs-deebot-t50-pro-omni_roborock-qrevo-edge-5v1_ecovacs-deebot-x11-omnicyclone_dreame-l40s-pro_dreame-l40-ultra-ae/

yeni Dyson modeli de şuymuş:

https://www.dyson.com.tr/spot-scrub-ai-robot-supurge-siyah

Mesaj tarihi:

bir de Roborock Q8+ için toz torbası nasıl alabiliriz, sitesinde satmıyor, Hepsiburada'dan S8 vs gibi farklı isimle satılanlar buna olur mu acaba?

Mesaj tarihi:

Roborock QRevo Master aldık biz de, haftada 3 gün mop yapıyor, 5-6 gün temizliyor. Eşim karşı çıkıyordu bu zamana kadar ama iki kedili evde başa çıkamadık ve ikna ettim, aldık. 15 günü geçti herhalde, canavar gibi. Tek sorun kedilerin robotu sürekli takip edip temizlediği yerleri hemen pati izi ve kıl yapmasında. Alçak domdomlar!

• Haha 2
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

İki ayrı evde iki ayrı robot süpürge kullanıyorum. Kullanım deneyimlerim şu şekilde:

Roborock Q8+:

- İlk açılışta haritalama yapması (quick mapping) Dreame'ye göre daha hızlı tamamlanmıştı.
- Harita görünümü Dreame'ye göre biraz daha eski tarz gözüküyor, tasarımı daha düz.
- Haritada duvarların arkasında da oda varmış gibi yaptığı tek bir yer var, onun dışında duvar sınırlarına çok dikkat ediyor.
- Harita üstünde robotun navigasyon sırasında çizilen çizgileri daha düz ve düzgün.
- İki tane cleaning route seçeneği var: Balanced ve Deep
- Balanced seçerseniz, girdiği odada önce odanın sınırları boyunca bir temizlik yapıyor, sonra oda içinde odayı tararmış gibi daha detaylı temizliğe geçiyor.
- Eğer Deep seçerseniz, bu tarama çizgileri çok daha sık aralıklarla daha detaylı bir temizlik çıkarıyor.
- Halının az olduğu genel temizlik için Balanced gayet yeterli. Suction ayarı da Balanced'taysa, tüm evi (89 m2) 1.8 saatte (108 dakika) temizleyebiliyor.
- Sadece halıların olduğu odalar için Deep seçmeyi tercih edebilirsiniz. Bu şekilde 66 m2'lik bir alanı 1.7 saatte (99 dakika) temizleyebiliyor.
- Eski temizlik bilgilerine ulaşmak için Cleaning kısmına girmek gerekiyor. Doğrudan "Cleaning History" diye bir seçenek olmayınca kafa karıştırabiliyor.
- Maintenance seçeneği altında Filtre, Yan Fırça, Ana Fırça, Toz Torbası değiştirmek için önerilen bakım zamanlarını belirtip uyarabiliyor.
- Mop yapmak isterseniz padi ayrıca takmanız gerekiyor. Günlük temizlikte bu sorun yaratıyor, çünkü halılara takılıp yerinden çıkabiliyor.
- Her mop sonrası padi sizin temizlemeniz gerekiyor.
- Dreame'ye kıyasla halılara (özellikle tam düz olmayan halılara) daha rahat çıkabiliyor. Yükseltilere çıkmak için özel bir modu olmasa da, gücü biraz daha iyi olduğundan halılara çıkması daha kolay oluyor.
- Türk halılarının kenarlarındaki püsküller çok sıkıntı çıkarabiliyor. Sık sık dolanıyor, ve robotu kaldırıp püskülden uzaklaştırıp yerine geri koymak gerekiyor. Bu da eski tarz Türk halılarıyla sıkıntı çıkarmasına neden oluyor. (Dreame ile aynı)
- Odalar içinde navigasyonu Dreame'ye göre daha iyi bence. Özellikle dockuna geri dönerken bunu farkediyorsunuz. Koridorun ortasında düzgün bir rotada geri dönüyor.
- Tepesindeki radarı indiremediği için, bazı yatakların altı gibi alçak yerlere giremiyor. Ama bazen mesafeyi düzgün hesaplayamadığı için, girebileceğini zannedip çok fazla zorlayabiliyor.
- Roborock'ta da Dreame'de de haritalarda "No-Go Zone" iyi ayarlamak gerekiyor, yeterince akıllı davranmayabiliyorlar.

Dreame X50 Ultra Complete:

- İlk açılışta haritalama yapması (quick mapping) Roborock'a göre daha geç ve daha zor ilerlemişti.
- Harita görünümü Roborock'a göre biraz daha profesyonel gözüküyor, tasarımı daha iyi.
- Haritanın bazı yerlerinde duvarların arkasında da alanlar varmış gibi gösterebiliyor, o odanın duvarların dışına taşması olabiliyor. Normalde temizlik sırasında bir sorun yaşatmasa da, birbirine yakın odaların birleşik gibi zannetmesine sebep yaratma riski var.
- Harita üstünde robotun navigasyon sırasında çizilen çizgileri Roborock'a göre daha eğri ve bazı yerlerde çok bozuk çizgiler oluyor.
- İki tane route seçeneği var: Quick ve Standard
- Quick seçerseniz, girdiği odada odanın sınırlarını temizlemeden doğrudan odayı tararmış gibi hızlı temizliğe geçiyor.
- Eğer Standard seçerseniz, Roborock'un Balanced seçeneğine benzer davranıyor. Her odada önce sınırları gitmesini isterseniz, bunu seçmek gerekiyor.
- Ayrıca bir Deep seçeneği yok, ama halılar için "Intensive carpet cleaning" seçeneği eklemişler.
- Dreame'nin Standard seçeneği, Roborock'un Balanced seçeneğine göre daha yavaş çalışıyor. Suction Power ayarı da Standard'taysa, tüm evi (92 m2) 165 dakikada (2.75 saat) temizleyebiliyor.
- Quick seçeneğinde 28 m2'lik alanı 43 dakikada temizliyor. Bu sırada temizliğin ortasında toz boşaltmaya da gidiyor.
- Cleaning History diye ayrı bir seçenek koymuşlar, eski temizlik bilgilerine ulaşmanız daha kolay.
- Accessory Usage altında Filtre, Yan Fırça, Ana Fırça, Toz Torbası değiştirmek için önerilen bakım zamanlarını belirtip uyarabiliyor.
- Günlük temizlik için mopları kendisi çıkarıp dockunda saklayabiliyor. Ama moplar takılıyken bile halılara takılma sıkıntısı hiç yaşatmadı.
- Her mop yaptıktan sonra otomatik olarak temizleyip kurutuyor. Sizin tek yapmanız gereken kirli su haznesini boşaltmak oluyor.
- Fırçası ve mop padi köşelerde veya kenarlarda otomatik extend oluyor. Bu, Roborock modeline göre büyük bir avantaj. Ancak robot süpürgenin şekli daire değil kare olsa, köşelere daha da rahat ulaşabilirdi bence.
- Robot 6 cm'ye kadar yükseltilerden çıkabilme özelliği var. Ancak bazı halılara (özellikle tam düz olmayan halılara) çıkarken zorlanıyor. Çıkana kadar epey ittirmek zorunda kalıyor kendisini, gücü yetmiyor. Çok uğraştıktan sonra 6 cm'ye kadar çıkabilen modunu çalıştırmak zorunda kalıyor (aslında buna gerekmese de).
- Türk halılarının kenarlarındaki püsküller çok sıkıntı çıkarabiliyor. Sık sık dolanıyor, ve robotu kaldırıp püskülden uzaklaştırıp yerine geri koymak gerekiyor. Bu da eski tarz Türk halılarıyla sıkıntı çıkarmasına neden oluyor. (Roborock ile aynı)
- Odalar içidne navigasyonu Roborock'a göre biraz daha kötü bence. Özellikle dockuna geri dönerken bunu farkediyorsunuz. Koridordan geçerken köşelere takılabileceği yeterince optimal olmayan bir rotadan ilerliyor. Bu da gereksiz bir yavaşlığa neden oluyor. O kadar ek fonksiyona sahip olmasına rağmen ideal rotayı hesaplamakta yetersiz kalıyor.
- Yatak altı gibi alçak yerlere girerken tepesindeki radarı indiriyor, böylelikle Roborock'ın giremeyeceği yerlere bile girip temizlik yapabiliyor.
- Roborock'ta da Dreame'de de haritalarda "No-Go Zone" iyi ayarlamak gerekiyor, yeterince akıllı davranmayabiliyorlar.
- Halı olarak işaretlediğim bölgeleri yeterince beğenmiyor. Bazı halıların üstüne kendine göre farklı ikinci bir halı bölgesi atıyor. Halı olmayan yerlerde bile halı varmış gibi haritayı değiştirebiliyor.

• Yeni Oluştur...