Pordakal Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Abi adam 2600 den 3700x e gecis yapiyo. Onceden en son flashi kurmaniz lazimdi aslinda. Hic sorunsuz hallederdiniz. Bana da küpe oldu yarin bigun upg yaparken önce anakarti yukseltmek lazimmis.
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Abi resmen süprizlerle dolu bir mesaj bu ya. Bir yandan bilmeniz gerekiyordu diyor cahilsiniz diyor, bir yandan kendi de bilmiyor öğrendiğim iyi oldu diyor. Inception gibi mesaj. Neyse Gardaş ne bilelim ben en son kasayı toplamışım 2006 senesinde. Bizim zamanımızda ekran kartı ses kartından ufak oluyodu. 2 dakika önce, Pordakal dedi ki: Abi adam 2600 den 3700x e gecis yapiyo. Onceden en son flashi kurmaniz lazimdi aslinda. Hic sorunsuz hallederdiniz. Bana da küpe oldu yarin bigun upg yaparken önce anakarti yukseltmek lazimmis.
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 ses kartı gpudan büyük olurdu demişin de şu geldi aklıma, ne güzel karttın ses reyis. o ses kalitesi 2020 onboardlarında yok
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 ahaha Silphatos bende şu an şu resme bakıyodum
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Ben de bi tecrübemi paylaşayım madem, 2060'ı taktıktan sonra oyunlarda böyle bi brightness flicker oluyordu. özellikle cs:go'da feci rahatsız etti, bazılarında çok az hissediliyordu da. Neyse, GSync yüzündenmiş efendim. kendi kendine açılmış sürücüyü güncelleyince. kapattığımda düzeldi. FYI.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Monitörün FreeSync'dır, DisplayPort 1.2a ve üstü destekliyorsa öyle bağlanıp aç. Monitör ayarlarından da FreeSync'ı aç tabii. HDMI ile olmuyor, DP 1.2a ve üstü şart. Senin monitör FreeSync olmayabilir ama bu dursun burada, başkası da bakar
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Display Port ile bağlı monitör. Gsync supported yazıyor. Ben o freesync, gsync falan muhabbetlerini hep kaçırdım, ne oldukları konusunda hiçbi fikrim yok. Monitör 144 hz gaming monitör zaten, sorduğuma göre gsync, 144 hz simule eden bi şeymiş. anlamadım da yani ulan monitörde zaten 144 hz var. niye bi de üstüne gsync var. Neyse kapadım neticede düzeldi sfda
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) 144hz simule eden bir şey değil, monitörün refresh rate'ini aldığın fps ile birebir götürüyor. tearing falan olmuyor işte. yüksek fps alıyorsan zaten pek bir farkı olmaz. flicker neden olur bilemedim ama olmaması lazım. 144 üstü yüksek fps alıyorsan gsync range'inden çıkıyordur monitörün, 30-144 veya 45-144 arası falandır, ondan olabilir belki. 142ye capleyerek falan cozuyorlar genelde ama cs go epey yüksek fpste oynaniyorsa onun özelinde gsync kapatmak isteyebilirsin tabii. Haziran 3, 2020 PrudenT tarafından düzenlendi
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 GSync'ı monitör ayarlarında da açman gerek, onu atlamış olabilir misin? İkisini de açıp dene bir bence, değiyor. Xbox One S'de bile FreeSync gözle görülür, gamepad ile hissedilir fark yaratıyor.
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 e vsync değil mi o zaten? veya FPS cap yaptığım zaman aynı şey olmuyo mu? gsync'in farkı ne
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) yaptığı aynı şey, ama vsync hayvan gibi input lag sokuyor, gsync'te o yok hardware çözümü olduğu için. fps cap bambaşka bir şey. syncler 144 altı 80fps alırsan 80hz veriyor, 90sa 90, 60sa 60 işte atıyorum. dinamik olarak onu takip ediyor. cap sadece üst limiti belirler. 144fps üstünde gsync kapanır çünkü monitor artık o hz'de çalışamıyor, o yüzden cap kullanılıyor. zaten cs go gibi şeyler dışında 144fps üzeri almak pek olan bir şey değil. Haziran 3, 2020 PrudenT tarafından düzenlendi
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) 4 dakika önce, Xenocide dedi ki: e vsync değil mi o zaten? veya FPS cap yaptığım zaman aynı şey olmuyo mu? gsync'in farkı ne ideali: vsync off / fps cap de monitorun max refresh rate'i (bende 144) cogu monitor artik input delay'i gosteriyor... bir de monitor'de DP input'u PC olarak ayarla, console olmasin. Spoiler Haziran 3, 2020 Goering tarafından düzenlendi
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 tam max rate verince sorun yasanabiliyor, o kadar net tutamıyor sanırım yazılım her zaman. ondan birkaç altı daha safe. 165 yaptığımda gir-çık yaşamıştım epey.
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 monitörün üstündeki ayarlardan bi baktım açılır kapanır bi şey var mı diye de bulamadım. sadece bi yerde V. Frequency: FreeSync yazıyor, o da değiştirilebilir bi şey değil. bi de şeyi sorcam ya, windowsta monitörün properties'ine girince Generic PnP Monitor yazıyor. hatta şöyle ssliyim: bu normal mi?
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) o normal ama istersen sürücüsü de vardır bir yerlerde. senin monitor gsync değil freesync zaten, gsync hepsinde tam düzgün calismayabiliyor araştırmak lazım. modeline bağlı. genelinde çalışıyor ama. Nvidia panelinden gsynci açarken "benimki freesync ama gene de çalıştır" gibi bir seçenek var, onu da tiklemen gerek. Haziran 3, 2020 PrudenT tarafından düzenlendi
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 işte nvidia ayarlarından gsynce baktığımda monitor supported yazıyodu da, saçmalamış demek ki. otomatik açınca da flicker yapıyo herhalde.
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 monitor driver'ini yukle, macosx veya linux'da bile en eski monitor gozukuyor Spoiler
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Monitör driver'ına baktım internetten de, benim model için driver gözükmüyor official sitede.
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 ya açıkçası 60 altına sık dusmuyorsan gözle görülür bir faydası olmuyor zaten, gimmick biraz gerisi.
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 abi zaten bi de işlemciyi değiştirmeden böyle fantastik aman süper performans alayım şeylerine giremem. 2060 güzel bi yükseltme oldu da işlemci eski kaldı. bu darboğaz mevzusunu yeni duymuştum, hani rahatsız edici bi şey yaşamadım şimdiye kadar ama şöyle garip bi durum var mesela, ultrada 80 fps aldığım oyunu very low'a çekiyorum yine 80 fps. HATTA, BF1 denedim, very lowda 70'lere düşüyor, high'da 90 alıyorum sdf herhalde darboğaz dedikleri bunla alakalı olsa gerek.
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 yes, bf gibi işlemciye yüklenen oyunlarda daha bariz fark olur ama 1440pde genelde oyunlar gpu intensive çalışıyor, oyle inanılmaz bir fark yaratmaz ha 70 olmuş ha 80 işte keyfine bak geç.
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 ALT + Z yap geforce experience yukluyse ordan CPU ve GPU % load gosteriyor, fps'den anlayamazsin
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Yalnız Doom Eternal bi acayip ya. ulan ne yaparsam yapayım bana mısın demiyor GPU, 100 fps şakır şakır. Nasıl optimize etmişlerse artık oyunu.
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) Agon AG241QX buysa monitorun Gsync compatible, sonradan eklenmis... https://www.windowscentral.com/list-all-nvidia-g-sync-compatible-freesync-monitors Spoiler "tearing" yoksa saga sola hizlica donerken, acmana bence gerek yok. (blur kapa oyle dene) Haziran 3, 2020 Goering tarafından düzenlendi
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 he evet bu. ama enteresan bak display settingsde AG241QG4 olarak gözüküyor. monitörün arkasına baktım QX lakin bunun da driverı gözükmüyor.
Öne çıkan mesajlar