DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 (düzenlendi) On 15.04.2020 at 09:47, Mal dedi ki: ekmek yalan ya, covid tr de başladığı gün bi yaptım doyurmadı, sonra hep bulgur pilavı yedim. o gün bugündür öğlen 250 gr akşam 200 gr dümdüz haşlanmış bulgur yiyorum. kahvaltıyada paketli lavaşlardan 1.75 tane. ekmekle doymuyosan ekmeksiz nasi doyacan bak ben bi ekmek yatim mesela dün üƒ s önceki sayfadaki tarife benzer bi şekilde yaptım,tam buğdaylı Nisan 16, 2020 DoGMeaT tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 8 dakika önce, DoGMeaT dedi ki: ekmekle doymuyosan ekmeksiz nasi doyacan yaptığım ekmekle doymadım çünkü sırf tam buğday unuyla yapmıştım. markette satılan tam buğday ekmekleri hep yüzde 60 tam buğday yüzde 40 normal un oluyor, malzemeden çalmak ucuza kaçmak için öyle yapıyorlar sanıyordum. meğer olmuyormuş sırf tam buğday unuyla. tadı güzeldi ama yedim yedim yememiş gibi doymadım hiç. karadeniz ekmeği gibi olmuş aslında mısır unu ekmeği yapmak lazım yemiştim bi kere onun tadı çok değişik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 ekmeğin üzerinde dekor un olmadan olmuyor mu yav. gurme ekmeğin tek farkı buymuş gibi geliyor bazen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 O un fonksyonel , sırf dekor değil , en azından evde yapınca Ekmek yapma turosu yazarsam detaylı aciklarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 (düzenlendi) @DoGMeaT tam bugday unu zor mu yukseliyor hacit? 1 saatte yukselmez mi? yoksa mayayi mi oldurdum, oda sicakliginda az miktarda suda bekletip karistirip oyle ekledim. bir de NY style bagel falan tarifi yaz, ekmek neymis Nisan 16, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 (düzenlendi) bir dilim kes bakalım @DoGMeaT içine de bakak Nisan 16, 2020 fresia tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 (düzenlendi) Hamurun yarisi dolapta,o daha uzun daha güzel mayalandi o pişince daha iyi olur Ben %50 beyaz - %50 tam buğday yaptim Nisan 16, 2020 DoGMeaT tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Tam buğday unu zor yükseliyor evet, o yüzden fırın ya da marketten aldığımız çoğu ekmek %100 tam buğday değildir genelde, içlerine beyaz un ekliyorlar. %100 tam buğday unundan ekmek yapıp beyaz unla yapılmış ekmek gibi kabarmasını sağlamak mümkün mü bilmiyorum açıkçası. Vardır elbet bir püf noktası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2020 kabarıyor da içi hamur gibi oluyor ne kadar pişse de bu http://www.ihe.istanbul/u/tam-bugday-ekmegi-13 yükseliyor mesela katkı maddesi ile alakalıdır walla önemli olan faydalı olması bence hem de az yiyorsun tadı kötü olunca -- fırının alt ızagara ve turbosunu açsak daha iyi pişer mi acaba 1kw elektrik ve hamur harcamak istemiyorum denemek için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2020 Ekmek yaptığım hamurdan, kızarsın diye zeytinyağı ile ovdum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 18, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2020 geçen gün ben de yapmıtım, kabarma derdi yok daha güzel oluyor ama hamuru iyi ayarlamak lazım fazlası yenmiyor ısıtınca -- yaş maya olayı nasıl 15dk suda bekletirken tuz+şeker atanlar var üretici firma atılmaz diyor ama bazı tariflerinde atıyor (pakmaya) hamura zeytinyağı tereyağı katmak iyi midir tuzu şekeri yağı 1 saat mayalandırdıktan sonra katmak daha mantıklı sanki su yerine süt kullanımı? -- alt ısıtıcı+turbo yaptım kabardı ama içini iyi pişiremedi 35 dk yetmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 18, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2020 mayayı sonradan ekliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 18, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2020 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2020 sonuncuyu denedim tam buğday koydum %30 1 saati başında 5-6 saat sürüyor 1,5 kilo yaptım 1 hafta yeter, fırından ucuza geliyor ilginç bir şekilde yalnız pide gibi yayılıyor, kalıbın içinde pişirmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2020 eline sağlık,nasıl memnun musun? kabuğu istediğin çıtırlıkta oldu mu? Hava kabarcıklarına bakınca maya işini yapmiş gibi,ama kabarmaması acaba neden,yoğurma-dinlendirmeyi nasıl yapıyorsun? Yoksa ramazan pidesi gibi düz olmasini sen mi istedin? ben şöyle yapiyorum kabaca: Spoiler Bir kapta su-un az karıştırıp 1 saat rest, başka kapta maya-su-az unu karıştırıp onu da 10-15 dakka rest bekleyen karışımları birleştir,az yoğur-katla,tuz ekle,1saat daha rest. hamuru böl-somunlara şekil ver-son kez 1 saat rest ve sonra pişir. son bekleme hamurun yumuşaklığına göre,çok sertse daha uzun da bekliyebiliyorum,ama özellikle oda sıcaksa,30 dakkaya gluten yavşağa bağlıyabiliyor,o zaman kendini salıyor ve kabarmiyor,en azından benim tecrübem öyle oldu. ~ çok fazla genel geçer,doğru kabul edilen şey var ekmek pişirirken,ama bi o kadarda durumsal şart,suyun kalitesinden unun tipine,odanın sıcakliğindan firin ayarina,o yüzden yukarda sorduğun soruların hepsine iç rahatliğıyla cevap veremiyorum. Deneme yanılma yapmak iyi bence,misal 2 somun yapip birini turbolu birini turbosuz ayarda pişirmeyi deneyebilirsin,turboyu açtiğinda firinin üst kısmı daha sıcak olur genelde,ama ezberden konuşuyorum,her fırın farklıdır. Mayayı su-şeker ile karıştırıp aktif hale getirmek genelde yapılan birşey,tuza ise hayır,mayayı öldürür. Bu olayın da çok püf notkası var,suda çok bekletirsen gazı kaçar mayanın,tam aktif hale gelmeye başladığında hamura katmak gerek. of yazdıkca daha yazasım geliyor çok fazla püf noktası var,burden of knowledge devasa ve ben de henüz usta-uzman değilim,aklıma geldikce daha yazarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2020 teşekkürler son vidyodakini yapmaya çalıştım sadece son dinlenmeyi 2 saat yerine 1 saat yaptım bekledikçe daha fazla kabarıyor hamurun son şekil vermesini beceremiyorum, sönmesin diye fazla müdahale etmedim, o yüzden pide gibi yayıldı bir de fırın tepsisine alıyorum taşıma olmasın diye daha pratik bence güzel bir ekmek kalıbı sorunu çözer gibi - mayayı senin gibi sonradan ekleyen videolar var ben baştan eklemiştim (su+maya+tereyağı karıştırıp beklettim önceden) tuzu şekeri sonradan hamura ilave ettim yaş maya kullanıyorum son 2 seferdir, 1 kilo una 10 gram yetiyor gibi fazlası kötü kokuyor zaten %90 tam buğday deniycem bakalım şu da bulunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2020 30 dakika önce, fresia dedi ki: hamurun son şekil vermesini beceremiyorum, sönmesin diye fazla müdahale etmedim, o yüzden pide gibi yayıldı Hamurun sonmesi sorun degil, sondurup sekil verdikten sonra 5dk beklersin yine pisirirken o hava kabarciklari olusur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2020 hazır tuto da varken dominosun bol peynirli ekmek tarifi bilen var mı? biri ateşlesin zahmet olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar