paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Selam. Binada çok fazla 2.4GHz modem var kanser ediyor wifi kalitesi bir de herkesin modem sürekli kanallar arası zıplıpayıp duruyor baya kötü oluyor. 5Ghz bir modem alayım dedim şunu buldum: TP-Link ARCHER VR300 https://www.trendyol.com/tp-link/tp-link-archer-vr300-ac1200-wireless-vdsl-adsl-modem-router-p-3247570?boutiqueId=310352&gclid=CjwKCAjwwtTmBRBqEiwA-b6c_5a-3LGRX-KsoRPllNNBUPTJ8ncvLmrc3OZmiymBX3MTn6AAQNUrCRoCd0sQAvD_BwE Kullanan var mı, memnun mu? Veya bu fiyat bandında modem önerisi olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 archerlar iyi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 nereye baksam yorumlarda çekmiyor etmiyor diyorlar ya, bu yorumu yapan genç kardeşlerimiz 2.4ghzde bağlanmaya çalışıp bağlanamadığı için mi diyor acaba emin olamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Şu da var aynı fiyat bandında: ASUS DSL-AC750 https://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-ac750-300mbps-433mbps-vdsl-destekli-kablosuz-ac-2-port-adsl2-modem.html#yorumlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karatan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 https://www.hepsiburada.com/asus-rt-ac68u-ac1900-dual-band-torrent-bulut-dlna-3g-4g-vpn-router-access-point-p-BD801450?magaza=Yenisey&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CjwKCAjwwtTmBRBqEiwA-b6c_-nbsRAkfdRBO2dB21Cop80yVxI0v4zvmH_h4eT0RRdUF7IhySryixoCbCwQAvD_BwE Bende şundan var. Daha iyi bir şey olabilir mi bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 5 Ghz, standart 2.4'e göre çok daha az çekiyor maalesef, deliciliği de çok düşük (aynı odada bile stabil olmuyor bazen) Duvarlardan geçmesini ise hiç bekleme. Dolayısıyla en çok kullanacağın odaya koyacaksın, diğerlerinde de 2.4 devam edeceksin veya her odaya bir tane alacaksın diye önerebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 5ghz az falan cekmiyo abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 5ghz vs 2.4ghz meselesini hiç anlamıyorum ben ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Havada kablosuz sinyallerin uçabileceği 2 ayrı otoban varmış gibi düşün. Bunlar da dalga boyu ile ayrılıyor. 2.4 eski teknoloji, her cihaz destekliyor, tamamen fiziksel sebeplerden ötürü 2.4 daha yavaş ancak daha geniş kapsama alanı var. 2.4'ü her cihaz desteklediği için o otoban çok kalabalık ve trafik oluyor, yavaşlık var. 5 GHz nispeten daha yeni teknoloji, bandwidth daha geniş dolayısıyla kapasite ve hız daha yüksek, ancak yine fiziksel sebeplerden kapsama alanı çok daha dar. Daha detaylı anlatmaya üşendim ama çok çok kabaca böyle. https://www.quora.com/What-is-the-range-of-the-Wifi-in-5Ghz-and-2-4GHZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2019 Selam, 5GHz'in hızı yüksek ama menzil düşük. 2.4GHz'in hızı daha düşük ama menzil daha uzun. Bende TTNET'in dandirik ZTE modemi var, ona Netgear router bağladım. Arka odalara geçince 2.4GHz'e geçiyorum, ön taraftaki odalarda tüm cihazlar 5GHz kullanıyor. Hızdan ve performansından oldukça memnunum. Router: Netgear Nighthawk X4S Desktop wi-fi adaptör: Netgear AC1200 Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2019 duvari delsin gecsin istiyosan alirsin 1000mw lik ubiquiti koyarsin indoor abi. 5tir 2.4 tur bunlarla ilgisi yok "cekmenin". ev tipi modemlerde max 500mw, eski ddwrt atilan linksyslerde oluyodu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2019 (düzenlendi) archer sadece router diye biliyorum (bendeki modelin siyahı gibi bu, benimki öyle). modeme kabloyla bağlıyorum işte bende de var. gayet iyi çekiyor salona vs. (modemle arasında 5 duvar ve 2 oda var) ama en uzaktaki odaya pek randıman alamadığım için koridora tp-link re210 taktım. aynı isimle repeat ediyor, gayet memnunum her şeyden mevcut düzende. edit: bağlantı 100mbit, aynı odada 98 küsur, salonda 65, en uzak noktada 30mbit civarı alıyorum (ülke içi speedtest tabii, referans olsun diye yazdım işte). Mayıs 11, 2019 PrudenT tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
openyoureyes Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2019 ben su var: https://market.miuiturkiye.net/xiaomi-mi-wifi-router-3-global-versiyon?search=rou&category_id=0 hem 2,4ghz hem 5ghz wifi acabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 On 11.05.2019 at 03:28, Esh dedi ki: duvari delsin gecsin istiyosan alirsin 1000mw lik ubiquiti koyarsin indoor abi. 5tir 2.4 tur bunlarla ilgisi yok "cekmenin". ev tipi modemlerde max 500mw, eski ddwrt atilan linksyslerde oluyodu bu. abi baya yanlışsın da anlatmaya üşendim. "çıkış gücü" ile "frekansın" alakası yok. zaten çıkış gücü yasalarla belirlenen üst limitte, daha çok artırılmış olarak satılamıyor. neyse rf theory'den başla derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 teorik bilgiyle gelmek istiyosan ver rakamlari bakalim 50m2 evin icin acaba hangisinin bi onemi var gorelim. 2.4 de 5ghz de eve yetiyo. onemli olan kac watt oldugu. watt belirliyo duvari delip gecmeyi, indoorda distance in hicbir belirleyiciligi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 bence adres versin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 bi de insanlar bilmiyo evin ne materyalden oldugunu, tugla duvar zannediyo her duvari, alci-pan asma tavan, kartonpiyer falan tuglanin 3 kati daha fazla kesiyo wifi sinyalini. 5ghz bundan daha fazla etkileniyo evet. al teorik bilgi mesela. ama bu demek degil ki 2.4 harikalar yaratacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2019 5ghz dubleks evde ust katta cekmiyor, veya balkonda/terasta, 2,4ghz cekiyor. oyle dusunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2019 (düzenlendi) 5Ghz sinyal kalabaligi olan yerlerde fark ediyor. Eski ev 70 m2 falandi, evin uzak kosesinde 2.4Ghz cekmiyordu (belki 20 30 tane wireless vardi kapsama alaninda) 5Ghz cekiyordu. Simdi 180 m2 dubleksteyim, belki 1 2 sinyal var baska yerlerden gelen... Her yerde iki sinyal de iyi cekim gucleri farklilassa da. Mayıs 13, 2019 deadwoll tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar