Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gillette vs egard watches


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

gilete çok triggerlanan gördüm de şimdi izledim triggerlanacak ne var? snowflakeliğin lüzumu yok. kötü bi mesaj yok bullylemeyin sexual harass etmeyin.

şey gibi oldu "islamda ne var yavrum kötü bişi yok ki iyi insan olun iyilik yapın diyo işte"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dünyada bu kadar geri zekâlı insanın yaşaması artık şaka değil ne yazık ki. gilette reklamına verilen tepkilerden bunu anlıyoruz.

egard watches da tam bir yakaryus. 2-3 videosu var topu topu hepsi 700 views. Bulmuş ortayı kaçırır mı? alakasız bir video ne olduğu önemli değil koy response diye 300k.

yorumlar daha da feci. bu saati alcam, saat takmam ama artık takcam, bu edgar bi harika dostumlu mesajlarla dolu. tabii ne kadarı gerçek orası meçhul.

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/126/314/3cd8a33a.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gillette'in 2 sıkıntısı var

birincisi ve en önemlisi; zorla çocuk işçi çalıştıran multi billion dollar corporation olarak insanlara ahlaktan, iyilikten bilmemneden bahsetmeye cüret etmesi.

ikincisi de reklamda bullyleme veya toxic olarak gösterilen çoğu şeyin(foto çekerken smile falan diyor eleman, öbürü kızı beğenip peşinden gidiyor) aslında zararsız şeyler olması. okulda bullyingi sadece erkeklere mal etmek zaten tam bir third wave feminist hareketi. reklamı çeken de öyle zaten.

egard watches ne bilmiyorum ama snopi mikrofonla reklam çekmeseymiş iyiymiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nuanslari kacirdin herhalde. biri "gulsene guzelim" cekiyor. oburu de catcalling. medium itibariyle nuri alco tier betimlemek mumkun degil. turkiye'de olur o anca. tesekkurler hasbro.

Lancelion said:

eksdayz falan gelir simdi anlatir anti-sjw brigade'in derdi neymis bu jilet reklamiyla alakali, soyboyluktan girer yahudilerden cikar, eyleniriz xd


sdfhdsf :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"kadin dedigin gulumser" diye yaygin bir algi var baska kulturlerde.

oburunde de zaman kisiti ve gereken minimal uslup nedeniyle "yavvvrrruuum memitolara bak" diye betimlememisler. nuri alco theme esliginde yapmasina yaparsin da banned commercial ile commercial arasi cizgi ince.

obur threadde de iyi beyaz adam ornegi olmadigi soylenmisti. simdi burada zencilerin hep iyi ornek oldugu yazilmis. ikisi de yanlis. "boys will be boys" diyen zenci var mesela.

hem icerigi, hem de burada yazilanlari carpitmayi bir yere birakalim. suc olsun diye bir arguman da yok ortada. en azindan yuz kizartsin dendigi soylenilebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jilette triggerlanacak ne var onu anlamadım.

Öbür taraftan saatçi abinin videosundaki istatistiklerin bir çoğu lel.

Cinayet sonucu ölenlerin çoğu erkekmiş. Öldürenler ?

Savaşta ölenlerin çoğu erkekmiş. Başlatanlar ? Liderler ?

İş ortamında ölenlerin çoğu erkekmiş. Patronlar ? İdareciler, denetmenler?

Nafaka ödemesine rağmen çocuğunu göremeyen babalar varmış. Önce niye diye sormak lazım. Her olayı ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. İstatistik verip üzerinden mağdur edebiyatı yapmak anlamsız.

SJW'ler uyuz ediyor da bunun karşısında erkekliğine halel geldiğini düşünen ergenler daha beter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lancelion said:

eksdayz falan gelir simdi anlatir anti-sjw brigade'in derdi neymis bu jilet reklamiyla alakali, soyboyluktan girer yahudilerden cikar, eyleniriz xd


Benim bi derdim yok, öbür topikte de söyledim "kötü" davranan zenci ve "iyi" davranan beyaz da var, çekik gözlüsüydü kahverengisiydi tüm ırçları tek tek permütasyon yapamayacaklarına göre REEEEE lemenin gereği yok. Da asıl olay gilette in hayvan gibi taşeron işçi hakları sömüren bi firma olması, üstüne social şöyle yalandan farkındalık kasınca bi illet oluyoruz.


Edgar mıdır egard mıdır o da nafile bi isim duyurma çabasına girmiş, madem jiletin reklamı bu kadar ilgi çekti sırtına binip 15dklık ünden faydalanalım kafası. Verilen istatistikler anlamsız, tıpkı kadınlar %şu kadar falan diye geçen istatistikler kadar boş ve bağlamdan uzak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mevcut ekonomik duzenin somuru uzerine kurulu olmasi ile az gelismis erkeklerin kaldirimdan yuruyen kadina korna calip laf atmamasi gerekmemesi cok farkli problemler.x

birini cozmesi digerinden daha kolay oldugu icin path of least resistance. ha diyorsan ki ben somuruyu cozeyim, al eline kelesi titresin oligarsi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi devlet kurumu ya da kar amacı gütmeyen bi STK böyle bi kampanya yapsa sana hak veririm, önce X i düzeltmeden Y'ye niye el atıyorsunuz argümanları genelde işin siyasi/kültürel/sosyal boyutlarını ele almayan ve olayları birbirinden ayıramayan boş beleş muhabbetler çünkü.

Ama ürün satan, kar amacı güden çok uluslu bi firma REKLAM olarak sosyal sorunların üzerine eğilmiş gibi görünüp yakın zamanda kendi neden olduğu sömürü sorunlarının üstünü kapatıyorsa bu ikiyüzlülüğe bi dikkat çekmek ve dur demek lazım. Golda katılıyorum insanların zekasıyla alay eden bu popülizme hayır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toxicity ile somuruyu bagintili problemler olarak gormek mumkun ama baglanti cok da kesin ve bariz degil.

tabii ki jiletciler de adam olsun, h&m de kambocya'da uc peniye tisort uretmesin, turkiye 200 liraya calisan gocmenlerle dolmasin. ama bu problemleri cozecek merci farkli. cok uluslu kar guden sirketlerden cok devletlerin regulasyon ile ustune egilmesi gereken problemler bunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sorunları çözecek merci devletler değil, zaten regülasyonları çıkarıyorlar ve çokuluslular da "uyuyormuş gibi" yapıyor. Bu sorunu çözecek olan aslında çokulusluların kendisi, gidip insan hakları politikalarına yazdıkları maddelere gerçekten uyacak ve büyük taşeronlarının hak ihlallerini görmezden gelmeyi kesecekler. Kesmiyorlarsa bu olayları halka anlatıp protesto edilmelerini sağlayacaksın, ideal sistem böyle.

Onun yerine bu reklamları çekip çeşitli SJW platformlarına destek verip hedef şaşırtıyorlar çünkü daha ucuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

devletler regulasyonu cikarmiyor/cikarsa enforce etmiyor

hindistan'da, banglades'te, turkiye'de oy veren insanlar hayat standardi yerine hayali arkadaslarinin isteklerine gore oy verdikleri icin inefficient hukumetleri uc liraya suriyeli, iki peniye bangladesli calistirmaya engel olamiyor, olmak da istemiyor.

zira somurunun ta kendisi zaten cok uluslu sirketler tarafindan ortaya cikarilan bir konsept. somuruye karsi olsalar zaten cok uluslu sirket olamazlar, ama toxicityin boyle bir zarari yok.

derailin allahi oldu, cok core bir meselede farkli fikirlerdeyiz, o yuzden gunu gelince somuruyu nasil bitirecegimizi aciklayan bir video ile lafimi bitiriyorum

https://www.youtube.com/watch?v=XV1jgBdgwv0
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyük devletlerde, özellikle abd'de regulasyonu yapan da çok uluslu şirketler sıkıntı orada. ellerinde çok büyük bir leverage olduğu için istediklerini yaptırabiliyorlar. abd'de zaten lobbying falan derken legal rüşvetlerle yollarını buluyorlar.

bizde regulasyon olmamasıyla onlarda regulasyon olmaması farklı sebepler tamamen. senin dediğin bizdeki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...