Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sofra Şarabı Tavsiyesi?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
alkolü "zevk" için nasıl içiyorlar, ben o damak tadına erişemedim daha. o kadar da güvenirim damağıma.

alkolü KAFA YAPSIN amacı dışında neden içiyorsunuz?
sarhoş olmak istiyorsanız alkol oranı 2 biraya eşdeğer şarabı neden içiyorsunuz?

zira rakı dışında herhangi bir yemekle iyi giden bir alkollü içki yok.
Mesaj tarihi:
rakı bence yemeklik bişi değil , peynir ve varsa haydari + kavun, fazlası zarar...

zevk için alkol içmelik 10 ayrı senaryo yazabilirim

misal sıcak yaz günü gölgeye geçip buzlu bardakta bira içmek

çok yorucu iş günü sonrası küvette viski hüpletmek

güzel manitayla 2 şişe şarap sarhoşu olmak


gayet de zevkli, ki içebilen bi adam değilim, şu forumda en kolay sarhoş olan insan olabilirim



TLDR: HAKSIZSIN
Mesaj tarihi:
yok ben rakıyı çok başka seviyorum, yemeklerde iyi oluyor. belki de bana öyle geliyor bilemedim.


Jeeztro said:

öeh
fçöamsdçöams

adam öptü attı şarap ekspertizlerini falan

ne bileyim nerden başlayayım



istediğin yerden başla farketmez.
tüm dünyayı gezen, alkol içmeyi seven ve yemekten anlamayan adamlar "şarap ekspertizi" oluyor. yemekten biraz anlasa gurme olacak.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
photographer said:

Cabarneut Sauvignon dedi bir arkadaşım.
Sava'ya bakacağım
Cotes du Rhone şişesi pahalı bişeye benziyor trollenmiyorumdur değil mi?


Niye trolleyim? Şiddetle tavsiyedir.
Mesaj tarihi:
ne yediğine göre, nasıl bir tat sevdiğine göre değişir. Zamanla tadarak kendine uygun bir şey bulursun. Ben merlot ve cabernet sevmem mesela. Bu toprak öküzgözü toprağıdır. Seneler, talay, çamlıbağ, shiluh vs dene.
Mesaj tarihi:
Gir bir Macrocenter'a veya Metro'ya Vivino'yu indir uygulama oradan çek fotoğrafını beğendiğini al yorumları okuyup. Fiyat/Performans açısından yerli şaraplar kaldı bir tek, Allure Dry Rose veya K of Kapadokya'nın Emir güzel bence yemekle. Tabii balık veya tavukla gider bunlar. Kırmızı etle ben genelde rakı içtiğim için kırmızı tavsiye edemeyeceğim yemeklik, çok hakim değilim, bir tek Lucien Arkas'ın Consensus'una sardım şu ara, Arkas müşteri olduğu için her ay beleş geliyor birkaç şişe fakat sanırım çok ucuz bir şarap değil.
Mesaj tarihi:
escape said:



alkolü KAFA YAPSIN amacı dışında neden içiyorsunuz?
sarhoş olmak istiyorsanız alkol oranı 2 biraya eşdeğer şarabı neden içiyorsunuz?


sarhos olmak istiyorsan f/p olarak saraptan iyisi yok ki ?
boşuna sarapcı demiyorlar
Mesaj tarihi:
escape said:

yok ben rakıyı çok başka seviyorum, yemeklerde iyi oluyor. belki de bana öyle geliyor bilemedim.


Jeeztro said:

öeh
fçöamsdçöams

adam öptü attı şarap ekspertizlerini falan

ne bileyim nerden başlayayım



istediğin yerden başla farketmez.
tüm dünyayı gezen, alkol içmeyi seven ve yemekten anlamayan adamlar "şarap ekspertizi" oluyor. yemekten biraz anlasa gurme olacak.


Vedat milör gibi bir adam yaşıyor senin ülkende
Mesaj tarihi:
İsteyen istediği ile içki-yemek kombinasyonu yapar, benim dedem kuru fasulyeyle rakı içerdi sjdfsdjf

ABD'de Bourbon ile steak, Meksikalı adam casserole ile tekila götürür yani. Ben gördüm en azından, ne kadar yaygın bilmiyorum. Misal benim damak tadım acı ve bol baharatlı yemeklere göre olduğu ve yemek yaptığım zaman genelde böyle şeyleri tercih ettiğim için en çok soğuk bira seviyorum yemekle. Zaten Avrupa'nın belli bölgeleri harici yemekle en çok tüketilen içki biradır. Bira müptelası eleman var bir tane bizim işyerinde, o da asla yemekle veya yemekten sonra içemez, şişiyor herif.
×
×
  • Yeni Oluştur...