Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

evimizin yeni sahibi şans


mokoko

Öne çıkan mesajlar

1 ay kadar önce geldi ve sonunda evi ele geçirdi :D ilk kedimiz hatta evde besleyeceğimiz ilk hayvan. daha önce 5 6 senelik bir köpek geçmişimiz var ama bahçede bakıyorduk onu. ev içinde ilk deneyimimiz.

tam bir şerefsiz hayvan asfdsadf acayip hareketli yetişemiyorum peşinden. başlarda sanırım eve alışamadığı için daha temkinlikydi ama 2 hafta sonunda evi fethetti.

https://i.imgyukle.com/2018/09/25/SZ2cj.png
https://i.imgyukle.com/2018/09/25/SZ1Zn.png
https://i.imgyukle.com/2018/09/25/SZzph.jpg
https://i.imgyukle.com/2018/09/25/SZvuM.jpg
https://i.imgyukle.com/2018/09/25/SZqJ8.jpg
https://i.imgyukle.com/2018/09/25/SZU3o.jpg
https://i.imgyukle.com/2018/09/25/SZekU.jpg

https://streamable.com/ydd94

bir kaç sorum var. mama kabı, su kabı ve tuvalet işini kökten çözmek için boyut olarak ne almam lazım. ilk gelince alelacele bişiler ayarlamıştık ama şu anda kalıcı ve uzun süreli kullacağı malzemelere ihtiyacımız var. tuvalete sığmamaya başladı artık her yer kum oluyor sığamayınca.

https://www.petburada.com/imac-dodo-acik-kedi-tuvalet-kabi-cerceveli-455x31x128-cm
şunu gördüm ama her türlü önerinize açığım. boyut olarak yeter yetmez hangi tiplerden almak lazım falan.

https://www.petburada.com/pawise-rezervli-mama-kabi-265-lt
mama ve su kabı olarakta şu tarz bişi düşündüm ama daha mantıklı ve kullanışlı şeyler vardır illaki bilmediğim görmediğim
düşündüm.

https://www.petburada.com/savic-trotter-1-kopek-tasima-cantasi-gri-49-cm
veterinere gidip gelirken taşımalık bi çanta var onun içinde şöyle bişi var ne farkı var bunların birbirinden tam olarak çözemedim. fiyat uygunluğu heralde en mantıklı kriter bunda.

-bunlar dışında çok fazla ısırmaya başladı ellerimize ayaklarımıza saldırıyor 2 haftadır falan. dişleri kaşınıyor diye düşünüyorum ne almak lazım bunu engellemek için bilemedim. can acıtmıyor biraz ısırıp, oyun gibi hareketler yapıp bırakıyor zaten ama arada sevelim diye kucağımıza alıp elimiz kolumuz ısırılıp kalıyoruz öyle :D normal midir bu?

-ödür maması kullanıyor musunuz? işe yarıyor mu, bazı davranışlarını düzeltmek için kullanılabiliyor mu köpekte olduğu gibi?

-tasma lazım mıdır? evde olacak ve dışarı çıkacağını sanmıyorum. anca çok meraklı olmaya başlarsa kendisi çıkar açık kapı pencereden ama biz salmayı düşünmüyoruz.

-sormayı unuttuğum sizin öneriniz vs varsa beklerim. tecrübesiziz kedi konusunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tekir kedi isirir abi, oyuncudur, avcidir. yarak gibi kedidir yani. ama dunyanin en iyi kedisidir bence.

tuvalet isi kolay, bi kaka kabi yeterli. bunlarin kapakli olanlari var kapagi ittirip icine girip yapiyo, onlardan kullanin, kokusu az olur.

daha yavruyken silika kum koymayin derler, patilere zarar verebiliyomus, ben hic rastlamadim boyle biseye ama bir kac ay normal kumla takilin bakalim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.petburada.com/mp-cift-acilir-kapali-kedi-tuvaleti-ariel-57-cm

https://www.petburada.com/moderna-flip-cat-filitreli-kapali-kedi-tuvaleti-37x39x50-cm-gri

https://www.petburada.com/savic-nestor-kapali-kedi-tuvaleti-retro-mavi

https://www.petburada.com/ferplast-magix-kapali-filtreli-kedi-tuvaleti-55x45x41-cm

bunlardan mı bahsediyorsun kapaklı dediklerin? bunlardan alıyım daha iyiysen ama bunların arasında neden bu kadar fiyat farkı var? hangisini tercih etmek mantıklı olur sence?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tuvalet kapalı al, hem koku hem kum dağılmasını minimuma indiriyor.

mama ve su kabına çok kafa yormaya gerek yok. Ama ben cam kullanmaktan yanayım, cam saklama kapları var ya paşabahçe falan onlardan al bi tane koy. Yemek kabı ne aldığının önemi yok, istersen evdeki seramik veya cam kaselerden bi tane koy yani istersen plastik al.

yavru kedi dediğinin ısırır. ama her ısırdığında kızarsanız belki bi noktada anlar. kedilerin eğitilebildiği söyleniyor ve kanıtları da var ama köpeğe göre heralde 10 katı falan zaman ayırmak lazım. değmez :D kedi işte diyip geçecen.

ayrıca 4 ekim dünya evcil hayvanlar günü. 400-500 liralık bi alışveriş falan yapacaksan, bekle o gün al, %20-50 arası indirim gömerler genellikle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

su ve mama kabını ayrı al

alt tarafları kaymayacak malzeme olanlar var (en azından bir kısmı), veya ağır olanları var (daha pahalıca). kedinin dökmesini veya evde gezdirmesini biraz engeller

gönderdiğin mama/su kabı gibi hazneli olanlar uzun süreli kullanım için kolaylık sağlayabilir ama besleme miktarını ayarlamanı engelleyeceği gibi taze su/mama vermeni de engelleyecektir, üşenmeyip her gün değiştirsen daha iyi

tuvalet kapalı alabilirsin, hatta üstten girişli vardı cd-'nin kullandığı ama tr'de var mı bilmiyorum. ama nolursa olsun o kum dışarı çıkacak. tuvaletin etrafına kaşıma isteği uyandıracak bişeyler (en azından paspas tarzı birşey) koyarsan kumlarını oraya döker, evin orasına burasına taşımaz

taşıma kabı pahalı bişey almana gerek yok bence, kolay açılabilir olsun, boyutu yetsin kullanırsın sürekli. ben 25liraya falan bişey almıştım mahalledeki petshoptan. zaten aşıya veya arabaya kadar içine koyuyoruz sadece

evden çıkmayacaksa tasmaya gerek yok. zaten yavru kedi olduğu için boyut sıkıntısı da olur, kedinin huzurunu da kaçırır. bırak çıplak takılsın. dışarı çıkarcaksan da vücut tasmaları var, onlarla köpek gibi dışarı çıkarabilirsin ama yine de hayvanın dünyasına ters

örnek taşıma çantası
örnek tuvalet
örnek mama kabı
bu mama kabının etrafındaki oyuk baya bir dışarı kaçan mamayı/suyu tutuyor. bir de su için alcağın kap çok sığ olmasın, biraz derinliği olsun (kediyi de zorlamasın) ama mama kabı çok fark etmez (maks doldurabileceğin miktarı değiştirir sadece)

tırmalaması için bir tahta al, mobilyalara falan zarar vermesin

ısırmamayı öğrenebilir kedi ama ödülle falan olcak iş değil bence, saldırı için ısırmıyorsa amacına o şekilde ulaşamayacağını gösterseniz yeter. biz çok ısırınca odaya kapatıyorduk veya oynamayı/ilgi-alakayı kesiyorduk bir süre. artık ilgi çekmek zorunda kalmazsa ısırmıyor veya baya kışkırtmak lazım

ısırması için de oyuncaklar var, ısırmaya başlayınca o oyuncaklara yönlendirebilirsiniz

tırnaklarını kesmeye başlayabilirsin (nasıl olacağını bilmiyorsan bi vet'e gittiğinde sorarsın veya internetten bakarsın, yanlış kesip öldürme kediyi sonra), tırmalama alışkanlığı varsa onu engeller veya hiç başlamaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kapali tuvalet + silika = akciger kanserine davetiye sdfg berbat bi sey silika kullanmayin, tahtalardan alin cok guzel tavsanlarin da kullandigindan

kum kabi bu boyutlari al min.
https://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenbak_kattenverzorging/kattenbak_met_kap/toiletmetklep/391735

kum
https://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenbakvulling/cats_best/catsbest/49397

kap cok onemli degil makineye atilsin duzgn bi sey olsun yeter

ha bi de kedi ufaksa disariya alistir cebinde cikar dolastir falan ilerde rahat oluyor vet e giderken, tasmayla parkta dolastirirken vs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WaNTeD said:

kum
https://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenbakvulling/cats_best/catsbest/49397


mamaya bu kadar para vermiyoruz nerdeyse, gereksiz pahalı değil mi?

tamam silica sağlıksız, kullanmayın ama normal kumlar gayet yetiyor
akkum vardı 20tl 10kg, gayet memnundum. bebek gibi kokuyordu sıçtıktan sonra
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

niye normal yatağa yatsın köpek?

oda da açalım istersen? asflkajsf

Yaz köpek yatağı, bir sürü çıkıyor işte. Marka sordum kullanıp öneren varsa diye.

oda açalım istersen fçdsjghdsfşghdsşg
fdil.şghjsfdlighjsdig
fldighjsdlifghjdig
evet abi ben xl yeni evli yatağından bahsediyorum zaten glh.şijkfdipşhjdfih
ona niye yatmasın ki jhfdl.hfndlighşk
kanepeye falan da yatar belki ? şkldfghdsfşghfdsg
ya da ne bileyim sıradan bi yorgan falan jklhfdşhfş
köpek yatağı çok rörerö .fgldjkhfdglşhkjf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko mutlaka paraya kıy amazondan falan kovala, arap diyardan getir bir tane fountain tipi su kabı al. hem temizlik değiştirme sıklığı azalıyor hem de uzun süre bırakabiliyorsunuz 2-3 gün el vurmayabiliyorsunuz haznesi olduğundan. temizlemesini de iki haftada bir yapsan yetiyor. kesinlikle sağlık ve pratiklik açısından önemli yatırım. kedi de gördükçe içiyor.

https://www.amazon.com/PetSafe-Drinkwell-Original-Fountain-Filtered/dp/B00063446M/

ben bunu dolar 3 iken almıştım işte. Hem kullanıcı için hem kedi için kesinlikle faydalı.

filtrelerini de alırsın gerektikçe, öyle sık değiştirmek de gerekmiyor. ben 10 tanesini 40 liraya almıştım yine amazondan. içtiğim sudan koyunca zaten bir iki haftada anca kirleniyor alet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fountain'ı ben kendim yapıcam, şu an tasarım aşamasındayım, güzel biş çıkarsa, manuelini pyalaşırım :D

Bu arada ısırma sorunu bi süre bizde de olmuştu, baya da bütün gücüyle ısırıyodu, tahta kaşık vermeye başladık ağzına, hem organik hem de güzel ısırılan bişey.

Bir de silikaya akciğer kanseri bentonite nasıl sağlıklı diyebiliyor insanlar anlamıyorum, bentonit dediğin kireç, kedi kazmaya başlayınca komple havaya kalkıyor ve ciğerine doluyor.
O sırada yakınlardaysan senin de ciğerine doluyo hatta. Ama şu organik kum güzelmiş. TRde hiç görmedim bundan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...