Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maketçilik / Model building - Panzer V Panther


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

HOBİ diye bir bölüm mü açsak mı acaba? Konu dışı en mantıklısı geldi.

Neyse ben başlık açmış olayım, yapan varsa yardımcı olursak birbirimize hoş olur gibi.

Ortam hazır, şöyle;

https://i.imgyukle.com/2018/08/28/SkAPP.png

Şu kiti yapacağım;

https://i.imgyukle.com/2018/08/28/Sk0WN.png

Lore: Panzerimiz, Panzer V - bir Alman efsanesi :) Hatta bana kalırsa da WW2'nin en iyi tankı.

Panzer V toplam 6.000 adet civarı üretildi, ve T-34'e bir tepki olarak doğdu.

Bu kit Ausf. A serisi, Temmuz 1943- Mayıs 1944 arasında 2200 adet üretilen bir seri.

Şuan için kararsız olduğum noktalar :

1- Zimmerit uygulayıp uygulamamak.

Zimmerit ne la diyecek olan olursa (ekşiden 2 entryi birleştirip çalayım hazırı var);

zimmerit almanlarin buldugu bir mayindan korunma yontemidir. zirhli araclarin manyetik yapisan, yapistiktan sonra yuksek isi cikartarak arac icindekilerin olumune sebep olan mayinlardan, zirh uzerine yapilan kabartilar ile mayinin tam olarak arac yuzeyine yapismamasinin saglanmasi ve bu sebeple aradan gecen hava yardimi ile bu isinmanin minimuma inmesi prensibine dayanir.1943 sonrası hem wehrmacht hem de waffen ss araclarında standart olmus ki, 1944 sonunda ham madde sıkıntısı ve yogun bombardıman sebebiyle uygulama iptal edilene dek.

Böyle gözüküyor:

https://i.imgyukle.com/2018/08/28/Skwje.jpg

Böyle yapılıyor: https://www.youtube.com/watch?v=UQAcagNh2I8&t=417s

Zahmetli bir işlem fakat gerçekçilik takıntısı dolayısıyla yapma dürtüm var, zira Eylül 1943'den sonraki bütün Panzer V - Panther'lerde zimmerit uygulaması yapılmış idi.

2- Doğu cepesi camosu mu batı cepesi camosu mu

İki opsiyon var, aracı ya Normandiya'da haşat edeceğiz, ya da doğu cephesindeki battle of kursk sonrası gerileme döneminde.

Normandiya sırasındaki panzer bölüklerinin bir çoğunun Ausf A. serisi olduğunu düşünürsek, western front camo seçeceğim sanırım.

Daha sonra Kursk muharebesinde kullanılan bir panzer alıp winter camo yapmayı düşünebilirim.

Bir diğer sorunum ise airbrush ve kompresör. Almadım henüz ama, boya işi de başka türlü hallolmayacak gibi. Bu konuda fikirlere açığım.

Sevgiler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maketçilik eski hobim. ilk yatırımı biraz pahalı olsa da (herşey ithal olduğu için şimdi çok daha pahalı olduğuna eminim) çok zevklidir.
küçük ölçekli 2.dünya savaşı uçak veya tanklarından başlayıp dioramalara, oradan havalı boya tabancalarına o kadar çabuk evrilir ki bir anda kendini nette hava kompresörü ararken, alıp balkonun hangi köşesine koysam diye plan yaparken bulursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"ilk yatırım pahalı"dan kastım boyaların, fırçaların, puttylerin vs vs pahalı olması. tek tek alınsa belki fark edilmez ama topluca 1-2 seferde alınınca baya yekün tutar. her model en az 3-4 renk boya ister en az.
resme yeniden baktım da evet sadece bitirmek için yeterli ama eksikler var gibi. mesela zımpara, boyama bandı ilk gözüme çarpanlar.

kokpit gibi üstünü kanopi ile kapatacağın parçalar hariç sakın maketi birleştirmeden boyama. yoksa yapıştırma yerlerinde yapıştırıcı fazlası ve eksikliğinden dolayı tümsek ve çukur olacağı için çok kötü görünür. önce birleştir, ek yerlerini güzelce zımparala, gerekli yerlere putty sür, yeniden zımparala, sonra boya.
ben senin yerinde olsam 3-4 maketi fırça ile boyar, bu ilginin heves mi hobi mi olduğuna karar verdikten sonra eğer hobi ise airbrush+kompresör yatırımına girerdim. sonuçta hem ucuz bir yatırım değil hem de kompresöre ev ortamında yer bulmak büyük bir sorun olacaktır.(kapalı mekanda çalışması güvenli olmadığından balkona falan yerleştirmen gerekecektir. sonra hava borusu için duvarı delip çalışma ortamını da buna göre balkona yakın bir yere konumlandırman falan gerek.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla çok güzel hobidir maketçilik. boş vakit bulabilsem başlardım ben de yeniden. sana kolay gelsin, iyi eğlenceler.


son olarak naçizane tavsiyem her ne kadar birleştirmesi daha zor görünse bile küçük ölçekli modellerden yap ilk bir kaç kez. büyükleri birleştirmek daha kolay görünse de detaylar fazla olduğu için iş boyama kısmında sarpa sarıyor. gölgeleme, eskitme falan yapmak çok sıkıntı olaya iyice hakim olmadan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu kompresör ufak bir şey değil miydi, araba pompası kadar falan hatta daha ufakları da vardı diye hatırlıyorum...

illa endüstriyel alet mi almak lazım?
şöyle:
http://www.modelteknikleri.com/attachment/kompresor-ve-boya-tabancalari/46460d1348272033-kompresor-ve-airbrush-hakkinda-yardim-sessiz-yagsiz-airbrush-kompresoru-001__50361918_0.jpg

hatta böyle,
https://img.staticbg.com/thumb/view/oaupload/banggood/images/77/6C/e2dcb247-91e5-4aef-9e37-33b85bd1c932.jpg
https://www.banggood.com/tr/Cake-Art-Craft-Airbrush-Compressor-Kit-Tattoo-Nail-Art-Painting-Spraying-Gun-25-PSI-p-1286065.html?gmcCountry=TR¤cy=TRY&cur_warehouse=CN&createTmp=1&ID=231&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_elc&utm_content=zouzou&utm_campaign=usc-tr-la01-tool&gclid=EAIaIQobChMIuPfv38CX3QIVBed3Ch0JhAPXEAQYAyABEgJH8fD_BwE

hatta ve hatta,
http://www.modelteknikleri.com/attachment/el-aletleri/4252d1335068513-57-5-tlye-airbrush-set-kompresor-dahil-09.jpg
http://www.modelteknikleri.com/el-aletleri/464-57-5-tlye-airbrush-set-kompresor-dahil.html

:S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...