Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aquaman (2018)

progamer

Öne çıkan mesajlar

Ortalama film, 6 falan verilir, o da çerezlik vakit geçirmelik izlemeye yarayan film olarak geçiyor benim kitabımda.

Görseller falan güzel, savaş güzel, efektler IMAX'in hakkını veriyor.

Senaryo süper klişe ama buradan filmi vurabilir miyiz emin değilim. Onyıllar öncesinin hikayesi sonuçta, çıktığı zaman orjinal olabilir. Yine de istendiği zaman Bale'li Batman'ler gibi gayet yeni bakış açıları getirilebiliyo, bunda yapılmamış.

Hikaye filme fazla uzun gelmiş, bunu da hissettiriyo. Bunun etkilerini ara geçişleri hep kesmelerinden dolayı ilk dakikadan itibaren görebiliyoruz. Bir başka etkisi de bu sayede karakterlerin çok çabuk kaynaşması, hiçbir derinliği olmayan taraf değişiklikleri, kararlar falan gırla. Hani detaylı işleyecek zaman olmadı diye çat çat hızlı geçiş yapmışlar. Gerçi o konuda Star Wars Disney filmleri rezaletin zirvesini koruyor. 5 dk önce tanımadığı kişi için el ele tutuşup hayatını riske eden kahramanlar vardı hep.

Black Panther'le bayağı senaryo c/p olmuş.

Bunun dışında filmin senaristleri muhtemelen dünyanın en ot insanları, hayatlarında espri yapacak sosyal ortama girmemiş insanlar. Filme serpiştirmeye çalıştırdıkları istisnasız her espri, her komik sahne cart cart bağrınıyordu. Her biri süper suni, yapmacık, klişe, bayık ve özenti duruyor. Sürekli espri yapmaya çalışıp çalışıp Hasan Mezarcı gibi kalıyorlaro rtada, bir tane güzel espri yoktu. Buna bağlı olarak muhtemelen Thor'dan özenilen arada "işin cheesy geyik kısmı başlıyor" gitar girişleri de aynı yapmacıklığı hissettirmiş.

Kısaca görsel şov için izlenebilecek, boş zaman geçirmelik ama beklentiyle gidilmemesi gereken bir film olmuş bence. Koskoca Ronon Dex ne hallere düşmüş :(
Sosyal ağlarda paylaş

Bende artık baş ağrısı yaptığı için imax falan gitmedim . Folkart towers ta pink var orada 2d izledim.koltuklarda gömülmek ev kıvamında olduğu için gayet rahattı.

Filme gelince DC karakterlerini pek sevmesemde çıtır çerezlik film ,görsellik falan güzel.sinemada her türlü gideri var. Gidin eğlenin bazıları gibi çok derinlik aramaya gerek yok. Bi mısır, bi kola tamam işte. Ne istionuz daha 😊
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
ya filmde gerçekten çok ayar olduğum bir hata var ki bu direkt ne kadar özensiz olduklarını gösteriyor

bir sahnede

tridenti almaya tam gitmeden önce

yürüyecek, yerde bir su birikintisi var ve üçbeş taş var. paçan ıslanmasın diye refleks olarak taşdan yürürsün. de bu arkadaş aquaman, suyun altında yaşan bir ırkı falan var, adam su altında superhero olmuş. bu sekme refleksi ile taşlara basarak geçiyor.

şap şup geçsene?

inanılmaz triggerlandım orada ben
Sosyal ağlarda paylaş

trailer'ında HOLOGRAM ADAM çıkıp ancient büyülü falan acayip akıl alıcı altına sıçtırıcı şeyler anlattıktan sonra ana karakter SUMTİN SUMTİN TRİDENT EHERE MEHERE diyordu abi, tabi ki olmicak detay özen falan. esas akıllı başlı bişi çıkarsa sövmek lazım trailer'la izleyiciyi yanlış yönlendirmişler diye :P
Sosyal ağlarda paylaş

cok bi beklentim yoktu
ama en iyi dc filmi hala wonder woman.
aquaman 5/10 klasik power spike sorunu var mesela marvel'da cok güzel oturmus o DC tüm karakter statleri RNG ?
black manta'yi hic sevemedim filmde black varmiydi ona da dikkat etmedim PC ayagina cikarmis olabilirler.
karathen cok zayif gene lan allah gibi bisi olmasi lazim hani hala kopekbaligi mizrakla daliyorlar (facepalm)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...