Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Scrikss 419


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Scrikss yerli kalemlerin efsanesi, yurtdışında filan da bilinen ve beğenilen tek kalemimiz olan 419’u tekrar üretmiş, sınırlı sayıda olacakmış.

http://www.dr.com.tr/Kirtasiye/Scrikss-419-Dk-Siyah/Kalemler/Kalemler/Dolma-Kalemler/urunno=0001706131001

Fiyatı da uygun, alın derim ben. Özelliği pistonlu olması, yani kartuş takılmıyor, kalem pistonla mürekkebi çekiyor. F ile M arasında bir yazımı var, ucu epey iyi. Akma da yapmadı hiç bana. Kapak vidalı. Pistonlu kalemlerin yavaş yavaş piyasadan kalktığı bu dönemde çok güzel olmuş.

Heritage filan, epey iyi şeyler yapıyor Scrikss bu aralar zaten. Eski 419’lar da epey pahalı gidiyodu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bende modelini bilmediğim en ucuz diye aldığım Scrikss var, uzun süre kartuşla kulladım, çok kötü randıman verdi. eski yıllanmış kartuşlara yordum. lamy e geçtim -Lamy Safari https://www.hemen.com.tr/lamy-safari-dolmakalem-ef-mat-siyah-17-ef/u/219231- . tamam arada fiyat farkı var ama lamy yazım kalitesi çok üst düzeyde doğal olarak ama şöyle bir durum var, lamy i piston ve mürekep ile kulladım ve yazmadan bir ay dursa bile eline alınca direk yazmasına rağmen, scrikss 3-5 gün sonra zinhar yazmıyor, yine eski yıllanmış kartuşlara yordum...
sonra Pelikan Twist kalemin tasarımı hoşuma gittiği için -gerçekten yazımı ve tutuşu güzel, lamy nin biraz "zarif" kaldığı işlerde güzel görev yapıyor.- https://www.hemen.com.tr/pelikan-p457-twist-dolma-kalem-pearl/u/226147 fiyatı da uygun. bunu da mürekkep ve pistonla kullandım, donma takılma yapmadan güzel güzel yazıyor. bunun üzerine Scrikss kırmızı mürekkep ve pistonla kullanmaya karar verdim. ama yok kalem yine ayı sorunları yapıyor, öyle ki neredeyse içindeki mürekkebin 4 de 1 ni boşa harcıyorsun yazmak için.

bilemiyorum belki sorunlu model veya ben bozdum ama bir daha geçer miyim Scrikss e bilmiyorum üstelik uygun fiyatlı ama

aslında, piston üzerinde geliyorsa daha hesaplı oluyor gibi, bi piston 30TL :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Öyle değil o. 2007'de tekstil bölümünü sattı, %50 o da. Kalemler hala yerli. Alanlar Kanada'lı bu arada.

Titanium Heritage hala piyasanın en iyi kalemletinden biri diyorum ben. 419'a da Parker mavi mürekkep koydum, belgelerin üzerine tüm notlarımı onla alıyorum iki haftadır. Hiç sorun çıkarmadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...