Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2018-2019 Sezonu Genel Tartışma

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

madcow said:

Fransuxa said:

herifin taktiksel olarak yeteneksizliği, koskocaman bir uefa maçı finalinde, "taktik maktik yok bambambam" diye kamera karşısında şov yapmasından zaten yeteri kadar belli.

Rica ediyorum su video'nun en azından ilk 5 dakikasını izle. En azından birini elestirirken dogru bilgilerle elestir.

ee izledim? hayatımda ilk defa fistan ile bir konuda hemfikir olacağım galiba. video harbiden tam bir lel. "we're huge underdogs, give the fans something to cheer for" muabbetini herif 2000 senesinde yapmış. yine benim argümanım. ALLAHUEKBER çekerek hücum yapmak. BİZ BURAYA GADÖR GELDİK ALLAHINA GADAR SALDIRIN. aynen moruk bunca yıldır bunca kupalar kazanan, bunca başarılara imza atan barça, real teknik direktörlerinin, 1-0 geriye düştükleri zaman hatalarını telafi edici hatta iyileştirici hareketler yapmak yerine LA OĞLUM ABV HASAN AÇACAĞIN ORTANIN AK diye şişe fırlattıklarını gördük zaten, haklısın.

bilmiyorum hatırlayanlarınız var mı, mourinho inter'deyken 90 dakika 10 kişi kendi yarı sahasında çakılı defans yaptırarak tur atladığı bir ŞL maçı vardı. bak işte tactical genius dediğimiz adamlar bunlar, fatih terim değil.

sen porto karşısında orta sahanı tek başına idare eden adamdan mahrum çıkıyorsun, yalandan da olsa forvet oynayan adamın yok, topu orta sahadan forvete taşıyacak adamın yanında ekürisi olmadan tek başına oyun kuramıyor, kanatların desen başına 1. dakikadan itibaren adamların ayağına top geldiği anda 2+1 kişi ile markaj altında bırakılıyor ve sen hala 90 dakika boyunca köpek gibi saldırarak sadece ŞİŞİRME top ile karşı yarı sahaya girmeye çalışıyorsun. aynen girdin.

abi bütün yazımı falan sktr edin, açın fm'de bir kariyer, sadece bu taktiği yapın, çıkın 1 sezon tatile, sonra dönün tatilden izleyin bütün maçlarınızın özetlerini. oyunda bile "belki" kazandığınız bütün maçlar ya kişisel yeteneklerden (uzaktan şutlar, 5 kişiyi çalımlayıp atılan goller veya bala göte sekip giren goller vs) yada gerçekten kadro kalitesi sizden düşük olduğu için kazanılmış olacak. ama karşınıza sizin taktiğinizi counterlayan veya sizden bir tık üstün kadro kalitesine sahip bir takıma karşı oynadığınızda elinize verirler.

nitekim görüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya adam taktik maktik yok bam bam bam mı diyor orda? Sen adamı "uefa finalinde taktik maktik yok bam bam bam diyen adam" diye elestiriyorsun. Adamın boyle bir soylemi yok. "Ofsayt taktigi yok, bam bam bam topa basıyoruz" diyor. Yanlıs bilgileri kullanarak elestiri yapıyorsun. Sonra sana dogru bilgiler verilince de "haa ben yanlıs biliyormusum" dememek icin uste cıkmaya calısıyorsun.

Adam mac oncesi konusması yapıyor. Aynı konusmayı mourinho yapsa ve underdog bir takımla kupa kaldırsa iste ZEKA iste DEHA iste motivasyonun EKSTRA gucu denecek sey, "bizimki bi bok bilmiyor oyle bagırıyor cagırıyor biseyler oluyor iste"ye cevriliyor. Mac oncesi konusması da mı yapmayacak teknik direktor?

Burdaki insanların hic birsey ogrenmemek, yanlıs bildiklerini duzeltmemek icin verdigi ekstra cabaya bazen hayranlıkla bakıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

sen porto karşısında orta sahanı tek başına idare eden adamdan mahrum çıkıyorsun, yalandan da olsa forvet oynayan adamın yok, topu orta sahadan forvete taşıyacak adamın yanında ekürisi olmadan tek başına oyun kuramıyor, kanatların desen başına 1. dakikadan itibaren adamların ayağına top geldiği anda 2+1 kişi ile markaj altında bırakılıyor ve sen hala 90 dakika boyunca köpek gibi saldırarak sadece ŞİŞİRME top ile karşı yarı sahaya girmeye çalışıyorsun. aynen girdin.
Porto'ya karsı bu takım 4 u 100% olmak uzere 7-8 pozisyona girdi. EVET GIRDI. Atamadı. Sonra salak bir gol yedi.

Ama biz pozisyona giriyorsak, rakibin hatası eksikligi. 17 tane kupa almıs, CL'de ceyrek gormus TD'nin bunda hic etkisi yok. Rakip pozisyona giriyorsa onların muhtesem futbol anlayısı..
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Video da bir sikinti yok su gereksiz ortaya cikan taktik maktik yok bam bam lafina vurgu var. Zaten anlamadigim sekilde videosu olmasina ragmen ve adamin ofsayt taktigi yok demesine ragmen bunun abartili bir sekilde taktik maktik yoka evrilmis olmasi..

FT'nin muthis taktisyen oldugunu iddaa etmiyorum, ama o kadar yerin dibine sokulmasini da anlamiyorum bu adamin ki kendisini - karakterinden dolayi - cok sevmeyen biri olarak..

O taktik taktik diye insanlarin bayildigi Sarri gibi adamlarin Yilmaz Vuraldan farkli gecmisleri de yok hani. Kaldi ki ben futbolun zaten oyle abartildigi gibi taktik gerektiren bir spor olmadigini dusunuyorum, bir basketbol degil, bir amerikan futbolu hic degil. Futbol, oyunlarin, set piece'lerin tek tek belli durumlar disinda cok nadir cizildigi bir spor, onun yerine genel sablonun belirlendigi ve bir takimin bir mantelite etrafinda kurulmasina bagli bir spor. O yuzden her 15 dakikada bir mola diye birsey yok. Cok akiskan ve farkli etmenlere bagli oldugundan dolayi da o kadar ince ince cizilecek bir spor dali degil.

(facepalm)
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan bosuna quotelama yer kapliyor haci.

Bu arada hayatinin en buyuk futbol macina cikan futbolculara mactan 15 dakika once ne gibi bir taktik verilmesini bekliyorsunuz ben burayi anlamiyorum. Elbette gaz olacak arkadas UEFA finaline cikiyorsun sene 2000...
Futbol zaten motivasyonun bir numarali etmen oldugu sporlardan biri.

Kaldi ki eger o belgeseli tamamen izleseydiniz, teknik ekibin gunler boyu Arsenal mac kasetlerine kafa yormus olduklarini da gorurdunuz ama kime ne anlatiyoruz gerci.
Sosyal ağlarda paylaş

video lel de maç öncesi konuşması öyle olur. açın manchester city belgeseli var amazon'da, guardiola gibi hoca bile maç öncesi konuşmada gaz veriyor bağırıyor çağırıyor. adam zaten 2 gün taktik anlatıyordur konferans salonunda, maçtan önce gaz verilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Terim taktik olarak gayet iyidir. Adam 2000 döneminde tüm dünyada devrimsel taktik yarattı tek başına, öyle ki rakip çözemedi bile ne yapacağını. Oyuncu klasmanında tabii ki öyle olmasa da taktiksel olarak Guardiola Barcelona'sı etkisi yarattı. "Üç bücürlü" hücum presli, defans kurgusu değişken, sahada diziliş bile sürekli değişen (Arif sürekli sağ kanada kaçıp tek forvete dönme, üçlü dörtlü defans arası kaymalar, tam olarak hangi pozisyonda oynadığını kimsenin çözemediği Ümit Davala vb.) böyle bir formasyona rakipler ne yapacağını bilemedi.

"Taktik maktik yok bam bam" lafını örnek gösterenler pek spordan anlamıyor tahminen. Taktik maça çıkmaya beş dakika verilen bir şey değil, o noktada oturup adamlara oyun felsefesi anlatacak hali yok teknik direktörün. Formasyon, diziliş sezon boyu çalışılır, maça özel taktikler de son 1 hafta bilemedin iki hafta yoğun olarak çalışılır. Orada vereceği en fazla şey son rötuş olur. Soğukkanlı olun, sürekli presi unutmayın, Kluivert'a dikkat edin, kornerde defans ileri çıkmasın falan diye önceki çalışılmış şeyleri hatırlatır.

Terim'in sıkıntısı Milan sonrası birkaç sene ortadan kaybolması, ve bu arada futbolu izlemeyi bırakmış olmasıydı. Arada futbol çok değişti, 2000'ler futbolu geldi, ama Terim 2. GS döneminde hala 90'lar futbolu uygulatmaya çalışıyordu. Sonu fena hüsran oldu. Bundan da ders aldı ama, 3. GS döneminde gayet güncel bir futbol oynattı adam. Adaptasyonundaki gelişimin en rahat görülebilecek şekli mesela başta 4-4-2'yle başlayıp sonra bunun olmayacağını görüp ego yapmadan 4-2-3-1'e kaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Celtics said:

video lel de maç öncesi konuşması öyle olur. açın manchester city belgeseli var amazon'da, guardiola gibi hoca bile maç öncesi konuşmada gaz veriyor bağırıyor çağırıyor. adam zaten 2 gün taktik anlatıyordur konferans salonunda, maçtan önce gaz verilir.

^ this

bir de taktik dehasi olarak mou ornegi verilmis, mou'nun oynattigi oyundan oturu tahtaya taktik cizdigi elleri kurusun (ve kurudu da).

gs de terim'in son iki doneminde gayet guzel oyun oynuyor kadrosuna gore, taktiksel bir sikintisi yok takimin. devre arasi/mac oncesi konusmalari, takimda arkadasca[0] hava yaratmasi, 'surekli oynayan' takim yaratmasi terim'in basarisidir, kabul etmek lazim. bjk gunes ile bu isi halletse de, fb senelerdir aziz sagolsun bunu beceremedi, arkadaslarin tuzlu olmalari normal.

'442'den 352'ye donmuyor mac ortasinda nasil adam bu' diye bombos bir elestri olabilir mi, fm mi bu mac ortasinda gung-ho'ya cekip arkaya yaslanip mac alalim ahah

[0]
https://www.youtube.com/watch?v=WOmKwAE6bJ0
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...