Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 15 senelik paticik hayatımda ilk patinaj threadim bu sanırım. Çok kafam karışık tavsiyelerinize ihtiyacım var. hızlı bir background vereyim: Araba kullanan biri değilim, yurt dışında yaşıyorum. Anne babaya Istanbul'da kullanmaları için bir araba almak istiyorum. Ben de sık sık geliyorum Istanbul'a. Gelince ben de kullanırım ara ara, biraz pratik yaparım dedim. Kaç aydır kafayı yedik ne alacaz ne edecez. Nissan Qasqhai ile başladık fiyat 130K lara çıktı. İkinci el alalım dedik, hiç güvenemiyoruz içimiz rahat etmiyor falan. Bir tane beğeniyoruz elimiz telefona gitmiyor aramak için. Bütçem: 100K TL. 50-60Ksını peşin verip gerisini kredi ile ödeyeceğim. Euro kazanıyorum ama ayrıca aylık 6000 TL ev kredisi veriyorum (7 senem kaldı) o yüzden sınırlamam gerekiyor alacağım krediyi. Daha fazla borcun altına girmeyeyim. Aylık böyle 250 euro civarı ödeme yapayım diyorum 48 ay vadeli Baktığımız araba tipi: Benzinli Otomatik Tercihi HB fakat HB olunca her model +30K atıyor , (bu neden böyle ya millet daha çok HB tercih ediyor diye mi? :)) Toyotta Corollalara falan baktık, annem de HB istiyor. Sürekli babamla ben bir araba beğeniyoruz annem sedan diye beğenmiyor. Ama yani illa HB de olmak zorunda değil tabi çünkü hepsi çok pahalı. 2. El alacaksak da çok eski bir model istemiyoruz. Donanım olarak da böyle en basic istemiyoruz, en azından bir park sensörü, ekranı bir şeyi olsun. Ne tavsiye edersiniz? 2. el araba alma tips & tricksi de paylaşabilirsiniz. Hani netten bakma, şuranın bayisine gidin oradan bakın gibi tavsiyeniz varsa da söyleyin lütfen. Bir de millet nasıl araba alıyor ya? Bu Nissan Qasqhailer nasıl her sokakta 10 tane falan. Türkiye'de bu kadar zengin insan var mı? Neyse tavsiyelerinizi bekliyorum
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Anne babaya uygun megane hb diyecektim, dedim bi fiyatlarina bakayim, 100e yokmus bile. Icim acidi.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 turkiyede araba mi alinir abi, bosver. euro da kazansan 2 arabalik para veriyosun.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 nesi çok ya, kapıcı mersedesleri bile 200k'dan başlıyor.
Stringray Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 100k nasıl çok ya 1.0 polo felan ancak alınıyor artık o paraya.
applev0dka Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 anca alınıyor olması çok olduğu gerçeğini değiştirmiyor ki..
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Abi bu fiyatlar ne böyle... Burda 100k ya iki tane sifir merso e klasse alırsın. Puuuu
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Ben de yakin zamanda bu aralikta cok baktim da, gercekten fiyatlar yuksek ve alacak dogru duzgun araba pek yok bu butceye. Ben en son 15k km altina ford kuga aldim 3 yasinda. Biraz cok yakiyor ama fazla kullanilmayacaksa sorun olmaz sizin icin.
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Seat leon tip olarak güzel gözüküyor ilk başta bakmıştık daha içine girip denemedim ama nasıl bir araba güvenli mi emin olamıyorum. Böyle alıp içi dandik sert plastik, saman mod falan olmasın. Marka algısı da çok yok bende. Bir bakayım ama bir ara gidecem Doğuş Oto ya bakmaya Küçük de olsa Polo almak isterim, hatta istanbul karambolünde küçük araba daha iyi. Bir de zaten kalabalık değiliz öle arkada çocuk bilmemne durumu da yok. Fakat polo 1.0 ve 75 HP çok korkutuyor beni, daha yüksek motoru yok. Gidiyor mu bu araba? :) 3 silindir motoru var ben çok anlamam ama sanki böyle yetersiz bişey gibi geldi. Nissan Pulsar'ı bilen gören var mı? Tipi şekli güzel, donanım olarak da qashqai gibi. 100K direkt 0ı. motoru da qasqhai ile aynı. Ekşiden okudum biraz da yakıt tüketimi iyi değilmiş sanırım, bir de park sensörü yok diyorlar ya hiç bir paketinde, olabilir mi böyle bişey :)
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Yeni civic bulunur o fiyata sanırım. 2017 0km satan bayiler var hala. Şimdi baktım da 2018 otomatik benzinli de 100k imiş fiyatı. Gayet güzel araba.
miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 polonun son kasasi baya guzel olmus bir bak
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 polo'nun son kasa müthişte fiyatlara bakın abi, cidden o paralara kadar çıkıyorsanız üstüne biraz daha koyup audi falan alın en azından üst sınıf markaya biniyoruz diye diye içinizi rahatlatırsınız hiç yoktan. şuna bak şimdi baktım yine gözlerim kanadı, 85K TL'den başlıyor 1.0 DSG'ler. VİCDANSIZLAR, HAYİNLAR, EĞİTİLMEZLER
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 ama yine de 1.4 dizel, '15 kasa polo kullanıcısı olarak söylüyorum, 10 numara araç. o paraları vermeyi gözden çıkarıyorsanız direkt alabilirsiniz. benim hatchback nefretim vardı. kardeşime aldık arabayı binmem, çöp falan gözüyle bakıyordum ama bariz çok iyi araç sınıfına göre. golf almaktan 10 kat daha mantıklı iş polo almak bana kalırsa hele yeni kasası harbi güzel sdasdfa
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 yeni polo highline aldım yakın zamanda, annem de sürebilsin diye. 1.0 motor azıcık dolu 85k verdim
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Ya şu 1.0lara para vermeyin gozunuzu sevem
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 valla değiştirdiğim 1.6 focustan daha performanslı alet. dizel golf de var, onun azıcık küçüğü gibi boyut olarak. eski pololara göre çok iyi alet
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 1.0 olduğuna bakma aynen, bayağı performanslı alet. bi arkadaşımın var 1.0'ı 16 mı 17 mi ne kasa bizimkinden zerre farkı yok.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 1.0 lar şehir içi dur kalkta zorlanıyormuş diye okuduydum bir yerlerde. Özellikle a3 gibi ağır kasalarda falan. Yakıt da çok tüketiyormuş o zaman.
Aceace Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Merakımdan soruyorum. Yurtdışından araba alsan, Türkiye'ye getirsen olmuyor mu?
Dragonfire Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 zahmetli, 6 ayda bir çıkartması lazım falan dı ama şimdi değişti galiba o koşullar ne oldu bilemiyorum.
sardalya Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Olmaz, kesin geri donus yapmasi lazim Yoksa yurtdisindaki herkes galeri acardi
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 oluyor aslında, ama burada bırakıp yakınlarının kullanmasında vs. sınırlamalar vardı galiba. gerçi en son herkes onlar bayağı rahat hale getirildi, eskisi gibi değil diyorlar ama çok fikrim yok. bunda olabilir ama sonuçta kendi geri dönüyor. bi arkadaşım gelip götürüyor sürekli ama kalıcı değil o, 6 ay falan kalıp dönüyor 1-2 aylığına almanya'ya sonra yine geliyro vs... araştırmak gerek.
Öne çıkan mesajlar