sabonis Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 ben baya kallavi bardakta yapıyorum kendime, eve gelenler hayalet görmüş gibi öeaeahuea o ne türk öle kahvesi mi içilir diye kendilerinden geçiyorlar. merak ettim harbi var mı bunun bi nedeni, niye oturup doya doya gocaman gocaman içmiyoruz bu kahveyi? var mı geçmişe dayanan bi nedeni? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 cunku agir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Sert cunku, cok fazla kafein aliyorsun, buyuk bardakta dibinde cok telve kalir vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Normal kahveye gore daha yogun degil mi? Carpinti yapmiyor mu koca bardak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Aman yapma. Günde 4-5 içiyordum ben de, uyku, sinir, halsizlik. Patates gibiyim bıraktığımdan beri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Turk kahvesi kulturunde en kıl eden şey o beni de. Ben de büyük fincanda iciyorum icersem. Çayda da aynı olay var. Kulpu olmayan kücücük bir bardakta elini yakmadan icmeye calisiyor abi insanlar. Bildigin tasarım hatası o cay bardakları ama nasıl kabul gormus toplumda anlamak zor. Muhtemelen kahvenin de bir mantigi yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 ince belli bardak, serce parmagi fetisi cikisli sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Kucuk bardakta ic, bitince git isimize gucumuze bakalim da olabilir ufak cay bardaginin mantigi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 ha ilk mesaja eklemeyi unuttum bunu evet. bu "çok ağır, çok kafein var, çok sert" diyenler size bilgi vereyim o tam bir hurafe. diğer içtiğiniz filtre kahvelerden falan farkı ya yok ya da çok minimal var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 ahanda şu şekilde kafein oranları: Filtre kahve 1 fincan: 135-200 mg Espresso 1 fincan: 100 mg Cappuccino 1 fincan: 100 mg Hazır kahve 150 cc: 57 mg Türk kahvesi 1 fincan: 57 mg espresso da minnacık şey de içilir, gayet dövüyor işte türk kahvesini. veya filtre kahveyle kıyaslamak için 3'le falan çarpsan türk kahvesi fincanını, anca kafa kafaya oluyo filtre kahve ile falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 sicak sutun icine koyunca cok iyi oluyo lan, latte gibi degil ama sempatik. azcik bal da kattin mi. al pacino. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Nasil olcmusler acaba bu miktarlari? Turk kahvesi daha ince cekildigi icin suyla temas eden daha cok yuzey alani var espresso gibi, dolayisiyla daha cok kafein icerir filtre kahveden diye dusunmustum ben. Bir de miktar olarak daha cok gram kahve kullaniliyor sanki. Yine de tadi sert abi digerlerine gore, o yuzden az icmek yeterli oluyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 İgdaşta herifler o kadar geri kafalı ki memurlardan bir tanesi sütlü türk kahvesini x bey'in icat ettiğini söylüyordu. MUCİT GİBİDİR HA HEP İCAT ÇIKARIR BAŞIMIZA XDDD diye anlatıyorlardı. ulan kahveye süt dökmüş. adamlar hayatı o kadar tekdüze o kadar yeniliksiz o kadar sofu yaşıyorlar ki şu bile akıl almaz bir yenilik onlara. X BEY STK İÇER MİYİZ, STK SÖYLEYELİM BİRER TANE :)))) diye duydum ilk, meğer sütlü türk kahvesiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 SETEKA mi diyorlardi sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Nekro said: Turk kahvesi kulturunde en kıl eden şey o beni de. Ben de büyük fincanda iciyorum icersem. Türk kahvesi "kültürü"yle alakalı bir şey değil. Espresso da küçük bardakla içilir. Sert kahvedir, çok serttir, öyle herkes quadruple espresso içemez. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a5/Tazzina_di_caff%C3%A8_a_Ventimiglia.jpg/1200px-Tazzina_di_caff%C3%A8_a_Ventimiglia.jpg ha içmek istiyorsan iç tabii, kimse engellemiyor seni. kıl olmanıza gerek yok o yüzden :D https://tr.ikea-club.org/images/productcatalog/gallery/20394039/1.jpg ben böyle bir fincanda içiyorum mesela, klasik kahve bardaklarına göre daha büyük, kupa bardaklardan bir boy küçük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Adabı vardır Türk kahvesi içmenin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 neutrino said: SETEKA mi diyorlardi sdfsdf evet sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Kahvenin sertliği sadece kafein mg değeriyle ölçülmez ki. Göreceli bir şey. ben kafein alırsam bile yarım saat sonra uyuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 orda icat edildigine o kadar eminler ki sifirdan isim bile koymuslar sgajshf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 isim bile yaraticiliktan uzak abi, seteka; sutlu turk kahvesi sdfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Şimdiki gençlerde âdâp mı kaldı azîzim, merhum dedem perende atarak içerdi, bol şekerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 sabonis said: ahanda şu şekilde kafein oranları: Filtre kahve 1 fincan: 135-200 mg Espresso 1 fincan: 100 mg Cappuccino 1 fincan: 100 mg Hazır kahve 150 cc: 57 mg Türk kahvesi 1 fincan: 57 mg espresso da minnacık şey de içilir, gayet dövüyor işte türk kahvesini. veya filtre kahveyle kıyaslamak için 3'le falan çarpsan türk kahvesi fincanını, anca kafa kafaya oluyo filtre kahve ile falan. kafein oranlarını yanlış yazmışsın. "1 fincan" diyince sanki Espresso, Filtre kahve'den daha az kafein oranına sahipmiş gibi sunmuşsun. Ama bunların "fincan"ları birbirinden farklı. kasti böyle yapmadığını umuyorum. Instant coffee, 8 oz cup, 57 mg -> 1 oz: 7.125 mg Espresso, 1.5 oz cup, 77 mg -> 1 oz: 51 mg Brewed coffee, 8 oz cup, 108 mg -> 1 oz: 13.5 mg Starbucks tall coffee, 12 oz cup, 260 mg -> 1 oz: 21.6 mg Caffeine Intoxication -> 300 mg caffeine şimdi bir "fincan" Starbucks kahvesi, bir "fincan" espresso'dan daha fazla kafeine sahipmiş gibi gösterebiliriz. ama bardakların büyüklükleri ve içine koyduğun su miktarı farklı olduğundan, adil bir kıyaslama olmamış olur. Starbucks bardağı kadar Espresso içtiğinde 612 mg kafein anlamına gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 ben bir sene yazılım projesi yaptım bi de bu heriflerle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 evet bone boşuna yazdım o fincan boyutunu 3'le çarpma olayını falan tamamen. ayrıca stk da iyiymiş. net kullanıcam bunu. discordda birileriyle muhabbet ederken "bi stk yapıp geliyorum" dicem shdfusadh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 şunu diyen sensin sabonis. sabonis said: ha ilk mesaja eklemeyi unuttum bunu evet. bu "çok ağır, çok kafein var, çok sert" diyenler size bilgi vereyim o tam bir hurafe. diğer içtiğiniz filtre kahvelerden falan farkı ya yok ya da çok minimal var kahve/oranını hesaba katmadan "hurafe" diye çok kesin hüküm koymuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar