Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reklamin ne kadari?


reyou

Öne çıkan mesajlar

son zamanlarda, veri gizliligi hede hodo olayina, buyuk bir kaos yasaniyor. hedefte olanlar da genellikle reklam verenler. cunku bu hinzir $ap$ikler parayi bastirip, bizim emailleri, telefonlari alip surekli spamliyolar. web sitelerini ziyaret ettigimizde, eger en son at kafasi satan bir magazaya fiziksel olarak gitseniz bile, lokasyondan yola cikarak, eve gelip pc'yi actiginizda at kafasi satan baska bir firmanin reklamini goruyoruz. hatta telefonlarin sizi dinleyip, konusmalariniza gore reklam gostermesi mevzusu bile var.

pekiiii, hic mi reklam olmasin? ya da olacaksa nasil olsun? utopik bir dunyadaki reklam kavrami nasil olmali?

kendi adima, %5'lik bir oranda bile olsa, bazi gordugum reklamlar cidden bende, aa bu urunde/magazada varmis hissi uyandiriyor. bazilarinin icerigi cop de olsa bir cok uygulamayi ve oyunu reklamlar araciligi ile deneyimleme sansi buldum.

bunun disinda eger gri bolgedeyseniz, yani reklamlar ciksin ama bokunu cikarmasin dusuncesindeyseniz, hedefe yonelik reklamlari mi tercih edersiniz, yoksa random cikacak olanlari mi? hadi hedefe yonelik istediniz, o halde firmalar sizin kisisel bilgilerinizin ne kadarini kullanmali? tercihiniz ne yonde olurdu?

son olarak, diyelim ki reklamin her turlusune bela okuyan biri olarak, yarin sizin bir restoraniniz acilsa veya bir uygulama gelistirseniz, bu sistem uzerinden mi yurursunuz? yoksa baska bir reklam metodu mu takip edersiniz.

ve en son olarak, sizce reklam verenler arasinda bu isi etigiyle, namusuyla adam gibi yapan bir kurum sirket var midir bildiginiz?

pesin pre-edit: reklamci fln degilim, hic alakam yok asdf sadece merak ediyorum, burda alternatif ne fikirler ortaya cikabilir diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reklam değil de reklam verenler elebaşı zaten, nasıl satacak unilever palm yağını, dondurmayı oral sekse benzeştirmezse.

reklam kapitalizmin hışırtılı ambalajı sadece. sistemin kökten değişmesi lazım. müteahhitleri sokakta yivsiz av tüfeğiyle tek tek avlayıp yağlı etlerini çiğ çiğ yememiz lazım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim isteğim dışında bana reklam gösterilmesin.

Mesela kahve makinesi arıyorsam o an, kahve makinesi reklamları görmek isterim. Makineyi aldıktan sonra ama 6 ay boyunca hala kahve makinesi reklamı görmek istemiyorum. İhtiyacım olan ürünü aldığımı da tespit etsin ve bir daha göstermesin.

Bir de genel olarak mesaj, arama, mail ile taciz edilmek istemiyorum. Beni o reklama maruz bırakıyorsa, bana özel bir promosyon yapmalı firma. "BUGÜNE ÖZEL SADECE SİZİN İÇİN" diye 1 milyon insana attığı mesajları istemiyorum.

Televizyon reklamları daha yaratıcı olmalı. Son dönemdeki lipton, lexus beğendiğim reklamlar. "A101'DE BU HAFTA SUCUK SADECE 10 TL" diye televizyon reklamı olmamalı. Bu kadar düşmemesi gerekiyor televizyon reklamcılığının.

Onun dışında billboard, flyer vs ile iletişime geçecek ise biraz detay bilgi olmalı. Tüketiciyi websitene sokmak için bomboş bir flyer verdiğinde, bence tüketiciyi daha çok itmiş oluyorsun.

Reklamlar gerçek veriler içermeli. "VALLA DÜNYANIN EN İYİ DİŞ MACUNU" diyerek reklam yapmaktansa, şöyle şöyle şeyleri var, bu kadar insan beğendi tarzı reklamlar bana daha çok hitap ediyor. Elektronik eşyada da yanlış beyan olmadan, gerçek değerleri vermeliler. (Karaca Vantuz reklamını sinemada gördüm dün, inanılmaz iyiydi bence. İhtiyacım şu an yok ama elektrik süpürgesi alacak olsam direkt incelerim gidip. Merak edenler için link : [video]https://www.youtube.com/watch?v=EF0XHi4VLGE?feature=oembed" width="459">

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bankadan arayıp nakit paraya mı sıkıştınız diyen o heyecanlı kadın benim derdim ya. yok da diyemiyorum kayıt olduğu için. sonuna kadar bekleyip dediği tuşa basmazsan loopta arıyor bi de ya.

eskiden kaplıca tatili satmaya çalışıyorlardı o daha samimiydi. bi tanesi müsait misiniz diye sorduğunda hayır demiştim, aa napıyorsunuz dediydi mal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Archangel_ said:

en son misyonerlikle ilgili reklamlar çıkmaya başladı bana. ne şekil nereden radara girdim merak içerisindeyim. mümkünse olmasın, toptan kalksın


Gayet yerinde bir reklam bence.
Bütün gece o "conspiracy" benim bu conspiracy senin gezersen netflixde olacağı o.


hanım erken yatarsa çok sıkılıyorum ne yapayım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...