Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dune

Marl0_on

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Spoiler

Guzel bence ya kaliteli basladi. Teyzeleri gorunce zaten GoT gibi bir sey cikacagini tahmin etmistim drama acisindan. Emperor ve imperium biraz dandik geldi sadece cast iyi olmasina ragmen, neden bilemedim. Zamanla acar heralde Ragnar var zaten. Flashbackler ve genc versiyonlar bayagi basarili. 

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

dizinin temposu yavaş ve sindire sindire işliyorlar konuyu. o nedenle son zamanlardaki izleme alışkanlıklarıyla pek örtüşmüyor, çok hype dönmedi dizi hakkında, filmlerin yanında çok silik kaldı. ben beğeniyorum epey ama umarım ikinci sezona onay çıkar.

Mesaj tarihi:

meğer bir önceki mesajı yazarken dönüp baksaymışım ikinci sezona onay çıktığını görecek, boşu boşuna hayıflanmayacakmışım. epey sevindim bu habere, bakalım, bugün sezon finali var.

Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 23.12.2024 20:03 tarihinde dedi ki:

finalde sürpriz bir şey olmadı ama yine iyiydi bence. tek çözemediğim

İçeriği gizle

koskoca solucanın içine lab mı kurmuş birileri? 

büyük hayalkırıklığı olur şu... saçmalık olur hatta... madem böyle bir şey var 10k yıl içinde hiç mi keşifle ilgili gelişme yok...

Mesaj tarihi:

şimdi tekrar düşündüm de

Spoiler

elemanın aklına işlemiş olabilirler bu anıyı. klon da olabilir herif. o görüntüde de manipülasyon yapmışlardır. solucanları tanrı gibi görüyor adamlar. onun karizmayı zedelemezler. 

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Aket-Atum, 28.12.2024 14:48 tarihinde dedi ki:
  Gizli içeriği göster

O eleman tarihteki ilk Ghola bile olabilir. O gördüğü tipler Tlulaxa ya da Ixia falan da olabilir. Güzel bir yerde bitirdiler ilk sezonuç

Spoiler

Gholalar esas Dune zamanlarina kadar hatira edinemiyorlar ve ilk Gholalar insan gozune sahip degiller. Gorenler anlar insan olmadigini.

Solucanin icine laboratuvar kurduklarini sanmiyorum. Metaforsal bir gecis olarak yorumladim ben o kismi. 10k yil sonraki Leto Atreides'e gonderme olsun diye solucanin icinde bir cift mavi goz goruyoruz ama aslinda Desmond'un basindan gecen 2 farkli olay diye yorumladim.

Tabi solucanin yuttugu adam sonra nasil geri gelir orasi hala muamma. Oyle birsey olmamistir, belki adama hafiza enjekte etmislerdir desen kameralardan izledi imparator. O yuzden Ghola teorisi mantik kazaniyor lakin ilk basta belirttigim nedenler bu teoriye engel teskil ediyor.

Mesaj tarihi:

Genetik hafizanin dizideki kullanimi hakkinda

Spoiler

Bu olayi begenmedim. Cocuk dogdugunda annenin henuz tecrubelemedigi seyler gen yoluyla nasil aktarilabilir cocuga? Hic bilemeyecegi seyleri biliyor. Hatta daha sonrasinda annenin bile bilemeyecegi (cesetlerin nereye saklandigi) seyleri biliyor. Ayni sekilde Raquella genlerini aktardiginda hayatinda henuz Valya yoktu, dolayisiyla cagrilan hatiralarin o cizgiyi asmamasi gerekiyor. Olen kisilerin bilincini oldugu gibi geri getirmisler, konsepti asmislar. Olmus karakterler olmus kalmali.

• Like 1
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...