Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

monitör tavsiyesi

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

goldbären said:

16:9 için curved'e gerçekten ihtiyacın yok. heves ettiysen ve fiyat farkı yoksa tabi ki zararı da yok. 960 gibi bir kartla başlayacaksan 27" 1080 de olabilir gayet.

bak herkesin bir kırmızı çizgisi var.

mesela kimisi renk isabetliliğini sever, onu ister. kimisi pixel density düşükse rahatsız olur, onu arar. kimisi ne yapıp edip çarşaf gibi panel bulmak ister, gözüm bozuk veya uzaktan bakıcam der falan, alışkanlık ve tercihler meselesi. keşke her monitörü bir hafta deneyip geri gönderebilsek, öyle olmadığı için varsayımlarla yola çıkıp eline geçenle mutlu olacaksın.

şu 144 olayı işin %60'ı falan zaten, o yüzden onu cebine attığın sürece gerisinde çok pişman olmazsın. şimdi 144 hz'in faydasını almak için yüksek fps alman lazım, onun için de düşük çözünürlük gerek. uzun süre kart alamayacaksan 1080'den fazlası sana 30-60 fps olarak dönecek. bu devirde de 144hz altı monitör almak cidden SSD'siz kasa toplamak gibi, hani mümkün ama konfor olarak standardın altında kalıyor.

edit: ben senle ow oynadım farkettirmez. o 4-1ms farkına gelene kadar başka bir sürü kısıt var elimizde. psikolojik genelde o fark mokokonun dediği gibi.

Ha şu var, 1ms olanlar zaten daha ucuz olan TN paneller, o yüzden önerebilirim zaten.

canım benim görmemişim postunu kusura bakma. alıntılayaydın ya.
çok sağol. 144hz'yi sabitledim ben o zaman kesin.

ama çözünürlükle ilgili dediklerini anlamadım. 1 ms olmasa da olur diyorsun galba ama oraya gelene kadar başka sorunlar var diyorsun onlar neler? onu da tam anlamadım. monitör fln önersen ya direk üzerinden konuşsak. curved'den vazgeçtim gibi 27inçte hakkaten pek bi kıvrım olamıyor sanki.

bir de ben kendi kafamdakileri yazayım gözler bozuk benim yakından bakmayı seviyorum o yüzden büyük almak istiyorum olduğunca. yalnız 27 inçle oyun oynarken sıkıntı oluyor mu? yani dev gibi gelecek 24'den sonra kafayı fln çevirmem mi gerekir diye tribe girmedim değil.

var mı 27 ile oyun oynayanlar nasıl oluyor?

vatandan bakıyorum 144hz 27 inçle filtreleyince şu en mantıklısı gibi.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-vg278q-1ms-144hz-fullhd-hdmi-freesync-gaming-monitor.html

gerçi onu alacağıma bunu alırım sanki

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-27-lc27fg70fqmxuf-1ms-144-hz-freesync-gaming-curved-monitor.html
Sosyal ağlarda paylaş

diyorum ki, öncelikler farklı. bright'a sorsan katiyen 27" monitörde 1080 çözünürlük almaz. çünkü adam density istiyor.

bak senin hem ekran kartın cılız kalacak, hem de büyük görmek istiyormuşsuın, o yüzden 27" 1080 işini görecek senin. düşük çözünürlük = daha yüksek fps (amacımız 144'e yakınsamak, gtx960 ile 1440p almak yetersiz kalır) hem de pixel yoğunluğu düşük olduğundan dibine daha az gireceksin.

1ms -4ms farkı biraz trivia kalıyor, gerek yok.

yakın zamanda kart upgrade düşünüyor musun? düşünmüyorsan buna ne dersin?

https://www.sanalmarketim.com/Urun/MSI-Optix-G27C2-27--1ms-144Hz-Full-HD-HDMI-DP-DVI-Freesync-Siyah-Kavisli-Gaming-Led-Monitor/87820

hem kıvrık hevesini de alırsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sırf o yüzden diil ya, 1080p'de nurtopu gibi işlemci bottleneck'in oluyor, özellikle nvidia driverlarıyla. Onu geçtim jaggieler üstüne üstüne geliyorlar oyun oynarken, bir de üstüne anti-aliasing açıp işlemci bottleneck'ini besleyip büyütmen gerekiyor falan.

2K-4K'da zaten görüntünün orjinal hali çok güzel olduğu için post processing'e ihtiyaç duymuyorsun ve yükün neredeyse tamamı zaten GPU'da oluyor. Uzun vadede sadece GPU upgrade'i yapıp fpsni direk toplayabiliyorsun. Ayrıca FoV'un ve desktop alanın daha geniş oluyor. Hem gaming hem productivity avantaj kazanıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

diyorum ki, öncelikler farklı. bright'a sorsan katiyen 27" monitörde 1080 çözünürlük almaz. çünkü adam density istiyor.

bak senin hem ekran kartın cılız kalacak, hem de büyük görmek istiyormuşsuın, o yüzden 27" 1080 işini görecek senin. düşük çözünürlük = daha yüksek fps (amacımız 144'e yakınsamak, gtx960 ile 1440p almak yetersiz kalır) hem de pixel yoğunluğu düşük olduğundan dibine daha az gireceksin.

1ms -4ms farkı biraz trivia kalıyor, gerek yok.

yakın zamanda kart upgrade düşünüyor musun? düşünmüyorsan buna ne dersin?

https://www.sanalmarketim.com/Urun/MSI-Optix-G27C2-27--1ms-144Hz-Full-HD-HDMI-DP-DVI-Freesync-Siyah-Kavisli-Gaming-Led-Monitor/87820

hem kıvrık hevesini de alırsın :)

samsung un paneli bu ya VA 1800R curve 110% SRGB
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Sırf o yüzden diil ya, 1080p'de nurtopu gibi işlemci bottleneck'in oluyor, özellikle nvidia driverlarıyla. Onu geçtim jaggieler üstüne üstüne geliyorlar oyun oynarken, bir de üstüne anti-aliasing açıp işlemci bottleneck'ini besleyip büyütmen gerekiyor falan.

abi adam kör zaten, gözünde doğal AA var, o yüzden işine gelir 1080 27. jag mag hikaye yani. o yüzden kişi spesifik diyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

49 olanini aldim
32:9

dusunenlere tavsiye ediyorum :)

(gerci tam randiman alamiyorum 1060 ile)

hayırlı olsun umarım asabiyet sorunun geçmiştir...

şaka şaka. monitör güzel de 21:9 film izlerken bile bant kalacak, aktif olarak kullandığım yazılımlarda genel olarak bu ihtiyacımın olması gerekir diye düşündüm. ben 21:9 kullanıcısım yoksa.

sorum şu; sadece oyunda bile güzel genişliğin tadını faydasını alabiliyor musun? destekleyen ve oynadığın oyunlar neler? daha da geniş fov ile avantaj sağladın mı? (multide awareness, soloda atmosfere girmek vs.)

biraz detaylandırabilir misin tecrübeleri. başlat butonundan system traye gidene kadar kayboluyorum vs.

edit: aktif derken, hani oyun filmin ötesinde özellikle duble masaüstü alanını kullanacağım bir iş veya hobi ihtiyacım olması gerekir diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir şey:

monitor

https://www.amazon.com/Samsung-LC49HG90DMNXZA-Curved-49-Inch-Monitor/dp/B072C7TNC5

abi sinir problemim hic yok, zen adamim normalde...

ikea'dan yeni masa almam gerekti kurabilmem için.

daha önce 12 sene samsung 2232BW, kullandım. en son gozlerim aciyordu, o yuzden bu parayi verdigim icin uzulmuyorum.

şu an evde çalışıyorum, aynı anda 6 trading chart açıkken yanda web-browse yapabiliyorum.

FPS oyunlarında iyi çalışıyor.
Pubg ultrawidescreen'e crop ve zoom koyuyor avantaj oluşturmasın diye.
Quake Champions ve Tarkov iyi çalışıyor.
Dota 2 denedim, komik oldu.

1080p x 2 oldugu icin PPI dusuk demisler, beni rahatsiz etmedi.

Bir ultrawide community var, patch çıkarıyorlar uyumsuz oyunlara:
https://www.flawlesswidescreen.org/
http://www.wsgf.org/
Sosyal ağlarda paylaş

oo meslek trader ha. imrendim.

32:9 için açıkçası en büyük ihtiyaç tek masaüstünde veya tek ekranda çalışma ihtiyacı gibi gelmişti bana. fazla grafiği fazla monitöre de bölüştürebilirsin sonuçta.

hala tam cuk oturan bir ihtiyaç bulamıyorum kendim için, ama evdeki 21:9 bozulsa herhalde ben de bundan alırım sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

full-time trader degilim, US equity icin analistlik yapiyorum.

2 monitor de bir cozum ama fazla, 2 farkli renk "gamutu" gozumu cok rahatsiz ediyor.

bu arada masa 150x75cm.
(alicak olan cikarsa burdan, daha genis bir masa isteyebilir cunku ayaklari baya yer kapliyor.)

ortuyu hindistan/goa'dan getirdim :D
Sosyal ağlarda paylaş

@Goering

Radyatörün üstünü boşaltsaydın, masayı biraz uzağa çekseydin abi. Isıyı ortama geçirebilmesi için etrafının ve özellikle üstünün açık olması lazım. Fazla geliyorsa vs. vanasından kısabilirsin.

@goldbaren
Gözü görmüyorsa daha net görüntü veren monitör ister sanki?
Sosyal ağlarda paylaş

radyator'u hic calistirmadim, ilk kurdugumda cekmistim fotoyu gecen hafta falan.
(eski masanin ustundeki cercop onlar:D)

bu arada 1440p alisan, bu monitoru hic sevmeyebilir.
144Hz refresh rate Gtx 1060'da calisiyor.

ses muhendisi / video editor icin cennet monitor.
boyle bir mesleginiz varsa veya AutoCAD vs. cizim icin net akar.

arkadas da render icin, cinema4d ile kullaniyor...
Sosyal ağlarda paylaş

gold bu attığın çok iyi duruyor.

bunu alırım gibi duruyor ama kafamda iki soru var cevaplanamayan.

-27 inçte oyun oynamak zor fln oluyor mu? çok büyük ekran falan. 24'e alışmış biri olarak ne beklemeyeliyim? yoksa direk daha mı iyi oluyor?

-1080pde takılmak geleceğe yatırım açısından beni baltalar mı? ekran kartını 6 ay içinde fln min 2500tllik bişeyle değiştirmeyi planlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...