Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mali musavir yardım

Quel-Thul

Öne çıkan mesajlar

burdan birisine muhasebeci tanıdıgım var demesi üzerine öm attım da aynısını buraya da yazıyorum belki birisinin bir faydası dokunur

biz şimdi 6 aydır 3 ortak bir limited şirket işletiyoruz kadıkoyde

bizim muhasebeci 2018in gelmesi ile ücretini 490dan 625 gibi bir rakama cıkardı, ufak bir spor stüdyosuyuz biz, sgklı çalışanımız yok bişeyimiz yok bu para bana şahsen saçma fazla geliyor, ayda bir damga vergisi, 3 ayda bir stopaj fln veriyoruz o kadar

asgari ucret bu artık falan demiş benim kuzene ben baktım 2018 işçisiz ltd şirketleri için muhasebe asgari ücretlerine 600ün yanından bilr geçmiyor

uzun lafın kısası güvenilir ve işi bilen mali müşavir lazım mümkünse kadıkoy taraflarında

ömden telefon fln yazabilirsiniz arkdaslar sagolun
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

Şu ülkede muhasebe kadar hor görülen başka meslek yoktur anasını satiim.

tip var..40 takla atarsin adami ayni gece 4 defa hayata dondurursun hasta 125 yasindadir ..hasta yakinlari ustune yurur darp eder en kotu kufreder birseyler atar..gider ustune butun kanallara sikayet eder dava acar dava acmasalar bile kamu davasi otomatik acilir. mahallenin muhtari icin bile samar oglanisindir..gecen gunduzun yoktur ..muayene basina aldigin para 2 liradir.univ de ozel hoca muayenesinden cebine giren para 30 liradir..o 2 yada 30 lira icin ruhunu emerler..gidip sittirb*ktan telefona 5 k bayilir ama senin butun yaptigin seyler icin 10 lira odemesi gerekse trilyon kez kufreder..
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/2018AsgariUcretTarifesi.pdf

Gelir idare başkanlığının belirlediği minimum defter tutma ücretleri bunlar. Mali müşavir sizden daha az da alsa hatta hiçte almasa faturayı bu rakamlar üstünden kesmek zorunda. Bak burda sana uyan defter ücretleri ne kadarmıs diye işte.

Bu rakamların altına inen mali müşavir suç işliyor demektir mali müşavirler odasına şikayet edilirse disiplin cezası yer tekrarı halinde belgesi 6 aylık iptal edilir.

Hatta şimdi tablonun geri kalanını kontrol ettimde mali müşavirler bir çok işi ücretli yapması gerekirken ücretsiz yapıyorlar ama yaranamıyorlarda. Gerçi bunun sebebi meslek mensupları tamamen. Kendi mesleklerini bu kadar küçük düşüren başka bir akademik meslek grubu yoktur sanırım.

He tabi senden okadar para istenmesi fazla olmuş ben olsam 450 den fazla istemeye utanırım eğer fatura yükün çok fazla değilse.
Sosyal ağlarda paylaş

Peregrin said:

Glatheros said:

abi hemen bok atmışsınız adama, asgari tarife 562 türk lirası.

2018 tarife

ama sen bence 200tl lik adama git sonra 20 bin tl ceza öderken kendine bol bol küfredersin.

Adam senden emeğinin resmi hakkını istemiş.

tarifeye gore yapilmiyor isler malesef. reelde bir karsiligi yok tarifenin.

Sen kırtasiyeci değil misin kardeş? Hani ciddiye alıcam bir gülme geliyor. Adam sana gelse senin etiket rakamlarının reelde bir kaşılığı yok dese ne diyeceksin? Kendine saygısı olan insan tarifenin altında iş yapmaz. Sen de kendisine saygısı olmayana tüm tedarik zincirini fiyatlarını açıyorsun artık tabii bu senin ticar zekanı ortaya koyar.
Sosyal ağlarda paylaş

babam mali müşavir, bazen sadece ödeyeceği vergi parasına falan defter tutuyor, adamın işleri düzelirse oradan toparlarız belki diye. 2001 yılında başlamıştı, 2004'e gelindiğinde bir daha hiç gelmeyecek 20k alacağı vardı, şimdi 200k olmuştur herhalde :P

sebep de 500 yerine 300'e razı olmazsa onu da alamayacak olması.

zaten böyle işletmelerle uğraşmak yerine 2-3 tane geleceği olan yeri sırtlanmayı tercih etti, yılda 1m€ cirosu olan adam da yıllık 20-30k vermekte beis görmüyor haliyle. (onun da 100k falan vermesi lazım da hepsi muhasebeye gelince mezarcı bu godoşların)
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

Sen kırtasiyeci değil misin kardeş? Hani ciddiye alıcam bir gülme geliyor. Adam sana gelse senin etiket rakamlarının reelde bir kaşılığı yok dese ne diyeceksin? Kendine saygısı olan insan tarifenin altında iş yapmaz. Sen de kendisine saygısı olmayana tüm tedarik zincirini fiyatlarını açıyorsun artık tabii bu senin ticar zekanı ortaya koyar.

kırtasiyeci olmamın konumuzla, hatta benim söylediğimle alakası ne?

ergenliğini nerde yaptın sen? komutan çok çektirmiş belli.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

Liebe said:

Şu ülkede muhasebe kadar hor görülen başka meslek yoktur anasını satiim.

tip var..40 takla atarsin adami ayni gece 4 defa hayata dondurursun hasta 125 yasindadir ..hasta yakinlari ustune yurur darp eder en kotu kufreder birseyler atar..gider ustune butun kanallara sikayet eder dava acar dava acmasalar bile kamu davasi otomatik acilir. mahallenin muhtari icin bile samar oglanisindir..gecen gunduzun yoktur ..muayene basina aldigin para 2 liradir.univ de ozel hoca muayenesinden cebine giren para 30 liradir..o 2 yada 30 lira icin ruhunu emerler..gidip sittirb*ktan telefona 5 k bayilir ama senin butun yaptigin seyler icin 10 lira odemesi gerekse trilyon kez kufreder..

2 lira neymis yahu, ozel hastanede yuzlerce lira veriliyor muayene ucreti, ordan ele gecen 2 lira mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...