Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Coolest Monkey In The Jungle

Biyik

Öne çıkan mesajlar

eregorn said:

_Rave said:

eregorn said:

Çocuklara söylenenler:

"Maymunluk yapma"
"Eşşeklik yapma"
"Yaramazlık yapma"
"Arı gibi dolaşma"
vs vs...

Arkadaş zenci(pardon özür dilerim. Siyahi) olunca neden olay bu kadar büyütülmüş ki. Evrim aşamasını gösteren resimli bir tshirt de mi ırkçılık olarak sayılacak yani? Matematik problemli kıyafetleri asyalılar giyemicek mi? Develi-fesli-barbarlı şeyleri bizler giyemicek miyiz?

maymun kelimesi zenci insanlar için onları hor görmek, aşağılamak için kullanılıyor oldukça sıkça. futbolcuların kendilerine maymun sesi çıkartılmasından veya muz atılmasından nasıl sinir krizleri geçirdiklerini ve yıprandıklarını rahatça görebilirsin. Asyalıların daha zeki insanlar olmaları onları hor gören bir olgu mu ha benim beyinsiz kardeşim ?

develi-fesli şeyleri sen istediğin gibi giy ayrıca. sen kendin rahatsız olmuyorsan bu durumdan, bir sıkıntı yok. ırkçılık konusunda anahtar kelimeler; sağduyu ve empati.

...

Bilgi amaçlı, ırkçılığa karşıyımdır. Renk, din, dil, ırk vs umrum olmaz. İnsan olsun önce, gerisi hallolur. Ayrıca, ben kendim için "ırkçı" şeyler giyebiliyorsam, bir başkası da giyebilir.

Ayrıca; ürünü tasarlayan kişinin özelliklerini bilmiyoruz. Belki "siyahi - afro amerikan - hood dan gelmiş biri", belki de KKK lideri. kim bilir

sen istediğin şeyi giy zaten. ırkçılığa maruz kalan kesimin hassasiyeti önemli olan nokta burda. sen bu konuda bir rahatsızlık duymuyosan, problem yok.

ayrıca kimin tasarladığı önemli değil. bak kadın bir zenci olarak bundan rahatsızlık duyduğunu yazmış mesela. Sen şimdi kadına gidip hayır rahatsız olamassın bundan olursan sen ırkçısın nasıl diyebilirsin ? milletin keyfinin kahyasımısın ?
Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

sen mesela, bir reklam için, türk bir çocuğa beyaz hamamböceği desenli veya yazılı bir t-shirt giydirilse bundan tiksinti duymazmıydın ? çok farkı yok kanımca.

valla ben olmam. kime giydirdikleri önemli, kendi iradesi ile oralara gidip, birde öyle şeyler giymek için üzerine para alırsa, giyene tavır koyarım. ama savaş ganimeti gibi yüklenip götürdükleri kişilere kendi eğlenceleri için böyle şeyler giydirirlerse kim olursa olsun karşı durmak lazım

bundan ötürü "zenci" farkındalığının amacı, herkesin hür iradesi ile alıp almamak konusunda serbest olduğu, o ürünün satıldığı mağazaya her siyahinin "özgür" ve eşit olarak gidebildiği bir medeniyet seviyesinde, birilerinin böyle bir tekstil ürünü üretmesini eleştirmek değildir.

velev ki o kıyafeti giydiği için aldığı parayı, "beyazın" ekonomisine can vermek için tekrar geri bırakan bir "zencinin" derdi beni zerre alakadar etmez, ben ne yapayım amk!

4-5 manyak her yerde her devirde çıkar, bunları böyle davranışlarını kaşıya kaşıya büyütmek yerine, sahip olduğun hakları en iyi şekilde kullanarak, eski günlere dönmemek için yerlerini sağlamlaştırmaları gerekiyor, yoksa böyle duyara kasar hiç bir haklarını sağlama alamazlar

ha şöyle bir şey olsa, eksi zamanlardaki gibi atıyorum 5-15 yaş aralığı çocuklar sosyal alanlarda bu kıyafeti giymeleri zorunludur diye bir uygulama başlar, karşı çıkarız veya medya ve reklam yolu ile bu tarz baskılı kıyafetlere karşı suni bir ilgi yaratmaya giderler ve bu kuruntu haricinde ispatlanır, o zaman yine kamuoyu oluşturmak için algı kasılır

kaç sene oldu adamlar haklarını alalı, kaç milyon sayıları var ne bokum işle uğraşıyor bu adamlar amerikada ? kendi tarihi geçmişlerini ve başlarına gelenlerin üstüne çıkmak için neler yapıyorlar? daha doğrusu topluluklarının ne kadar geneline yayılmış bu?

lan dört tane yahudiyi ülkeye bırakıyorsun adamlar en geç 3 nesil sonra bütün köşe başlarında konuşlanıyor, 100 tane bıraksan 1 nesil sonra ülkeyi elinden alıyor, bu adamlar hala makat maymunu gibi göt sallamanın derdindeler, beyazın üzerine giydirdiği fistan da bize dert oluyor...

rice ve obamadan daha üst düzey siyahi oldu mu amerikada? eee onların yaptıkları da ortada, beyazın kendilerine yaptıkları hiç umurlarında değil herhalde ki, benzer işler için maşa olmaktan çekinmediler
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

fotoğraf ırkçı olmaz, insanlar ırkçı olur. olay tamamen kafada bitiyor. kalkıp çığırtkanlığını yapmaya gerek yok. neymiş monkey yazıyormuş. yazsa noolur yazmasa nolur. bilmemkaç sene önce zenciler (buna da yanlış diyor bi de bazıları, siyahi demek lazım falan diyolar) ırkçılığın kralını hasını yaşadılar tamam. ee şimdi bu yüzden muz reklamında zenci çocuk oynayamayacak mı? monkey yazan tshirtü zenci çocuk giyemeyecek mi? bu durumlarda zencileri kullanmazsan bu sefer de "eşitsizlik var" diye çıkışacaklar..

kaldı ki çocuklara "monkey" diye hitap edilir çokça amerikada mesela..

fotoğraf tek başına ırkçı olmaz. fotoğrafı ırkçı yapan insanların düşünce tarzı. kimisi bakar hiçbir yanlış görmez, kimisi bakar heh şanssızlık olmuş der, kimisi bakar "ooo iyi giydirmişler helal olsun" der. sonra çıkar manyak çığırtkan zenci kadının biri, bu son örnekteki kitleyi düşünerek "hüloooooooğğğğ" diye ortalığı birbirine kadar.

meh

valla o ırka mensup olmayan ve bunun hakaretine uğramayanın olaya bakış açısı s.kimde değil benim. ben o rahatsız olan zenci ablaya bakarım.o rahatsız olmuşsa, yanlışlık var demekki durumda.

bide amerikada kimseden duymadım valla çocuğuna maymun diyen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kadınla iletişim kurmadım zaten. Rahatsızlık duysun. Banane. Nasıl ben istediğimi söyleyebilirim ve onane...

Irkçılıktan girip, düşünce ve konuşma özgürlüğüne gideriz. Sonra sınırlı özgürlük sınırsız özgürlük konusuna bağlarız. Sonra konu kapanır olur biter.

Sen ırkçılığa karşı olabilirsin (aynı benim gibi), ırkçılık yapanları sevmeyebilirsin (aynı benim gibi) ama kadının verdiği tepkiye karışamadığımız gibi, kadının verdiği tepkiye verilen tepkiye de karışamayız (en azından ben öyle düşünüyorum. Sen farklı düşünüyorsan, sabaha kadar karış).
Sosyal ağlarda paylaş

eregorn said:

Ben kadınla iletişim kurmadım zaten. Rahatsızlık duysun. Banane. Nasıl ben istediğimi söyleyebilirim ve onane...

Irkçılıktan girip, düşünce ve konuşma özgürlüğüne gideriz. Sonra sınırlı özgürlük sınırsız özgürlük konusuna bağlarız. Sonra konu kapanır olur biter.

Sen ırkçılığa karşı olabilirsin (aynı benim gibi), ırkçılık yapanları sevmeyebilirsin (aynı benim gibi) ama kadının verdiği tepkiye karışamadığımız gibi, kadının verdiği tepkiye verilen tepkiye de karışamayız (en azından ben öyle düşünüyorum. Sen farklı düşünüyorsan, sabaha kadar karış).

özgürlükler,düşünce ve konuşma özgürlükleri başkasının özgürlüğü,hassasiyeti,kutsalı ve rahatını sikmemekle sınırlıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu resmi uygun gören yönetici SJWdir, hele white previllige a sahip olmadığını idda eden self identified minority falansa iyice kopuktur zaten gerçeklerden.

Hani sırf dalga geçmek için koymuştur diyeceğim ama isveçte çok zor ya SJW diktasına karşıt duruş sergileyen birinin herhangi otorite pozisyonuna gelebilmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

eregorn said:

özgürlükler,düşünce ve konuşma özgürlükleri başkasının özgürlüğü,hassasiyeti,kutsalı ve rahatını sikmemekle sınırlıdır.

Kimisine göre de öyle değil (sürekli olarak yanlış anlaşılıyor ama kendimden bahsetmiyorum. Dediğim gibi, bana ne...)
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

ee şimdi bu yüzden muz reklamında zenci çocuk oynayamayacak mı? monkey yazan tshirtü zenci çocuk giyemeyecek mi? bu durumlarda zencileri kullanmazsan bu sefer de "eşitsizlik var" diye çıkışacaklar..

abi oynar, giyer. örneğin muz reklamında 10 tane çocuk vardır, aralarında siyahi de vardır dersin ki bu normal işte ayrıştırmıyorlar. Bu reklamda öyle değil ama, aynı ürünün zürafalısını vs. hepsini beyazlar giymiş, sadece monkeyi siyahi çocuk giymiş.

yani durduk yere çığırtkanlık yapanlara gömelim ok de her durumda peşin hükümlü olmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl mallık afrikalı eğitimsiz kölelerini maymunlarla eş tutan hatta aşağı gören ve o kölelerin torunlarını maymun diye aşağılayan halklarda. Sen istediğin kadar benim aklıma gelmez de, böyle bi yargı akıllarda yer etmiş durumda. Bireysel olarak ırkçı olmaman toplumsal hafızayı değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Asıl mallık afrikalı eğitimsiz kölelerini maymunlarla eş tutan hatta aşağı gören ve o kölelerin torunlarını maymun diye aşağılayan halklarda. Sen istediğin kadar benim aklıma gelmez de, böyle bi yargı akıllarda yer etmiş durumda. Bireysel olarak ırkçı olmaman toplumsal hafızayı değiştirmiyor.

aynen sexdice
mesela biz izmirli aliyi bağrımıza basmıstık
https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2012/05/03/IcerikResim/770195674739.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Tum gavur alemi cocugunu maymun diye seviyo lan. Malllik maymun denince goril dusunup de aha goril siyah, cocuk zenci, kesin irkci bunlar giydirmesini yapanda.

kimin çocuğunu nasıl sevdiği önemli değil. zenci ırka yapılan en yaygın hakaret '' maymun ''. benim bundan rahatsız olmak için bu hakaretten haberdar olmam ve zenci insanlarında rahatsız olduğunu bilmem yeterli.mallık empati kuramayanda.

ki bu durumda tamam çocuğa temsil ettiği ırkını aşşağılamak için kullanılan birşey giydirilmiş commercial amaçla.hadi bunu bir yere kadar yanlışlıklık-tesadüf zart zurt diye geçtin, kadının verdiği tepkiye verilen cevabın '' sen öyle gördüğün için öyle '' asıl tepemi attıran argüman.
Sosyal ağlarda paylaş

Eheh. Yani simdi ilk mesajdaki twit’e giydiriyodum ben mallik derken su konuaki silinen mesajini ve ve bu son mesajini gorunce bi daha bi dusunmedim degil.

Yapabiliyosan, yetebiliyosan kufur etmeden, forum kullanicilarina hakaret etmeden yaz ki ariza cikmasin.

Edit : typo + tepenin atmasi uslubun icin gerekce degil, haklilik gostergesi hic degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Eheh. Yani simdi ilk mesajdaki twit’e giydiriyodum ben mallik derken su konuaki silinen mesajini ve ve bu son mesajini gorunce bi daha bi dusunmedim degil.

Yapabiliyosan, yetebiliyosan kufur etmeden, forum kullanicilarina hakaret etmeden yaz ki ariza cikmasin.

Edit : typo + tepenin atmasi uslubun icin gerekce degil, haklilik gostergesi hic degil.

Başıma kötü bir şey gelmeyecekse, bu yazdığınla ilgili olarak bişi yazmak istiyorum. Komik olduğunu düşünüyorum. (belki de değildir)

Edit: typo girilmiş. yazmama gerek kalmadı :)
Sosyal ağlarda paylaş

@tim
e tamam işte kadına cevap veren adamın kafasın sen. ben de o kafaya cevap veriyorum ve öfke duyuyorum.

yok kardeşim, o iş öyle ''sen öyle gördüğün için öyle '' ile olmuyor. o ırka mensup bir kişi rahatsızlığını belirtiyorsa senin haddine değil sen öyle gördün demek.
Sosyal ağlarda paylaş

Sene 2018, millet neye saldiracagini, neye satasacagini sasirmis durumda. Kendi hassasiyetini en ustte tutan ve buna katilmayan hemen herkesten nefret eden bu guruh, cogu zaman AKP magduru modunda.

Senin, bunun irkci oldugunu dusunmen kadar, bir baskasinin da bunu saldiri olarak almamasi, gulup gecme hakki baki. Buna sinirleniyorsan, buna kiziyorsan sorun sende cunku ortada hakaret yok, terbiyesizlik yok. Sen oyle oldugunu dusundugun icin sana oyle geliyor denmis.

Suradaki tek sorun senin kendi baskasinin fikrini beyan etmesine dayanamaman gibi gorunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Sene 2018, millet neye saldiracagini, neye satasacagini sasirmis durumda. Kendi hassasiyetini en ustte tutan ve buna katilmayan hemen herkesten nefret eden bu guruh, cogu zaman AKP magduru modunda.

Senin, bunun irkci oldugunu dusunmen kadar, bir baskasinin da bunu saldiri olarak almamasi, gulup gecme hakki baki. Buna sinirleniyorsan, buna kiziyorsan sorun sende cunku ortada hakaret yok, terbiyesizlik yok. Sen oyle oldugunu dusundugun icin sana oyle geliyor denmis.

Suradaki tek sorun senin kendi baskasinin fikrini beyan etmesine dayanamaman gibi gorunuyor.

kendi maruz kalmadığı bir durum hakkında ahkam kesilmesi benim dayanamadığım nokta.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

fotoğraf ırkçı olmaz, insanlar ırkçı olur. olay tamamen kafada bitiyor. kalkıp çığırtkanlığını yapmaya gerek yok. neymiş monkey yazıyormuş. yazsa noolur yazmasa nolur. bilmemkaç sene önce zenciler (buna da yanlış diyor bi de bazıları, siyahi demek lazım falan diyolar) ırkçılığın kralını hasını yaşadılar tamam. ee şimdi bu yüzden muz reklamında zenci çocuk oynayamayacak mı? monkey yazan tshirtü zenci çocuk giyemeyecek mi? bu durumlarda zencileri kullanmazsan bu sefer de "eşitsizlik var" diye çıkışacaklar..

kaldı ki çocuklara "monkey" diye hitap edilir çokça amerikada mesela..

fotoğraf tek başına ırkçı olmaz. fotoğrafı ırkçı yapan insanların düşünce tarzı. kimisi bakar hiçbir yanlış görmez, kimisi bakar heh şanssızlık olmuş der, kimisi bakar "ooo iyi giydirmişler helal olsun" der. sonra çıkar manyak çığırtkan zenci kadının biri, bu son örnekteki kitleyi düşünerek "hüloooooooğğğğ" diye ortalığı birbirine kadar.

meh

bak mesela sen de haklısın işte.
Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

Tim said:

kendi maruz kalmadığı bir durum hakkında ahkam kesilmesi benim dayanamadığım nokta.

Yurt disinda yasiyorum 6 senedir. Ben cok maruz kaldim benzer durumlara, hala ayni fikirdeyim `sen oyle dusundugun icin` diyenle. Buna ne diyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

bide amerikada kimseden duymadım valla çocuğuna maymun diyen.

amerikada zaman geçirmemişin, geçirdiysen gözlerin kulakların açık diilmiş, amerikan aile dizisi-filmi izlememişin. sonra duymadım diyorsun. en çok kullanılan laflardan biridir şirin-yaramaz karışımı bi sıfat işte: [video]http://youtu.be/PQb2AvLqJqM?t=51s?feature=oembed" width="459">

edit: noldu lan thumbnail şeklinde video koyamıyoz mu artık?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...