Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ön Muhasebe - Paraşüt vs Bizimhesap vs?

bajazet

Öne çıkan mesajlar

Merhaba uzun zaman sonra mesaj atıyorum. Askerliğimin tam öncesinde suriye-türk askeri görüntüleri çıkınca rage atıp tece ile ilişkileri minimuma indirmiştim, lakin:

Doğru düzgün elit insanlardan bilgi almam lazım.

Çok sevdiğim bir arkadaşımla bir işe giriştik. Dükkân, tasarım vs çözüldü fakat sene 2018 olacağı için ben doğru düzgün web tabanlı, telefon tabletten rahatça yürüyebileceğimiz bir gelir-gider ön muhasebe yapmak istiyorum. Dataya ve aramaya inanırım.

Sektörümüz beyaz eşya-ev aletleri-laptop-telefon gibi dağılıyor.

İstediğimiz fiyat aylık 30-60 TL civarında gidip geliyor. Arada üç beş senet de yapıyoruz. Yetiştirebilirsek e-faturaya da geçeceğiz.

Xaero'nun şöyle bir postu varmış.

Paraşüt bana biraz basic geldi, taksitle mal satışı, senet takibi sıkıntılı sanki. Burada akınsoft falan kullanmayan insanlar vardır değil mi? Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

avam kamarasından bildiriyorum,

öncelikle "suriye-türk askeri görüntüleri" ne demek onun merakı içinde klavyemin tuşlarını parmaklarken muhasebe programları hakkında bilgi istendiği aklıma geldi

öncelikle muhasebe, bir işletmenin en önemli olması gereken departmanlarından biridir ve en azami ilgi ile iştigal olunması gerekir.

hal böyle olunca, programın aylık masrafından ziyade, işletmenin genel muhasebe operasyonuna uygun olup olmamasının veya daha açıklayıcı olmak gerekirse ve hedef e-faturaya geçiş ise bütün bu işlerin düzgün işleneceği ve açıklayıcı şekilde takip edileceği bir yapı üzerinden yürüyüp gidilmesinin amaçlanması gerektiğini belirtmek isterim.

lakin, tavsiye isterken belirtilmesi zorunlu hususlardan olan, heyhat hakkında bilgi sahibi olamadığımız, günlük muhasebe döngüsünün tahmini veya reel olarak hacmi, önceki veya sonraki tavsiyelerimiz için belirleyici olacaktır mamafih eğer günlük üç-beş fatura, ayda-üç ayda bir alış faturası, vb. gibi bir yoğunluktan bahsediyorsak daha besit çözümler aranabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

Tasarımını insanlarını vs çok beğendim de, diyelim ki 2 ürün satacağım 2000 TL tuttu. Bunun faturasını kestik, ödemesini de 10 taksit olarak her ay 200 TL olarak alacağım.

Adamlar diyor ki:
-200 TL'lik tekrarlayan 10 fatura kes(müşteriye 10 fatura mı vereceğim bu nasıl mantık lan)
-ya da 1 fatura kes vadesini 30 gün yap, 30 gün sonra adam 200 TL getirdiğinde ödeme tarihini 30 gün daha sonraya at. öyle öyle ödemesini alırsın(bu durumda da gelir-gider dengesinde 30 gün sonra 2000TL alacağım gibi duruyor, o zaman onca grafik falan neden var)

Sonra adam abi ben 1000 vereyim gelecek iki ay 500 atarım dedi. Mecbur 2. seçenek olacak da, bilemiyorum Altan.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de yakın bir süreçte bu tarz bir programa ihtiyaç duydum önce paraşüt ü denedim ancak benim ihtiyaçlarıma cevap vericek detayı kesinlikle yok yalnızca banka mutabakatı muhabbeti haftalık iş yükünü 3 saat düşürüyor(haftada 10 saat benim iş yüküm) onun dışında bizimhesap daha yatkın geldi bi 4 ay kadardır onu kullanıyorum daha detaylı hesap kısmı raporlama da öyle genel muhasebe mantıklarına da uyuyor ancak tek problemi benim için en azından ticari kredileri giremiyorum(BCH) ticari krediye illa taksit vs istiyor ve borçlarını tam olarak göremiyorsun onun dışında faiz gelirlerini kesinlikle gelir diye kaydedemiyorsun bankayı ayrı bir müşteri olarak tanımlayıp ordan gelir olarak giriyorum vsvs biraz kendime uydurdum yani.genel olarak söylersem bizimhesap paraşütten daha detaylı ancak paraşüt kendini daha hızlı geliştiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Nakit/Çek kısmında paraşüt iyi gibi. Zaten paraşüt benim anladığım kadarı ile hizmet üzerine düşünülmüş, retail kısmı ezik biraz.

Bu arada üşenmedim

salesforce malesforce, intuit mintuit ne varsa ingilizce yürüdüm
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_accounting_software

hızlı hızlı baktım, sonra dolar ve mevzuat da bana baktı.

Sanırım en sonunda başlıktaki ikili ile gidip trial bitince birisi ile devam edeceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

günden ne kadar iş çıkıyor? misal kaç fatura kesiyorsunuz, tutarları ne kadar vs. falan bunlar önemli

yani genel olarak diyorum, tavsiye isteyenler veya tavsiye verenler bunları da belirtirse daha sağlıklı olur

Birini kırtasiye'de kullanıyoruz işte, orada günde 140-200 arası satış oluyo, barkod okuyucuyla hızlı satış panelinden satış yapıyoruz. Perakende müşteriye kasa fişi veriyoruz, fatura isteyene de direkt A4 faturayı 3 nüsha olarak yazıcıya verip yazıp veriyoruz. Mecburiyet geline de e-faturaya geçicez, onu da destekliyor. Tutarları da değişken zaten, perakende satışta ne kadar olacağı belli olmuyor, toptanda da 500 liradan 3.5k'ya kadar gidiyor.

Program da baya dandik bi hometech marka 10 inçlik tablette kurulu, direkt dokunmatik olması için öyle yaptık hızlı satışta işe yarıyo.

zaten o ekran açıkken cari müşterimiz gelirse onu seçiyoruz, ordan açık hesap / senet / kredi kartı vs. gibi girişiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

ana muhasebeyi bu programla mı tutuyorsunuz, ayrı bir program mı var? yoksa stok envanter vs işleri nasıl bu basit programlarla?

her şeyi bu programla tutuyoruz biz, kasa falan hepsi içinde. stok envanter işi çok tırt yalnız, bi program var, DB'den veriyi okuyo. ürünleri gruplara ayırıyosun stok girerken, bu ürün grubunda şu kadarın altına düşerse bana haber et diyosun sana mail atıyo bu kadar kaldı diye
Sosyal ağlarda paylaş

Luca ilk çıktığında smmm De çalışıyordum o ara kullanmıştım, hiç kullanışlı değildi işlem yapmak işkenceydi, sistem çöküyordu vs. Şimdi tabi ki geliştirmeler yapılmıştır ama web tabanlı bişi sonuçta yine çok hızlı çalışılabileceğini sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...