Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig 15. Hafta: Kayserispor - Beşiktaş | 10 Aralık Pazar - 19.30

Llama

Öne çıkan mesajlar

madcow said:

Erman penaltı degil dedi hatta faulu yapan cenk dedi. Ahahahah.

Demirkol da penaltı degil demis.

Gercekten 500% penaltıymıs.

Demirkol oguzhan'in pozisyona penalti derken gozmezdeb geliyordunuz adami :(

Adam vurdum dedi ligtv ye cikip ya. Basta topa vurdum sandim itiraz ettim ama penalti dedi hala kivraniyor sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Of icim sıkıldı. Yok kıvranıyor. Yok aglıyor. Adam gibi konusulmaz senle. Penaltı 500% diyorsun ya. Degil iste kimisi benim gibi yorumluyor penaltı degil diyor.

Umut vurmusum diyor da hakem mi umut? Her vurdugun penaltı mı oluyor? Umut pozisyonu yanlıs yorumlayamıyor mu? Biz hepimiz yanlıs yorumlayabiliyoruz bir tek sen ve umut mu dogru yorumlayabiliyorsunuz?

Aynı sekilde Oguzhanın pozisyonunun penaltı olmadıgını dusunuyorum neden oldugunu da yazdım. Oyle 100% pozisyon falan degil. Butun futbol dunyası da onun penaltı oldugu konusunda anlasmadı yani.

Hayır eger Demirkol'u kullanıp bana Oguzhan'ın pozisyonunun penaltı oldugunu kanıtlatıcaksan ki sence o da 100% penaltı bu da 500%, ozaman bu pozisyonun da penaltı olmadıgını kabul ediyorsun demekki. Ben Demirkol'un kesin her pozisyonda haklı oldugunu dusunmuyorum 500% penaltı degil diyorum. Bence penaltı degil diyorum, benim gibi dusunen baskaları da var diyorum. Ve ben neden penaltı olmadıgını dusundugumu yazıyorum. Bir kez de katılmıyorum ben boyle dusunuyorum diyemedin. Hemen Belhanda'lar Muslera'lar sarı kartlara gidip kacak laf sokmalara gidiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

penaltı pozisyonunu düzgün kalite ve yavaş çekim bir daha izledim. inanılmaz arada bi pozisyon. ve sanırım penaltı değil.

çünkü cenk topa henüz dokunmamış, top hala umut'un, umut cenk'in "engel olan" ayağına vuruyor ve cenk'in ayağı da topa vuruyor. burda görüyoruz, cenk topa dokunmamış daha ama umut ile cenk'in bacaklar çoktan çarpışmış. ligtv'den de durdurarak izleyebilirsiniz: http://tr.beinsports.com/haber/tartismali-pozisyonlar-burada-19

cenk topa dokunup "top benim hacı" deseydi 0.1 saniye öncesinde, bu sefer penaltı olacaktı.

başka türlü bi yorumlama getirmek zor, çünkü cenk topa dokunmadan topla rakim arasına ayağını sokunca rakibi engellemiş ve faul yapmış oluyor.

Sosyal ağlarda paylaş

topla rakip arasına ayak ya da vücut koymak faul felan değildir kural uydurmayın, rakibi şarj etmediğin sürece faul olmaz

cenk de rakibe felan takmıyor kendini ilk ve tek temas umut'un vurduğu tekme

hiç bir defans oyuncusu da o topu öyle uzaklaştırmaz forvetin iş bilmezliği, orada ayak savurmak yerine topu kontrol etmeye çalışsa cenk'i fiziken bozsa penaltı olmazdı ama adamın ayağına istem dışı da olsa tekme atarsan penaltı olur gayet
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

topla rakip arasına ayak ya da vücut koymak faul felan değildir kural uydurmayın, rakibi şarj etmediğin sürece faul olmaz

cenk de rakibe felan takmıyor kendini ilk ve tek temas umut'un vurduğu tekme

hiç bir defans oyuncusu da o topu öyle uzaklaştırmaz forvetin iş bilmezliği, orada ayak savurmak yerine topu kontrol etmeye çalışsa cenk'i fiziken bozsa penaltı olmazdı ama adamın ayağına istem dışı da olsa tekme atarsan penaltı olur gayet

yahu bu kadar bilmiyorsanız girmeyin allah aşkına şu bölüme.

topa dokunmadan rakibe müdahale ettiğinde faul oluyo. topun kimin kontrolünde olduğu önemli. topla en son oynayan umut, topa vurma aksiyonu içinde olan umut, gelip araya ayağını sokan cenk. bu durumda cenk umut'a müdahale etmiş oluyor ve topa vurmasını engellemiş oluyor. ilk önce topa değil adama temas etmiş olduğu için de faul oluyor.

senin aynı mantığınla arkadan çelme olarak bakalım olaya, "ben topa dokunmak üzereydim ama o benim ayağıma çarptı" diyebilirsin arkadan çelme taktığında.....

kısacası topun kimin kontrolünde olduğu ve topa müdaheleden önce rakibe müdahale var mı bunlar önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

adam dünyanın en kötü top kontrolünü yapıp ceza sahası içinde kendinden 2 metre açmış topu, rakip golcünün gelip topu alırken izin alması gerekiyordu değil mi ??

sağa sola futboldan anlamıyor diye sallıyorsunuz da siz futbolun doğasından anlamıyorsunuz.

öyle stop-play 0.0001 saniye önce dokunmuş falan bir spor değil futbol.

araya girmeden şu topu nasıl çalabilir ?

o zaman her top kaybeden arkadan rakibine vursun ve faul beklesin topla arama girdi ben de vurmak zorunda kaldım diye.

gerçekten çok anlıyormuşsunuz futboldan
Sosyal ağlarda paylaş

önce topa dokunduğu anda çalmış oluyor topu bu kadar basit. her top uzaklaştıranın ayağının önüne ayağını sokup penaltı alırsın aynı mantıkla. esas olan topun senin kontrolünde olması.

zaten serdar-jansen pozisyonu da bu yüzden gol değildi. 100'lerce kez açıkladık. tv'de falan gol değil diyenler de bunu söylediler zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar boş sallanmaya başlandı ki cenk topa müdahale ettiği için faul yapmışa kadar geldi olay

yok şuna dokunmuş yok buna dokunmuş, ortada top var adam rakibe dokunmadan topa müdahale etmeye çalışıyor ve rakip topa vuramayıp adamın ayağına tekme atıyor, tekmeyi yiyen oyuncu faul yapmış oluyor

cenk topa vurmasına engel oluyor diyor, olacak tabi ne yapacak herif? o zaman kimse ikili mücadele yapmasın birbirini engellemeye çalışmasın langırt gibi oynansın futbol. saçmalamada arşa eriştiniz artık.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

araya girmeden şu topu nasıl çalabilir ?

o zaman her top kaybeden arkadan rakibine vursun ve faul beklesin topla arama girdi ben de vurmak zorunda kaldım diye.

gerçekten çok anlıyormuşsunuz futboldan

Araya girmesinde bir sıkıntı yok, ama araya girerse ya önce topa değecek, ya da girmeyi beceremediyse darbeyi yiyince penaltı çalmayacak penaltı beklemeyecek. O da işte 2 mesaj üstte cavanagh'ın bahsettiği Barcelona-Villeral maçındaki duruma giriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

"Teknik olarak" Cenk topa dokunup hakim olana kadar topu çalmış değil. Teknik olarak top Umut'ta. Arkadan gelen Cenk bu arada, öndeki Umut. Umut'un (kötü de olsa) kontrolünde top, o da topla oynamak için ayağı savururken arkadan Cenk giriyor araya. Fanatik olan sen değilsin, ispanyol hakem, diğer maçta penaltı çalmamış diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ya denmek istenen topu almak istemesi degil. Tabii ki almak icin hamle yapacak da onemli olan topa degiyor mu degmiyor mu.

Ben acikcasi aradayim. Ama su da bir gercek topa degmeden cidden topun arasinda kendini atip darbe alirsan bu faul olmali mi emin degilim. Ayni mantikla sabonis'in dedigi gibi ortaya celme at adam sana vursun faul al, ama top zaten senin kontrolunde degil.

Hakem hocalari bu konuda daha iyi yorumlayacaktir acikcasi.

Barca/Villareal macindaki pozisyonu merak ettim simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...