Chastor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Selamlar, plastik enjeksiyonla prototip üretimi, CNC gibi işlerle uğraşan bir pati varsa yardımına ihtiyacım var. Oyuncak tarzı bir ürün için prototipleme , üretim gibi işler gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 garbaja açmasaydın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Hakkaten garbage a açmışım konu dışına açtım sanıyodum asfsad. Sayın modlar taşıyabilirler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 pati getto listesine göre, plastik namına kisme yokmuş pati de ama bildiğim bir leğenci var, leğenci diyorum ama hongkong a fuara falan katılıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Grego zaten ilk senin listeyi check ettim bulamadım ordan kimseyi. Belki tanıdığı olan vardır diye sorayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 tam olarak dert ne, sorup buraya bir yol yordam yazabilirim belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 sanırım özel üretim yapan atölye tarzı bir yer arıyorsunuz değil mi? mass üretim bişi olsa ztn neden paticikte arayasın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Oyuncak araba tarzı bir ürün var tasarladığımız. Parçaları için birkaç tane farklı tasarım denemesi yapmamız lazım. Bunun için hızlı ve ucuz prototipleyecek bir yer arıyorum. Adamlar basit parçalar için 8k fiyat çekiyorlar. Prototip sonucu tasarıma karar verdikten sonra mass production a girilir.Ama şimdilik hızlı ve ucuz plastik parça prototipi yapan bir yer lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 önce 3d printer sonra enjeksiyon daha mantıklı değil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Enjeksyonda kalıp yaptırman lazım kimse uğraşmaz. Cnc bir çözüm veya 3d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Şehir neresi? Plastik enjeksiyon kalıplarının prototipi olmuyor bildiğim kadarıyla Anladığım malzeme de çok önemli değil,3d printerlar abs malzeme ile basım yapıyor. Ürünü prototip üzerine tasarım kısmını anlamadım. Tasarımın hazır olması kalıp açılarına uygun olması lazım. Ekstra olarak üretim sonrası malzeme çapak alma operasyonunu firmaya mı yaptıracaksın kendin mi yapacaksın?Malzeme temini gene senden mi firmadan mı üretim adetlerin ne kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Şehir Ankara Açıkcası üretim konusunda çok derin bir bilgim olmadığından bu işleri danışabileceğim birini de arıyorum denebilir. Bilmeden görüştüğüm kişiler uçuk fiyatlar söylediğinden ortak çalışacak biri lazım oldu. Elimizde 3d printer var onun üzerinden denemeler yaptık. Ama final ürünün testine yani sunuma uygun olmuyor 3d baskısı. Elimizdeki olası birkaç tasarımın arasından seçim yapmamız,test yapmamız ve sunmamız gerekiyor. Bu yüzden final ürününün prototipi lazım. Ayrıca yapılan tasarımın üretilebilirliliği ve perfomansı için üretim odaklı bir prototip şart. NolaxThensbane said: Ekstra olarak üretim sonrası malzeme çapak alma operasyonunu firmaya mı yaptıracaksın kendin mi yapacaksın?Malzeme temini gene senden mi firmadan mı üretim adetlerin ne kadar? Malzeme temini ve çapak alma gibi işleri üreticiye bırakmayı düşünüyoruz. Üretim adeti test için ilk başta 100 adet sonrasında ilgiye göre 5000 adet ve üzeri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 ürün nemiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 sadece bir bilgi olarak söyleyeim ufak bile olsa kalıplar 10.000 Tlk üzerine çıkabiliyor. Süreklilik arz etmeyeceği için firma ilk kalıp masrafını senin ürününü üzerinme ekleyerek verir fiyatı ama kalıplar snein olur ilerde istediğin adama ejeksiyon yaptırabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheGreatWall Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Kalıp konusu doğru iyi fiyat isterler. Ama kalıp senin olur mu sanmıyorum. O kafayla kalıp parasını kabul edip girme. Yaptıracağın firmayla anlaş önce kalıp benimdir diye. Eğer kendine güveniyorsan ve ilk siparişin iyi miktarlarda olursa kalıp parasını tek seferde almayabilirler ayrıca. Hepsi pazarlığa bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 kendimi kavramsalda zannettim asdfg kalıbına göre değişir fiyat da, 10k falan iyimser tahmin olur bana göre. tabii masraf sadece kalıpla kalmıyor, kullanacağın makinenin hacmine bağlı olarak elektrik masrafı, işçilik falan derken astarı yüzünden pahalı gelmesin? edit: op'un arada yazdığını kaçırmışım. eğer üretim kesin olacaksa kalıp işine girilebilir gibi duruyor ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Chastor said: Selamlar, plastik enjeksiyonla prototip üretimi, CNC gibi işlerle uğraşan bir pati varsa yardımına ihtiyacım var. Oyuncak tarzı bir ürün için prototipleme , üretim gibi işler gerekiyor. senin için en iyisi 3d printer çıktısı alabileceğin firmalar, bunun haricinde enjeksiyon prototip istersen onu da normal enjeksiyon kalıbından daha farklı yapıyorlar eğer hassasiyet ve enjeksiyon malzemesinde esnek isen. Bununla ilgili eski çalıştığım şirkette birçok prototip enjeksiyon kalıbı ve 3d printerdan proto yaptırmıştım. aşağıdaki firma ile çalışıyorduk sonra adamlardan 3d printer aldık fln. adamlarla görüş sana çözüm sunacaklardır. https://arti90.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 senin için en iyisi 3d printer çıktısı alabileceğin firmalar, bunun haricinde enjeksiyon prototip istersen onu da normal enjeksiyon kalıbından daha farklı yapıyorlar eğer hassasiyet ve enjeksiyon malzemesinde esnek isen. Bununla ilgili eski çalıştığım şirkette birçok prototip enjeksiyon kalıbı ve 3d printerdan proto yaptırmıştım. aşağıdaki firma ile çalışıyorduk sonra adamlardan 3d printer aldık fln. adamlarla görüş sana çözüm sunacaklardır. https://arti90.com/ Chastor said: Selamlar, plastik enjeksiyonla prototip üretimi, CNC gibi işlerle uğraşan bir pati varsa yardımına ihtiyacım var. Oyuncak tarzı bir ürün için prototipleme , üretim gibi işler gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2017 Selam, Kalıp noktasında ve bastırma konusunda yardımcı olurum. Fakat bu üretim asla düşük adetli, hele ki nihai model için, uygun bir üretim tekniği değil. Modelini bilmediğim için pek yardımcı olamıyorum ama 3D printer olarak daha iyi bir makina ile nihai ürün modellemesi yaptırabilirsin. 0,05mm layer çalışan makinalar var ve nihai modelleri de oldukça iyi. 0,01mm olanlar da var ama TR'de bulabilir misin bilemedim. https://www.3dhubs.com/s3fs-public/talk/attachments/Delta80_comparison.jpg http://www.minifactory.fi/wp-content/uploads/2015/05/miniFactory-LayerHeight-all.jpg Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2017 salih dündar abi senin meslek ne? aşağıdaki görseldekiler tenga 3d'yi andırıyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 100 adet, 5000 adet gibi adetlerde plastik enjeksiyon gerçekten astarı yüzünden pahalıya gelir. Bunun dışında prototip için bile yüksek fiyatlar istemeleri normal çünkü prototip kalıpları yapan ayrı makineler var (silikon kalıp yapılıyor, 5 kullanımlık falan) buna da çok firma sahip değil. Büyük plastik enjeksiyoncularda vardır bu makinelerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar