Phoenixlin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Bi ara başka bir 3d yazıcı konusunda yazmıştım da buraya da koyuyum linki: https://www.artiboyut.com/index.php/tr/ Üniversiteden arkadaşın şirketi. Yazıcılar da çin malı değil kendileri yapıyor. Bir de thingverse'den falan bir şeyler beğenirseniz sizin için basabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 arkadaşa söylede abi bize bi fakir edition yapsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Uzun zamandır 3d yazıcı bakınıyordum bende, kendi çapımda plastik yedek parça üretimi için. Tee Çinden getirtmekle kasmayaım. Çok basit bir şey oluyor bazen. Bir tek Aliexpresste var. Hayda 30 gün bekle gelsin. @Malibu ya soru, sen mesela ne için kullanıyorsun 10k lık aleti ? Nerede satılıyor o bastıkların ? Alet baya kalite yapiyormuş yalnız . Şöyle fiyatı fazla abartı olmayan, ortanın biraz iyi üstü basan bir şey, ne tavsiye edilir ? Tavsiyeniz A6 mı şimdi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Mesela şu aletle A6 arasında birinin 1k, birinin 10k olacağı kadar fark kesinlikle yok, ki daha en hassas layer height ile hiç baskı yapmadan söyleyebiliyorum bunu. Başlangıç için kesinlikle A6 öneririm elinden az biraz DIY işi gelenlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 bombilo said: arkadaşa söylede abi bize bi fakir edition yapsın :D Başta ucuz aletler konuşuluyor diye araya girmemiştim de baktım 10k'lık aletlere gelmiş konu; linki bırakıyım dedim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Phoenixlin said: bombilo said: arkadaşa söylede abi bize bi fakir edition yapsın :D Başta ucuz aletler konuşuluyor diye araya girmemiştim de baktım 10k'lık aletlere gelmiş konu; linki bırakıyım dedim =) Ya o bizimki daha çok zenginin malı züğürdün çenesi misali gibi bir şey. Yalnız o senin akradaşın sitesinde bir 166 dolares + KDV lik alet, baktıkça hoşuma gitmeye başladı. Ne basabiliyor o boyut ne mesela ? Baskı kalitesi nasıl ? Bombilo ya katılıyorum , fakir edition yapsın bize senin arkadaş. Phoenixlin bizi disco ya götür. Edit: Nan, 169 + KDV diye zannederken , meğer fiyatı 1699 + KDV imiş , yok düştü gözden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Fakir edition zor ya. Sipariş geldikçe yaptıkları için stoksuz çalışıyolar bir de aletin yapımında çok fazla insan çalışmıyor (muhteşem ülkemizin zevk aldığı üretenleri kertme mantığı problemleri). En ucuz alette siteden baktığım kadarıyla şu nanelerle çalışıyormuş: ABS, ABS Plus, PETG, PLA, PLA Plus, Tahta, Ağaç Kabuğu, Bambu, Bronz, Pirinç, Bakır, Sıcaklık ve ışık duyarlı filamentler, Şeffaf Filamentler. Not olarak düşüyüm, cidden tahta kaşık yapıyor o alet. Alet yerine ama aletle basılanlardan istiyorsanız; çok fahiş fiyatlarla gelmiyolar (genelde kullanılan malzeme fiyatı yükseltiyor). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Quo-Vadis said: @Malibu ya soru, sen mesela ne için kullanıyorsun 10k lık aleti ? Nerede satılıyor o bastıkların ? Alet baya kalite yapiyormuş yalnız . Şöyle fiyatı fazla abartı olmayan, ortanın biraz iyi üstü basan bir şey, ne tavsiye edilir ? Tavsiyeniz A6 mı şimdi ? Abi ben Kırtasiye işletiyorum Kırıkkalede. Burada da İç Mimarlık bölümü falan açıldı. Dedim alıyım bunların ölçekli masa-koltuk vs türleri işleri olur direk bastırsınlar, makinacılar da projeleri bastırır diye. Çok bi talep olmadı ama işini bilen insanlar için çalışıyor arada sırada. Onun dışında koyduğum resimler zaten Tracer - Diablo vs kendim denemek için bastıklarımdı. En son attığım linkdeki alet gayet ucuzdu sanırım elemanın onla bastıklarını da koymuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Ben alalı 2 hafta falan oldu daha, henüz ufak tefek tweak'ler ve aletin kendisine stabilizasyon parçaları basmaktan (sendekini alıp sana koyucaz) keyfi baskılara pek fırsat gelmedi. İlerleyen günlerde bir iki örnek ve fırsat bulursam minik bir giriş tutorial yazmayı planlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Koy gorelim nasil seyler yapiyorsun nedir printerlar arasindaki farklar falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Şöyle bir şey buldum, tavsiye ediyorlar, almayı düşünene de referans olsun. 3d printingte deneyimli olanlar ne düşünüyor ? İyimi alet ? https://www.amazon.com/dp/B073ZLSMFT/ref=twister_B07515FG7P?_encoding=UTF8&psc=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Baskı alanı çok küçük, safe olsun diye birer santim de kendin bıraksan hepten 10x10 oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 10x10 dediğin nedir ? 1 cm x 1 cm mı ? Yoksa 10cm x 10cm filan mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 build area işte. cm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 10 cm x 10 cm ise yeter o bana. Zaten oyle aşmış bir şey yapacak değilim. Bazı parçaları kendim üretebileyim yeter. Birde bunu buldum bunun alan daha geniş diğerine göre, bunu da tavsiye ediyorlar: https://www.amazon.com/dp/B01IXVXV9Y/_encoding=UTF8?coliid=I2U3726GRED6VW&colid=1H0UWCDEYXS5H Gerçi buna da herifin biri yorumlarda: Dikkat edin , filamentin içinde chip var, 0 a düşünce resetleyemiyorsun, başka firmanın filamenti kullandırmıyorlar sana demiş. Mecbur bunların filamenti alıyon diye yazmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 E yazmış zaten açıklamada, gizli kapaklı bir şey değil. The da Vinci miniw prints only with XYZprinting's bio-compostable, non-toxic PLA filament. The PLA filament derives from natural materials, such as sugarcane and corn starch, and has gone through various tests to ensure that it is DEHP-free and Heavy Metal-free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 şuraya yazayım 1-2 sorum var. print ettikten sonra refining yapılabiliyor mu bu malzemelere. Klasik sculpting aletleriyle girisebiliyor muyuz? İstanbulda kaliteli baskı alabilecegimiz varsa sizinde kullandiginiz bir yer tavsiyesi alabilirim. Ben 3d modeli yollayayım bana kargolasinlar direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 refining dediğin model bittikten sonra üzerinde oynamak ise zor. Çünkü teknolojisi şöyle ip gibi bir plastiği eritiyor ve katman katman modeli oluşturuyor, senin de ufak düzeltmeler için sıcak birşeyler kullanman gerekir, muhtemelen yaparken modeli deforme edersin. Kalite konusunda ise şu an hemen herkes 0,2 mikronda rahat rahat basabilir. 0,1 mikron basabilen bir yer bulursan yaptırabilirsin fakat 0,1 mikron çözünürlüğünde basınca zaman neredeyse 2 katına çıkıyor bu da maliyet olarak sana yansır. Model hazırsa bana bi gönder istersen bakıyım ortalama kaç gr, kaç saat sürüyor falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Evet abi hatları biraz daha keskinleştirmek, ayrıntı eklemek, kesme, delme gibi işlemler işte. Bir fabrikanın maketini yapacagim da henuz hazır degil modeller. Ama 20x20x20 cm'i gecmez modellerin boyutu. Tesekkurler bilgi icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 3d printerdan direk o şekilde çıkartsana neden sonra oynayasın ki 0.2 mikron hassasiyeti yok mu olmadı neşter falçatayla falan girişirsin eğe, törpü vs işler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Neşter, falçata vb bişeyle girişirsen kırık plastik gibi oluyor, özellikle de aldığın çıktının rengi beyaz değil de başka bir renk ise kötü duruyor, Aseton banyosu yapabilirsin çıktı aldıktan sonra, o tırtıklı yüzey yerine daha parkal ve güzel bir hale getirmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 ben yapmicam bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 niye tembel misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar