Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yasa neyin bişiler

feverfeverray

Öne çıkan mesajlar

yasanın adını da bilmiyorum iğrenç başlık için üzgünüm. şimdi ben bir firma tarafından home-based freelancer olarak işe alındım. aylık ödeme yapıyor adamlar. her ay benim banka hesabıma 1000+ dolar girince devlet benden bir şey isteyecek mi?

önceden öyle bir olay vardı sanırım. benden büyüksünüz bilirsiniz siz o işleri. gidip bağkur'a para yatırmak zorunda kalacak mıyım serbest meslek erbabı olarak? yoksa kalktı mı o olay? çalışan sigortam var ama, türkiye'de neticede. gelen para türkiye'den gelmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

stopaj ödemen lazım. yoksa hesabın komple dondurulur zaten vergiye açlar. 1046 tevkifattan alınan damga vergisi, 25 lira bişey tutar. bir yılı geçerse mali müşavir damgası ve noter onaylı defteri kebir de gerekir bunlar da 100-250 arası tutar. sen yine de kadinlarkulübüne sor onlar daha iyi bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.google.com.tr/search?q=yurtd%C4%B1%C5%9F%C4%B1+gelir+vergisi&oq=yurtd%C4%B1%C5%9F%C4%B1ndan+gelir+&aqs=chrome.1.69i57j0l5.5887j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://www.google.com.tr/search?q=yurtd%C4%B1%C5%9F%C4%B1ndan+hesaba+havale+gelmesi+vergi&sa=X&ved=0ahUKEwiQvdDaz_3WAhUEEVAKHaCCAuIQ1QIIfCgB

hatta

http://www.hukuki.net/showthread.php?43876-Yurtdisindan-para-gelmesi-ve-vergi
Sosyal ağlarda paylaş

serbest meslek erbabı olarak hizmet verip vergi levhasına başvurmamanın cezası var sanırım. ama başka bir yerden sigortan yatıyorsa sigorta yükümlülüğün sorun yaratmaz. serbest meslek sahibi kişi de bir işi düzenli şekilde yapıp yaşamını o işten karşılayan kişi oluyor. kısa bir dönem 3 5 aylık bir işse hiç endişe etmene gerek yok.

vergi levhan olmasa dahi belli miktar üzeri elde edilen gelirlerin bildirilmesi gerekiyor. senin durumun hizmet ihracı oluyor. hizmet ihracı için kesilen faturada kdv muafiyeti söz konusu sadece gelir vergisi mükellefiyetin olacaktır.

ama burası türkiye. millet milyarlarca dolar vergiden kaçıyor. kimse şikayet vs olmadan senin hesaplarını incelemeyecektir.

üstün körü durum bu. detaylar için en güzeli bir mali müşavire sormak. ama sigortan yatıyorsa, devam eden sigortam var demişsin, bir sorun olacağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkür ederim.

miktar belirtmemin sebebi eğer bunun bir kotası varsa, beni ona göre yönlendirebilirsiniz diye düşündüğüm içindi.

iş long term olacak gibi görünüyor. daha doğrusu ben 4-5 sene kadar bu firma ile çalışmayı hedefliyorum. kontrat elime geçer bir-iki güne. süre belirtmezlerse eğer hedeflerim bu şekilde. o nedenle en ufak detayına kadar araştırmaya çalışıyorum.

oh negzel evden çalışıp, okuyup bi de mayış alcam derken yan basmayayım. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Hizmet ihracı diyen olmuş falan oha falan oldum

Abi lütfen atmayın durduk yere ya sdf

El koyuyorum olaya:

said:
GVK.nun 23. maddesinin 14 numaralı bendinde, kanuni ve iş merkezi Türkiye'de bulunmayan dar mükellefiyete tabi işverenlerin yanında çalışan hizmet erbabına, işverenin Türkiye dışında elde ettiği kazançları üzerinden döviz olarak ödediği ücretlerin gelir vergisinden istisna edileceği hüküm altına alınmıştır.

ETA: Kaldı ki böyle bir muafiyetin olup olmadığını Türkiye den insan çalıştırmaya çalışan koca şirket bilmiyor olabilir mi? Bana niye bu mayış döviz olarak yatıyor neden TL değil sorusunun cevabı da buralarda bir yerde gizli

ETA2: Zaten sigortan yatıyorsa sigortalısındır, Bağkurla ilişikilendirilmen için kendi sigortanı kendinin yatırıyor olması gerekiyor. Esnaf / serbest meslek / isteğe bağlı vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...