Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

brave web browser, yeni jenerasyon

Vasfi

Öne çıkan mesajlar

edit link koymamısım : https://brave.com/

yıllardır ad-networkler kasıo adblock'u nası bittirriz diye.
çünkü hayatında reklam görmemiş bi kitleye ulascaklar onlarda haklı neyse bu adamlar yeni nesil bi web browser yapmıs, yapanlarda baya sağlam

shield koymuslar browsera 3 secenek var,
show brave ads,
block ads,
allow all ads and tracking

bunun haricinde baya güncel, chromedan pek farkı yok 1-2 ekstra özelligi var open-source nodejsle yazmıslar, hala daha gelisitiriyolar

içinde de BAT diye bi sistem var;

"What does BAT stand for and what is it?
Basic Attention Token. It is a utility token based on the Ethereum technology that can also be used as a unit of account between advertisers, publishers, and users in a new, blockchain-based digital advertising and services platform. The token is not a digital currency, security or a commodity. To learn more about how the BAT platform is working with the Brave browser, please see below."

su acıdan güzel olabilir, ad-networkler gelirin baya baya %50'sini alıyo diye biliyorum

bu acıdan advertisterların işine gelebilir

ha shield nası calısıo: anladıgım kadarıyla adblockla aynı mantık, ama buyuk sirketler adblocka para verip, bazı reklamları oynatabilio, bunlarınki hep güncel ve o tür olaylar yok diyollaaaaa

ben deniyorum 3-4 gündür, di.fm de müzik dinlemek dısında hiçbi sıkıntı cekmedim ayrıca dedikleri gibi biraz daha hızlı
Sosyal ağlarda paylaş

ad blocking olayi oldukca anti-ad blocking versiyonlarida cikacaktir.

adamlar oyle bir sistem getirirler ki, sen o ad'i gormeden o content'i sittin sene gostermez sana. yani reklam verenler her zaman icin adblock un bir adim oncesinde olacaklardir.

adblock her daim karsi tarafin hamlesini bekleyip ona karsi bir cozum ureticek.

kaldi ki paranin satin alamayacagi pek bisey kalmadi gunumuzde, su brave denen naneye de sponsorluk adi altinda kim bilir neler kaktiracaklar.

wikipedia nin kurucusu onundeki 50 senelik parayi toplamasina ragmen, bah acarim sinirlari ad leri gosteririm haa, at bakiyim suraya $3 dolar diye dileniyorsa, bu isler pek ya$.

ben hala youtube in nasil adblock a karsi bir onlem almadigini anlamadim, catir catir tum videolar reklamsiz izleniyor su anda.

mobile app de yemiyo tabi, her video gecisinde 30 saniye reklam izlemek bezdiriyo asdf sirf bu yuzden ve offline muzik yuzunden red alicam galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de chrome u chrome yapan bir cok kisi icin chrome magazasi, yani icinde zilyon tane ise yarar toolkit var.

o yuzden ne firefox ne edge ne de yeni bir browser o derece bir markete ortak olmadikca isleri cok zor. anca veranda da duran arada bir baska accountlarla giris yapmak icin kullanilacak, istepne browser olarak kalirlar.
Sosyal ağlarda paylaş

tam tersi adam sana contenti göstermezse kendi kaybeder,

mesela mobile brave versiyonu indirip istedigin gibi adblocklu takılabilirsin

youtube olsun, mac streamleri, kacak dizi linkleri falan bunları acmak icin 3-4 tus'a veya 5 saniye youtube reklamı bekleyip skip demene gerek yok

chromu chrome yapan magazini diyosunda
aynı mantıkla millet chroma a ve populer browserlara göre popup actırıyıolar

bilmiyorum ya telefonda da denedim memnunum suan. en azından ben neye tıklıcamı bilsem bile, annem falan herseye basıo onune gelene ona yuklerim, default browser yaparım kafa rahat
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanici deneyimini bozan cok fazla ufak tefek bug ve eksigi var, open source oldugu icin ne zaman cozulecegi belirsiz. Ama tek albenisi privacy ise (ki ben onun icin kurmustum) onun yerine default arama motoru bile duckduckgo olan yine open source Ungoogled Chromium’u kullanmayi tercih ederim.

Ha ben Firefoxsporluyum o ayri
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Opera degil mi en iyisi bunlarin?

Mobil ve masaustu arasi esitleme mukemmel (yer imleri, speed dial'lar ve acik tablar ayri ayri esitleniyor). Icinde WhatsApp, Telegram ve Facebook Messanger var build-in, kendi adblocker'i var, VPN'si var (hizli da), pil modu var (dizustu sarjdan calisirken ciddi ciddi ise yariyor), saglam bir feed reader'i var, para birimlerini otomatik ceviriyor, PopClip benzeri bir ozelligi var, vidyo popout var, daha bir suru minik minik ozelligi var. Ustune Chrome eklentilerini de calistiriyor.

Opera kullanin iste, en iyisi. Brave neymis?
Sosyal ağlarda paylaş

işte tek artısı adblock kendi içinde gelio
biraz da hızlı baska bi numarası yok aslında
buglarıda vardır illaki eksi si olarak, yeni browser cunku

firefoxu yapan adam zaten kurucusu
browser üstünden ad-networke giricek

telefon için iyi oldu ama bana, ben telefonda chromea extension kurulmuyo diye biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

mobile app de yemiyo tabi, her video gecisinde 30 saniye reklam izlemek bezdiriyo asdf sirf bu yuzden ve offline muzik yuzunden red alicam galiba.

iOS mu Android mi? İkisi içinde çözümü var ben mobilde de izlemiyorum reklam. iOSda YouTube++ var mesela mis gibi Androidde de direkt her uygulama içi reklamı kapatabildigin adblocker var . Hatta iOSda da var bu ama YouTube’da ise yaramıyor onun icin youtube++
Sosyal ağlarda paylaş

bı sure bunların development community'de takıldım. sozde adblock ama aslında kendi ad delivery networklerini gelistiriyorlar. reklamları BAT currency ile verdiginiz surece gosterebiliyorsunuz. hikaye yani. BAT'ın da buyuk kısmına bunlar sahip oldugu ve BAT'ı piyasaya bunlar surdugu icin, her reklamdan kar edecekler.

su browserın tek guzel engine'i yani servonun rustlang ile gelistirilmesi, hatta rustlang'i bu engine'i yazmak icin gelistirmeye baslamis olmalari.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

reyou said:

iOS mu Android mi? İkisi içinde çözümü var ben mobilde de izlemiyorum reklam. iOSda YouTube++ var mesela mis gibi Androidde de direkt her uygulama içi reklamı kapatabildigin adblocker var . Hatta iOSda da var bu ama YouTube’da ise yaramıyor onun icin youtube++

ios, ama ben native deki ozelliileri baya kullaniyorum, listeler olsun, watch later bilmem ne, bir de red almayi dusundugum icin, native de kalicam sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bazı sitelerin reklam geliri ile ayakta durmasını anlayabiliyor hatta destekliyor ama kullanıcıyı rahatsız etmeyecek bir ölçüde olması lazım. Bunun dışında Google'ın deli gibi kişisel veri toplayıp işlemesinden son zamanlarda bende aşırı rahatsızım.
Sosyal ağlarda paylaş

yanı beni reklamı rahatsız eden sadece bu işte dizi izleme siteleri var onlar. onlarada bi gameofthrones zamanı giriyorum seneden seneye.
onun dışında hiç bi reklam rahatsız etmiyor.
ayrıca kazansın adamlar işte ne güzel bana hizmet sunuyorlari azcık göz estetiğim bozulacak diye heriflerin ekmeğiyle oynamaya gerek yok.

patidede kullandığım temada görünmüyorlar nedense onuda bilmiorm.
Sosyal ağlarda paylaş

bombilo said:

bı sure bunların development community'de takıldım. sozde adblock ama aslında kendi ad delivery networklerini gelistiriyorlar. reklamları BAT currency ile verdiginiz surece gosterebiliyorsunuz. hikaye yani. BAT'ın da buyuk kısmına bunlar sahip oldugu ve BAT'ı piyasaya bunlar surdugu icin, her reklamdan kar edecekler.

su browserın tek guzel engine'i yani servonun rustlang ile gelistirilmesi, hatta rustlang'i bu engine'i yazmak icin gelistirmeye baslamis olmalari.

firefox quantum kullanalim da servo bosa gitmesin bari

topici var miydi burada bilmiyorum da, beta'da YAG gibi akiyor firefox quantum, yeni engine 10/10
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...